Grand Cherokee Limited 5.2 - 1996

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kaptan196643 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 58
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,589
Ynt: Grand Cherokee Limited 5.2 - 1996

27istanbul27' Alıntı:
Selamlar Mert bey bende mimgas takılı aldığımda 10 000 km yapmıştı ve aracı aldığımdan beri bıktım lpg ayarı yaptırmaktan.Dediler benzin yakıtını ölçtür. Bir servise gittim beyne modük bağladılar 100 KM de şehir içi 19 litre yakar ayarı çok güzel deyip gönderdiler, tatmin olmadım ertesi gün bostancıda bir başka servise gittim ayar yine aynı mükemmel deyip yine yolladılar.Ümraniye,sefaköy derken rami de bir lpg ci buldum mimgas bayii onlar da kontrol etti ayar tamam deyip yolladılar ve şehir dışı 440 kuruşa devam,bu arada motorun tüm buji ve kabloları orj olarak yenilendi,yoksa araçla hiçbr problem yok orjinal tek kelime gerçekten bırak istanbulu türkiyede ilk 10 a girer .hayırlısı olsun.

bi dakka şehirdışı mı 440 krş...o zaman çok be abi...ben mayıs 2010 da boluya gittim geldim çok net hatırlıyorum 280 krş yaktım ama 100 km/h gram geçmedim cruise controle bağladım öyle geldim...ha bi daha o rakamı gördün mü dersen töbe görmedim. yalnız boludan dönerken aldığım lpgnin litre fiyatını hatırlamıyorum orda istanbula göre daha ucuz lpg alıp dönmüş olabilirim ve bir daha ondan aynı değeri göremedim sanırım. birde temmuz 2010 da datçaya gittim istanbulda uzun yolda 1.96 tl lpg fiyatı ile 350 krş çok rahat gördüm ki araç yüklüydü tavan dahil. ama şu anda benimki de yüksek acil düşürmem lazım yoksa beni yiyecek aslan. önce bakıma gideceğim olmazsa toplu taşıma araçlarını kullanacağım satmaktan iyidir.işim gereği geziyorum yol yapıyorum ister istemez

Etiketler

arkadaşlar buradaki verileri okuyorumda gerçekten ya yükseltme lastik ebadı vs.. den dolayı aşırı yakıyorsunuz yada bir gariplik var. benzinde 65 - 75 kuruş yakıyorum şehir içi üstelik dur kalk filanda oluyor. 18 - 20 litre arası benzin yakıyorum şehir içi. ama şehirler arası 90 a alıp cruise ile gittiğinizde 11 12 litreye düşüyor. 40 kuruş demek. lpg taktırdığımda neredeyse %40 bir tasarruf olacak. tabi aracı oldugunca hafifletiyorum , kullanılabilecek en küçük ebatlı lastiği kullanıyorum. dahada hafiflemeye gideceğim performans artışı için. aracı biraz daha alçaltıp aero dinamiğinede katkıda bulunduğumda bu yakıt dahada düşecektir. mesela kullandığınız ön camın üstündeki çıkıntı aerodinamiği mahveder ve ekstra tüketime yol açar. düşük dönüş çaplı lastik demek ; her santim başına düşen torku arttıracaktır. buda düşük tüketim , daha çabuk ivmelenme demektir. aracı indirip agırlık merkezini daha yola yakın tutmak ise sizi virajlardaki gereksiz frenlemelerden korur. tabi sadece indirmekle olmaz daha sert amortisörler , doğru kamber ayarının yapılması gerekir. her ekstra agırlıgın fazla tüketim demek oldugunu düşününcede , orjinal ebatlardaki araçta sırıtmayacak ama daha hafif jantlar düşünülebilir. motorsporlarında gramların bile süreye ne kadar etki ettiğini gördüğünüzde bana hak vereceksiniz. bir çok arkadaşımız zaten 1680 kg olan araca 2 tonu geçecek şekilde modifikasyonlar yapıyor. yakıtta haliyle artıyor.

tabi bunlardan önce kilit faktörler var. enjektörler temiz mi? bir enjektörün bile değişik yakıt göndermesi motorun dengesini bozar ve tüketimi arttırır. aynı şekilde bujilerin ateşleme güçleri. hava filtresini ihmal etmemek şart. kirli filtre = az oksijen = çok tüketim. mümkünse open cold air intake kullanmak lazım. soguk havadaki oksijen oranı daha fazladır ve açık filtrede motor havayı daha rahat emer. yakıta ve performansa büyük olumlu etkisi vardır. tabiki seside inanılmaz güzelleştiriyor :smiley: egzos gazı basıncını düşürmek adına katlizör iptali yine işe yarayan bir olay. bunlar yapıldıktan sonra yakıt değil 19 20 litre benzin , 16 17 litrelere düşecektir şehir içinde.

geçen hafta buji buji kabloları değişti. hava filtresi değişti. bugün çok iyi bir lpg ustası bilgisayara bağladı ayar çekti. buji tırnak aralıkları ayarlandı. çekiş biraz düştü elbette roketleme geç yapıyor hatta yapmıyor bazen. Arazide benzinle kullanırım sorun değil bakalım tüketim düşecekmi depoyu doldurdum bitmesini bekliyorum.

Arkadaşlar yakıt hesabı yaparken bulunduğunuz şehir ve lpg lt fiatınıda belirtirseniz daha net bilgi ediniriz.

27istanbul27' Alıntı:
Arkadaşlar yakıt hesabı yaparken bulunduğunuz şehir ve lpg lt fiatınıda belirtirseniz daha net bilgi ediniriz.

ankaradayım lpg değil benzin kullanıyorum litre fiyatı 3.70

arkadaslar ben aranıza yenı katıldım ama aracım hakkında hıc bır sey bılmıyorum 95 model bır chorekee aldım ama ılk on gun ıcınde elektırık dagıtıcısından sorun cıktı ve cok ıyı para tutuyor o parca 800 tl gıbı bu parcaları uygun nerelerden alabılırım ayrıca sız degerlı jeep tutkunu arkadaslarımla bır etkınlıkte bulusmak ısterım hem araclarımız hakkında konusuruz hemde tanısmıs oluruz sızın gıbı guzel macera tutkunu arkadaslarla bulusmak ve tanısmaktan zevk duyarım saygılarımla İLKER ERZİNCAN

İLKER İLKON' Alıntı:
arkadaslar ben aranıza yenı katıldım ama aracım hakkında hıc bır sey bılmıyorum 95 model bır chorekee aldım ama ılk on gun ıcınde elektırık dagıtıcısından sorun cıktı ve cok ıyı para tutuyor o parca 800 tl gıbı bu parcaları uygun nerelerden alabılırım ayrıca sız degerlı jeep tutkunu arkadaslarımla bır etkınlıkte bulusmak ısterım hem araclarımız hakkında konusuruz hemde tanısmıs oluruz sızın gıbı guzel macera tutkunu arkadaslarla bulusmak ve tanısmaktan zevk duyarım saygılarımla İLKER ERZİNCAN

Burdan direk numara vermek etik olmayacagindan PM gonderdim cikma parca icin adini verdigim arkadas iyi bir insandir. En son benim jantlari aldim ondan 10 gun once arar konusursun.Elindde varsa yardimci olur

Herkese selamlar aracım 96 5.2 cherokee ölçümlerime göre şehiriçi dışı karışık 360 kuruş yakıyor bu işin püf noktası sakin kullanmaktan geçiyor tahminimce sadece uzun yolda gidildiğinde 330a falan düşer diye düşünüyorum ölçümlerime göre 85-90km sabit hızda en makul değerleri yakıyor gaz pedalıyla fazla oynamamak lazım...

benim ortalama şehir dışı şehir içi dur kalk trafiksiz yakıtım 420 kuruş şuan. lpg'nin litresi 2 tl, şehir dışı hızım ortalama 100-130. tüp sistemim yeni ve kalitesinden ve işçiliğinden şüphem yok, BMD marka. eskiden omvl vardı ama sanırım onun da sağı soluyla oynamışlar ve ayrıca yanlış yapılmıştı montajı. o zaman 50 hatta 53 kuruşa kadar çıkmıştım yakıt olarak, en sonunda da lpgye hiç geçmemeye başlamıştı sonra BMD taktık işte rahatım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

SON KONULAR

Geri