GPS İle İlgili Dosya Uzantıları Dönüştürme

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan johncliffhanger Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,394

johncliffhanger

Ana Kamp
Mesajlar
46
Tepkime Puanı
0
GE'de overlay yaparak (saydam bir şekilde) o bölgenin (alaşehir) 1/25000 lik paftasını yapıştırdım. koordinatlarını tam ayarladım ve pafta üzerinde (haliyle GE'de) PATH'ler hazırladım ve kml uzantılı olarak kaydettim çalıştığım GE dosyasını.

çok hassas olarak hazırlayabildigim track path'leri, garmin gps'ime göndermek istiyordum. önce kml uzantılı olarak kaydettiğim bu dosyayı, "gpsbabel" programıyla seçip "garmin gps database" formatına çevirdim. ama mapsource ile açtıgımda gördüm ki; sadece en son eklediğim (aynı pafta üzerinde) track path'i görüyor:(

"save as my places as" (.kml/.kmz) dediğimde, GE'e eklediğim overlay pafta üzerinde yaptıgım tüm track path'lerin kaydedilmesi mümkün değil mi? (gerçi kaydettiğim bu kml dosyasını GE ile aç dediğimde, tüm pathlerin göründügü GE sayfası (kaydettiğim haliyle görünüyor. ama gel gelelim, gpsbabel gibi format dönüştürücü ile mapsource'un açabileceği bir formata (gdb/gpx vs.) çevirip aç dediğimde, sadece en son track kaydını mapsource'da görüyorum.

not:GE'de edit-properties dediğimde en son waypoint, track veya route her ne ise, ona dair özellikleri aktif hale getirip değişiklik yapabiliyorum. mapsourceda oldugu gibi her track'i/waypoint'i ya da route'ı tıklayarak ayrı ayrı seçip, düzenleyemez miyim?

not2:dediklerime dair ekte kml ve jpg dosyası gönderiyorum. ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz sanırım (resim ekle dedim ama sanırım ekleme için dosya sormadıgı için ekleyemeyeceğim:(


cevap yazarsanız sevinirim.iyi akşamlar

sedat
 

Etiketler
Ynt: GPS İle İlgili Dosya Uzantıları Dönüştürme

nasıl yapılacağını öğrendim: GE'de my places sekmesine girildiğinde, orada eklemiş oldugum, trackpath'ler, waypointler ve routelar ve hatta overlay'ler mevcut. orada herbirini ayrı ayrı sağ tıklayıp, "save as"-->KML şeklinde kaydediliyor. ve sonra kaydettiğim yerdeki kml dosyasını, gpsbabel adlı extension converter ile (gps'ime uygun olan bir uzantı benim garmin için GDB) GDB'ye dönüştürdüğümde, mapsource ile o dosyayı açıp, gps'ime transfer ediyorum. eğer yukarıdaki işlemleri yapmazsak, (her ne kadar GE ekranında tüm track'ler birarada görünse de) save as dediğinizde, sadece en son yaptıgınız ekleme artık her ne ise o kaydediliyor.


GE'de net zoom yapılamayan yerlere ait 1/25000lik uçuş paftaları var bende. herbiri 2000 yılı sonrası. inanılmaz ayrıntılı. tabii sadece manisa alaşehir ve salihli bölgesine ait:( bu haritaları overlay olarak yarı şeffaf bir şekilde GE'e ekliyorum. OK'e basmadan location bölümünde enlem ve boylamlarını (paftaların kenarlarında yazılı derece,dakika,saniye formatındaki koordinatları) girdiğimde tam yerine oturuyor GE'de. ama bu jpeg vb. formattaki pafta resminin kenarlarında var olan, (harita dışı legend vb. fazlalıkları) kesmiş olmamız lazım ki; overlay olarak verdiğimi koordinat sadece haritaya ait olsun, aksi halde fazlalıkların en dış kenarları o koordinatlara yapışacaktır.

bir de GE'de track path yapmak bana inanılmaz yorucu gelmişti. hele yanlışlıkla yapılan bir iki tıklama, aynı olta misinasının birbirine dolaşmasını gibi karmakarışık bir path'e sebep oluyordu ki; ben nasıl silineceğini bilmediğimden, her defasında komple silip yeni baştan track hazıtlıyordum:( sonradan sol click ile işaretleyip, sağ click ile silinebildiğini gördüm, dahası noktaları birleştiren çizgilerin değil de, noktaların bizzat kendisinin track olarak (yukarıda anlattıgım yöntemle) mapsource'a ya da GPS'e gönderildiğini görünce boş yere düzeltmek için ugrastıgımı gördüm:( benzer şekilde sorun yaşayan arkadaslar faydalanabilirler diye yazıyorum. umarım faydalı olmuştur.
 



Ynt: GPS İle İlgili Dosya Uzantıları Dönüştürme

sevgili jc,
ben ge'de hazırladığım wp ve trackleri kml kaydedip trackmaker ile açmak, onda da gpx kaydedip imagetogps (programın ismi buydu galiba) ile doğrudan cihaza gönderme yolunu izliyordum. görünen o ki hem zahmetli, hem yorucu, hem de sağlıksız bir yöntemmiş.
senin anlattığını en kısa zamanda deneyeceğim.
teşekkür ederim.
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,025
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst