Ynt: Gitti Gidiyor'daki Vergi Borcu ?
ticari olaylarda var devlete olan vergi borcu ölüncede bitmiyor mezarda bile rahat bırakmıyorlar bir kere kuyrugu kaptırmayın .
eşinize cocuklarınıza borcu devrediyorsunuz ..onlar akıllı olup reddi miras yaparlarsa kurtarıyorlar ..ancak ev araba vs ne varsa sizden kalan hepsi devlete geciyor.
ismi usül olan bazı kurallar var bunların dışına cıkılamıyor.
benim yeminli müşavir bir saat düşündü ve 2 sayfa yazı yazdı başkada bir şey yapmadı .o yazı mahkemeye gitti şimdilerde 5-6 ay aralıklarla adresime yazılar geliyor onları yeminli müşavir e veriyorum oda dosyaya zımbalıyor vergi mahkemesi bu sekil işliyor duruşması ,salonu ,hakimi savcısı vs hiç bir şeyi göremiyorsunuz.bir hakimin karşısına gecip hakim bey şöleydi böyleydi diye derdinizi anlatma şansınız yok.
usüle göre gelip borcu evvela şirkete tebligatta bulunup istemeli alamazsa ortaklardan almaları gerekiyormuş bunu yazdık yolladık olay bitti kitlendi
vergi dairesi hukukla ilgili müdürleri olmayan şirketin adresinden borcu tahsil etmenin cok manasız ,şacma ve yerinde olmadıgını belirtip itiraz etmişler.
ama ısrarlada olmayan şirket para kazanır vergide verir diyorlar
son durak danıştay onunda emsal karar gösteriyorsunuz daha evvel ki kararları içinde ...olmayan kapalı şirket para kazanmaz diyor..
3 senem bitti 4 de girdim 20-30 evrak müşavire bıraktım gitti geldisi ile de 3 bin tl rahat harcadım .
gecen bir evrak evde bulunamamadan muhtara bırakılmış ..dikkat ..muhtarın alması sizin aldıgınız anlamına geliyor..posta dagıtımla muhtar arasında evrakım kayboldu 7 gün itiraz süreniz calşmaya başlıyor.vergi dairesine dilekce verdim kendi evrağımı alabilmek için 0,90 kuruş harç yatırmam grekti sorun para degil 1 tl bile degil 3 saat te yatırabilmem evrakımı alabılmem ne diyeyimki hertürlü kolaylıgı yapılyorlar eksik olmasınlar. ;D
en ilginci eve bir evrak geldi ..okuyunca kendim hortumcu,,vergi yüzsüzü vs sandım ...ben bile utandım..
;D
vadesi gectigi halde yüksek tutarda vergi borcunuz bulunmakta menkul,gayrimenkul banka hesabına el koymalar müşterilerindeki alacaklara el koymalar,yurt dışına ckış yasagı falan filan gidiyor okuyunca kafamdan duman cıktı adeta ???
gittim o evrakı yollayan memura halimden belli ettim de biraz siz ne yapmak istiyorsunuz alaymı ediyorsunuz yoksa paramı alıçanızı sandınız dedim..mahkemeligiz ben kazandım siz kaybettiniz nasıl olacak bu iş gelmışken mahkemelerde bana ufak tefek masraları ödemeye mahkum edilmişlerdi 30-40 tl gibi rakamlar onları bana mı tediyede bulunacan üstat anlat bakalım dedim .
yok abi kızma bilgisayar otomatik bu nu her kese yolluyor dedi ve gitti gerekli düzeltmeyi yaptı sag olsun yoksa bankadan parammı evimmi bir şeylerim benden habersiz gidecek bir de onu geri almaya tırmalıyacaktım..
vergi mahkemesi ne ALLAH kimseyi düşmanımı bile düşürmesin diyorum.