Grand Vitara 2.5 Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan İbrahim ÖNGÜN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,241

Etiketler
Ynt: Grand Vitara 2.5 Hakkında

oguz1134' Alıntı:
ne oldu..??..suzukiçiler sayımıza +1 dedikmi..? İbrahim' bey.. :smiley:

>>yada ben korkuttum vazmı caydınız.. ::smiley:
Yok Oğuz bey,biraz korkuttuğunuz doğru ??? :'( ama daha henüz vazcaydıramadınız.Sadece karar verme aşamam biraz uzun sürdü.Şu çevremdeki ''Ya hoca bırak öyle vergisi,parçası ve yakıtı pahalı şeyleri.Al bi otomobil bak işine.'' diyenler sayesinde ??? :-[.
Halbuki canım Toyota GLİ'mi bu araçtan alacam diye satmıştım.
Sanıyorum en iyisi her kafadan çıkan sese kulak vermemek.İşte ben de bu yüzden,her kafadan çıkan seslere kulak vermemek için bu sitedeki sizin gibi değerli,tecrübeli kullanıcılardan bilgi toplamaya çalışıyorum.Ama ya yazdıklarım çok bunaltıcı ve sıkıcı şeyler ya da yazım kimsenin ilgisini çekmedi ::smiley:.Neyse ki en azından bir kaç arkadaş ilgilenmiş.Sağolun.
Saygılar.

>>senede 20bin km ve üzeri yapıyorsanız 1,3-1,4 crdi otomobil derim 100bin km altında ve 5 yaş altında olmalı derim ..egerki 200bin km üzeri vede 8-10 yaşlarında bir yeni nesil dizel alırsanızda ocagınız söndü demektir.. ;D

>>5 yaş altı dizel bir aracta günümüzde 35-40 kagıt.. ;) 523,00 TLvergisi+ aman bişey olursa diye kaskosu 1,5 ...falan filan..

>>787,00 TLyıllık vergisi 2,5 v6 tının günümüzde çok degil derim..

4x4 de alışıp dere tepe gezmeyede başlarsanız bu işin keyfiyetiyor derim..

sakayada coğrafya mükemmel..sagı izmit..solu düzce ,bolu ..gezmeye doyamazsınız..

nerdenmi biliyorum adapazarı benim hanımköy olur bi ayagım orda ::smiley: ;D

Ooooo,desenize bundan böyle size ''enişte'' demeliyim :D.
Kesinliklle bütün cümlelerinize katılıyorum Oğuz bey 8).Teşekkür ederim.
Adapazarı'na yolunuz düşünce haberleşelim,tanışmaktan memnuniyet duyarım.Tel numaram:05364627469
Sapanca'da oturyorum,Kırkpınar'da görev yapıyorum.

Şimdi,normal kullanım şartlarında bu aracın motor ömrü ne kadardır?İ

Motorun etrafındaki diğer ıvır zıvırların ömrü kadardır (su pompası, yağ pompası, radyatör, fan, termostat vs). Onları değiştirir ya da mümkünse bakımını yaparsanız motor ömrü oldukça uzun olur. Aksi halde patlayan ya da su sızdıran bir boru motorun ömrünün sonu olur, ya da kirençlendiği için soğutma görevini yeterince yerine getiremeyen bir radyatör.
Tabi lpg yüzünden bozulan subaplar buna dahil değil.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-cook-acil-ihtiyactan-satilik-18250al-git-tertemiz-araba-51528143/detay/
Arkadaşlar,eğer zahmet olmazsa şu linkteki araca bir bakar mısınız?Yorumlarınız lütfen ???.
Muğla Marmaris'ten tanıdık bi arkadaşımız,site üyemiz var mı?Eğer varsa lütfen bi irtibata geçelim.Tel numaram:05364627469
Muğla'daki Suzuki yetkil servisine güvenebilir miyiz?Araç inceleme konusunda yardımcı olurlar mıki?

çok acil ihtiyac nedeni ile satılık ama takasda olur yazıyorlar ben bunu anlayamadım ibrahim bey.biran önce araç elden çıksın amacı var sanki.bende geçen sene böle ihtiyac diye satılan bir v6 aldım.bi dünya masrafla anca adama döndü.başımdan geçenlerden sonra biraz paronoyakça düşünüyorda olabilirim.aman diyorum dikkat acele etmeyin.km si 145 bin triger zamanı yaklaşmış ee altına at mt lastik alırımda derseniz 2000-2500 tl masrafınız olur.atikeri forumda tavsiye eden görmedim.burdaki tecrübeli abilerimiz sizi bilinen bir araca yönlendirse daha iyi olur sanırım.inşallah gönlünüze yatan bir araba bulursunuz.

Teşekkür ederim mete bey,o araca baktırdım ve almaktan vazgeçtim.Yine arayış içindeyim.
Offff,ya arkadaşlar yok mu bana bir araç?2000 v6 da olabilir.Ama kilometre takıntım olmuş,ille de 150.000'in altında olsun istiyorum.

Kilometre pek birşey ifade etmiyor. Onun yerine araç temiz mi bakımlı mı ona bakmak lazım. Model de uzun vadede önemli olabilir.

oguz1134' Alıntı:
2000 model ve 225000 km'de ki aractan vaz mı gectınız..?
Hayır Oğuz bey,almaktan vazgeçtiğim araç yukarıda linkini verdiğim araç.O bölgede oturan arkadaşlarım araca baktılar ve bana yaramayacağını söylediler.Sanıyorum bundan şu sonucu çıkartmalıyım:Ucuz etin yahnisi sert olur.Allah'tan yahniyi yapmak için o eti almadık.
215.000 km deki aracı hala düşünüyorum.Ama size özelden de belirttiğim gibi 2.0 v6 lara da kafayı yormaya başladım.Sanıyorum siz de 2.0 v6 kullanıcısınız?Bu araçlar hakkında genel bilgi rica etsem?
Şu birkaç gün içerisinde artık bir karar vermeliyim,çok sıkıldım.Ama sizlerin de rehberliğinde son derece doğru bir karar olmalı bu vereceğim karar.
Bakalım,hayırlısı.Saygılar.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=60387.msg709957#msg709957

pek cok teknik bilgi var..bir göz atın..gerisi zevk ve para meselesi..

14-16 yaşında 150-250 bin km aralıgında bir arac alıp hiç para harcamadan ..bir 15-20 sene daha binmeyi hesap etmeniz bence pekte doğru degil..

>>siz hiç antıfiriz bidonu üzerindeki küçük yazıları okudunuzmu..minnacık saf su ile kullanmanıztavsıye edilir diyor..8 litre su alan araca 3 lt antıfırız geri kalan kirecsiz saf su konulması lazım ..

siz şimdi sanayıı ye gidin benim araca bakkaldan pınar şaşal alıp da koycam deyın herkes gulmekten yerlere yatar..ne gerek var masrafa derler ..masrafı 2 tl tutar....gülenlere deseniz size 5 tl versem kapak sökermisin deseniz.. ;D..anlamazlar herhalde..

ben radyatöre akü suyu koycam alın gelin deseniz ..deli diye rapor bile tuttururlar.. :p

vitaraların ..özellikle bakımsız olanları hararet yapar..v6 lar azıcık yamultur..taşlama ile kendine gelir..1.6 jlx ler kapak ,blok catlatmalarıda yapabiliyor..jlx lere cok lazım oldugundan piyasada cıkması ,koresi vs bol..dur..parcacıya gidip v6 kapak istesen yoktur.. neden pek isteyen olmamıştır..onlarda rafta tutmazlar..

özetle >>size lazım olmayan parcaları yoktur..v6 makinenin..

>>burdan şunu da cıkarabilirsiniz.. v6 nin parcası yok yaramaz..herkes öyle yapıyor.. ;) ;D :p

S.A.
Arkadaşlar,2.5 v6 Lpg takılı Vitaralarda az da olsa (Örneğin 10.000 km de 1-1.5 litre) yağ eksiltmesi normal midir?Hani bazı araçlar vardır ya,motorun yapısı gereği yağ eksiltir..
Oğuz bey,beni yanlış anladınız sanırım :eek:.''14-16 yaşında 150-250 bin km aralıgında bir arac alıp hiç para harcamadan ..bir 15-20 sene daha binmeyi hesap etmeniz bence pekte doğru degil..'' cümlenize istinaden söylüyorum;böyle bir beklentim yok :smiley:.Bu araçları tanımadığımdan dolayı ve sizlerin konu ile ilgili engin bilgi ve tecrübelerinizden faydalanmak için biraz fazla soru soruyorum.
Sayenizde hem bilgimiz arttırmak ve hem de bir 4*4 sahibi olmak istiyoruz.
Saygılar.

rkadaşlar,2.5 v6 Lpg takılı Vitaralarda az da olsa (Örneğin 10.000 km de 1-1.5 litre) yağ eksiltmesi normal midir

Bana oldukça fazla göründü.
Bu problemin yıpranmış bir motorun orjinal parçalar ıile rektefiye edildikten sonra yıpranmadan dolayı orjinal parçaların artık tam uymuyor olmasından kaynaklanabildiğini duymuştum.
Sanayide motorun yeni haline uygun birşeyler ayarlayıp düzeltebiliyor olmaları lazım.

0,5-1 litre arası normal kabul edilir..

>>piston segman bitmiştir >>motor ister..cok eksiltir..

>>sibob lastıkleri kacırıyordur ik sabah calıştıgında beyaz duman atar..

>>ön ve arka krank kecelerinden kacırıyordur ..life kaldırınca kacaklar görülür..

>>alt karter 2-3 parcadır v6 da ek yerlerinden kacıyıyordur ....life kaldırınca kacaklar görülür..

>>sabah ilk çalışmada beyaz duman atmıyorsa..altında kacak yag görülmüyorda yag eksıltiyorsa..o..zaman uzatmalar bitmiş ..penaltılara dönüyor demek ..kesin motor kucakta anlamındadır..

>>ustayı boş verin bir seyyar ile alta siz girin sadece göz gezdirin..olay anlaşılır.. ;) :smiley:

arkadaşlar 2.0 2004-2006 arasındaki kasalarda
lpg ayarı yapılıyor mu? yoksa araç kendimi ayarlıyor
lpg ayarı çok açık gibi geliyor bana
rolanti normal ..lpg hava ayarı yapılıyor mu
cevaplar için şimdiden teşekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,740
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR