Grand Cherokee 5.2 V8 Ses Gelmeme Problemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bakas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 59
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,222
Ynt: Grand Cherokee 5.2 V8 Ses Gelmeme Problemi

Arkadaşlar vergi konusunda bir sorum olacak. Şuan 1997 modeller vergi indiriminden dolayı senelik 960 lira gibi bir fiyat ödüyor sanırım. Seneye 1998'ler için de bu geçerli olacak değil mi? Yani hesaba göre böyle olması lazım ama şimdi 98 model alıp seneye bir sürprizle karşılaşmak istemiyorum :smiley:

Etiketler

Düşük model yüksek motor hacimli motorlar için çok ciddi bir vergi geleceği söylentileri ve çalışmaları var.Mesela 97-98 5,2 nin vergisi her an 0-15 bin olabilir.(hani hep deriz ya avrupada bin dolara araba alıyorsun işte.o durum bu durum.vergi çok araç eski diye çok ucuza satılıyor). Ama normal şartlarda dediğin gibi seneye 16 yaşa giriyor 98 modeller.Bu arada 960 tl değil ;dilekçe ile 760a falan düşüyor...

outlaw06' Alıntı:
Düşük model yüksek motor hacimli motorlar için çok ciddi bir vergi geleceği söylentileri ve çalışmaları var.Mesela 97-98 5,2 nin vergisi her an 0-15 bin olabilir.(hani hep deriz ya avrupada bin dolara araba alıyorsun işte.o durum bu durum.vergi çok araç eski diye çok ucuza satılıyor). Ama normal şartlarda dediğin gibi seneye 16 yaşa giriyor 98 modeller.Bu arada 960 tl değil ;dilekçe ile 760a falan düşüyor...

Bu sistemin geleceğini söyleyip duruyorlar ancak hiç net bir şey söylemediler. LPG'li araçların emisyonu çok düşük olduğu için bunu da hesaba katacaklar mı, tabloyu tamamen tersine mi çevirecekler, 16+ en yüksek vergi dilimi mi olacak vesaire.. Gerçekten alacağımız aracın elimizde patlaması durumu da söz konusu. Heves kırıcı be..

Bence evvele jeep alacakmısın, almayacakmısın, hazırmısın değilmisin vs sorusunun cevabını bulman lazım.Sanırım aracını satıp jeep alma noktasında hala kararsızsın.Burada sana araçlar önerilecek, teklifler yapılacak.Şayet ciddi olmadığın görülürse zamanla güvenilirlik olayı da kaybolabilir.Evvela karar bence!Saygılar

Çok büyük ihtimalle yarın ben de aranızdayım arkadaşlar sonunda :smiley:. Umarım bir aksilik çıkmaz gerçekten..

daha yüksek vergimi? hehe zaten en üst vergiyi ödüyor 1997 den yeni olan araçların sahipleri. kopuk vergi almaya karar verseler bundan ne gibi bir kazançları olabilir? ben böyle birşey olsa aracımı direk elektrikliye çevirirdim. 15 bin tl verince hyundai accent elektrikli olabiliyor sa 20 bine de bu olur.

vergi sisteminde düzelmesi gereken şey emisyona göre vergi almaktır. motor hacmi hikaye. buna birde kasko değerini de eklemek lazım tabiki adaletli olabilmesi için.
olmaz ise heryeri büyük şehir gibi düşünmemek lazım. gidin anadolunun göbeğine heryer eski araba dolu. trafikte kayıtlı araç kalmaz.

arabayı aldınız mı bizde çok temiz 97 var 114 milde satmayı düşünüyoruz bakımları fln arif ustada yapılıyor almadıysanız aracı görmenizi tavsiye ederim amerikan versiyon

Aracı aldım :smiley: 1998 model beyaz, gerçekten temizliği ile sıfır jiplere taş çıkartan bir araç. Akgün usta da bindi sürdü baktı al dedi, zaten fabrikadan çıktığı günden beri ona gidiyormuş araç. Bana bu konuda yardımcı olan ve yol gösteren herkese teşekkür ederim. Gerçekten müthiş zevkli bir araba yahu.

fotoğraf görelim.

Ya aracın fotolarını çekecek vaktim olamadı bir türlü, benden önceki sahibinin çektiği fotoları da koymak istemedim ama koyayım ne farkedecekse :D.

Araç 98 model, 221.000 km'de. Akgün usta ciğerini bile biliyor aracın, 0 kmden beri Akgün&Aydın'da bakımları yapılmış. Zaten tüm bakım çeteleleri bile duruyor. Daha haziranda neyi var neyi yok değişmiş, o yüzden ilk aldığımda yaparım dediğim tüm yağ ve filtre değişimleri de 8000km sonrasına kaldı :smiley:. Araçta çalışmayan hiçbir donanım yok, hatta gerçekten şaşırtıyor beni. En azından bi koltuk hafızasında problem beklemiştim. Prince lpg var. 21.500 fiyat pazarlık ve hoş sohbetle 20.500'e çekildi.

IMG_6459.JPG

IMG_6456.JPG

IMG_6462.JPG

eh gerçekten çalışmayan birşeyler yoksa fiyat iyi. km normal sayılır bu yaş için. daha düşük olsa daha çok para isterlerdi herhalde.
ön farlar stoplar filan değişirse daha da yakışıklı durur.

otomatik kararan ayna değişmişmi hiç? birşey dedilermi?

Yo hayır değişmemiş hiç aynalar, ancak ustanın dediğine göre sürücü aynasındaki kristaller sürekli ısıtma açık tutularak erimiş biraz. Zaten belli oluyor az bir şey sarı diğerinden :smiley:. Ama hala görevini yerine getiriyor güzelce. Ön farlar kararmış biraz sanırım, temizletmeyi düşünüyorum doğrusu :smiley:.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,545
Kaydolan Son Üyemiz
Behcet001453

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR