Grand Cherokee 5.2 V8 (Model 95)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan naturekeeper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 106
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,283

Etiketler

Ynt: Grand Cherokee 5.2 V8 (Model 95)

Tık yok....! istatistiği hala 1 saat 11 dakikada duruyor...!

Eh artık 2 sene sonra bir yorum yapar herhalde..... ;D ;D ;D ;D

O zaman da kaçırırsam.....
Bana da haber verin... Ok?

Kaçmaz bu şenlik :smiley:

selamlar herkese uzun bir ayrılıktan sonra dönebildim (şirket erişimlerinde forumlarda sıkıntı oluyorda :smiley: )
geçenlerde bor motor yağı katkısı nı öğrendim biraz araştırdım (yeterli veriye ulaşamadım ama kullananlar olumlu cevap vermişler) firmayla ve mühendis bir kaç arkadaşımla görüştükten sonra kullanmaya karar verdim. Nonomoleküler bor mineralleri ile oluşturulmuş ir sıvı. Özellikle kullanma amacım motor hararetinin sürtünmenin azalmasından dolayı azalacağıydı bunu test emekte güçlük çekiyorum. Klima açık ve araç LPG de çalışırken dış havada sıcak ise hararet 95-100 derece ye kadar yükseliyor benzine geçmek yada aracı zorlamamak ısıyı azaltıyor. Bununtest sonucunu ileteceğim yada bilen biri varsa makbule geçer.
Motor sesinde azalma oldu (%20 mertebesinde) ve vibrasyon azaldı
Yağ basıncı azaldı %30 oranında (bunu anlamadım)

Sadece bilgi vermek istedim.
Deneylerim sürdükçe paylaşacağım.

Not:piyada bu katkılardan çok var orjinali ve ayrıntılı bilgi "www.nnt.com.tr" 55 ytl ederi ms-250 birde ms-600 var yalnıziş makinaları kamyon traktör v.b. araçlarauygun dediler.

linkteki ürünün de bire bir aynı test cihazı ile canlı testini gördüm ve hem diferansiyelde hem motorda iki ürününü de kullandım. sonuç: diferansiyeldeki ses tamamen kesildi, motor daha sessiz ve yumuşak

http://www.powerup.com.tr/giris_default.asp

Bor yetkililerine Gezenbilir diyin, Alfonse diyin.....
Size bayağı bi şey anlatırlar... :smiley:

Ben bunu geçen sene kullandım, 2 değişimde bir dediler, ikinci değişime 1000 km kaldı, yine kullanıcam sanırım, o zamana kadar arabayı değiştirmezsem tabi..Gayet güzel, titreşim ve ses azalıyor, çekiş zaten bomba, pek artmadı galiba...hararet konusuna dikkat ediyorum, geçen yaz 210 un altındaydı hep, şimdi hava sıcaklığı 35 dereceyken biraz sıkıştırınca 210 ve biraz üstüne geliyor ama asvalta çıkınca biraz salıyorum sıkıştırmadan, geri yerine geliyor...Sanırım yağ değişiminden sonra bor eklediğimde sorun hallolacak...

Yağ basınç ibreniz düşük ise kullanın normal ise kullanmayın... Bu yorum benim ustalara ait.. Satışını yapıyorlar. Ne dersin dedim atalım mı benimkine.. Sana gerek yok yağ basınç ibren olması gerektiği yerde dedi..

Teşekkür ederim, bu aralar yağ basıncı araba hararet yaptığında düşüyor zaman zaman. Artık değiştirme zamanı geldi ve viskozitesi azaldı yağın. Ama onun dışında bir problem yok. Demek ki şimdilik ihtiyaç yok.

dakaltan' Alıntı:
Teşekkür ederim, bu aralar yağ basıncı araba hararet yaptığında düşüyor zaman zaman. Artık değiştirme zamanı geldi ve viskozitesi azaldı yağın. Ama onun dışında bir problem yok. Demek ki şimdilik ihtiyaç yok.

Aynen öyle satıcı dürüst olunca doğru bilgi geliyor. Yağınızı yenileyin. Kesin basınç normale dönecektir...

dakaltan' Alıntı:
Üstad kullanalım mı? Yoksa kullanmayalım mı? Senin yorumun nedir?
Burada bu konu tartışılmıştı önceden.... Ama başka bi başlık altında....

Bi üyemiz Bor konduğu anda kitlenen bi motordan bahsetmişti, sonra motor masraflarının bi kısmını borcular karşılamış....

Sonra Borun yetkilisi duymuş.... üye gibi siteye girmiş... Şöyledir böyledir diye, kendisinin bor yetkilisi olduğunu söylemeden temizlemeye çalışmış ürünü... ben bunu farkettim...
Boru savunduğu için değil, bizi kandırmaya çalıştığı için bayağı bi sert yaptım...

Özür diledi, tatlıya bağladı sonra o bor yetkilisi...
Bu yetkili, o kilitlenen aracın başına giden kişi imiş...
Bize olayı yazan üyeyle konuşmuşlar felan, laf döndü.... Benim işsiz olmam felan kullanılarak taciz edildim, hakarete uğradım, rencide edildim, sen işsiz güçsüz adamsın felan diye C a H i L c E aşağılandım.... Sonra hakaretler silindi, yerine özür cümlesi yazıldı, özürde havada durdu yani, hiç bişey yapılmamış gibi kaldı sayfa.... Ve daha da serte bağlandı konu, yöneticilerde konuyu komple sildi....
Benim uğradığım davranışta havada kaldı..... Bunun için hala kırgınım ilgili kişilere....

Şimdi, esas konu....

Benim senelerdir sanayide edindiğim tecrübe ve bu tür firmalarda çalışan arkadaşlardan öğrendiğim kadarıyla, bunu satan ustalar servisler felan bi sürü hediye v.s. alıyor üreticiden.... Bi ürünü öve öve satıp, 1 sene sonra üreticiden beklentilerini alamayıp, başka ürünü pazarlamaya başlayan, eskisinede bok atan, suratına vurduğumdada, ambalaj aynı, içini bozdular diyen 3 ustayla ve servisle karşılaştım ben değişik zamanlarda, değşik şehirlerde.... 3 üylede alışverişi kestim... Bu yüzden size bunu satan kişiyi çok iyi tanıyın.....

Alpaslanın servisini bunun dışında tutmak isterim..... Mithat ustaları tanıdım, sağlamlar... Diğerlerine benzemiyorlar.... Düzgünler... Beş parmağın beşi bir değil....

Ben katkılara çok gerek görmüyorum.... Yağınızı zamanında, kaliteli ve doğru bi ürünle değiştirin yeter....

Ama, biraz eskimiş ise motorunuz, Restore tavsiye ederim.... İçindeki csl mi ne denen parçalar, çizikleri felan dolduruyor.... Ürünün üstüde doğru dürüst yazılmış... Şunu yapar, bunu yapmaz... İçindeki bu değil, şudur denmiş.... ben kaç kere sorunlu motorlarda tecrübe ettim... seneler önce arkadaşımın aracına uyguladık.... Yatak vuruntu sesi bile anında kesildi....

Siz bilirsiniz, bence aracınızın üreticisinin, distribitör veya yetkili servis değil, üreticinin tavsiye ettiğinden başka hiç bişey kullanmayın....

MC isimli üye yağ ve katkılar konusunda oldukça tecrübeli, bilgili... Ona danışabilirsiniz. Heralde yardımcı olur...

Ben bu konuda daha fazla yazmak istemiyorum.. Çünki ilk başta yazdığım sebeplerden dolayı canım çok acıdı ve haklıydım....
Kırgın olduğum için daha fazla uzatmayacağım yani....

Özetle: Kullanmayın......

Her zaman paylaşıma açığım ama, yanlış anlamayın...

Sağlıcakla...

Alfonse'ye katılıyorum; bence de kullanmayın ;) Kaliteli yağlar içlerinde bir çok katkıyla geliyorlar zaten, bu tip katkılara ihtiyacınız yok. Hatta yağ ile ilgili teknik eğitimlerde söylenen bir şey var; eğer yağa katkı konulursa yağın özelliği bozulur. Yani fayda görücem derken zarar görebilirsiniz. Castrol bir dönem yağlarına etiketler yapıştırdı bu yağ ile kesinlikle katkı kullanmayın diye. Yeni nesil bir çok motorda, değişken supap zamanlaması olan motorlarda daha kötü sonuçlara neden olabilir bu katkılar. Üreticinin tavsiye ettiği iklim yapısına uygun yağları tercih edin ve zamanında değişimlerini yapın yeter.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.