Grand Cherokee 5.2 V8 (Model 95)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan naturekeeper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 106
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,121
Ynt: Grand Cherokee 5.2 V8 (Model 95)

beatrix' Alıntı:
teşekkürler servise gittim polen filitresi değiştirmeye ama bunlarda filitre olmadığını söylediler komple göğüs sökülüp radyatörü temizlenecekmiş bende anlamadım.
Para almak içinmidir doğrumudur uzak olduğum bir nota.

Dikkat ...!!! doğru söylüyorlar, ben filtreyi değiştirmeye kalktım komple göğsü söktüler, çok pişman oldum, göğüs asla eski hali gibi olmadı birdaha, sakın yapma!!!!
göğüsü ve içini temizlemek için dezenfektan sprayler var sökmeden temizleyebilirsiniz.

Etiketler

yükseltme kitinin birçok avantajı var ama bunlar asfaltta dezavantaja dönüyor . %80 asfalt ve normal toprak ağırlıklı aracımı kullanmayı düşünsemde lift kit taktırmayı zorunluluk olarak görüyorum. coilover sistem taktırma ile ilgili bilgisi olan varmı asfaltta alçaltırız arzide yükseltiriz.
http://www.fabtechmotorsports.com/pdfs/06catalog/Jeep.pdf
bu bir örnek zj içinde coilover spacerlar bile var

kataloğa baktım da; bayağı bi aklım karıştı açıkcası. Bende 95 zj var. Nereye kadar ne yapılabilir omnu çözmeye çalışıyorum da.. Bu taktığımız skyjacker 3" kitlerin getirdiği dezavantajları ortadan kaldıracak sanırım. Bir de şu pitsman denilen parça her ne ise bayağı işe yaradığını duymuştum. Bu setin içerisinde gördüm bunu. Bunu Türkiyede uygulayan bir yer var mı; uygulanmış bir araç var mı ve bir de maliyeti nedir acaba bilgisi olan var mı arkadaşlar? Veya fikir alışverişinde bulunabileceğimiz birileri???

Beatrix Selam

Bende ilk tanıştığımda Xj lerle acemiydim (hala öyleyim) bu araçlarda polen filitresi yok ama emin ol farklı ustalara sormama rağmen kimisi var kimis yok diyor doğrusu yok
dışardan gelen aynen içeride amerika-kanada yolları temiz o yüzden bizi düşünmemişler :smiley: dışarıda toz olduğunda yada borularda toz kaldığında rüzgar sonrası gibi ilk açtığında içeriye giryor torpidonun üstünde görürsün zaten.

Bir konuyu danışmak istiyorum,

Aracıma yükseltme kiti uygulamak istiyorum (2.5"-3.5") arası. Aracımı uzun yolda da kullanıyorum bozuk arazide de (hard off road olarak değil)
bu uygulama sonucunda üzerinde ki 225 75 R15 lastik ve kendi jantı ile kullanabilirmiyim Jant ve Lastik ebadı değiştirmem gerekirmi ?. Ayrıca asfalt yolda aracın gezinmesi direksiyon hakimiyetinin azalması gibi sorunlarla karşılaşabilirmiyim. Forumlarda uygulamada teknik açıdan sorunlardan bahsediliyor ama kullanım sıarasındaki yansıması ne olur göremeim (aramalarda bulamadım) yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Sn. '' naturekeeper '' bahsettiğiniz ölçüler arasında 3'' en ideal olanıdır.En azından masraf ettiğinize değer. 2'' yükseltmek size bir şey kazandırmaz gibi..

225/75/15 lastik ebatı 28.3 '' e denk gelir ve 3'' yükseltmede ufak kalır. Jantınız 16 olsaydı daha iyi olurdu. Hafif arazide de kullandığınızı göz önüne alarak lastiğinizi AT grubundan bir lastik ile değiştirebilirseniz mükemmel olur. Bu lastik standart lastiklerden daha performanslıdır ve MT ler gibi seslide değillerdir. Sonuçta yükseltilen araca en azından AT(All-Terrain) lastik takmanız gerekir. Alacağınız lastikte 31'' veya 32'' ebatını seçerseniz 15 jant ile uyumlu olanlarıda vardır.

Aracınızda 3'' yükseltme kiti ile bırakın gezinmeyi zaten salınımı çok olan ZJ niz daha stabil olacaktır. Sizin kullanma tarzınıza görede hiç bir problem ile karşılaşmayacaksınız. Çamur ve kaya off-roadunda bizim başımıza gelenler sizden uzak durur :smiley:

Selamlar..

Selamlar jeep34,
3" oldukça mantıklı yazmamışım ama lastiklerim AT/R dediğiniz gibi jantlarım 15" 16" olsa çok daha sağlıklı olacaktı.
Bunların montajını yapan (bu işten anlayan ve becerikli) bir usta önerebilirmisiniz? birde ruhsata işletmek gerekiyormu muayene açısından ?

Cevabınıza ayrıca teşekkür ederim.

Benim aracım da 15 jant ve üzerinde 32" MT lastikler var. Ayı jant için 33" bulmak da sorun değil. Orjinal jantı kullanabilirsiniz ama biraz daha geniş taban kullanabilmek için ben Procomp 15" alaşım jant taktım. 32" lastiklerle beraber çok da memnunum. Bu arada üzerinde 3" Skyjacker yükseltme kiti var.

merhabalar,
bir çok yerde bilgi var ama siz kullanıcılardan net olarak öğrenmek istiyorum.
93-98 arası ZJ de aktarma seçenekleri neler.(Arazi seçeneği olarak low, kilit vs)?
elektronik yada hidrolik olarak quadrodrive benzeri bir sistem varmı? var ise ön arka sağ sol arası nasıl bir dağıtım yapıyor? (hangi yıllarda var)?
5,2 ile 5,9 arasında seçim önerileriniz?

şimdiden ilginize teşekkürler

merhabalar ben aranıza yeni katıldım. benimde 5.2 im var yeni aldım yükseltmek istiyorum. kullanmak istediğim lastik ebatı 35 13.5 15 maxis 8090 kodlu bu ebatlar için uygun olan yükseltme kaç inç olmalıdır. bilgilendirirseniz sevinirim.

gakyildiz' Alıntı:
merhabalar,
bir çok yerde bilgi var ama siz kullanıcılardan net olarak öğrenmek istiyorum.
93-98 arası ZJ de aktarma seçenekleri neler.(Arazi seçeneği olarak low, kilit vs)?
elektronik yada hidrolik olarak quadrodrive benzeri bir sistem varmı? var ise ön arka sağ sol arası nasıl bir dağıtım yapıyor? (hangi yıllarda var)?
5,2 ile 5,9 arasında seçim önerileriniz?

şimdiden ilginize teşekkürler
Selamlar;
Bahsettiğiniz yıllar arasındaki ZJ kasa cherokee lerde 4H ve 4L seçenekleri var. Yani bu araçlar sürekli 4 çeker. 2 çeker seçeneği yok. Asfaltta 4H, arazide 4L kısaca. Bu yıllar arasındaki modellerde elektrikli ve/veya güç dağıtım sistemleri yok. Bu modeller üzerindeki Jeep araçları için elektronik güç dağıtım sistemleri ile ilgili buradan daha detaylı bilgiyi bilgiyi Jeep34 Uğur Kalaycı vb arkadaşlardan daha detaylı alabilirsiniz. 5,2 ile 5,9 arasında seçime gelince; aracınızı hangi amaçla kullanacağınız sormak gerekir size önce. Eğer arazi - off road amaçlı ise 5,9 a kesinlikle gerek yok derim ben. Ama ben aracıma bineceğim ve asfaltta gaz pedalına yüklendiğim zaman farklı olayım derseniz 25 beygir daha fazla olan 5,9 tercih edebilirsiniz. Ama 5,2 nin asfalttaki performansını da deneyin derim ben önce. Zira bence yakıt tüketimi bakımından aralarındaki farka katlanmaya değmeyeceğini göreceksiniz..
soner77' Alıntı:
merhabalar ben aranıza yeni katıldım. benimde 5.2 im var yeni aldım yükseltmek istiyorum. kullanmak istediğim lastik ebatı 35 13.5 15 maxis 8090 kodlu bu ebatlar için uygun olan yükseltme kaç inç olmalıdır. bilgilendirirseniz sevinirim.
35" çapında lastiği ZJ sinde kullanan bir arkadaş görmedim ben. En fazla 33" çapındakiş lastiği aracına takan arkadaşlar var; bunlar da 3" yükseltmeyi takıp çamurluk ağızlarını traşlayarak kullanabiliyorlar. Benim aracımda da 3" yükseltme kiti var ve kaportada herhangi bir uygulama yapmadan takılabilecek maximum çap 32" olduğu için bunu kullanıyorum ve hiç bir problemle karşılaşmadım. Ayrıca emin olduğum bir bilgi de 3" den büyük kitler için aracın altında bir sürü takviyeler ve eklemelere ihtiyaç olduğu.. Saygılar

vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkürler. biraz kafa yordum hakikaten 35" fazla araçta firen hortumları falan değişmesi gerekiyor o yüzden 33" takmaya karar verdim. ben tornacıyım aracımı kendim yükselticem . galiba zizin aracınızdada 3" yükseltme kiti var. aracınızı yüseltme aşamasında kullanılan parçalar helezon ve amortisör harici başka bir parça varmıydı. saygılar

Benim aldığım kitde başka bir şey yoktu. Ama daha geniş kapsamlı paketleri olduğunu biliyorum. Poliüretan burçlar, pitsman arm vb.. En baz paket ile benim gibi yükelten arkadaşlar çok, hiç birisinde de problem yok..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

SON KONULAR

Geri