Google Haritası Üstünde Üye Konumları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 85
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,122
Ynt: Google Haritası Üstünde Üye Konumları

umutkaptan' Alıntı:
sedat bey teşekkürler tam tıkladığınız yere koymuyor işareti

Sorun halen devam ediyor mu acaba?

gumush' Alıntı:
Bircok alternatif ile bunu yapmak mumkun Aspicore GSM Tracker + GPS Gate cok guzel bir kombinasyon. Yeni versiyonu ile oldukca kabul edilebilir pil kullanimi sunuyor. Gpsgate yerine basit bir alternatif uretmekte mumkun.

Ben çok daha basit, ekonomik ve kullanılabilirliği yaygın olan çözümlerden yanayım :smiley: Örneğin dahili GPS modulu bulunan cep telefonlarına yüklenecek küçük bir yazılımla işi çözmek en kolayı olacak sanırım.

mircmanyaa' Alıntı:
offfffff ne zormuş derken meğerse explorerle çalışıomuş neyse eksik kalmayayım bende geleyim :=)

Firefox'da da çalışıyor ama bu aralar Google Map sunucusu çokyavaş olduğu için sorun yaşıyor olabilirsiniz.

umutkaptan' Alıntı:
Biz denizcilikte ais adında bir sistem kullanıyoruz. Buradan dünyadaki gemileri izleyebilrisiniz.

http://www.marinetraffic.com/ais/

Umut hocam bizim sistemin son hali de şağı yukarı böyle olacak ;)

pagurus' Alıntı:
Uğraşıp yapan için eline sağlık demek gerekir.Ne var ki Bu memlekette hani olası olsa görünmez olmak evla olacağı için özellikle birtakım karanlık cemaat ve mafios örgüt vesair için de yardımcı bir veri alanı olabilir...

Bilgilerimizi fazlasıyla paylaşıyoruz zaten. Facebook, MSN, TrekEarth, banka hesapları, internet alışverişleri ve hatta devlet sitelerinde bile kişilerin adreslerinden çok daha fazlasına ulaşmanız mümkün. Adresinizi öğrenmek isteyenler için en son yer bu harita olacaktır :smiley: Ayrıca ilk mesajımda da dediğim gibi evini işaretleyeceklere "tavsiyem" tam nokta değil de, evinizin 200 metre çapı içinde farklı bir yeri işaretleyiniz. Bunun yanında haritayı ziyaretçiler ve Yeni Üye'ler (20'den az mesaj yazmış üyeler) göremiyor zaten. Bunların dışında, sistemin faydalarını da göz önünde bulundurmak lazım. Örneğin acil kana ihtiyacı olan biri için donör bulmak çok kolay olacak. Yakında geliştirilecek birkaç projeye de daha çok büyük katkıları olacak.

nejat ural' Alıntı:
Mesela renk kodları.
Örneğin ben bu hafta Longöz'e gideceğim gideceğim yeri Kırmızı ile işaretlesem - diğer katılımcılar da bilse - hatta rotayı koyup gelse ...
Ama en önemlisi şu...
:eek: YA DÖNMEZSEM ! :eek:

bu noktada eşim - dostlarım siteye girip "bu adam en son şuraya gitmiş" diye beni nerde arayacaklarını bilmeleri çok iyi bir şey .

Bu uygulama çok geliştirilir daha.

Nejat bey merhaba, dediğiniz gibi fazlasıyla geliştirilebilecek bir sistem. Farklı renklerde ikonlarla farklı işaretlemeler yapılabileceği gibi bunun bir sonraki aşaması harita üzerine gideceğiniz rotayı çizmek olacak. Ve tüm bunları profil sayfalarınızdan izleyebileceğiz ;) Lütfen proje geliştikçe fikirlerinizi paylaşmaya devam ediniz.

parodi' Alıntı:
Üstat eline sağlık ekim, kasım gibi gerçekleşirse dünyanın enteresan bir noktasında bir gezenbilir olacak ;)

Antarktika'ya bekliyoruz seni :D

nazifayvazoglu' Alıntı:
Sedat bey ellerinze sağlık çok güzel bir çalışma olmuş.Yanlız sanki eksikleri var daha yada google earth da sorun var bilmiyorum.Afyonkarahisar ve Ağrı illerini göremedim haritada isim olarak.İlk etapta gözüme çarpan bu iki il oldu.Başka varmı bilmiyorum. :smiley:

Nazif bey merhaba, o anlık bir Google Map hatası olabilir. Bu sorunlar Gezenbilir'le değil, Google Map ile ilgili :smiley:

Etiketler

Sedat,

Selma ben
Dün kendi kullanıcı adımdan işaretledim haritayı, ancak bugün Behiç'inkini yapmak istediğimde tıkladığım yerin farklı yeri işaretliyo
Biz aynı evde oturuyoz ama yoksa kocamın, benim bilmediğim bi evi daha mı var ???

Bu sayfayla ilgili bir sorun mu acaba

Zor da olsa ben de işaretledim iyice yakınlaşıp işaretlememe rağmen istediğim yere koymuyo işareti.
Birçok kez işaretledikten sonra olduğum yere işaret koyabildim...

Eline sağlık abi...

sedat bey güzel ve faydalı bir çalışma olmuş ellrinize sağlık . ben bu işlerin ( dijital dünya ) çok daha farklı boyutlarda ve akılmızın henüz alamayacağı işlere şahit olacağımıza inanlardanım ( insan diiğer insanların elinden dilinden zarar görmeyendir ) gerisi teferruattır . bir forumda bir kaç ay önce yazmıştım yaz gelince çok ararız mesajları diye işte aynen öyle oldu 2 .5 aydır yazlıktayız ve orada netimiz yok hele taşınabilir pc ler için nete girmek rahatlasın o zaman ormandan ve sahilden canlı yayınlar da başlar bunlarıda azda olsa eve geldiğimde yazıyorum vesselam .sizlerden daha nice yenilkler bekler başarılar temenni ederim tşkler

arkadaşlara not = harita işaretlemede ve kullanmında hiç sorun yaşamadım sadece bir buçuk daikada oluyor ayrıca oldukça kolay bütün arkadaşlara kolaylıklar dilerim

aklıma gelen bir önemli bir not daha var s.n arkadaşlar bu harita ve benzeri proğramlar sanıyorum biraz net hızı ilede ilgili çünkü ben bu harita ve benzeri proğramları kullanırken dizüstü bilgisayarımın fanı turboya geçiyor çalışma hızı birkaç kat artıyor ( dizüstü pc im oldukça iyi olmasına rağmen ) kısaca net hızınızıda göz önünde bulundurun derim. ben son hızını kullanıyorum tabiiki fatura düzenleyenlerde her ay aynı hızla beni öpüyor
bu ağırlığın sebebini yetkililere sorduğumda hızınızı iki katına çkaralım sorun kalmaz fakat on kusur milyon fark edecek dediler bende hay hay dedim sanıyorum bu yüzden hız ve işlem sorunu yaşamıyorum pc mühendisleri daha iyisini bilirler :D

Merhaba bende konumumu işaretledim. Böyle bir çalışma harika olmuş, emeği geçenlerin eline sağlık.

Bir süredir üzerinde çalıştığım benzer bir uygulama var. Adres ve konum bilgileri anlık web haritası üzerinden takip edilebiliyor. Kargo kurye, servis dağıtım yada denizcilikte kullanılabiliyor. Farklı ülkelerde yaptığımız testlerde oldukca iyi sonuçlar aldık. Geçmiş tarhilerdeki güzergahlar içinde raporlama sayfası hazırladık. Hem harita üzerinde güzergah çizimi hem raporlama hemde canlı takip yapılabiliyor.

www.mobiltakip.org

Belkide gezendebilir ekibi böylede anlık izlenebilir ;)

Selamlar.

güzel bir çalışma olmuş ellerinize sağlık... Bende işaretledim yerimi ama çevremde kimsecikler yok en yakın 300-400 km :(

sedat bey ellerinize ve fikrinize sağlık..
bu sistem daha çok geliştirilir,ama bi teklifim var gezenbilir yardım hattını kursak ve yardım edebilecek en yakın kişilerle iletişime geçebilsek, özellikle arazide zor durumda kalan üyelerimizin yardımına koşmak olabilir...

Gönüllülerden oluşacak bir arama kurtarma ekibinin hazırlıkları devam ediyor ama projenin bitip genele duyurusunu yapabilmemiz sonbaharı bulacak. Şuan üzerinde çalıştığımız topluma faydası olacak ulusal ve uluslararası çapta 14 projemiz var... Bir taraftan da forumla uğraşmaya çalışıyoruz gördüğünüz gibi :smiley:

yol' Alıntı:
Gönüllülerden oluşacak bir arama kurtarma ekibinin hazırlıkları devam ediyor ama projenin bitip genele duyurusunu yapabilmemiz sonbaharı bulacak. Şuan üzerinde çalıştığımız topluma faydası olacak ulusal ve uluslararası çapta 14 projemiz var... Bir taraftan da forumla uğraşmaya çalışıyoruz gördüğünüz gibi :smiley:
sedat bey arama kurtarma konusunda deneyim ve tecrübelerimi artırmak için gruba katılmak isterim...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR