Grand Cherokee 5.2 Aldım

Yer
İstanbul
öncelikle herkese merhabalar.adım özgür.yeni üye olmama rağmen son birkaç aydır off road bölümünü ve araçlarını yakından takip ediyorum.neticesinde dayanamayıp fiyat fayda ilişkisinde bir gc 5.2 de karar kıldım.araç 98 model.sahibi aracı sabah maslağa getiricek ve dediği gibi sorunsuzsa alacağım.bu araca almama sizlar sebep oldunuz sorularım olursa ve yardımcı olursanız cok sevinirim :D :D ilgilenen herkese sevgiler ve saygılar...

Etiketler
Ynt: Grand Cherokee 5.2 Aldım

Wolverine-Grand Cherokee arkadaşım, öncelikle aramıza hoşgeldin... İlgilendiğin araç iyi bir seçim, umarım sorunsuzdur.
Tüm üyelerimizin seni daha rahat görüp tanıyabilmeleri için aşağıda linkini verdiğim "Tanışma Köşesi (Off-Road)" bölümünde de kendini tanıtır mısın lütfen...
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=9726.200

Aracınız hayırlı olsun, kullandıkça aracınızla bütünleşecek ve potansiyelinin tadına varacaksınız :smiley:

Aracınız hayırlı uğurlu olsun kasasız belasız günlerde kullanmanız dileğiyle , GEZENBİLİR ve de tabiki JEEP ailesine hoş geldiniz...

çok tesekkur ederım ıyı dıleklerınız için.en yakın zamanda resımlerıde koyacagım.

yeni aldığım aracımda cd çalar yok, araç gc 5.2 98 model.aracın orjınal cd caları varmıdır ve nerede bulurum ya da mp3 kiti mi taktırsam nedersiniz??

Cd. çalar için önce servisten uyumlu olması açısından modelini ve fiyatını öğrenin derim. Muhtemelen radyocalarınızın cd çalma özelliği vardır. Sanırım bagajdada 10 cd çalar yeri ve tesisatı hazırdır. İnşallah pahalıda değildir :smiley:

Aracınız hayırlı olsun bu arada birşey sormak istiyorum. Bir asker arkadaşım vardı. Onun ismi de Özgür ve seninle aynı nicki kullanıyor. Acaba diyorum. Bizim Özgür mü ? Muş Malazgirt?

Merhaba; uzun zamandır sizin aracınızın 95 modelini kullanan birisi olarak diyebilirim ki çok çok yerinde bir karar vermişsiniz. Aracınız ZJ diye tabir edilen kasaya sahip ve modeli itibarı ile de anlaşılabieceği gibi ya Malezya ya da Kanada yapımıdır. Deposunun hacmi eğer 100 litre ise buradan da aracınızın Kanada yapımı oldugunu anlayabilirsiniz. On arka Dana 30 ve yine modeline bakarak diyebilirim ki %90 ihtimalle arkada limited slip diff lock da mevcuttur. Ama kronik hastalık olarak balata yapışması veya bitmesinden mütevellit calısmıyordur. balata+yag seti 300 USD. Jantlarınız orjınal ise 16" olup eğer yükseltme kiti takmayacaksanız en fazla 30" capında lastık takabilirsiniz. Eger yukseltecekseniz de bunu 32" capa kadar cıkartabılursınız be bunun icin de 1250 USD den 3" Skyjacker yükseltme kitleri artık Turkıyede raflarda dahi mevcut. Tampon alacasanız 1400 USD orjinal ARB; 1700 YTL sanayi yapımı. Mukemmel konforunu, motorunu ve torkunu düşünmdüğüzde asla vazgecemeyeceginiz bir asfalt ve arazi canavarınız oldu.. Hayırlı olsun arkadasım..

On arka DANA 30 diferansiyeller. diff lock diferansiyel kilididir. Hangi diferansiyele takılırsa; lastiklerden herhangi birisi patinaja kalktıgı zaman ondaki tüm torku diğer lastiğe iletmek sureti ile aracı yerinden cıkarmaya yarar. Bahsetttiğim limited slip ise; aracın fabrikasından cıkarken takılan; (olmayanlara sonradan da takılabiliyor) normal kullanımlarda devreye gırmeyen; arazi kullanımlarında tekerleklerden birisi patinaja kalktıgı zaman mekanik olarak (sürtünmeli balatalı sıkıştırma) devreye girerek %60 - 70 kilitleme saglayan diferansiyel kilidi tipi. Ben sana bir şey soracagım; sen bu aracı hangi amacla aldın?

Bu aracla drag yapanlar da var; drift yapanlar da.. Her türlü kullanıma musait bir arac sonucta. Tek rakibi yine ZJ 5,9.. Kullanım amacını tam olarak yazarsan neler yapabilecegin hakkında bir şeyler yazabilirim sanırım.

profesyonel anlamda offroadcı degılım hatta hıc yapmadım ama en buyuk arzum doga gezılerı yapmaktı bır jeeple.uygun olacagını
dusundum ve aldım.ama asfalttada konfordan ödun veremem.doga gezılerınden kastımda Hatay'da ve Trabzon'daki yaylalarda ovalarda hafif engebenin oldugu yerlerde özgürce dolasmak.tabi aracın sınırlarını standartlarını bılerek zorlamadan.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

SON KONULAR

Geri