Ynt: Grand Cherokee 5.2 V8 (Model 95)
dakaltan' Alıntı:
Üstad kullanalım mı? Yoksa kullanmayalım mı? Senin yorumun nedir?
Burada bu konu tartışılmıştı önceden.... Ama başka bi başlık altında....
Bi üyemiz Bor konduğu anda kitlenen bi motordan bahsetmişti, sonra motor masraflarının bi kısmını borcular karşılamış....
Sonra Borun yetkilisi duymuş.... üye gibi siteye girmiş... Şöyledir böyledir diye, kendisinin bor yetkilisi olduğunu söylemeden temizlemeye çalışmış ürünü... ben bunu farkettim...
Boru savunduğu için değil, bizi kandırmaya çalıştığı için bayağı bi sert yaptım...
Özür diledi, tatlıya bağladı sonra o bor yetkilisi...
Bu yetkili, o kilitlenen aracın başına giden kişi imiş...
Bize olayı yazan üyeyle konuşmuşlar felan, laf döndü.... Benim işsiz olmam felan kullanılarak taciz edildim, hakarete uğradım, rencide edildim, sen işsiz güçsüz adamsın felan diye C a H i L c E aşağılandım.... Sonra hakaretler silindi, yerine özür cümlesi yazıldı, özürde havada durdu yani, hiç bişey yapılmamış gibi kaldı sayfa.... Ve daha da serte bağlandı konu, yöneticilerde konuyu komple sildi....
Benim uğradığım davranışta havada kaldı..... Bunun için hala kırgınım ilgili kişilere....
Şimdi, esas konu....
Benim senelerdir sanayide edindiğim tecrübe ve bu tür firmalarda çalışan arkadaşlardan öğrendiğim kadarıyla, bunu satan ustalar servisler felan bi sürü hediye v.s. alıyor üreticiden.... Bi ürünü öve öve satıp, 1 sene sonra üreticiden beklentilerini alamayıp, başka ürünü pazarlamaya başlayan, eskisinede bok atan, suratına vurduğumdada, ambalaj aynı, içini bozdular diyen 3 ustayla ve servisle karşılaştım ben değişik zamanlarda, değşik şehirlerde.... 3 üylede alışverişi kestim... Bu yüzden size bunu satan kişiyi çok iyi tanıyın.....
Alpaslanın servisini bunun dışında tutmak isterim..... Mithat ustaları tanıdım, sağlamlar... Diğerlerine benzemiyorlar.... Düzgünler... Beş parmağın beşi bir değil....
Ben katkılara çok gerek görmüyorum.... Yağınızı zamanında, kaliteli ve doğru bi ürünle değiştirin yeter....
Ama, biraz eskimiş ise motorunuz, Restore tavsiye ederim.... İçindeki csl mi ne denen parçalar, çizikleri felan dolduruyor.... Ürünün üstüde doğru dürüst yazılmış... Şunu yapar, bunu yapmaz... İçindeki bu değil, şudur denmiş.... ben kaç kere sorunlu motorlarda tecrübe ettim... seneler önce arkadaşımın aracına uyguladık.... Yatak vuruntu sesi bile anında kesildi....
Siz bilirsiniz, bence aracınızın üreticisinin, distribitör veya yetkili servis değil, üreticinin tavsiye ettiğinden başka hiç bişey kullanmayın....
MC isimli üye yağ ve katkılar konusunda oldukça tecrübeli, bilgili... Ona danışabilirsiniz. Heralde yardımcı olur...
Ben bu konuda daha fazla yazmak istemiyorum.. Çünki ilk başta yazdığım sebeplerden dolayı canım çok acıdı ve haklıydım....
Kırgın olduğum için daha fazla uzatmayacağım yani....
Özetle: Kullanmayın......
Her zaman paylaşıma açığım ama, yanlış anlamayın...
Sağlıcakla...