Grand Cherokee Limited 5.2 - 1996

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kaptan196643 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 58
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,585
Ynt: Grand Cherokee Limited 5.2 - 1996

diablo2barbar' Alıntı:
Almayı planladığınız aracı 6 ay önce aldım ve şu an kullanıyorum. Öncelikle çok doğru bir karar verdiğinizi bilmenizi isterim. Benim aracımın şehir içinde mutaakip ölçmelerim neticesinde 336 kr ortalama yaktığını hesapladım. Şehir dışı ölçümlerde ise çok farklı sonuçlar elde ediliyo. Araç uzun yolda zorlamaz isen yakıtı çok ekonomik ama biraz basarsan şehir içinden fazla yakabilir. Yapısız bir araç alıyor ve yukseltmeyi falan planlıyorsanız kesinlikle orjinal kit ile yukseltiniz.

sizin araç 5.2 v8 cherokee değil sanırım değil mi...336 krş yakıyorsa değildir...litre olarak hesapladınız mı kaç litreye geliyor?

Etiketler

Arkadaşlar yanlış lpg hesabı yapıp tüm ZJ ci lerin kafasını karıştırıyorsunuz. demekki arkadaş şehir içi 336 kuruş yakıyorsa şehir dışında 200 kuruş yakıyorum demeyi unutmuştur.Lütfen lpg konusunda milleti kandırmayın.Benim aracım orjinallikte ilk 10 girer ben devamlı uzun yolda sakin kullanmama rağmen 390 kuruşun altına düşüremedim şimdi ise 455 yakıyor demin shelll den fulledim 131 km 62 tl saygılar.

Selamlar,benim aracımla yaptığım takibe göre (son zamanlarda sürekli ,serviste bakımları yapılmakta hemen tüm parçaları değiştirilmekte.)şehiriçi ve dışı karışık kullanımda 20.8 litre, 0.44 krş. tüketimi var.Sitede birarkadaşın 18 litre Ş.içi ortalaması olduğunu okumuştum. onu yakalamaya çalışıyorum ;D

27istanbul27' Alıntı:
Arkadaşlar yanlış lpg hesabı yapıp tüm ZJ ci lerin kafasını karıştırıyorsunuz. demekki arkadaş şehir içi 336 kuruş yakıyorsa şehir dışında 200 kuruş yakıyorum demeyi unutmuştur.Lütfen lpg konusunda milleti kandırmayın.Benim aracım orjinallikte ilk 10 girer ben devamlı uzun yolda sakin kullanmama rağmen 390 kuruşun altına düşüremedim şimdi ise 455 yakıyor demin shelll den fulledim 131 km 62 tl saygılar.

durmuş usta belki silindirlerden 4 tanesi iptal edilmiştir veya ön şaft iptal edilmiştir bu durumda da şehiriçin 330 krş olmaz gibi geliyor ama sen ne dersin mümkün mü ön şaft iptal edilse bile bu değer mümkün değil gibi geliyor bana

Beyler Halep ordaysa arşın burda. Gazı fulledikten sonra Araçla 245 km yol yaptım ve tekrar gaz aldığımda 79 tl lik gaz aldı ya siz basmayı bilmiyonuz yada ben az basıyom :smiley:

diablo2barbar' Alıntı:
Beyler Halep ordaysa arşın burda. Gazı fulledikten sonra Araçla 245 km yol yaptım ve tekrar gaz aldığımda 79 tl lik gaz aldı ya siz basmayı bilmiyonuz yada ben az basıyom :smiley:

uzun yolda olabilir ama şehiriçi kullanımında mümkün değil bu rakam. Araçta ön şaft iptali var mı? sizin orda lpg litresi kaça? Bu soruların cevaplarına göre aracınızı kaça satarsınız? talibim....

ankarada merkezi ir yerde değilim çok ışıklar dur kalk yok evle iş yerinin arasıda yakın önce benzinde çalıştığından olabilir. hiç bişey iptal değil araçta. lpg fiyatı 1,55 tl.
satmayı düşünmüyom satarsamda 25 den aşa virmem :smiley:

diablo2barbar' Alıntı:
ankarada merkezi ir yerde değilim çok ışıklar dur kalk yok evle iş yerinin arasıda yakın önce benzinde çalıştığından olabilir. hiç bişey iptal değil araçta. lpg fiyatı 1,55 tl.
satmayı düşünmüyom satarsamda 25 den aşa virmem :smiley:

ok şimdi anlaşıldı dur kalka yapmadığın ve istanbulda lpg nin 1.99 tl olduğu düşünülürse haklı olabilirsin lpg fiyatından zaten %25-30 avantajlısın ama nasıl bu kadar farklı olur nerden alıyorsun lpgyi

Hepinize selamlar öncelikle KANDİLİNİZ mübarek olsun.Mert bey çok haklısınız acaba araca tofaş motoru mu koymuşlar bilemiyorum. Ben 6 aydır uğraşıyorum benimki mimgas sefaköy le ümraniye arası mekik dokuyorum.Bugün ikitelli NASCAR servise gittim ,sağolsun murat ve salih usta tarama yaptı, beyin ve benzin ayarları için veriler normal çıktı .Bir sefer yaklaştım şehir dışı 380 kuruşa yine bozuldu 475 den devem hemde sırf şehir dışı olarak.

Arkadaşın mesajını şimdi okudum haklı, çünkü ev işyeri mesafesi yakın olduğuğndan dolayı soğuk motoru çalıştınca ancak 4 veya 5 km den sonra lpg ye geçiyorsa hesap orda aldatıyor olabilirmi.Benim gibi günlük en az 100 km yol yaparsa farkı fark edecektir,saygılar.

ORTALAMA YAKIT TUKETİMİNİN VE GAZI ALDIĞIM YERİN SATIŞ FİYATININ RESMİNİ ÇEKİP KOYACAM SONUNDA BURAYA BAŞKA TÜRLÜ BU İŞ ÇÖZÜLMİCEK GİBİ GELİYO :smiley:
İSTANBULDA BENDEN %25 PAHALI ALIYORSANIZ 450 TL YAKAN ARAÇ BURDA 450 - (450x%25) = 337,50 TL ÇIKAR ZATEN
ARAÇ BİLGİSAYARINDA UZUN YOLDA ORTALAMA YAKIT TUKETİMİ 19,5 LT / 100 KM VERİYO
YAKITI ALDIĞIM SON İSTASYONDA GAZI LT FİYATI 1,59 TL İDİ (GUVENALGAZ)
BUDA DEMEK OLUYORKİ KM DE UZUN YOLDA 310 TL YAKMIŞIM.
ARACIM YUKSELTİLMİŞ BİR ARAÇ OLDUĞUNDAN UZUN YOLDA 120-140 ARALIĞINDA SEYREDİYORUM AŞIRI SURAT YAPMIYORUM.
ARACIMDA NE TOFAŞ MOTORU VAR NEDE ŞAFT MAFT SÖKTÜRME OLAYI BU ARAÇLA YAPTIKLARIMINDA RESMİ :
[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

P4210193.jpg

P4210195.jpg

2I2D6I2X8M2X3W3B5F8F6X4Q.jpg

aynı gaza %25 fazla vermek ne kadar koyuyor insana istanbul büyükşehir diye veriyolar gazı ınnının ının...durmuş usta olay netleşti lpg fiyatı ve ilk harekette benzinden de biraz yiyor olması durumu açıklıyor zaten. biz lpg yi 2 tl den aldığımıza yanalım istanbulda. vay arkadaş nasıl sinirim bozuldu

bu arada lpg ile çalıştığından dolayı yol bilgisayarı gerçek verileri yansıtmıyor anlık ortalama tüketim verileri yol bilgisayarında yanlış görünüyor. haksızmıyım?

Benim aracımda yaptığım ölçümlerde yol bilgisayarı ile, aldığım yakıt ,km. hesapları aynen örtüşüyor..100km.de 20.7 lt.bilgisayarın verdiği değer.Kağıt kalemin çıkardığı hesap ise 20.8 lt. Ayrıca bu havalarda araç benzinle hemen hiç çalışmıyor.kontağı çevirdikten sonra ayna ayarı vs. yaparken, hareket etmeden önce gaza geçiyor.Yada, hemen hareket etse bile henüz 100 metre gitmeden gaza geçiyor.Dolayısı ile yapılan hesaplarda benzinle gidilen yolun pek bir değeri yok gibi...En azından bu havalarda istanbulda böyle.

ANKARA- Şaşmaz da oto döşemeci Ali ustada var benim jeepin aynısından yukseltme ve lastikleride aynı yerden aldık onunkide şehir içinde 320 krş yakıyomuş.
istanbulda çok pahalı gaz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,682
Kayıtlı Üye Sayımız
166,530
Kaydolan Son Üyemiz
hekimogluyasin52

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR