Grand Cherokee 5.2 V8 Ses Gelmeme Problemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bakas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 59
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,222

Etiketler
Ynt: Grand Cherokee 5.2 V8 Ses Gelmeme Problemi

outlaw06' Alıntı:
Bakas arkadaş ben de bu siteye 2009 dan beri üyeyim.Bu işlere ha girdim ha girecem derken 4-5 ay evvel ankara gurubu ile ,BMW X5 aracımla 18 araçlık 4x4 lerin olduğu konvoyla geziye katıldım.Geziden dönünce;tamam bu benim işim dedim ve marka araştırmasına girdim.Döndüm dolaştım 2 ay evvel cherokee ye karar verdim.tam 2 aydır memleket memleket temiz zj aradım.En son ankara polatlıda aradığım aracı buldum ve Akgün mcadan 10 numara not aldı.Uzun pazarlık sonucu 20 ye aldım.bende 17-18 den yukarı çıkmayacaktım:smiley:Çoook araç baktım 17-18-19-20-21-22 bin tl ye.En temizinin 5 bin tl masrafı çıktı.Ya içi harap olmuş dışı temiz, ya motor daha yeni yapılmış ama keşke yapılmasaymış, ya aracı park ediyorsun 30 saniye sonra altı yağ göleti oluyor:smiley: ya arabanın ön deff i sökmüşler az yaksın diye vs vs vs.Yani çok bunaldım araç ararken.Temizini bulmak cidden zor iş.
Gelelim tavsiye meselesine.Dünyada gaz vermek kadar kolay şey yoktur.Öğrencisin ve ayda 1000 tl gelirin var.Sen kazanıyorsan ok.Ama ailen yolluyorsa ayıp edersin diyorum.Kendin kazanıyorsan ve aileninde senin kazancına ihtiyacı yoksa şayet al ve bin.
Gelelim yakıta.Aracımın motoru mükemmel temiz ve prince lpg var.Arada gazladınmı (ki gazlar duramazsn) 500 yakar.Senin minik aracının km de 230 krş yakıtına benzemiyor yani.Benzinide saydınmı bir 5,2 zj 550 den aşağı yakmaz ve lpg kiti lanetayn sa 600 e çıkar.(denemesi bedava isteyenle istediği iddiaya varım)
Son 9-10 senedir tam 64 araç değiştirdim.(hepsinin plakası,sattığım rakam vs hala ajandamda kayıtlıdır) ama sabah kahvaltımı yaparken zj mi çalıştırıp vroommm diye çalışıp hor hor hor hor hor rölanti sesini dinlemek ve ilk 2-3 kalkış gazındaki sokaktaki bakışları hissetmek için çayımı hızlı içip hergün ağzımı yakıyorum:smiley:
Çokkk rahat falan bir araç değil (belkide X5 ten sonra biraz beğenmez oldum:smiley: bilmiyorum;amma çokk bağımllık yapan bir araç
Gerçekten temizini alırsan ve HEVESLENMEYİP RÜYASINA KAPILIP TA ACELE KAPORA VERMEYİP ciddi bir ustaya inceletip alırsan ve düzgün kullanır, halinden anlarsan başın ağırmaz
Son olarak benim acizane fikrimi sorarsan ayda 500-700 km =300-330 tl yakıt eder, fazla gelmeyecekse, gelirin kendine ait ve ailenin ihtiyacı yoksa elbette al.Ama TEMİZİNİ!
Mecnun tadsaydı zj sevgisini severmiydi leyla zillisini?

Çok teşekkürler ayrıntılı ve içten cevabınız için. İnanır mısınız bilmem ancak o gezinin de fotoğraflarına bakmış ve sizin X5'i görmüştüm.Sonrasında ZJ aldığınızı da bir yerlerde görmüştüm ve bu da beni epey cesaretlendirmişti doğrusu :smiley:

Aylık 300-350 lira gibi bir miktar olacağını hesaplamıştım ben de. Hesabı kitabı yerinde ve pek müsrif olmayan birisiyim, o yüzden 1000-1100 liralık gelirimin yeteceğine inanıyorum, elbette köşede biriktirilmiş para ile de bir süre sorun olmayacaktır muhtemelen. Ailevi konudaki tavsiyeniz için de teşekkürler, ama zaten bir tek babamla yaşıyorum, onun da durumu fena sayılmaz. Ancak her ne kadar öğrenci olsam da babadan para istemeyi sevmiyorum, yıllardır hiç alışkın olmadığım bir şey. Muhtemelen istemem diye de düşünüyorum bundan sonra.

Bir de Fusion keşke 23 kuruş yaksa.. :smiley: Ama şu var ki, araçta çizik olsa değeri düşer diye boyatmaya korkar oldum, ZJ koltuğu gördüğüm günden beri rahat edemez ve zevk alamaz oldum. Böyle olup kmde 25-30 kuruş vermektense parası neyse veririm keyfimi yaşarım demek istiyorum.

Ayrıca yolcu koltuğunda oturduğum süreç içinde X5'in bindiğim tüm binek araçlardan konforlu olduğunu söylemem gerek (ki az da binmedim şimdi..). Özellikle ses yalıtımı ve titreşimleri, yoldaki ufak bozuklukları hiç hissettirmiyor oluşundan dolayıydı sanırım. Ancak bu biraz araç kıyasından çok amerikan-alman aracı kıyasına girer sanırım :smiley:.

Aracınızı kaç km.de almıştınız bu arada?

Aracı hemen hemen 10 gün önce 207850 km de aldım.Bakas arkadaş muhtemelen 6-7 dakika evvel bizim caddede 4 cadde cami yanında bir tepecik var günlerdir cesaret edemiyordum çok dik diye:smiley: Az evvel çektim Lo ya bastım:smiley:yara yara yerleri yırta yırta,V8 homurtusu ile yapıştırdı valla:smiley:))) Herhalde orda olsan şu gün akşama kadar alırdın bir zj:smiley:))

outlaw06' Alıntı:
Aracı hemen hemen 10 gün önce 207850 km de aldım.Bakas arkadaş muhtemelen 6-7 dakika evvel bizim caddede 4 cadde cami yanında bir tepecik var günlerdir cesaret edemiyordum çok dik diye:smiley: Az evvel çektim Lo ya bastım:smiley:yara yara yerleri yırta yırta,V8 homurtusu ile yapıştırdı valla:smiley:))) Herhalde orda olsan şu gün akşama kadar alırdın bir zj:smiley:))

Abi camiler tepeler diyince Dikmen geliyor akla, Dikmen'de mi oturuyorsun merak ettim :smiley:

Ben de zaten hala araç denemeye gitmedim, araca binip geri inememekten korktuğumdan :D Sanırım haklıyım.

temiz zj istiyorsan bizim aracı verelim :D

3.jpg

8.jpg

mstdgbkn' Alıntı:
temiz zj istiyorsan bizim aracı verelim :D

Gerçekten pek temiz bir aletmiş :smiley: Satıyor musunuz bilmem ama, siz aracınız için ne kadar isterdiniz satsanız? Hala piyasasını öğrenmeye çalışıyorum aracın da, bu temizlikte bir tanenin fiyatı ne olur merak ettim.

evet araç adanada. 143bin km de. 96 model. günlük kullanılan bir araç. sanırım 4 5 parçasında boya var. ben suan bu aracı 24-25 bin gibi bir rakam olursa satarım gibime geliyor :D onu da kim verir bilemem :D

Vallahi o kadar garip fiyatlar görüyorum ki malum sitede, 24-25 aracınız için gayet makul. Öyle ki madem o kadar yükseğe çıkacağım, 5.9 alırım demeye başladım artık. Ancak Ankara'da makul bir 5.9 bulamadım hala.

Bu arada özel mesaj atanlara cevap atamıyorum nedense. Mesaj atamazsınız diye uyarı veriyor, sanırım yeni üyeyim diye :smiley:. Lütfen saygısızlık olarak düşünülmesin.

Arkadaşlar bu ilandaki araç epey temiz duruyor, ancak merak ettiğim konu farları Amerikan durmasına rağmen içeride km göstergesi var mil yerine. Sizce kıllanılası bir şey midir? Normalde sitenin ismini vermemeye çalışıyordum ancak baktım ki başka başlıklarda insanlar vermişler linkleri, mahsuru yoktur sanırım :smiley:.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-1998-grand-cherokee-5-2-v8-siyah-metal-tam-full-hatasiz-93392873/detay

O galeriyi iyi tanırım, Volkan abi sahibi almaya kararlı isen net fiyatını aracın net özelliklerini öğrenirim.

diablo2barbar' Alıntı:
O galeriyi iyi tanırım, Volkan abi sahibi almaya kararlı isen net fiyatını aracın net özelliklerini öğrenirim.

Hocam çok makbule geçer gerçekten. Çünkü epey diri duruyor araç ama galeriden alacağım için ne yalan söyliyim endişeliydim. Bi arayıp araçla ilgili bilgi alırsanız ve bana iletirseniz sevinirim :smiley:.

Bu arada akgüne baktım, 3 adet grand vardı (bir tanesi 2 milyon km yapmış gözlerime inanamadım) ancak hepsi 96 model öncesiydi.

Jeep arkadaşınınmış ben verdim onada diyo eveliyatın da jeep hatasız diyor ama arkadaşı tatildeymiş şu an gelince verelim diyo.
Son rakam bana bıraktığı 21.000 tl.

diablo2barbar' Alıntı:
Jeep arkadaşınınmış ben verdim onada diyo eveliyatın da jeep hatasız diyor ama arkadaşı tatildeymiş şu an gelince verelim diyo.
Son rakam bana bıraktığı 21.000 tl.

Peki size verdiği son fiyat bana da işler mi acaba :smiley: ? Bir de tam olarak anlayamadım, araç şuan galeride değil sahibindeymiş de onun tatilden gelmesini mi bekliyormuş? Özel mesaj atmak isterdim ama forumda 20 mesaj atmadan önce özel mesaj yollayamıyormuşuz :smiley:.

Bu arada aracınızı sanki bu sene içinde Federal Motors'da gördüm bir kaç kere Arif usta bakıyordu. Doğru mu hatırlıyorum? Teşekkürler uğraştığınız için.

bakas' Alıntı:
Peki size verdiği son fiyat bana da işler mi acaba :smiley: ? Bir de tam olarak anlayamadım, araç şuan galeride değil sahibindeymiş de onun tatilden gelmesini mi bekliyormuş? Özel mesaj atmak isterdim ama forumda 20 mesaj atmadan önce özel mesaj yollayamıyormuşuz :smiley:.

Bu arada aracınızı sanki bu sene içinde Federal Motors'da gördüm bir kaç kere Arif usta bakıyordu. Doğru mu hatırlıyorum? Teşekkürler uğraştığınız için.
Aynı fiyatı sanada işletiriz sıkıntı olmaz, araçda tatildeymiş yani.
Benim makineyi Arif Ustanın orda görmüşsünüzdür ama genelde tamir için değilde ziyaret sohbet muhabbet için gidiyorum çünkü aracı Arif abi güzel yaptı sıkıntım kalmadı hiç.

diablo2barbar' Alıntı:
Aynı fiyatı sanada işletiriz sıkıntı olmaz, araçda tatildeymiş yani.
Benim makineyi Arif Ustanın orda görmüşsünüzdür ama genelde tamir için değilde ziyaret sohbet muhabbet için gidiyorum çünkü aracı Arif abi güzel yaptı sıkıntım kalmadı hiç.

ZJ sevmeyen bir arkadaşımı bile tav etmişti o gün aracınız, gerçekten güzel duruyordu.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,545
Kaydolan Son Üyemiz
Behcet001453

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR