Gitti Gidiyor'daki Vergi Borcu ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan RedlinE Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 64
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,641
Ynt: Gitti Gidiyor'daki Vergi Borcu ?

Vergi cezasının kaldırılması veya en azından azaltılması için idari bazı yol ve yöntemler vardır ki hepsi de kanunda açıkça yazar. Bunların dışında uzlaşma yöntemi de sıklıkla kullanılır (hani şu bazı büyük firmaların yaptıkları şekilde :smiley: ). Bu da olmazsa, vergi mahkemesine açılan davalar sonucu cezaların büyük oranda iptali, vergi aslında da indirimin olduğu vakiidir. Ticari mükellefler açısından can sıkıcı sonuçları olabilir ama tüketicinin elinde kalan üç beş şeyi satması açısından bir sıkıntı oluşturacağını sanmıyorum.

Etiketler

Adaşım Paşam ,

Selamlar.
Ticari Mükellef olmayanlarında bu gibi vergi konularına çok vakıf olmadıkları bir gerçek.
Mali Müşavirlerden yardım almalılar.

Desenize yandık..diğer alış veriş siteleri bunu yaparsa...Sıkıştı mı ver bilgilerii.. :mad:

her tür gelir vergilendirilir. sorun profesyonel olan ile sadece elindeki ıvır zıvırı satanı ayırmakta sanırım.

Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır.
Bu söz vergi dairelerinin duvarlarında yazar.Benim kişisel görüşüm memlekette her ama, herşeyin vergilendirile bilmesidir. Bu memeleketinin içinde bulunduğu mali batak durumdan çıkmasını 1 senede sağlayacaktır.Kaçak göçek ortadan kalmalı. Borsada hisse alan satan ,hazine bonosu vs. geliri,Araç alan satan, ev alan satan, kapı kapı dolaşıp mal satan, köşe başındaki sebzeci, para satan,........ devam eder gider bu. Ancak gittigidiyordaki kör misali olmuş. Affınıza sığınarak.

olay su benim mantıgıma gore orayi dukkan belirlemiş olanlara yonelik bir uygulama 3/5 birsey satmis onlarla ilgili sikinti olacagini zannetmiyorum. ama tahtakaleden oyuncak alip ıkı katina orda satan 300/500 haraketi olan biri evde dahi olsa ona gelecektir. Ha gelmelimidir tartişilir. Ama ticari olarak bu işi yapanlara gelmeli

kanun bir tane içinde uygulanmalı bin tane içinde . İşin özü her kazancın vergisi olmalı.

Kullanılmış ürün satıyorsanız vergi ödenmemesi gerekir. Çünkü ikinci sahibine satılan ürünün her türlü vergisi vs. ödenmiştir. Örneğin ikinci el araç alım satımında herhangi bir vergi ödüyor muyuz? Hayır, İsterseniz 30.000 TL'ye aldığınız arabanızı 5.000'e satın isterseniz 15.000'e. Alım satımdan kaynaklanan harçlar vs. dışında gelir vergisi KDV falan ödenmiyor. (Gerçek kişilerde böyle, tüzel kişileri bilmiyorum. Onlar fatura ediyorlardır muhtemelen, Şirket envanterindeki bir aracı satıyorlarsa aracın envanterden ve bilançodan düşülmesi gerekir sonuçta)

Ancak yeni ürün satışı yapılıyorsa tabii ki vergiye tâbi olmalıdır, yani satıcının fatura düzenlemesi gerekecektir. Gittigidiyor.com tüm işlemlerini Maliyeye açmışsa ve maliye hesap soruyorsa tabii ki kişilerin satılan ürünün 0 veya kullanılmış ürün olduğunu ispatlaması gerekir.

Maliyeci falan değilim ama mantığım bunu böyle söylüyor.

Bu arada diyelim bir arkadaşıma 1000 TL borç verdim, sonrada arkadaşım borcunu 1050 TL olarak bir süre sonra geri ödedi. Bu durumda da tefecilik mi yapıyor olacağız yani?
Maliye asıl vergi kaçaklarını kapatamadığı için internetten üç beş kuruşluk alış veriş yapan garibanlara mı yükleniyor? Herşey mâlî kayda alındı da bu mu kayıt dışı kaldı?

CİNCİN' Alıntı:
Bu arada diyelim bir arkadaşıma 1000 TL borç verdim, sonrada arkadaşım borcunu 1050 TL olarak bir süre sonra geri ödedi. Bu durumda da tefecilik mi yapıyor olacağız yani?
Maliye asıl vergi kaçaklarını kapatamadığı için internetten üç beş kuruşluk alış veriş yapan garibanlara mı yükleniyor? Herşey mâlî kayda alındı da bu mu kayıt dışı kaldı?

arkadaşınız olması kanunu ilgilendirmez. Bin lira verip 1001 lira bile alsanız tefecilik tanımlamasına uyar.Pek çok yaşanmışlık var benim bildiğim benzer durumda.Şirketimin envanterindeki araç , mal , hurda, vs. malları nasıl satarken kdv ödüyorsakve gelir elde ediyorsak , ikinci elde olsa o satıştan bir gelir elde ediliyor ve vergilendirilmeli.
Ancak bahsettiğim gibi vergilendirme normal ülkelerde olur.Millet deveyi hamuduyla yutarken gittigidiyordaki sivri sinek gibi. Ama yinede birileri vatana sahip çıkmalı derim.

CİNCİN' Alıntı:

Yavuz beye katılıyorum aldığınız verdiğinizden çok ise ve arada fatura irsaliye vs vs yoksa tanımlaması malesef tefecilik olacaktır.
unutmayalım'ki vergilendirilmemiş her kuruş kendi çocuklarımızın refahından çalmak olacaktır.

Evet vergilendilmemiş her kuruş çocoklarımızın refahından çalımmış olacaktır ancak sadece bir günlüğüne (süresi daha kısada olabilir yanlış hatırlamıyorsam), çıkarılan kanunlardan birirsi olan mısır ithalatı ile ilgili kanun devede kulak olan bir çok verginin çok çok çok üzerinde olan tutarın kaybı haline yasal olarak getirilmişti zamanında, önemli olan bireylerin kazançları doğrultusunda kanun veya kararname çıkartılmasına bir dur diyebilmektir kanımca..

ceranus' Alıntı:
Evet vergilendilmemiş her kuruş çocoklarımızın refahından çalımmış olacaktır ancak sadece bir günlüğüne (süresi daha kısada olabilir yanlış hatırlamıyorsam), çıkarılan kanunlardan birirsi olan mısır ithalatı ile ilgili kanun devede kulak olan bir çok verginin çok çok çok üzerinde olan tutarın kaybı haline yasal olarak getirilmişti zamanında, önemli olan bireylerin kazançları doğrultusunda kanun veya kararname çıkartılmasına bir dur diyebilmektir kanımca..

Dur deme yetkisinin elimizde olduğuna inanıyorum ,önemli olan örgütlenebilmek,bireysel hamleler pek birşey ifade etmiyor,sivil toplum kuruluşları
bu tür toplumun menfaatine olaylara ilgilenip insanlara anlatırsa eminimki birşeyleri başarabiliriz, yakın geçmişte, buradan cin gibi bir arkadaşımız
arac muayene istasyonları (TÜV) hakkında olmadık şeyler yazıp onurlu insanları rüşvetçi konumuna düşürmek istemiş,tarafımdan gerekli cevabı almıştı,işte bu rüşvet vererek işini yaptıran cin gibi arkadaşımız,seçimlerde zeytin peynir,kömür odun ,nereden gelirse oyuda orada olacaktır,
demem o ki biryelere varabilmemiz için eğitim gerekiyor, bu eğitiminde okullardan önce aileden alınması şart,yoksa emin olun,eğitin sadece cehaleti alır , baki kalanın ne olduğunuda hepimiz biliriz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR