Bakas arkadaş ben de bu siteye 2009 dan beri üyeyim.Bu işlere ha girdim ha girecem derken 4-5 ay evvel ankara gurubu ile ,BMW X5 aracımla 18 araçlık 4x4 lerin olduğu konvoyla geziye katıldım.Geziden dönünce;tamam bu benim işim dedim ve marka araştırmasına girdim.Döndüm dolaştım 2 ay evvel cherokee ye karar verdim.tam 2 aydır memleket memleket temiz zj aradım.En son ankara polatlıda aradığım aracı buldum ve Akgün mcadan 10 numara not aldı.Uzun pazarlık sonucu 20 ye aldım.bende 17-18 den yukarı çıkmayacaktım
Çoook araç baktım 17-18-19-20-21-22 bin tl ye.En temizinin 5 bin tl masrafı çıktı.Ya içi harap olmuş dışı temiz, ya motor daha yeni yapılmış ama keşke yapılmasaymış, ya aracı park ediyorsun 30 saniye sonra altı yağ göleti oluyor
ya arabanın ön deff i sökmüşler az yaksın diye vs vs vs.Yani çok bunaldım araç ararken.Temizini bulmak cidden zor iş.
Gelelim tavsiye meselesine.Dünyada gaz vermek kadar kolay şey yoktur.Öğrencisin ve ayda 1000 tl gelirin var.Sen kazanıyorsan ok.Ama ailen yolluyorsa ayıp edersin diyorum.Kendin kazanıyorsan ve aileninde senin kazancına ihtiyacı yoksa şayet al ve bin.
Gelelim yakıta.Aracımın motoru mükemmel temiz ve prince lpg var.Arada gazladınmı (ki gazlar duramazsn) 500 yakar.Senin minik aracının km de 230 krş yakıtına benzemiyor yani.Benzinide saydınmı bir 5,2 zj 550 den aşağı yakmaz ve lpg kiti lanetayn sa 600 e çıkar.(denemesi bedava isteyenle istediği iddiaya varım)
Son 9-10 senedir tam 64 araç değiştirdim.(hepsinin plakası,sattığım rakam vs hala ajandamda kayıtlıdır) ama sabah kahvaltımı yaparken zj mi çalıştırıp vroommm diye çalışıp hor hor hor hor hor rölanti sesini dinlemek ve ilk 2-3 kalkış gazındaki sokaktaki bakışları hissetmek için çayımı hızlı içip hergün ağzımı yakıyorum
Çokkk rahat falan bir araç değil (belkide X5 ten sonra biraz beğenmez oldum
bilmiyorum;amma çokk bağımllık yapan bir araç
Gerçekten temizini alırsan ve HEVESLENMEYİP RÜYASINA KAPILIP TA ACELE KAPORA VERMEYİP ciddi bir ustaya inceletip alırsan ve düzgün kullanır, halinden anlarsan başın ağırmaz
Son olarak benim acizane fikrimi sorarsan ayda 500-700 km =300-330 tl yakıt eder, fazla gelmeyecekse, gelirin kendine ait ve ailenin ihtiyacı yoksa elbette al.Ama TEMİZİNİ!
Mecnun tadsaydı zj sevgisini severmiydi leyla zillisini?