Grand Cherokee 5.2 V8 Ses Gelmeme Problemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bakas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 59
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,218

bakas

Kamp II
Yer
Ankara
Çünkü hala almadım, alamadım..

Biliyorum fazlasıyla gayri resmi bir başlık oldu ancak, benim gerçekten yıllardır en büyük problemim bu. ZJ'ime binip o sesi duymak istiyorum, yanımdan geçenlere gıpta ile bakmak değil, sürücü koltuğunda oturup, özgürlüğü ve gücü hissetmek istiyorum.

Buradaki bir çok başlığı okudum geçen aylar içinde, ancak şimdi hesap açmaya cesaret edebildim. Hatta Levent abinin toparladığı başlıktaki tüm başlıkları sayfa sayfa biliyorum denebilir. Çoğunuz bilgi açısından gerçekten bir çok ustaya taş çıkarır nitelikte bilgili, tavsiyeleri benim için çok önemli nitelikte kibar ve sıcak da insanlarsınız.

Yaşım 23, Ankara'da öğrenciyim. Kendi kazandığım paramla geçen sene Jeep'lere bakarken cesaretimi toplayamayıp Ford Fusion'un koltuğunda buldum kendimi. Az da olsa jeep görünümü var diye avuttum kendimi. Ama sonrasında da biriktirmeye ve araştırmaya devam ettim, ve artık sabrımın ve yıllar süren hevesimin malesef son demlerindeyim.

Biliyorum çok uzunca bir mesaj oldu, ancak beni belki de en iyi sizler anlayacaksınız diye böylesine uzattım. O yüzden artık meseleye gelmem gerek sanırım :smiley:

Aracımın da ederiyle birlikte 31.000 lira param ve aylık 1000-1100 lira gelirim var. Belki bazen de fazladan gelirlerim olabiliyor. Ayda yaptığım yol 500 km gibi az bir mesafe hala öğrenci olduğum için, olsa olsa 700e çıkacaktır. Aracı aldıktan sonra ilk 1-2 sene asfaltta gideceğim, mezun olup adam akıllı iş sahibi olana kadar maceraya atılmayı düşünmüyorum -en azından şimdilik :smiley: -.

Aklıma gelen seçenekler, 19-20.000 civarına 97 ya da 98 bir zj almak, kalan 12.000 ile de çıkacak sorunları halletmek. Elbette 2 yıllık planım bu. 2 yılda 12000lik arıza çıkarmayacağını umuyorum.

İkinci seçenek, miktarı biraz daha yüksek tutup temizliğinde çok iddialı olan ve elbette Akgün'de yapılacak iyi bir test sonrasında geçer not alırsa 22-24.000lik bir ara alıp 6000-7000 köşede tutmak. Ancak bir başkasının "sorunları hallettiğine" inanamayacağım için, direk sorunları olacağını tahmin ettiğim 19luk bir araba daha mantıklı gelmiyor değil.

Sorum şudur ki, sizce 19-20.000lik bir Grand'in sağlıklı olması mümkün müdür, yoksa biraz daha para koy üstüne canın acımasın mı dersiniz. Ya da direk vazgeç bu sevdadan, Jeep öğrenci oyuncağı değildir mi dersiniz? Bu sonuncusunu demeyi tercih ettiğinizi biliyorum genel olarak, ancak bunun bir heves değil, bir sevda olduğunu söylemek isterim, umarım çoğunluk bu cevabı vermez o yüzden :smiley: . Eğer okuduysanız çok sağolun abilerim, vaktinizi aldım. Hayırlı akşamlar.

Not: Lütfen Vitara falan önermeyin abilerim, "aynı Fatma'nın saçlarına benziyor, ama Fatma'nın dırdırı çekilmez" diye Haydar'ı önermek gibi geliyor bu bana. İkisi de arazi aracı evet, ama birisi Jeep be..

Etiketler

Ynt: Grand Cherokee 5.2 V8 Ses Gelmeme Problemi

Teşekkürler mstdgbkn, ancak sanırım uzun post yüzünden insanlar okumaya üşeniyorlar :smiley:. Biliyorum bir çok kez yeni gelenin "ne önerirsiniz" başlığı açtığını ancak merak ettiğim 2-3 şeyin cevabını hiçbirinde bulamadım oysa ki.

ikiside olabilir. öğrenciysen zj'ye binilmez derdim ama aylık gelirin olunca sorun olacağını sanmıyorum.ayda yaptığın km'de azmış. al bin derim.hayatın tadını çıkarmakta geç kalma. ömür çünkü çok kısa. ama şunuda söylemeden edemeyeceğim fusionda yaktığın yakıtı onda aramayacaksın :smiley:

mstdgbkn' Alıntı:
18 19 20 ye temiz zj bulunur.

1995 e kadar olanlardan temiz birtane alınıp, bazı kusurlar göz ardı edilip, üstüne kalan 2 3 bin tl ile masrafları yapılabilir. zaman içindede eksikler giderilir.

biz eşime 2 sene önce 21 bin tl ye tertemiz bir 4.0 Zj aldık 1997 model 120 bin km deydi. hala masraf yapıyorum ideal hale gelsin diye 5 bin tl yi geçti yapılan şeyler.

ucuz araç alınmamalı bu nedenle. zaten yapılmışı alınmalı.

zj alacaksan 96/ sonrasına bak kesinlikle çok bakımlı ve masrafsız bir arabayı 18-19 a bulman çok ama çok zor kime sorsan aracını övecektir ama işin içene girince anlıyorsun bazı şeyleri :smiley: 96 sonrası diyorum çünkü eski kasanın bazı eksikleri ve hastalıkları 96 sonrasında giderildi. düzgün bir araç alırsan sana çok büyük bir masraf çıkarmaz parçaları gayet uygun ve bol miktarda bulabilirsin. ortalama 18lt yakıt senin için sorun olmazsa şimdiden hayırlı olsun diyelim..

kasirga1' Alıntı:
zj alacaksan 96/ sonrasına bak kesinlikle çok bakımlı ve masrafsız bir arabayı 18-19 a bulman çok ama çok zor kime sorsan aracını övecektir ama işin içene girince anlıyorsun bazı şeyleri :smiley: 96 sonrası diyorum çünkü eski kasanın bazı eksikleri ve hastalıkları 96 sonrasında giderildi. düzgün bir araç alırsan sana çok büyük bir masraf çıkarmaz parçaları gayet uygun ve bol miktarda bulabilirsin. ortalama 18lt yakıt senin için sorun olmazsa şimdiden hayırlı olsun diyelim..

Çok teşekkürler cevap için. Ben de hem iç hem dış makyajlar yüzünden, hem de bir üst nesil şanzıman kullanımından dolayı 96 ve üstü alacağım. Az yol yaptığım için yakıtı çok düşünmüyorum, hele ki dediğiniz gibi 18 lt yakacak olursa ortalama benim hesaplarımın çok daha altında kalacaktır :smiley:.

Peki sizce, "şanzımana 2500 lira verip yenilettik o yüzden fiyat 24.000" diyene mi yönelinir yoksa zaten masraf olacağını bildiğimiz ancak masraflar için kenarda epey para bırakacak 18-19 binlik bir taneye mi yönelinir? Hatta daha net soruş şekliyle, 30.000 liranız olsa, ne kadarını araca, ne kadarını sonrasında doğacak bakıma ve geliştirmelere ayırırdınız? Biliyorum çok soru soruyorum, affola :smiley:

30 bin tl m varsa, Zj almak ihtiyacındaysam, iki şekilde düşünürdüm.

1. 95 altı bakım isteyen ama ciddi şanzuman motor yada aktarma sorunları olmayan bir araç bakardım. içini dışını istediğim gibi değiştirip boyayıp, mekaniğiyle birlikte orijinaline yakın hale getirirdim. öyle bir aracı 15 16 ya almak mümkün. yavaş yavaş hehralde 10 bin tl harcandığında ilk günkü kadar güzel görünürdü.

2- 96 ve üzeri alırdım. alabilecğeim en düzgün aracı almaya çalışırdım. herhalde 21-25 arası vermek uygun olurdu çünkü vergisi daha fazla olacaktır 4.0 olanlara göre. arta kalan paraylada araçta sorunun az olacağını düşünürsek keyfe keder şeyleri düzeltirdim lastik vs alırdım.

şanzuman olayına ise yenisi takılmadıysa hiç ama hiç girmezdim. berbat birşeydir. eski aracımdan biliyorum. bu tip eski şanzumanlar zorlanmadysa bakımları yapılıp kollandıysa en az 300 bin km gidiyor. kötü kullanınca hemen bozmak mümkün.

bakas' Alıntı:
Çok teşekkürler cevap için. Ben de hem iç hem dış makyajlar yüzünden, hem de bir üst nesil şanzıman kullanımından dolayı 96 ve üstü alacağım. Az yol yaptığım için yakıtı çok düşünmüyorum, hele ki dediğiniz gibi 18 lt yakacak olursa ortalama benim hesaplarımın çok daha altında kalacaktır :smiley:.

Peki sizce, "şanzımana 2500 lira verip yenilettik o yüzden fiyat 24.000" diyene mi yönelinir yoksa zaten masraf olacağını bildiğimiz ancak masraflar için kenarda epey para bırakacak 18-19 binlik bir taneye mi yönelinir? Hatta daha net soruş şekliyle, 30.000 liranız olsa, ne kadarını araca, ne kadarını sonrasında doğacak bakıma ve geliştirmelere ayırırdınız? Biliyorum çok soru soruyorum, affola :smiley:

24000 çok uçuk bir rakam o kadar para edecek bir zj zaten şanzımanı bitirecek kadar km yapmış olamaz yani o paraları isteyen aracın max 60,000 bilemedin 80,000 km yapmış olması lazım (mil değil km). alacağın araçta arka difte lsd kilit olsun ona dikkat et. avrupa versiyonnu olanların çoğunda var. kısaca ben olsam parasına göre değilde arabasına göre bir bütçe ayırırdım.

Herkese yanıtları için teşekkürler. Ancak sanırım piyasa biraz uçmuş durumda şuan, malum sitedeki çoğu araç 200.000 km üzerinde ve fiyat olarak 23-25.000 arası değişip duruyor. Vergi dönemi diyedir diye umuyorum, ağustos-eylül gibi düşerse alacağım. Hoş düşmese de alacağım eheh. Gerçekten kafama yatan temiz bir ZJ'ye 23-24.000'e kadar çıkmayı düşünüyorum, o yüzden satmak isteyeniniz olursa haberiniz olsun :smiley:

kasirga1' Alıntı:
24000 çok uçuk bir rakam o kadar para edecek bir zj zaten şanzımanı bitirecek kadar km yapmış olamaz yani o paraları isteyen aracın max 60,000 bilemedin 80,000 km yapmış olması lazım (mil değil km). alacağın araçta arka difte lsd kilit olsun ona dikkat et. avrupa versiyonnu olanların çoğunda var. kısaca ben olsam parasına göre değilde arabasına göre bir bütçe ayırırdım.

şanzumanın bitmesi için doğru kullanılmış bir aracın hele ZJ gibi bir aracın en az 300 bin km gezmesi lazım deneyimlerime göre. onda da bantlar biter değişmesi zor değil. yani bence bir aracın ederi hele modeli epey geçikse, yapılması gereken masraflar ile ters orantılı olmalı. 29 a WJ var mesela 37 ye de WJ var. WJ 37 etmez deyip 29 a olanı alıp sonra 10 bin lira harcamanın hata olacağını düşünüyorum. 15 e ZJ var dökük 25 e var toplu neden olmasın ki?

KLL' Alıntı:
şanzumanın bitmesi için doğru kullanılmış bir aracın hele ZJ gibi bir aracın en az 300 bin km gezmesi lazım deneyimlerime göre. onda da bantlar biter değişmesi zor değil. yani bence bir aracın ederi hele modeli epey geçikse, yapılması gereken masraflar ile ters orantılı olmalı. 29 a WJ var mesela 37 ye de WJ var. WJ 37 etmez deyip 29 a olanı alıp sonra 10 bin lira harcamanın hata olacağını düşünüyorum. 15 e ZJ var dökük 25 e var toplu neden olmasın ki?

Neden olmasın ki? sorusunu sorunca "güven" cevabını verebiliyorum ben. Çünkü malum sitede örneğin 89112988 kodlu ilana bakarsanız, gerçekten müthiş temizlikte duran ve üstüne bolca para harcanmış bir ZJ. Ancak ne o km'de o kadar şeyin arıza verebileceğine inanıyorum, ne de o kadar masraf etmiş birisinin aracı bu kadar ucuza satacağını, hatta satacağını. Ya da ben araçları bilmediğim için yanlış düşünüyorum, sizce ederi bu mudur gerçekten?

ederi bu mudur bilmiyorum 5.9 ların. biz 4.0 ZJ yi alırken bizim aldığımız paraya 21500 tl ye 116 bin km de 5.9 vardı. biraz kaporta birazda mekanik sorunları vardı. gözüm korktu birde eşim binecek fazla hızlı kalır diye 4.0 ı bulup aldık. bizimki aldığımızda 82 bin mil deydi. şimdi 104 bin mil oldu. 5000 tl deb fazla masraf etmişim üzerine. ben olsam ucuza satmam sıkışık vs değilsem.neden satıp zarar edeyimki memnun olduğum bir araçta.

163 bindeki bir araçta şanzumanın bozulması sadece ya saçma sapan hareketler yapmakla olur yada yağı vs yi kontrol etmemekle. motoru yenilemişler. bence doğru düşünüyorsunuz. piyasada ortalamada 21 22 e bulunan araca 10 bin tl masraf etsem 30 dan aşağı satmaya çalışmazdım yada o masrafı etmeden satardım.

Akgün & Aydın galeride bi Kayseri Cherokesi var çok temiz. Fiyatı 19 civarı sanırsam. 97 model. O olmaz ise de en düşük 96 modele kadar 5,2 alırsan kontrolunude iyi yaptırırsan canın acımaz.

diablo2barbar' Alıntı:
Akgün & Aydın galeride bi Kayseri Cherokesi var çok temiz. Fiyatı 19 civarı sanırsam. 97 model. O olmaz ise de en düşük 96 modele kadar 5,2 alırsan kontrolunude iyi yaptırırsan canın acımaz.

Dediğiniz araç çetinemeçteki showroomda mı yoksa şaşmazda mı?

Bakas arkadaş ben de bu siteye 2009 dan beri üyeyim.Bu işlere ha girdim ha girecem derken 4-5 ay evvel ankara gurubu ile ,BMW X5 aracımla 18 araçlık 4x4 lerin olduğu konvoyla geziye katıldım.Geziden dönünce;tamam bu benim işim dedim ve marka araştırmasına girdim.Döndüm dolaştım 2 ay evvel cherokee ye karar verdim.tam 2 aydır memleket memleket temiz zj aradım.En son ankara polatlıda aradığım aracı buldum ve Akgün mcadan 10 numara not aldı.Uzun pazarlık sonucu 20 ye aldım.bende 17-18 den yukarı çıkmayacaktım:smiley:Çoook araç baktım 17-18-19-20-21-22 bin tl ye.En temizinin 5 bin tl masrafı çıktı.Ya içi harap olmuş dışı temiz, ya motor daha yeni yapılmış ama keşke yapılmasaymış, ya aracı park ediyorsun 30 saniye sonra altı yağ göleti oluyor:smiley: ya arabanın ön deff i sökmüşler az yaksın diye vs vs vs.Yani çok bunaldım araç ararken.Temizini bulmak cidden zor iş.
Gelelim tavsiye meselesine.Dünyada gaz vermek kadar kolay şey yoktur.Öğrencisin ve ayda 1000 tl gelirin var.Sen kazanıyorsan ok.Ama ailen yolluyorsa ayıp edersin diyorum.Kendin kazanıyorsan ve aileninde senin kazancına ihtiyacı yoksa şayet al ve bin.
Gelelim yakıta.Aracımın motoru mükemmel temiz ve prince lpg var.Arada gazladınmı (ki gazlar duramazsn) 500 yakar.Senin minik aracının km de 230 krş yakıtına benzemiyor yani.Benzinide saydınmı bir 5,2 zj 550 den aşağı yakmaz ve lpg kiti lanetayn sa 600 e çıkar.(denemesi bedava isteyenle istediği iddiaya varım)
Son 9-10 senedir tam 64 araç değiştirdim.(hepsinin plakası,sattığım rakam vs hala ajandamda kayıtlıdır) ama sabah kahvaltımı yaparken zj mi çalıştırıp vroommm diye çalışıp hor hor hor hor hor rölanti sesini dinlemek ve ilk 2-3 kalkış gazındaki sokaktaki bakışları hissetmek için çayımı hızlı içip hergün ağzımı yakıyorum:smiley:
Çokkk rahat falan bir araç değil (belkide X5 ten sonra biraz beğenmez oldum:smiley: bilmiyorum;amma çokk bağımllık yapan bir araç
Gerçekten temizini alırsan ve HEVESLENMEYİP RÜYASINA KAPILIP TA ACELE KAPORA VERMEYİP ciddi bir ustaya inceletip alırsan ve düzgün kullanır, halinden anlarsan başın ağırmaz
Son olarak benim acizane fikrimi sorarsan ayda 500-700 km =300-330 tl yakıt eder, fazla gelmeyecekse, gelirin kendine ait ve ailenin ihtiyacı yoksa elbette al.Ama TEMİZİNİ!
Mecnun tadsaydı zj sevgisini severmiydi leyla zillisini?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR