Ynt: Gitti Gidiyor'daki Vergi Borcu ?
ticaretle uğraşan birisi olarak söyleyeceklerim....
gitti gidiyor üzerinden satış yapmış kişiler eğer sattıkları malla beraber malın faturasını alıcı kişiye gönderdiyse hçbir sorun olamaz bu birinci konu...
ikinci konu alırken kdv si ödenmiş sıfır bir malı eğer ikinci elde aldığınız fiyattan daha yükseğe satmıyorsanız kdv ödenmez ama sıfır aldığınız bir aracı ikinci elde satarken aldığınız fiyat diyelim 10 000 tl satarken 15 000 tl aradaki fark 5000 tl siz alırken 10bin tlnin kdvsini ödediniz satarken aradaki fak olan 5 bin tl ninde kdv sini kazanç olarak ödemeniz gerekir....
gelelim asıl konuya devletimizin sırtımıza bir kene oluşunun hikayesine zamanla diğer forumlardada yazdım akıl almaz bir sistemin içinde yaşayan bir halk ve bu halkın tepesine binmiş 550 adet kan emici........
şimdi aldığınız her ürün elektrik doğalgaz su akaryakıt market alışverişi vs herşeyin bir çıkış noktası üretim yeri var...
üretim yerinden çıkan mala fatura kesilir fatura şu şekildedir....
MALIN BİRİM FİYATI + ÖTV X KDV = MALIN FATURA ÇIKIŞ FİYATI bu nedemek? pazarlamacının malı üretim yerinden aldığı fiyat.... yaniii akaryakıtı ele alırsak
kırsal motorin için birim fiyatı + ötv x kdv %18
0.813084 tl + 1.08450 =1.897584 x %18=0.3415+=2.239 tl dir şimdi size soruyorum arkadaşlar ben 2.463 tlye malı satarken benden arada ettiğim karın yani 2.463-2.239=0.224 krş benden
bunun %36 sını gelir vergisi %18 ini kdve kesip bana kar olarak işletme maliyeti hariç sadece 0.0403kr karı münasip gören devletimin 0.8113084 tly aldığı bir maldan elde ettiği verginin 1.650 tl olması hangi akla mantığa yatar
vergi yükü altında ezilen bir halk burda benim ödediğim vergi işletmeci olarak litrede 0.1837krş vatandaşın cebinden çıkan tüketicinin ödediği vergi 1.4663krş verginin vergisini alan bir devlette yaşıyoruz arkadaşlar iletişim elektrik akaryakıt gıda vs hepsinde durum aynı özel tüketim vergisinden katmadeğer vergisi alan bir devletin vatandaşlarıyız koyun gibi yaşar suçu hep birbirimize atarız saygılar...