Grand Cherokee Limited 5.2 - 1996

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kaptan196643 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 58
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,583

kaptan196643

Yeni Üye
Yer
Kütahya
Grand Cherokee Limited 5.2 - 1996 almaya karar verdim araçta takılı milano sıralı sistem var bu marka nasıldır kullanan varmı baktıgım araç 190.000 km fıyati 17.000. 5.2 lpg yakıtı şehir içi kaç lt uzun yolda kaç lt lpg yakar bilgi verirmisiniz selamlar

Etiketler
Ynt: Grand Cherokee Limited 5.2 - 1996

milano iyidir araç fiyatına gelince görmeden bişe demek bence doğru olmaz herkesin malı kendine göre eder demiş atalarımız :smiley:)

araçı takasla alıyorum bende tır şöförüyum ama daha hiç jeep kullanmadım şehir içi ne kadar lpg lt ve şehir dışı lpg kaç lt yakar acaba bılginiz farmı

Aynı araçtan kullanıyorum.( 2 aydan beri)Şehir içi - dışı karışık 48-50.-kuruş yakıyorum.Atiker sistem var.Ancak sistemi tam anlamı ile kontol ettirip ve ayarlamalarını yaptıramadım henüz.Bu sitede takip ettiğim yazılardan çıkardığım sonuca göre 35-40.-kuruş arası (LPG ile) normal olması gerekendir diye düşünüyorum.

Litre olarak ; Ortalama 22 lt. ile 100.Km.gidiyorum. ( 18 Lt. ile gittiklerini yazan arkadaşlar var.) Bu araçların kullanım klavuzunun bir yerinde okumuştum , eğer aklımda yanlış kalmadıysa benzinle 100Km.de 25Lt.yakıyormuş.

kendi tüketimimden örnek vermek gerekirse lpg filtre ayar ve bakım yapmadan önce şehiriçi 100 tl lik lpg ile 220 km yol yapabiliyordum artık 170 km ancak yapıyorum. uzun yolda sabit 110 km yi geçmeden 350 km yapmıştım artık 240 km yapabiliyorum...sanırım benim romano lpg ayarı yaparken ayarı kaçırdılar....tekrar götürdüm lpg servisine bilgisayara bağladılar baktılar değerler normal bi tuhaflık yok dediler böyle kullanıyorum artık çok fazla sorgulamamak gerek galiba...

verdigiz bilgiler için teşekkürler şu anda ıngılteredeyim istanbula döndügümde almaya karar verdim tabiki nasıp olursa

Milano lpg benim 98 5.2 de vardı. Önemli hiçbir sorunla karşılaşmadım. Ancak İstanbul da iseniz bir kaç , Ankara da iseniz sadece 1 yetkili servisi var. Başka illerde yetkili servisinin olması çok zor görünüyor.

Bana kalırsa Prins Lpgli araç araştırın.

Selamlar,

mertbirincioglu' Alıntı:
kendi tüketimimden örnek vermek gerekirse lpg filtre ayar ve bakım yapmadan önce şehiriçi 100 tl lik lpg ile 220 km yol yapabiliyordum artık 170 km ancak yapıyorum. uzun yolda sabit 110 km yi geçmeden 350 km yapmıştım artık 240 km yapabiliyorum...sanırım benim romano lpg ayarı yaparken ayarı kaçırdılar....tekrar götürdüm lpg servisine bilgisayara bağladılar baktılar değerler normal bi tuhaflık yok dediler böyle kullanıyorum artık çok fazla sorgulamamak gerek galiba...

işte sıralı sistemin en büyük dez avantajı ayarı doğru olmaz ise verimli çalışmıyor. birde V8 vs den anlamayan, ustanın kırıntısı olamayacak adamların eline düşerseniz böyle oluyor. daha önce biryerlerde yazmıştım forumda ama, önceki arabamda normal sistem taktırmıştım v6 idi motor. sıralı taktırmadım az önce yazdığım sebepten ötürü. aklımı seveyim. önce sorunları aşamadık sonra bir baktımki bu gerizekalılar v6 ya gidecek rölanti hortumunu sadece 3 silindiri besleyecek şekilde yapmışlar!. araba titrer istop eder vs. bende herşeyi söktüm tüpün kendisi hariç, yeni ve geniş çaplı mikser adapte ettim, rölanti bağlantılarını da olması gerektiği gibi yaptım, gaz ayarınıda sesten ve egzostaki su buharının seviyesinden ayarlar olmuştum.

bu v8 lerin teknik bilgileri nerde bulunur? tork bandını gösteren grafik vs gibi? tork erken gelmeye başlıyorsa belki normal sistem daha güvenilir olur ekonomi konusunda. çok yakıyorsa kısarsın vanadan :smiley:, hatta selenoid valf kullnıp içeridendüğme ile ekonomi yada güç modu yaratabilirisn lpg de çalışırken.

aracımda romano sıralı sistem var 96 gc 5,2
buharlaştırıcım 8 silindir için ufakdı ve şehir içi 460 krş seviyesinde gidiyordum,buharlaştırıcıyı büyüttüm şu an 420 krş a düştü yakıt..
bu arada yeni bir saha yapacağım için aracımıda üzülerek satışa çıkartıım 2.mtv si alıcıya ait olması şartıyla 15 bine vereceğim :(

Almayı planladığınız aracı 6 ay önce aldım ve şu an kullanıyorum. Öncelikle çok doğru bir karar verdiğinizi bilmenizi isterim. Benim aracımın şehir içinde mutaakip ölçmelerim neticesinde 336 kr ortalama yaktığını hesapladım. Şehir dışı ölçümlerde ise çok farklı sonuçlar elde ediliyo. Araç uzun yolda zorlamaz isen yakıtı çok ekonomik ama biraz basarsan şehir içinden fazla yakabilir. Yapısız bir araç alıyor ve yukseltmeyi falan planlıyorsanız kesinlikle orjinal kit ile yukseltiniz.

diablo2barbar' Alıntı:
Almayı planladığınız aracı 6 ay önce aldım ve şu an kullanıyorum. Öncelikle çok doğru bir karar verdiğinizi bilmenizi isterim. Benim aracımın şehir içinde mutaakip ölçmelerim neticesinde 336 kr ortalama yaktığını hesapladım. Şehir dışı ölçümlerde ise çok farklı sonuçlar elde ediliyo. Araç uzun yolda zorlamaz isen yakıtı çok ekonomik ama biraz basarsan şehir içinden fazla yakabilir. Yapısız bir araç alıyor ve yukseltmeyi falan planlıyorsanız kesinlikle orjinal kit ile yukseltiniz.

330 kuruş süper bir değer, kıymetini bilin ...

Sevdigim bir abimde var. 5,2 v8 istanbul içi 500/550 çivari yakiyor. şehirdişi 300 kusurlere kadar inebiliyor. ama şehir içi v 8 bir makinenin 350 yakmasi gerçekden iyi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,682
Kayıtlı Üye Sayımız
166,528
Kaydolan Son Üyemiz
yusufkaptan41

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR