Gitti Gidiyor'daki Vergi Borcu ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan RedlinE Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 64
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,641
Ynt: Gitti Gidiyor'daki Vergi Borcu ?

aslında biryol daha var devlete verme fenere ver fenerde sana devleti versin mantığı allah ıslah etsin.... :mad:

Etiketler

o fenere verilenler, dergahlara verilenler ve vakıflara verilenler birde şirketlerin ödeyeceği vergiden düşülüyor.
Bunun adıda hayrıma yardım ettim oluyor.
Oysaki vatandaşın parasıyla yapılıyor bunlar. Argoda buna ; el.......gerdeğe girmek denilir aslında buna.

yavuz-çelikel' Alıntı:
o fenere verilenler, dergahlara verilenler ve vakıflara verilenler birde şirketlerin ödeyeceği vergiden düşülüyor.
Bunun adıda hayrıma yardım ettim oluyor.
Oysaki vatandaşın parasıyla yapılıyor bunlar. Argoda buna ; el.......gerdeğe girmek denilir aslında buna.

;D ;D ;D ;D ;D ;D ben çok vergi ödemiştim desene bayağı gerdek yapmışız farkında olmadan. ;D ;D ;D ;D ;D

Bu arada vergi mükellefi olupta sonradan işyerini kapatmak zorunda kalan arkadaşlar,borçsuz kapanışı verseniz bile aradan yıllar geçsede sorun yaşayabiliyorlar,sebebi yanlış hesaplama,muhasebeci hataları,vs vs gibi nedenlerden başınız ağrıyabilir,benim bir dostuma 6 yıl sonra ciddi bir ceza geldi ,aman dikkat arasıra kontrol etmekte fayda var.

Arkadaşlar merhaba,

Konuyla ilgili ulusal basında haber yapmak isteyen arkadaşlar var. Gittigidiyor'da yaşanan bu olayla ilgili vergi cezası kesilen tanıdıklarınız varsa iletişime geçebilir miyiz acaba?

hemen dava açılması gerekli.

bu konuda mağdur olan arkadaşlara tavsiyem hukukun kapısını çalmaları. imzalatılan tutanaklarda dahil olmak üzere kesilen tüm cezalar hukuki dayanağı olmayan tamamen deli dumrul cezaları. şöyle ki bir kazançtan bahsediliyor. hizmet verilerek bir kazanç elde edilse idi maliye haklı olacaktı. ama mal satışı söz konusu. mal satışında gelen paranın tamamını kar gibi gösterip cezalar kesilmiş. ama kar=satış tutarı - alış tutarı. ggde mal satışında vergi mükellefiyeti olmayan arkadaşlarımın maliye tekniği açısından bir suç işledikleri açık. ama işlenen suçun boyutu ve kesilen cezalar arasındaki orantısızlık yüzünden vergi mahkemeleri kesilen cezaların pek çoğunu iptal edecektir. usulsüzlük cezası doğrudur 170 tl gibi bir paradır ama kesilme yöntemi böyle olmamalıdır. örnek olarak bir gömlek aldınız 100tlye. bunu iki sene sonunda 20tlye sattığınızda karınız 20 tl olmaz ki. değer tespit komisyonunun bu gömleğin fiyatını belirleyip bu belirlenen fiyat üzerinden alış bedeli tespit edilip satış tutarından çıkartıldıkdan sonraki tutar sizin karınızdır. bu yüzden ivedilikle mahkemelere gidip bu olayların çözülmesi gerek. bir arkadaşımız arabasını satmış kredi çekmiş. çok üzüldüm içim parçalandı.

konuyu açanlara vede hayretlaeri için teşekürler mağdur olmayan varmı?

sahibinden com da satılan ,alınan ,da aynı statüye girip aynı kefede tarlacaksa içimizden cok yanan olur ! ;)

bu konuda bilgi sahibi arkadaşlardan bilgi rica edicem .

ufak tefek bazı alışverişlerim oldu . ???

Tesadüf mü acaba? Marka bilinirliğini arttırmak için yapılan reklam ilginç.

http://www.dailymotion.com/video/xbiod8_fulya-eski-sevgiliye-kapak-hazrlk-a_lifestyle

Bu konu ile ilgili mali müşavirim ile konuştum.SAhibinden,gittigidiyor gibi sitelerde tüketici olarak ,kullanılmış 2. el eşya ve aletlerin devrinde satışında bir problemin olmayacağını,ancak bunu ticarete döküp gelir kaynağı iş olarak işleten şahıslar hakkında kanunun ilgili maddesince işlem yapılacağını söyledi.

yani bizim gibi arabamın teybini sattım yurt dışından gelen ayakkabım ayagıma küçük geldi sattım,32 inc tv kuçuk geldi daha büyüğünü alacağım satıyorum vesaire .....gibi olaylarda sorun yok.

ama işi hurda tüccarlığına dökersen var.
abercrombie, levis ,tomy gibi markaların çakmalrının ticaretine döktüysen var....

teşekkürler.

nitroces
Yalın Sümer acıklama için teşekkür ederim.!

94 senesinde kapattıgım ltd şirketimin 98 de boş evrak beyannamesinin verimedigi 2003 de tespit edilmiş 100-150 tl usulsüzlük kesmeleri gerekirken ..olmayan firmamı acık gösterip çalıştıgını para kazandıgını varsayıp vergi tahakuk ettirmişler nasıl olduysada beni 10 seneden fazlada adreslerde bulamamışlar rakamları çarpmış toplamış lar önüme koydular 22000 tl (22milyar) 3secenek var 1 ödemek 2 uzlaşmaya gidip %60 şını ödemek,3vergi mahkemesine gitmek 1cezama 6 makbuz cıktı dolayısı ile 6 dosya ile 6 ayrı mahkemeye verdim 3 seneyi gecti sonuçlanamadı her mahkemeyi ben kazandım onlar hep itiraz edip bir üst mahkemeye gitti ..boşu boşuna 2 bin tl harcadım daha haklı oldugum belli degil .!

cok uzatmayayım konuyuda kirletip karıştırmayayım . ;D

vergi mahkemelerinde avukat tutulmamalı dır çünkü onlar devletle başa cıkamıyor.. ;)

bu işlerin ilacı yeminli mali müşavir dir.bilgilerinize...muhasebeci yada mali müşavir degil. :smiley:

ticari olaylarda var devlete olan vergi borcu ölüncede bitmiyor mezarda bile rahat bırakmıyorlar bir kere kuyrugu kaptırmayın .

eşinize cocuklarınıza borcu devrediyorsunuz ..onlar akıllı olup reddi miras yaparlarsa kurtarıyorlar ..ancak ev araba vs ne varsa sizden kalan hepsi devlete geciyor.

ismi usül olan bazı kurallar var bunların dışına cıkılamıyor.

benim yeminli müşavir bir saat düşündü ve 2 sayfa yazı yazdı başkada bir şey yapmadı .o yazı mahkemeye gitti şimdilerde 5-6 ay aralıklarla adresime yazılar geliyor onları yeminli müşavir e veriyorum oda dosyaya zımbalıyor vergi mahkemesi bu sekil işliyor duruşması ,salonu ,hakimi savcısı vs hiç bir şeyi göremiyorsunuz.bir hakimin karşısına gecip hakim bey şöleydi böyleydi diye derdinizi anlatma şansınız yok.

usüle göre gelip borcu evvela şirkete tebligatta bulunup istemeli alamazsa ortaklardan almaları gerekiyormuş bunu yazdık yolladık olay bitti kitlendi ;)

vergi dairesi hukukla ilgili müdürleri olmayan şirketin adresinden borcu tahsil etmenin cok manasız ,şacma ve yerinde olmadıgını belirtip itiraz etmişler.

ama ısrarlada olmayan şirket para kazanır vergide verir diyorlar :D

son durak danıştay onunda emsal karar gösteriyorsunuz daha evvel ki kararları içinde ...olmayan kapalı şirket para kazanmaz diyor..

3 senem bitti 4 de girdim 20-30 evrak müşavire bıraktım gitti geldisi ile de 3 bin tl rahat harcadım .
gecen bir evrak evde bulunamamadan muhtara bırakılmış ..dikkat ..muhtarın alması sizin aldıgınız anlamına geliyor..posta dagıtımla muhtar arasında evrakım kayboldu 7 gün itiraz süreniz calşmaya başlıyor.vergi dairesine dilekce verdim kendi evrağımı alabilmek için 0,90 kuruş harç yatırmam grekti sorun para degil 1 tl bile degil 3 saat te yatırabilmem evrakımı alabılmem ne diyeyimki hertürlü kolaylıgı yapılyorlar eksik olmasınlar. ;D

en ilginci eve bir evrak geldi ..okuyunca kendim hortumcu,,vergi yüzsüzü vs sandım ...ben bile utandım.. :smiley: ;D :eek:

vadesi gectigi halde yüksek tutarda vergi borcunuz bulunmakta menkul,gayrimenkul banka hesabına el koymalar müşterilerindeki alacaklara el koymalar,yurt dışına ckış yasagı falan filan gidiyor okuyunca kafamdan duman cıktı adeta ???

gittim o evrakı yollayan memura halimden belli ettim de biraz siz ne yapmak istiyorsunuz alaymı ediyorsunuz yoksa paramı alıçanızı sandınız dedim..mahkemeligiz ben kazandım siz kaybettiniz nasıl olacak bu iş gelmışken mahkemelerde bana ufak tefek masraları ödemeye mahkum edilmişlerdi 30-40 tl gibi rakamlar onları bana mı tediyede bulunacan üstat anlat bakalım dedim .

yok abi kızma bilgisayar otomatik bu nu her kese yolluyor dedi ve gitti gerekli düzeltmeyi yaptı sag olsun yoksa bankadan parammı evimmi bir şeylerim benden habersiz gidecek bir de onu geri almaya tırmalıyacaktım..

vergi mahkemesi ne ALLAH kimseyi düşmanımı bile düşürmesin diyorum. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR