Grand Cherokee Yeni Heves Ve Yonlendirme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Hazardeus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,394
4.7 de güç ve kudret var. Motor sesinin kükremesi bir harika beni etkileyen sadece buydu. Biri 163 hp diğeri 200 hp.. Yakıtını hiç düşünmedim açıkçası. Tabi tüplü kullanımda eksileri de çok. Her 200-250 km de tüp doldurma sıkıntın.. Bagajından feragat etmek zorunda oluşun. Zamanı geldiğinde kaçak yapma ihtimali. Her ne kadar teknoloji ilerlemiş olsa da tüpün motora verdiği bir zarar var. Kaza anında tehlikeli durumun ortaya çıkması. Ben 2 çocuklu bir aile taşıdığım için 2.7 crd almak zorunda kaldım. 2.7 crd motor ile 4.7 nin tüplü yakıt sarfiyatı hemen hemen aynıdır. Vergi konusuna gelirsek. 2003 model 2.7 nin bu yıl ki vergisi 2.100 TL. Ancak seneye yaş haddinden dolayı 1760 TL.. 4.7 nin yaş haddi ve kasko değer listesine göre emin olmamak ile bildiğim kadarı ile yıllık 1.629 TL..

Bakım konusuna gelirsek.. 4.7 nin bakım masrafı 2.7 den daha düşüktür. En basit örneği 2.7 nin sadece enjektör temizliği ve bakımı 3.000 TL.. Ben temizletmedim yenisini taktırdım.. Şu an 5 tanesi 1.000 euro + işçilik. Yani bu da güncel kur ile 6.000 TL değerinde bir meblağ tutar. Çünkü alacağın dizel araç 200 bin üstünde olacaktır. 250 bin de enjektör bakımı ya da yenisini değiştirmek isteyecek. Bu sadece bir örnek. Ama dediğin gibi yemini düşünmeyeceksin. Her zaman kenarında bir miktar para bulundurman gerekir. Mesela en son yağ ve periyodfik bakımını yaptırdım komple filtre ve yağlar değişti işçilik dahil 1.500 tl mi ne tuttu..

Sonuç olarak kardeşim her iki araç da seni memnun eder. Dizeller %15 daha phalıdır. O yüzden son kararı kendin vermelisin. Yıllık ortalamaya vurduğun zaman dizel bir miktar daha masraflı görünüyor. Çok iyi araştırman lazım acele etmemen lazım. Mümkün ise donanımsız olsun.

Etiketler
Slm arkadaslar nerden yazacagimi bilemedim yeniyim bn hayalim olan grand cheroke 5.2 v8 almak istiyorum biriktirdim de parami 4o bin civari parasal olarak fazla durumum yok ama cok heves ediyorum yakiti nasildir parca konusunda cok uzulir muyum formlarda cok arastirdim bn araci normal araba gibi kullamicam offrod icin degil yardimci olursaniz sevinirim tesekurler.

Kardeşim offroad için kullanmayacağım demişsin.. de buna engel olamazsın.. önce küçük piknik gezilerine gidersin.. piknikte bir kaç engebeli araziye çıkarsın.. aa bir bakmışsın çok keyifli eğlenceli olmuş.. sonra dersin ben buna bir lastik alayım en iyisi.. yeni aldığın lastikler ile daha zorlu araziye girmek istersin.. kar yağar karda sürmeyi çok istersin daha da keyif alırsın.. bir gün sosyal medyada gezerken bir offroad organizasyonunda bulunmak istersin.. bir bakmışsın haftasonu organizasyona katılmışsın. orada ki vinçli yükseltmeli araçları görürsün.. ne kadar eğlendiklerini eğlendiğini hissedersin.. sonra ben de takayım en iyisi dersin.. ve böylece hiç düşünmeden istemeden de olsa offroad dünyasına girmiş olursun.. o saaaten sonra zaten aracın yakıtını düşünmezsin.. tabi bu spor dalı biraz maliyetli.. 40 bin liranın yanında her zaman 5 bin lira nakiti kenarda bekleteceksen çok fazla üzülmezsin.

Zaten cok seviyorum belgesllere bakiyorum cokta hosuma gidiyor birazda korkutuyor.Benim korkum parcalarin pahali olmasi araci buldum 96 model grand cheroke v8 5.2 335 km arac temize benziyor ici disi bakimli yeni vizeli 45 bin tl sizce uygunmudur yardimlarinizi tavsiyelerinizi bekliyorum.

Parçalar haliyle normal bir binek araçtan pahalı. Sonuçta o bir amerikan. Parça sıkıntısı çekermisin.. Hayır. bolcana var. 335 bin. km için 45 istenmesi. Bu konuda satıcıyı suçlamak olmaz. Ama daha uygunları da var. bu yüzden çok iyi araştırman gerek acele etmemelisin. Listeden seç kendine bütçene uygun 10 tane araç. Hepsini önce kendi gözünle gör. Daha sonra bu olabilri dediğin araçları da git bir serviste ustaya göster.

Bilgileriniz icin tesekur ederim bu araci vadeli olarak alacagim ondan bu fiyat hanimda cok seviyor ama benim kadar deli dolu degil hic jeepe binmedim bu ilk olacak bilgi aahibide degilim binek araclarda her turlu arizasini bilirim yaparim motor sokme sanzuman kaporta ama jeepten anlamm alirsam onu bi sure snra cozucegime inaniyorum peki vergileri nasil cok sık ariza yapar mi yaparsa nerelerden yapar ustatlardan bilgi lutfn tesekur ederim.

Arıza yapar mı yapmaz mı konusuna hiç girmeyeceğim. 5.2 Kullanmış ve halihazırda kullanan arkadaşlar daha iyi bilgi verir. 2018 yılı kasko değer listesine göre (1996 model 5.2 V8 Jeep Grand Cherokee) 20.000 TL bandınna görünüyor. Bu da %5 hesaplandığında yıllık ödeyeceğin MTV ücreti 1.000 TL yi geçmez. Geçerse dilekçe ile baş vurup alt dilimden yararlanıyorsun.

4.0 ZJ çok iyi arabadır. varsa temiz düzgünü alınır binilir. hiçbir kronik sorunu yoktur.

Arıza yapar mı yapmaz mı konusuna hiç girmeyeceğim. 5.2 Kullanmış ve halihazırda kullanan arkadaşlar daha iyi bilgi verir. 2018 yılı kasko değer listesine göre (1996 model 5.2 V8 Jeep Grand Cherokee) 20.000 TL bandınna görünüyor. Bu da %5 hesaplandığında yıllık ödeyeceğin MTV ücreti 1.000 TL yi geçmez. Geçerse dilekçe ile baş vurup alt dilimden yararlanıyorsun.

Ödenecek MTV 1.000TL'yi geçmez şeklinde değil de, şu şekilde oluyor.

Ödenecek MTV tutarı (96 model 5.2 araç için 2.284 TL), kasko değerinin %5'ini (20.000x0,05=1.000TL) aştığı için bir alt kademe olan (3.501-4.000 motor hacmi sınıfı olan) 1.629TL üzerinden ödeniyor.

2,5 yıl önce 2005 model wj kasa Jeep gc 2.7 crd aracımızı almıştık. İlk günden beri keyifle kullanıyoruz. Esasen aracı babama aldık ancak özellikle 1 aydır yoğun bir şekilde şehir içi ve şehirler arası kullanıyorum. Yakıt tüketimi şehir içi ve dışı ortalama 9 litre civarında. Şu an 195 bin km'de olan aracın yürüyen aksamı hala fabrikadan çıktığı gibi. Sadece hafif boşluk yaptığı için geçen yıl arka z rotlar değişti. Ancak Jeep olmasına rağmen normal otomobillerimizi nasıl kullanıyorsak bunu da aynı özenle kullanıyoruz. Önceki iki sahibini bilmiyorum ama biz bugüne kadar hiç araziye sokmadık.

Bir kaç ay önce ise en son kasa Jeep Grand Cherokee 3.0 crd araç aldık yeni kasa gerçekten apayrı. Performansı, sessizliği, konforu, sürüş keyfi bambaşka diyebilirim. Özellikle uzun yolculuklar için çok ideal, hiç yormuyor ve yolun nasıl bittiğini anlamıyorsunuz.

20180420_175857.jpg

Hayırlı olsun yeni aracınızı iyi günler de kullanın ben de iki yıl önce 2003 2.7 crd aldım gayet memnunum yeni kasalar ın daha iyi olduğunu düşünüyorum ama wj kasanın keyfini verirmi bilmiyorum size hayırlı sürüşler dilerim

Merhabalar, şirket araçlarımızı götürdüğümüz özel servis dahil , 2-3 araç simsarı arkadaşım 2006 Grand alacakken beni durdurdular. Şanzıman sıkıntısı kroniktir dediler. 260 k km deydi . 20 bin tl kenarda beklet diye de ürkütülen . Motor ve şanzıman içim . Eee buraları okuyorsun güllük gülistanlık . İyice kafam karıştı ...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR