Grand Vitara 2.5 Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan İbrahim ÖNGÜN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,241

İbrahim ÖNGÜN

99 model 1.6 5k JLX(Gitti) 2013 Duster 110 Geldi
Yer
SAKARYA/Sapanca
:smiley:Arkadaşlar merhaba.Ben İbrahim,aranıza bu gün -12/05/2011- katıldım.Yani daha taze,acemi veya çaylak üyeyim :-[.
Forumda tanışma bölümünü bulamadım ::smiley:,ben de hem konu açayım ve hem de tanışayım diye bu bölümden başladım.
SAKARYA/Sapanca'da oturuyorum,mesleğim öğretmenlik.Dağ,orman,tabiat ve biraz da avcılık tutkularım.98 Corolla GLİ'm vardı,sattım.Suzuki Grand Vitara lar epeydir ilgimi çekiyor.Araştırmalarım sağlam,güçlü ve konforlu olduğu sonucuna ulaştırdı beni.
Şimdi,normal kullanım şartlarında bu aracın motor ömrü ne kadardır?İlgilendiğim bir araç var:Araç 2000 model ve 225000 km'de,sahibi yabancım da değil.Toyota'nın EFI motorları gibi ise çekinmeden alırım(Bildiğim 400-500000'de olanları var ve motor açılmadı.Ben sattığım aracı 97000'de aldım 158000'de sattım.Tüp taktırmış olmama rağmen performansında neredeyse hiç bir şey kaybetmedi).
Bahse konu Vitara 1-2 yıldır tanıdığımda,önceki sahibinin hangi şartlarda kullandığını bilmiyorum.Ama bizim çocuk temiz kullandı.Beni endişelendiren motor ömrü.
Hadi diyelim aldık,bir zaman sonra motor yaptırmak icap etti,kaça çıkar bu 2.5 lik motor?Parçalarını kolaylıkla bulabilir miyiz?Bana ne önerirsiniz?Tüplü kullanımda ekonomisi ve performansı nasıldır?Ufff,kafam öyle karışık ki ::smiley: ::smiley: ::smiley:.Lütfen yardım.

Etiketler
Ynt: Grand Vitara 2.5 Hakkında

Aramıza hoşgeldiniz arkadaşlar yardımcı olurlar sakarya serbest muhabeet bölümüne de biz göz atın derim..

motor ömrü konusu birçok etkene baglı bir durum ve şu demek yanlış olur. ancak şu konulara dikkat etmek faydalı olur
1- aracın daha önce hareret yapıp yapmadığı
2- aracı almadan önce bir bilgisayara baglatmak
3- daha önce kullanım şekli
4- bakımlarının periyodik yapılıp yapılmadığına
5- üst kapağın daha öne taşlanıp taşlanmadığına(çünkü daha taşlama yapılıp taşlama payı kalmadı ise bloğu komple değiştirmeniz gerekecektir)

genel mantıkla 2.5 cc hacimli bir motorun 400 bin civarlarına çıkması normaldir.
şuan aklıma ilk gelen şeyleri paylaştım

motorun daha önce rektiefiye görüp görmediği de önemli bir diğer konu.

Teşekkür ederim İlhan bey.
Evet saygıdeğer arkadaşlar,konu açılalı 3 hafta oldu ama sadece 79ilhan'ın dikkatini çekmiş.Başka dikkatini çekeipte cevap yazma lütfunda bulunacak,benim merakımı gidermeye yönelik yardımcı olacak birileri çıkmayacak mı acaba ??? :'(.
Lütfen.
Sevgili 79ilhan.Aracın motoru daha önce rektefiye görmemiş ve bildiğimiz kadarı ile üst kapakta taşlanmamış.

ibrahim bey
avcılık ortak hobimiz.benim aracım 2.0 4 silindir ve lpg ile yaklaşık 30 krş yakıyor.2.5 bir araç bundan aşşağı yakmaz.
2.5 motor rektefiyesi hakkında bilgim yok ama 2.5 az bulunur vitara lar da genel 1600 ve 2000 cc çoğunlukta..
baktığınız araç lpg li sanırım.(lpg ne zaman uygulanmış buda motor ömrünü etkiler)
2.5 olan g.vitara bende bir ara sarmıştım.
ancak 2.5 oluşu,daha çok binek araçlara benzemesi,yakıt,vergi, ve av olayına uygun gelmedi bana..soğudum.

Saygıdeğer İlhan bey(Sanırım isminiz İlhan?).Lpg takılalı 1.5 yıl oldu,araç şu anda 215000'de,yani araç 205000'de iken takılmış.Araç yeğenimde ve bakım konusunda titizdir.Çekiş vs. çok güzel.Zincirinde şakırtı falan yok.
Motor yaptırma konusunu araştırdım,servisinde ''6000TL gibi tutar'',buırada(Adapazarı'nda) sanayide ise ''4000 TL gibi'' dediler.Ancak beni düşündüren parça sıkıntısı yaşar mıyım,beklerken ne kadar beklerim gibi sorular.
Yakma olayına gelince,evet şehir içinde 30-35 kuruş arası,şehirler arası ise 26-28 kuruş gibi yakıyormuş.
Bu araçta tek hoşuma gitmeyen şey bagaj hacminin küçük olması.Koca araba yapmışlar küçücük bagaj var.İlginç.
Yol gösterici değerli paylaşımlarınızı bekliyorum.Saygılar.

bagaj konusu bende sorun.bunu çözmek için tavan üstü port bagaj buldum.köpek içinse aracın arka kısmına monte edilebilen
bir box icadı içerisindeyim daha önce ki aracıma yapmıştım.
yakıt konusu ise 30 krş un altına düşeceğini sanmıyorum.
motor ile ilgili soruna: eskişehir de suzuki yetkili servisinden ayrılarak kendilsine dükkan açan ustam var ona sorayım.
1.6 aracı rektefiye için 1100 tl civarıydı..hatta blok tamamen değiştiren bir arkadaşa 2000 tl yapmıştı..
ona sorup bir cevap veririm.

şu anda 215000'de

bu aracların katolog verilerine göre triger zıncırı 100binde degişmesi gerekir 150 binde degişir normalde zaten degişmed ise çok şıkırtı yapar bilhassa sogukken ısınınca da gecer ordan anlarsınız ..1000<>2000tl arası o tutar..
2.0 v6 ve 2.0 4 silindirliden az yakar..2,5 v6 ;)
eger motor bitikse sanayıde %30 orjinal + %70 yan sanayıı parcalar ile 6000 tl ye zor toplanır..yetkili servis fiyatınız yanlış.. ;)

>>en güçlü en lux vitaradır..+ en agır vitaradır ..çok aşırı zorlamaya gelmez..off road da agırlıgı dez avantaj teşkil eder..

>>motor parca sıkıntısı yok..v6 tı motorun altından her usta kalkamaz..

>>avans ayarını kendi yapar..sibob ayarını kendi yapar..trıgeri yagbasıncınla kendi gerer ..ditirbiitör + buji kablosu gibi parcaları yoktur..

20/50 yada 30 numara yag kullanırsanız aanında motor pert olur.. ;D ;D

kibar + asortikdir..illede tamsentetik yag ister 6 lt yag gider hani şu 4 litresi 100lira üstü olan yagları sever.. ;)

>>ucuz vede dandik marka lpg sisteminlede çalişmaz llede pahalı olanlarını sever.. :smiley:

>>kullanıcı,servis,motorcu ,,kime sorsan v6 yaramaz git bir 4 silindir al der..v6 tıya binip keyif yapmayı planlıyorsaniz ilk iş bunlara kulak tıkamayı ögrenmelisiniz..derim.. :smiley:

>>arac hararet görmedi ise ..serviste makinada beyinde arıza varmı baktırın mutlaka.. :smiley:

Hayırlı olsun suzuki segmentindeki en güçlü aracı almışsınız.
çok fazla masraf yapmaksızın güzel bir off road aracı haline getirebilirsiniz.
1.5 ay öncesine kadar bendede 2.5 v6 vardı.
çok kuvvetli bir motor öncesinde fazla yorulmamışsa sizlere fazla bir masraf çıkarmaz.
uygun kullanın durumlarında 300-350 bin çok rahat yapar
tekrardan hayırlı olsun

Hay Allah razı olsun,demekki 79ilhan beyden başka da bu topiği okuyan arkadaşlar varmış yav :-*.
Sevgili oguz1134(Oğuz bey),bu makinayı övdünüz mü,yerdiniz mi anlayamadım yaw :(.Paylaşımların için teşekkürler.Aracın trigeri 140 000 de değişmiş.Benim off road çılığım ava,yaylaya,kıra bayıra gezmeye gitmekten öteye pek geçmez.''Motor parça sıkıntısı yok'' derken ciddi misiniz?Eğer öyle ise bir kere daha ısındım bu araca.Yağ olarak ne kullanmalıyım(Özellik olarak belirtmişsiniz ama numara ve marka da alabilir miyim)?Lpg olarak bir yıllık ''Atiker'' Lpg var üzerinde.En son şu cümleniz beni bayağı cesaretlendirdi:''kullanıcı,servis,motorcu ,,kime sorsan v6 yaramaz git bir 4 silindir al der..v6 tıya binip keyif yapmayı planlıyorsaniz ilk iş bunlara kulak tıkamayı ögrenmelisiniz..derim..''. Saygılar.
Sevgili maverik(Kusura bakma lütfen,isim bilgine ulaşamadığım için nick'inle hitap ediyorum),aracı almadım,araç bir yakınımda ve halen karar verme aşamasındayım.Bu sitedeki sizin gibi değerli yorumcuların yorumları ile karar vereceğim.İyi niyet ve temennilerin için teşekkür ederim :-*.Saygılar.
Başka ustalardan,duayenlerden ve kullanıcılardan da yorum ve öneri bekliyorum,lütfen ::smiley:.
Not:Bu arada başka seçeneklere de açığım.Tabii ki 16-20 000 TL aralığında olan,klima,ABS,airbec donanımlı,manuel vites,seçenekli
4*4,parçasının kolay bulunabilirliği açılarından değerlendiriyorum.Teşekkür ederim.

Atiker'' Lpg dışında falsosu yok her halde ..

kırmızı ışıkta hızlı iki kalkış yapın benzin ve lpg de..belli eder..lpg de toparlanmada gec kalıyormu..?

motor arıza lambası sarı yakıyormu..bazı kurnazlar ampulu söküyorlar..dikkat..çalıştırmadan evvel lamba yanıyor..calışınca da sönüyormu..

dahada kurnazları yag lambasına baglıyor..ki.. o zaman kıralı anlayamaz..malesef.. ;D

>>sessiz bir yerde içinden oturdugunuz yerde motoru dinleyin lpg de titreme sallantı,çalkantı varmı..?benzinde düzeliyormu..

>>,ABS,airbec >>bunlar bizde gecmez..çamurda arıza verir..ne kadar elektroniği az olursa o kadar bizde makbuldur.. ;)

>>ava,yaylaya,kıra bayıra gezmeye gitmekten öteye pek geçmez>>bunları yapacaksanız tam sizlik.derim.. :smiley:

>>büllbüller otoya gidin üçret mukabili test ettirin mutlaka ;) bi yüz lirayı çöpe atın en fazla.. ;) aracın motorundan şüpheli iseniz birde komprosyon ölçtürün..el aleti ile ecu da arıza aratın ve hal ve gidişat raporu isteyin..oksıjen sensörü akışmetre vs her şey görülüyor... :smiley: :smiley: ;)

İbrahim bey motor konusu ile ilgili şöyle bir bilgi aktarmak isterdim,
bahsi geçen motor 6v bir motor sizin anlattığınız kullanım koşullarına göre kolayla büyük parçaları kırmaz lakin
allah göstermesin başınıza öyle birşey gelmesi durumunda ise adapazarında konunun zaten uzman arkadaşlarıda mevcutlu
Profesyonel Türkiye off road yarışlarında senelerce yarışmış servis sahibi arkadaşlar var.
parca temini ve bakım konularında sizlere en uygun koşullarda yardımcı olurlar.
bir motorun yapılması değişeçek parcalarla alakalı olarak 2000- 3000 aralığı çıkar.
iyi günler

Değerli Oğuz bey,araç ikinci viteste bile pati çekiyor(Lpg'de),yani kalkışta sıkıntı yok.Arıza lambası motor çalıştıktan sonra sönüyor.Aracın sahibi (Ki yakınım olur)Kartepe'den inerken hep komprosörde inmiş ve bir kere hararet yaptırmış,götürdüğü usta ''sorun olmadığını,motorun çok iyi durumda olduğunu'' söylemiş.Cumartesi günü ormana doğru şöyle kısa bir gezinti yaptık,arabayı ben kullandım.Maşallah,canavar gibi.Egzantrikten veya herhangi bir yerinden anormal bir ses duymadım.Dört çekeri muazzam çalışıyor.
İlginiz ve bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.Paylaşımlarınızın devamın bekliyorum.
Son cümlenizde bahsettiğiniz ''Bülbüller Oto'' nerede?Adapazarı veya İzmit'te ise sorun yok.Tam adresini alabilir miyim?

Sevgili maverik,Adapazarı'nda ''Rescui Team'' in sahibi Murat bey ile tanıştım,sağolsun zaman zaman onun başını ağrıtıyorum.Bahsi geçen aracı çok iyi tanıyor ve bana ''Hiç çekinmeden al,arabayı çok iyi tanıyorum'' diyor.

''Bülbüller Oto'' nerede?
Adapazarı yetkili servisi otogar arkaları diyebilirim adres olarak devlet hastanesi filan var o civarda aşagı yukarı tüm japonların yetkli servisidir.yeni camiye giderken sagda.. :smiley:

yan sanayısı 20tl siz..>>orjinal termostat servisten 55.tl alıp taktırıyorsunuz ..radyatörü şişletin yada yenileyin..>>hararet yaşamazsınız ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,740
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR