eftaLYa
Face & Ben
Ynt: Gümüşhane Zigana Dağı'nda Çığ Faciası (25 Ocak 2009)
--------------------------------
Kaynak : CNNTurk
Kanal24 de canlı yayında veriliyor şu an.
bir dağcının daha çığ altında olma ihtimaline karşı aramalar devam ediyormuş.
Yaşamlarını yitiren dağcılarımıza Allah rahmet eylesin. Yakınlarına sabır versin. Yararlılarımıza acil şifalar diliyorum.
Gümüşhane Zigana'daki çığ faciasında ölenlerin isimleri belli oldu. Ölenlerden 6'sinin isimleri şöyle:
Erhan Terzi KTÜ'de okutman ve Trabzon Tenis Kayak Dağcılık İhtisas Kulübü Derneği başkan yardımcısı.
Dr. Dursun İnan
Dr. Davut Akdeniz
Burçak Sevim
Hasan Ali İsaoğlu
Kurtarılan 7 kişiden isimleri tespit edilenler:
Yonca yılmaz
Rahmi Keleş
Emel Şimşek
Gümüşhane'nin Torul ilçesi Zigana Dağı bölgesinde Kadırga Yaylası'na doğru yürüyüşe geçen dağcı grubunun üzerine çığ düştü. Olayda ilk gelen bilgilere göre, 10 dağcı yaşamını yitirdi. 2'si yaralı 7 dağcı kurtarıldı. Arama çalışmaları sürüyor
Trabzon Valisi Nuri Okutan şu ana kadar çığ düşmesi sonucu 10 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.
Okutan, Zigana'da iki grup halinde dağcıların yürüyüş yaptığını, gruplardan birinin üzerine çığ düştüğünü belirtti ve 16 kişinin çığ altında kaldığını ifade etti.
Okutan, Gümüşhane ve Trabzon'dan olay yerine giden sivil savunma, Karayolları ve diğer ilgili ekiplerin arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.
Jandarma ve sivil savunma ekipleri, çığ alanında demir çubuklarla arama çalışmalarını sürdürüyor.
Öte yandan, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak da bölgeye gelerek, yetkililerden bilgi aldı.
Farklı gruplar çalışmalara destek veriyor
Dağcılık Federasyonu Başkanvekili Prof. Dr. Okay Vural, çığ altında kalan kişilerin kurtarılması için dağcı ve sivil savunma ekiplerinden oluşan farklı grupların mücadele ettiğini kaydetti.
Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü Derneği (TEDAK) üyesi bir grubun üzerine çığ düştüğünü anımsatan Vural, "Çığ bölgesine helikopterle Erzurum'dan sivil savunma ve dağcı ekibi gönderildi. Ayrıca Trabzon, Rize ve Gümüşhane'den de ekipler müdahale ediyor. Öte yandan çığ, bir şenliğe katılmak için yaylaya çıkan ve yürüyüş yapan TEDAK üyesi bir grubun üzerine düşmüştür" diye konuştu.
Erzurum Sivil Savunma Müdürlüğüne bağlı bir ekip de destek vermek üzere askeri helikopterle bölgeye hareket etti.
Erzurum'daki hava ambulansının da bölgeye hareket ettiği bildirildi.
Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fazlı Erdoğan, çığ düşmesinin ardından hastane pistindeki helikopterin yardım için bölgeye gönderlidğini kaydetti.
Hava ambulansında sağlık görevlilerinin yanı sıra 2 sivil savunma uzmanının da bulunduğunu dile getiren Erdoğan, "Hava ambulansımız Torul ilçesine gidiyor. Sivil savunma uzmanlarını ilçeye bırakacak. Eğer müdahale edilmesi gereken hasta varsa onları da alıp Erzurum'a dönecek" dedi.
İçişleri Bakanlığı Kriz Merkezi koordine ediyor
İçişleri Bakanlığı Kriz Merkezi, Zigana'da meydana gelen olayın ardından Sivil Savunma Genel Müdürü Atilla Özdemir'in başkanlığında bölgedeki çalışmaları koordine ediyor.
İçişleri Bakanı Beşir Atalay da Zigana'daki arama kurtarma çalışmalarına ilişkin Genel Müdür Özdemir tarafından sürekli bilgilendiriliyor.
Arama kurtarma çalışmalarına Trabzon ve Rize'den katılan profesyonel ekipler de destek veriyor.
--------------------------------
Kaynak : CNNTurk
Kanal24 de canlı yayında veriliyor şu an.
bir dağcının daha çığ altında olma ihtimaline karşı aramalar devam ediyormuş.
Yaşamlarını yitiren dağcılarımıza Allah rahmet eylesin. Yakınlarına sabır versin. Yararlılarımıza acil şifalar diliyorum.
Gümüşhane Zigana'daki çığ faciasında ölenlerin isimleri belli oldu. Ölenlerden 6'sinin isimleri şöyle:
Erhan Terzi KTÜ'de okutman ve Trabzon Tenis Kayak Dağcılık İhtisas Kulübü Derneği başkan yardımcısı.
Dr. Dursun İnan
Dr. Davut Akdeniz
Burçak Sevim
Hasan Ali İsaoğlu
Kurtarılan 7 kişiden isimleri tespit edilenler:
Yonca yılmaz
Rahmi Keleş
Emel Şimşek