Grand Cherokee 5.2 V8 (Model 95)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan naturekeeper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 106
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,980

Etiketler
Ynt: Grand Cherokee 5.2 V8 (Model 95)

3" Skyjacker yükseltme kitini uyguladım ilginçtir aracın sürüş keyfi arttı (ki üstünde yeni amortisörler vardı). Kendi üstündeki AT/R lastiklerle flanş koyarak adapte ettirdim fena olmadı.
Korhan Bey'in tavsiyesine uydum teşekkür ederim. Oldukça keyif almaya başladım aracımdan. Garip bir sorum olacak belki başına gelen vardır. Bir akünün elektrik sisteminden boşalmasının kontrolunun pratik bir yolu varmıdır?

Akü boşalmasının sebebini buldum 2 aküyü rahmetli ettikten sonra başına gelen varmıdır bilmiyor varsa yardımınızı istiyorum. Sorun gaz dan kaynaklanıyor arç 15 gün kullanılmadığı takdirde akü boşalıyor. Kontrola gitti takıldığı yere gitti sorun yokdediler marka Atiker çalışmasında ve harcamasında ve çekişine sorun yok.
ilginçtir Ampermetre bağladığımda bayağı bir akım çekiyor görünüyor servis sorun olmadığını bağlantıların tamamen uygun olduğunu söyledi (şafak otogaz). haliyle şimdi korkuyorum en fazla çalışmadan 1 hafta yatırıyorum aracı daha fazlası ürkütüyor. Bilgisi yada duyumu olan varsa muhteşem olur.

naturekeeper' Alıntı:
Akü boşalmasının sebebini buldum 2 aküyü rahmetli ettikten sonra başına gelen varmıdır bilmiyor varsa yardımınızı istiyorum. Sorun gaz dan kaynaklanıyor arç 15 gün kullanılmadığı takdirde akü boşalıyor. Kontrola gitti takıldığı yere gitti sorun yokdediler marka Atiker çalışmasında ve harcamasında ve çekişine sorun yok.
ilginçtir Ampermetre bağladığımda bayağı bir akım çekiyor görünüyor servis sorun olmadığını bağlantıların tamamen uygun olduğunu söyledi (şafak otogaz). haliyle şimdi korkuyorum en fazla çalışmadan 1 hafta yatırıyorum aracı daha fazlası ürkütüyor. Bilgisi yada duyumu olan varsa muhteşem olur.

Akü çıkışına basit bir devre kesici bağlatırsanız sorununuz çözülür.

Tabi şimdi burada bir ince ayrıntıyı göz ardı etmemek lazım >>>> Bu yükseltme kitini taktıktan sonra sürüş zevkı ok . ama arç inanılmaz derecede süspansiyonda sertleşiyor..... o tipik amerikan arabalarına mahsus yaylanmanın yerine sert bir sarsıntı alıyor... :smiley:) Eeeee....! Gülü seven dikenine katlanır....!

sıfırlamaktan kastınız programın silinmesi ise hayır sıfırlanmaz .

Muhtemelen herkesi ilgilendirecektir muayene istasyonları özelleşti bizim tarzda araçlar için sıkıntılar olacak büyük ihtimalle ve uzun kuyruklar.
Benim aracımda tavan sepeti ve 3" yükseltme var bunlar muayenede sorun yaratıyormu bilen varmıdır ?

Merhabalar
Bende de Aracım Jeep Grand Cherokee ZJ 1997 model var. Tartarini kullanıyorum. Henüz gaza geçmemiş olanlara şunu söyleyebilirim; hiç düşünmesinler. Çekişde herhangi bir düşüş hissetmedim. Zaten araba 50 beygir 1000 motor değil ki çekişin düştüğünü hissedesin.
Aracın yakışı ile ilgili yukarıda yazılanların hepsi şehir dışı oranları. Bu araçtan almayı planlayan arkadaşları yanıltmayalım. Zira araba şehir içi şehir dışı yakışı arasında hiç bir arabada göremeyeceğiniz kadar fark var. 5200 motor bir arabayı alıp gaz takınca opel corsa olacağını düşünmeyin.
Tam olarak aracın ne kadar yaktığını hesaplamadım ama eğer şehir içi 350 yakıyor ise şehir içi en az 650 yakıyor. Bilginiz olsun...
Herkese sevgiler

ozkocaer' Alıntı:
Merhabalar
Bende de Aracım Jeep Grand Cherokee ZJ 1997 model var. Tartarini kullanıyorum. Henüz gaza geçmemiş olanlara şunu söyleyebilirim; hiç düşünmesinler. Çekişde herhangi bir düşüş hissetmedim. Zaten araba 50 beygir 1000 motor değil ki çekişin düştüğünü hissedesin.
Aracın yakışı ile ilgili yukarıda yazılanların hepsi şehir dışı oranları. Bu araçtan almayı planlayan arkadaşları yanıltmayalım. Zira araba şehir içi şehir dışı yakışı arasında hiç bir arabada göremeyeceğiniz kadar fark var. 5200 motor bir arabayı alıp gaz takınca opel corsa olacağını düşünmeyin.
Tam olarak aracın ne kadar yaktığını hesaplamadım ama eğer şehir içi 350 yakıyor ise şehir içi en az 650 yakıyor. Bilginiz olsun...
Herkese sevgiler

Arkadaşım can sıkıntısından girdin herhalde siteye karıştırıken burayı buldun. Dur bide mesaj atayım dedin.
Yukarıda yanıltmayın! diye hitap ettiğin adamları tanıyormusun? Verilen değerlerin verildiği tarihe baktın mı? 2 sene önce verilmiş rakamlar onlar. Çoktan güncelliğini yitirmiş en son gaz muhabbetinin 2008 yılında yapıldığı ve başka başka konuların çözümlendiği bir sayfaya girmişsin 2 yıl önce verilmiş bir veriyi almışsın sitenin teknik birikimi en üst düzey üyelerini yanıltmakla suçlamışsın opel corsa olacağını düşünmeyin diyerekte bilgelik yapmışsın. Bide hiç hesap yapmamana rağmen rakam vermişsin.

Siteye ilk mesaj olarak çok güzel bir tercih tebrik ediyorum.

Başka bir konun tartışıldığı bir yere mesaj yazarken yanlışlıkla bu sayfaya mesajı yazmışım, konu ile ilgiili olmadığı için özür dilerim. Cevap verme tarzınızdan dolayı yanlış yere yazmış olsam da yazdıklarımla ilgili açıklama getirmem gerektiğini düşünüyorum.
Verilen değerlerin tarihinden itibaren LPG fiatlarında herhangi bir değişiklik olmadığını çok iyi biliyorum. Hatta nisan 2007 de 1,70 olan lpg fiyatı şu anda 1,60!!
Canım sıkıldığı için bu siteye girmedim. Canım sıkıldığı için yazı yazmam.
4 seneden beri aynı arabayı kullnıyorum. 15 seneden beri de arazi aracı kullanıyorum. 2002 den beri de LPG li araç kullanıyorum.
Bu siteyi çok önceden beri de takip ediyorum ve sadece bildiğim konularda forumlara yazı yazarım.
Rakam vermemdeki amaç şehir dışı ve şehir içi arasında 2 katına yakın fark olduğunu anlatmaya çalışmamdı.
Sitenin hangi derecedeki üyelerinin ne yazdıkları benim için önemli değil. Yaşım ve tecrubemin bu konuda yeterli olduğunu düşünmeme rağmen böyle olmasa bile yanlış olduğunu düşündüğüm bir bilgi varsa doğru olduğunu düşündüklerimi yazarım.
Aracın yakış değerlerini verenler aracın sadece şehir dışı değerlerini vermişler. Bu aracın 2 sene önce de şu anda da yazılandan çok daha fazla yaktığını biliyorum. Ancak şehir dışı olarak belirtmeyi unutmuş oldukları için okuyanlar aracın yakıt masrafını az zannedebilirler. Bu da YANILMALARINA yol açar. Yani YANILIRLAR. Kimse bu eylemi kasten yaptığı tarafımdan iddia edilmemiş olduğundan YANILTMA SUÇLAMASI YAZIMDA YOKTUR.
Bu forum bölümünün amacının bir konu hakkında bilgileri olanların bilgilerini paylaşmaları ve tartışmaları olduğunu düşünüyorum.
Eğer yazdıklarım ile ilgili bir sorun varsa site adminine yazmanı o kişi de yazımın kaba bir dille yazıldığını düşünürse benim site üyeliğimi sona erdirebilir.
Gecen biraz kötü geçtiğini farzediyorum.
Bu konu ile ilgili başka cevap yazılmayacaktır.

4 seneden beri aynı arabayı kullnıyorum. 15 seneden beri de arazi aracı kullanıyorum. 2002 den beri de LPG li araç kullanıyorum.

Sen 15 seneden beri arazi aracı kullanıyorsun,
Ben 14 seneden beri aynı ZJ'yi kullanıyorum (95 ZJ 5.2 V8)
Aracımdada 2000 senesinden beri LPG var (sıralı bile değil). Herhalde Türkiye’de ZJ’lere ilk LPG taktıranlardanım...!

Rakam vermemdeki amaç şehir dışı ve şehir içi arasında 2 katına yakın fark olduğunu anlatmaya çalışmamdı.

Öyle görünüyorki gerek şehir içinde gerekse şehir dışında ekonomik araba kullanma konusundan bihabersin.

Sitenin hangi derecedeki üyelerinin ne yazdıkları benim için önemli değil.

Bu yaklaşımla bundan sonra zaten senin yazdıklarında takmadığın üyeler tarafından “ S “ geçilir….!!!!!

Yaşım ve tecrubemin bu konuda yeterli olduğunu düşünmeme rağmen böyle olmasa bile yanlış olduğunu düşündüğüm bir bilgi varsa doğru olduğunu düşündüklerimi yazarım.

Yaklaşık 2 senelik üyeliğine rağmen bugüne kadar sadece 2 mesajın var (üstelik kendini tanıtma nezaketini göstermiş olsaydın 3 olurdu) .Siteye en ufak bir emek ve katkıda bulunmadığın gibi toplam ayırdığın zamanda 1 saati ancak geçebilmiş!!!
Yani “canın sıkıldığında bile girme zahmeti göstermemişsin…!!!! Tenezzül etmemişsin...!
Belliki LPG konusuna paralel giden veya içeren diğer konuların hiç birini okumamışsın…niye okuyasınki?

Yaşı, bilgisi ve tecrübeleri yeterli 36 yaşındaki kardeşim; yaşım 50 ve bu konudaki tecrübeme ne kadar güvenirsem güveneyim verdiğim bilgilerlerin sonunda ; “bu iş buraya kadar..!!!” diyerek paylaştığım arkadaşlarımıza saygısızlık yapma gereği duymam....!

Eğer yazdıklarım ile ilgili bir sorun varsa site adminine yazmanı o kişi de yazımın kaba bir dille yazıldığını düşünürse benim site üyeliğimi sona erdirebilir.

Site adminin senin üyeliğinle ilgili bir işlem yapmasına gerek yok…!
Zaten varlığınla yokluğun bir….!

Tam olarak aracın ne kadar yaktığını hesaplamadım ama eğer şehir içi 350 yakıyor ise şehir içi en az 650 yakıyor

Sen önce kendi arabanın ne yaktığını hesapla....!!

Senide yanıltmış olmayalım.....

[size=12pt]Başka bir konun tartışıldığı bir yere mesaj yazarken yanlışlıkla bu sayfaya mesajı yazmışım, konu ile ilgiili olmadığı için özür dilerim.[/size]

Bunu teknik olarak nasıl başardığınızı merak ettim açıkcası. Nasıl mümkün olabiliyor. Objektif ol Alpaslan dedim kendi kendime düşün olabilir böyle birşey dedim ama bir mantığa oturtamadım..

Verilen değerlerin tarihinden itibaren LPG fiatlarında herhangi bir değişiklik olmadığını çok iyi biliyorum. Hatta nisan 2007 de 1,70 olan lpg fiyatı şu anda 1,60!!
Canım sıkıldığı için bu siteye girmedim. Canım sıkıldığı için yazı yazmam.
Bu siteyi çok önceden beri de takip ediyorum ve sadece bildiğim konularda forumlara yazı yazarım.

LPG'nin hangi yılda kaç para olduğunu bende gayet iyi biliyorum. Zam gelip gelmeme meselesi değil zaten benim takıldığım. Benim takıldığım 2007 yılında açılmış bir konu var ortada LPG tüketim rakamları o yıl bir kez 2008 de de bir kez olmak üzere sadece 2 kez verilmiş ve sayfaya son mesaj 6 ay önce atılmış.

Canınız sıkılmamışta ve siteyi çok uzun zamandır takip ediyorsunuzda madem. Neden katılımınız bu şekilde, bu uslupta ve sadece bir kez oldu.. Bunca zaman sadece bir mesaj atmışsınız ikinciyi bana kapak! yapmak için yazmışsınız. Aman üçüncüyü nezaket gösterinde tanışma sayfasında yazın bana yeni kapağı! dördüncü mesaj olarak atarsınız..

Aracın yakış değerlerini verenler aracın sadece şehir dışı değerlerini vermişler. Bu aracın 2 sene önce de şu anda da yazılandan çok daha fazla yaktığını biliyorum.

Bakın hala hiç bir fikriniz olmadan ( ki kendiniz yazdınız ilk mesajda henüz ölçmedim diye) net konuşuyorsunuz. Nerden biliyorsunuz? Bu sitede 50 nin üzerinde ZJ sahibi var. Ve uzuuuuun! zamadır takip edip okuduğunuz bu forumda nasıl olduysa gözünüze çarpmamış bin tane LPG verileriyle ilgili konu var! Ve bu konu başlıkları altında bizzat ölçmüş tecrübeli! kişilerin verileri var. Yazılandan daha çok fazla
yaktığını biliyorum diye net bir tabir kullanarak milleti yalan söylüyora getirdiğinizin farkındamısınız.

Sitenin hangi derecedeki üyelerinin ne yazdıkları benim için önemli değil. Yaşım ve tecrubemin bu konuda yeterli olduğunu düşünmeme rağmen böyle olmasa bile yanlış olduğunu düşündüğüm bir bilgi varsa doğru olduğunu düşündüklerimi yazarım.

Kusura bakmayın sizin için önemli omayan site üyelerinin dereceleri benim için önemli. Önemli olduğu içinde zan altında bırakıldıkları bir söylem varsa ben cevap veririm. Yaş ve tecrübeden bahsetmişsiniz. Evet verdikleri değerlerin öyle olmadığını! net bir şekilde ifade ettiğiniz yaşı ve tecrübesi yeterli üyelere yapılmış bir ayıp olarak gördüğümden cümlelerinizi aynı !sizin gibi düşündüğümden demek ki yazma gereği duymuşum... Bir şeyin yanlış olduğunu düşünüyorsanız bunu tabikide ifade edebilirsiniz ama sizinki yanlış benimki doğru şeklinde değil. Veri koyarak ortaya, öyle oluyorsa böyle olması lazım şekliinde değil. Tahmin tahtasımı burası..

Gecen biraz kötü geçtiğini farzediyorum.
Bu konu ile ilgili başka cevap yazılmayacaktır.

Site adminine yazacak bir şey yok. Üyeliğiniizi sona erdirecek bir şeyde yok. Bir yazı yazdınız yazınızın içeriği ve uslubuna göre cevap verdim o kadar.

Gecemde kötü geçmedi her gecem gibi teknik konuları inceleyip cevap vermem gerekenleri cevaplayıp. Muhabbet köşemizde dostlarımızla muhabbet edip yatmak üzereydim ki sizin mesajı gördüm. Gecemi kötü kılan sizin mesajdı.

İlgili başka cevap yazılmayacaktır demenizde ayrı bir enterasanlık. Bakın sayemde mesaj sayınız 2 oldu. Tavır yapmayın üçüncüyü yazın. Bu şekilde belki mesaj sayınız çoğalır. Sitede geçirdiğiniz süre artar. Ve belki neyin ne olduğunu nasıl işlediğini anlayabilirsiniz. Tepkimin yersiz olmadığını o zaman anlarsınız belki.

Bu arada yanıltma! ve öyle olmadığını kesin bildiğiniz değerleri buraya yazayım ben. Hoş kullanıcıların hepsi biliyor. Çünkü bizzat ölçüyor ve burada defalarca! yayınlıyor.

5200cc V8 motor bir ZJ şehir içi (İstanbul trafiği) maksiimum 400 krş. yakar. Sağlıklı sistemi çalışan bir ZJ'nin doğru verisi 350 kuruştur. 400 kuruşa kadarda normaldir. Bunun üzeri değerlerde sistemle ilgili bir arıza bir bakım gerektirecek durum var demektir. Bunlar defalarca açılan LPG konularından alınmış güncel ortalamadır..

Kendi verilerime gelince 10 yıl önce takılmış klasik sistem kullanıcısıyım. Arıza ayarsızlık halleri dışında 400 kuruşu hiç ama hiç geçmedim.. Herkeste aracı nasıl kullandığımı iyi bilir. Çok devirli kullanmama rağmen verilerim budur. Rahatlıkla 350 kuruşa çekilebilir sürüş tekniği ile...

Herkese iyi pazarlar...

ozkocaer' Alıntı:
Merhabalar
Herkese sevgiler
...............................Tam olarak aracın ne kadar yaktığını hesaplamadım ama eğer şehir içi 350 yakıyor ise şehir içi en az 650 yakıyor. Bilginiz olsun...
Herkese sevgiler Çok güzel ya yazmıyacaktım hiç bir şey ama konu lpg ...ama tutucam kendimi. DERKEN sadece arkadaş rüzgar gibi gelip geçmiş ... ama değerler güzel ............... eğer şehir içi 350 yakıyor ise şehir içi en az 650 nasıl yani yok böyle bir şey diycem var işte Arkadaş yazmış şehir içi böyleyse şehir içi en az bukadar ..... 2 Mesaj atmış gitmiş ERGUN abinin dediği gibi varlığı yokluğu bir AMA demişki beğenilmiyorsa üyeliğim silinsin bu kadar kolaymı ..GELİN SİTEYE GİRİN buradaki insanlara kızın gidin he sonra hırsız evine giriyorsa vurma bekle yatak odana girsin gibi bir durum çıkıyor ortaya ...... ÖZGÜR bey siz Eylül 14, 2007, bu tarihte üye olmuşsunuz ve iki yıl sonra ikinci mesajınızı atıp gitmişsiniz ....hiç bir değere saygınız yoksa lpg ile söylene tüketim değerlerine ... Emek sarfedip gece gündüz demeden burada bir şeyler paylaşan ve hepsi aile gibi olmuş insanlara saygınız olsun . Ve demişsinizki.... ..................Bu forum bölümünün amacının bir konu hakkında bilgileri olanların bilgilerini paylaşmaları ve tartışmaları olduğunu düşünüyorum. ........ Düşüncenizde haklısınız ama bilgi paylaşımı yapıyoruz biz sizden bir bilgi alamadık ki kalın sağlıcakla ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR