Gitmeyin ! Kesinlikle Tavsiye Etmiyorum.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aysunfunda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 61
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,551
Kendimi ister istemez okuyor buldum bu başlık altında paylaşılanları:worried:
Genellikle sitede 'Öneriler' 'Keyifli geçen zaman' vb vb OLUMLU paylaşımlar yer almasına alışmışım herhalde (?)
''...İnsan bir yer hakkında KÖTÜ demek için neden bu kadar motive olur...'' diye bir gözatarken , konuya dalıp gittim ben deo_O:smiley::smileycat:

Evet , olumlu olduğu kadar olumsuz tecrübeleri de paylaşmak kıymetli elbette .
Ama bu grubun ''Şikâyetim Var'' sitesi olmadığı da açık .
Konunun bir eleştiriden çıkıp da Sav-savcı-Savunma-İddia vb vb nitelikler taşır hale gelmesi de , lastik gibi uzamasına sebep olmuş görünüyor .

ZAMAN herşeyin ilacı .
Olumsuz tecrübe ile oradan dönmüş olan kişinin bunu bizimle paylaşmasında beis yok .
TAM TERSi bir tecrübe yaşanmış -hem de SANAL medya puanları ile destekleniyorsa- bunun da paylaşılmasına eyvallah !..

Ötesi polemiğe girer ... Çuvallar dolusu laf söylense de nafile !..

Zaman ile paylaşımlar artar , ilgili yer hakkında yorumlar olur/olmaz ...
Bunlardan da kendi adına bir sonuç/faydalı bilgi/kıssadan hisse çıkartmak isteyenler de elbet bir sonuca varır .
Zaman bunları çözer .
Sabırlı olmak lazım .
Benim zamanım var .
Sizin de varsa , sorun yok ...
Gezen...Bilir...
Kendimi ister istemez okuyor buldum bu başlık altında paylaşılanları:worried:
Genellikle sitede 'Öneriler' 'Keyifli geçen zaman' vb vb OLUMLU paylaşımlar yer almasına alışmışım herhalde (?)
''...İnsan bir yer hakkında KÖTÜ demek için neden bu kadar motive olur...'' diye bir gözatarken , konuya dalıp gittim ben deo_O:smiley::smileycat:

Evet , olumlu olduğu kadar olumsuz tecrübeleri de paylaşmak kıymetli elbette .
Ama bu grubun ''Şikâyetim Var'' sitesi olmadığı da açık .
Konunun bir eleştiriden çıkıp da Sav-savcı-Savunma-İddia vb vb nitelikler taşır hale gelmesi de , lastik gibi uzamasına sebep olmuş görünüyor .

ZAMAN herşeyin ilacı .
Olumsuz tecrübe ile oradan dönmüş olan kişinin bunu bizimle paylaşmasında beis yok .
TAM TERSi bir tecrübe yaşanmış -hem de SANAL medya puanları ile destekleniyorsa- bunun da paylaşılmasına eyvallah !..

Ötesi polemiğe girer ... Çuvallar dolusu laf söylense de nafile !..

Zaman ile paylaşımlar artar , ilgili yer hakkında yorumlar olur/olmaz ...
Bunlardan da kendi adına bir sonuç/faydalı bilgi/kıssadan hisse çıkartmak isteyenler de elbet bir sonuca varır .
Zaman bunları çözer .
Sabırlı olmak lazım .
Benim zamanım var .
Sizin de varsa , sorun yok ...
Gezen...Bilir...
İşte bu kadar :smiley: dönülmesi gereken cevap bu kadar net ve düzgün olmalı bu tip forumlarda...birbirimizi tanımıyoruz ki kişiselleştirilmiş ifadelerle niye düşman ilan ediyoruz tu kaka diyoruz olumsuz eleştiriyi yada yapanı...niye bu da böyle yaşanmış talihsizlik olmuş tavsiye edilmemiş diye kabul etme gücümüz yok ?
Çok teşekkür ederim güzel ifadelerinize.

Etiketler
Farklı görüşlere ve düşüncelere saygım var , konuyu açan üyenin işletme ile ilgili düşünceleri ve yazdıklarına karşı , sizde o işletmede yaşadığınız memnuniyeti yazıp cevap verebilirsiniz buraya kadar sorun yok hatta bir başka başlık açıp işletmeyi öven ve memnuniyetinizi yazıp forum üyelerine tavsiye edebilirsiniz , buda gayet hos bir davranıştır , fakat siz konuyu kişiselleştirip forum üyelerine ithamlarda bulunarak bir algı çalışmasına giristiniz , bu kabul edilebilir bir davranış değil !
Konuyu israrla sabote ediyorsunuz , madem iddialı kamp , doğa ve hayvan seversiniz, enerjinizi edindiginiz tecrübeleri ve bilgileri konu başlıkları açıp forumda paylaşın ki insanlar sizin engin bilgi ve tecrübelerinden faydalanıp feyz alsın ...
Selamlar saygılar

@highoutput zaten yazılması gerekeni çok açık ve kibar bir dille belirtmiş. ben de görüşlerine tamamen katılıyorum.
uzun bir hikaye yazıyordum ama sildim. kısaca insanlar tecrübe ve görüşlerini hakaret boyutuna varmadığı müddetçe paylaşabilir ki bu sitenin de ana mantığı budur.

@Aysunfunda rahatsızlıklarını belirtmiş, bence faydalı, belki konu başlığı biraz sert olmuş diyebilirim o kadar..

@voodevil de memnuniyetlerini anlatır olur biter

işi tartışmaya ya da "karalama kampanyası yapılıyor" a döndürmeye gerek yok bence.

Onca polemikten sonra cevap hakkı doğduğunu düşünüyorum. Tatil, yoğun çalışma ortamından çıkıp; o zaman aralığını gönlünce kullanmak isteyenler için son derece kıymetli günlerdir. bunun bilincinde olarak gelen dostlarımızı elimizden geldiğince gönüllerini hoş tutmaya çalışırız. Ayrıca, kendi talebimizle hiçbir platformda tanıtımımız da yoktur, hatta referans olmadan tanıyıp bilmediğimiz insanları kabul etmemeye çalışırız. Fazlaca uzatmamaya çalışarak olan biteni (işletmeci olarak) anlatma gereği duydum. Öncelikle bu konuda kalem oynatıp bizi savunanlarla hiç bir akrabalık, çalışan eleman türünden bir bağımız olmadığını da belirteyim. Onlar da kendi yaşadıklarını anlatmış. Evet,gelen arkadaşlara çadır kurmak istedikleri alanın çocuk parkı, restorant ve mutfak alanı olarak kullanıldığını, gün içerisinde sabah tedarik araçlarının geldiğini, kahvaltı ve akşam yemeğinde bulunanların doğal olarak bir gürültüsü olduğu ayrıca sabah güneşine doğduğu andan itibaren maruz kalacaklarına dair uyarılarda bulunup gölgeli olan çadır alanını önerdik. Ancak kendileri orada kamp atmakta ısrar edince söyleyecek fazla şey kalmamıştı. Evet kedilerimiz var, bize yaz kış yarenlik ederler, evet karınları her zaman tok olmasına rağmen masalara sırnaşırlar hatta ve hatta masalara da atlarlar (bu konuda eğitemedik kendilerini) ve açık büfeye atlamak konusunda da son derece fırsatçıdırlar. Şikayet ederken keşke bir kaç yapıcı öneride bulunulsaydı. Sonuçta doğal olan gerçekleşti ne yazık ! ; ekmek arabası sabahın köründe geldi, yemek alanı temizlendi (sandalye çekmeler, çöp toplamalar falan) bir kaç çocuk hasıl oldu, hele hele akşam yemeğinin uğultusu falan derken kimseyi engelliyemedik. Komşuların rahatsızlığı ve şikayeti mevzuu tamamen konu dışıdır, Çünkü bu mülk, kendi aralarında bölünmüş bir arazi ve biz de birinin kiracısıyız. Hikaye şu ki, bu kardeşlerin arasında mal mülk davasından kaynaklanan bir husumet var derim konuyu kapatırım. "çöp kovaları yok, ortalığı pislik götürüyor, işletmeciler sabahlara kadar goy goy yapıyor" türünden şikayetleri ifade ederken kullanılan hasmane dil, eleştiri dozunun yüksekliği ve acımasızlığı "acaba farkına varmadan affedilmez bir davranışımız mı oldu?" merakıdır bu kadar yazıyor olmam. Herkes herkesle aynı dili tutturamayabilir, bir mekan size hitab etmeyebilir, müziğini, yemeğini, kedisini, köpeğini, tavuklarını, böceğini hatta karakaşını bile sevmeyebilirsiniz, hijyen koşullarını eleştirir gelip yüzümüze karşı rahatlıkla söyleyebilecekken, "yazarım iki satır, çalarım karayı görürler günlerini" mimvalinden yaklaşımların tarafımızdan fazlaca itibar görmeyeceğinin bilinmesi iyi olur. yapıcı eleştiri her zaman makbulümüzdür, başımızın üzerinde yerleri vardır. Hatırı sayılır seneler içerisinde herkesin mekanımızdan memnun ayrıldığına dair iddiamız zaten
olamaz . Ne güzel işte... yeni mekanlar bulmuş ve son derece memnun kalmışsınız. Bundan sonraki dinlencelerinizde stresten uzak hoş zamanlar dileğiyle sonlandırıyorum.

Tam bir de karşı tarafı okusaydık diye yazıcaktım ki cevap geldi Bütün konuyu baştan beri okudum.Yanlış yere çadır kurmanın olumsuzlukları işi buraya kadar getirmiş.Olay anlaşılmıştır.

Onca polemikten sonra cevap hakkı doğduğunu düşünüyorum. Tatil, yoğun çalışma ortamından çıkıp; o zaman aralığını gönlünce kullanmak isteyenler için son derece kıymetli günlerdir. bunun bilincinde olarak gelen dostlarımızı elimizden geldiğince gönüllerini hoş tutmaya çalışırız. Ayrıca, kendi talebimizle hiçbir platformda tanıtımımız da yoktur, hatta referans olmadan tanıyıp bilmediğimiz insanları kabul etmemeye çalışırız. Fazlaca uzatmamaya çalışarak olan biteni (işletmeci olarak) anlatma gereği duydum. Öncelikle bu konuda kalem oynatıp bizi savunanlarla hiç bir akrabalık, çalışan eleman türünden bir bağımız olmadığını da belirteyim. Onlar da kendi yaşadıklarını anlatmış. Evet,gelen arkadaşlara çadır kurmak istedikleri alanın çocuk parkı, restorant ve mutfak alanı olarak kullanıldığını, gün içerisinde sabah tedarik araçlarının geldiğini, kahvaltı ve akşam yemeğinde bulunanların doğal olarak bir gürültüsü olduğu ayrıca sabah güneşine doğduğu andan itibaren maruz kalacaklarına dair uyarılarda bulunup gölgeli olan çadır alanını önerdik. Ancak kendileri orada kamp atmakta ısrar edince söyleyecek fazla şey kalmamıştı. Evet kedilerimiz var, bize yaz kış yarenlik ederler, evet karınları her zaman tok olmasına rağmen masalara sırnaşırlar hatta ve hatta masalara da atlarlar (bu konuda eğitemedik kendilerini) ve açık büfeye atlamak konusunda da son derece fırsatçıdırlar. Şikayet ederken keşke bir kaç yapıcı öneride bulunulsaydı. Sonuçta doğal olan gerçekleşti ne yazık ! ; ekmek arabası sabahın köründe geldi, yemek alanı temizlendi (sandalye çekmeler, çöp toplamalar falan) bir kaç çocuk hasıl oldu, hele hele akşam yemeğinin uğultusu falan derken kimseyi engelliyemedik. Komşuların rahatsızlığı ve şikayeti mevzuu tamamen konu dışıdır, Çünkü bu mülk, kendi aralarında bölünmüş bir arazi ve biz de birinin kiracısıyız. Hikaye şu ki, bu kardeşlerin arasında mal mülk davasından kaynaklanan bir husumet var derim konuyu kapatırım. "çöp kovaları yok, ortalığı pislik götürüyor, işletmeciler sabahlara kadar goy goy yapıyor" türünden şikayetleri ifade ederken kullanılan hasmane dil, eleştiri dozunun yüksekliği ve acımasızlığı "acaba farkına varmadan affedilmez bir davranışımız mı oldu?" merakıdır bu kadar yazıyor olmam. Herkes herkesle aynı dili tutturamayabilir, bir mekan size hitab etmeyebilir, müziğini, yemeğini, kedisini, köpeğini, tavuklarını, böceğini hatta karakaşını bile sevmeyebilirsiniz, hijyen koşullarını eleştirir gelip yüzümüze karşı rahatlıkla söyleyebilecekken, "yazarım iki satır, çalarım karayı görürler günlerini" mimvalinden yaklaşımların tarafımızdan fazlaca itibar görmeyeceğinin bilinmesi iyi olur. yapıcı eleştiri her zaman makbulümüzdür, başımızın üzerinde yerleri vardır. Hatırı sayılır seneler içerisinde herkesin mekanımızdan memnun ayrıldığına dair iddiamız zaten
olamaz . Ne güzel işte... yeni mekanlar bulmuş ve son derece memnun kalmışsınız. Bundan sonraki dinlencelerinizde stresten uzak hoş zamanlar dileğiyle sonlandırıyorum.
Öncelikle cevap hakkınızı kullanmanıza sevindim...şikayet sahibi olarak en baştan satır satır başlıyorum şu an tekrar.

"Evet,gelen arkadaşlara çadır kurmak istedikleri alanın çocuk parkı, restorant ve mutfak alanı olarak kullanıldığını, gün içerisinde sabah tedarik araçlarının geldiğini, kahvaltı ve akşam yemeğinde bulunanların doğal olarak bir gürültüsü olduğu ayrıca sabah güneşine doğduğu andan itibaren maruz kalacaklarına dair uyarılarda bulunup gölgeli olan çadır alanını önerdik. Ancak kendileri orada kamp atmakta ısrar edince söyleyecek fazla şey kalmamıştı."
Bu sizin cümleniz...bi kere şurda bi hata yaptınız bu cümleyi kurarken ; biz akşam saatlerinde geldik siz açık mutfağınızda yemek hazırlıyordunuz...size hoş beşten sonra çadırları nereye kuralım dedim parmağınızın ucuyla ön taraftaki alanı ve de arka taraftaki ağaçlık ama tek bir çadır dahi olmayan garip bi alan gösterdiniz bana yine işaret ederek...ben bir gideyim bakayım dedim yanıma beni yönlendirmesi için hiç kimseyi vermediniz o an...neyse gittim arka tarafta tuvaletin yanında iki tane çadır gördüm çadırların arka tarafı da diğer mülke ait gibi gözüküyordu...hatta espri yaptım orda kalamaz mıyız diye gülüştük...ikinci defa geldim size ben arka tarafta bi yer göremedim dedim siz de bana köpeklerin olduğu yeni geçin iki tane çadır var orda onları zaten biz kurduk bizim çadırımız dediniz...bana gösterdiğiniz yer tuvaletin hemen yanı...ve iki çadır var orda ve başka bi alan yok boş...tuvaletin hatta kurduğunuz aile boyu çadırla tuvalet arasına takdir edersiniz ki çadırımızı kurmak istemedik...ben böyle bocalamışken zaten 300 km yol gelmişim deli gibi yorgunum yanıma bi arkadaş veremez miydiniz beni yönlendirmesi için kendi haline bıraktınız müşterinizi...gidin oraya bakın diyeceğiniz yerde daha ılımlı yaklaşabilirdiniz? Neyse onu da sorun yapmadım sonra tekrar geldim yanınıza 3. sefer...bu sefer de yine ön bölgeyi gösterdiniz oraya kurun o zaman diye...ben de peki dedim gittik çadırıları diğer alanda yani ön bölgede sizin kendi kurduklarınızın hemen yanına onların ağaçlarından yararlanarak kurduk...sizinkilerle bizim çadırlar arkasında kot farkından dolayı sadece 1 metrelik bi yükseklik vardı apayrı bi bölgeye kurmadık yani çadırlarımızı...nerdeyse yine iç içeydik...burda sanki ben size illa oraya kurayım diye ısrar etmişim gibi de konuşmuşsunuz...siz ben geldiğimde benimle ilgilenseydiniz beni kendi halime bırakmayıp, ben de belki verdiğiniz yeri onaylamayıp hemen ayrılabilirdim ordan onca yorgunluğa rağmen...sizinle yaklaşık 2 saat sonra siz yemeğinizi yerken karşılaştığımızda nereye kurduğumuzu sordunuz biz de söyledik...bize o an yaklaşık iki saat sonra (altını çizerek belirtiyorum yine )keşke oraya kurmasaydınız dediniz...sonra da nedenini söylediniz...(e insaf !!! 3 kere gelip gidip sormuşum size neresi diye...)oturduğunuz masadan biz içki içeriz gürültü yaparız şimdiden söyliim dediniz aynen hiç değiştirmeden cümlenizi söylüyorum...Ne yapsaydık yani o yorgunluğun ve açlığın üstüne çadırları yıkıp yeniden başka yere mi kursaydık dar vakitte ? Ruhen ve bedenen dinlemeye geliyorlar insanlar bu tür yerlere hanımefendi/beyefendi...farkında mısınız bilmiyorum...bunun üzerinde de durmadık ama çünkü ne kadar da olsa belirli saatlerde gürültü kesilir diye biliriz biz...şimdi tüm bu konularda hatalı ben miyim yoksa ben bi müşteri olarak kampınıza girdiğimde benimle ilgilenmeyip kendi halime bırakan orası güneş olur gürültülü olur yada uygun olmaz gibi açıklamalarda bulunmayan uzaktan bana parmakla yönlendirme yapan siz mi?

İkincisi kedi olayını zaten kabul etmişsiniz buna diyecek bir şeyim yok.

"Zaten arabalarını da zorla çektiler" diye bi cümle kurulmuş...zorla mı çektik gerçekten...? arabalarınızı lütfen otoparkta alın dediniz biz ne yaptık ısrar mı ettik kalsın diye...hemen o an götürdük...n'apıcaz arabanın içinde mi yatıcaz yani çadır kurmuşken...hoş sabaha karşı arkadaşımızın biri gidip yattı arabasında gürültüden rahatsız olup, o da ayrı konu.

Komşularınız konusunda da yanılıyorsunuz bize sabah sizden çıktıktan sonra yürüyüşte karşılaştığımız ve çay ikramında bulunan denizi önünüze aldığınızda sol tarafınızda bulunan sahil komşunuz hakkınızda kendi müşterilerinin ağzından çok ta keyifli şeyler söylemedi sizin adınıza...bunları bu şekilde belirtmek hoş değil ama konuyu detaylandırdığınız için söylüyorum.

Son olarak şunu soruyorum size, şu an muhatabım kim bilmiyorum ama sadece yer anlaşmazlığından dolayı mı hesapları kapatırken sormadı sakallı beyefendi hayırdır bi sıkıntı mı oldu niye gidiyorsunuz diye...ben sizin kampınıza 3 günlüğüne rezervasyon yaptırdım ve belki hatırlarsınız güzel bir sohbetti teldeki sohbet...peki biz ne yaptık ta size giderken bi niye bile denilmedi ? Üzüldüğüm için sormuyorum yanlışlık olmasın, alakası bile yok, gerçekten merak ettiğimiz için sordum bunu...sabahın köründe mekanınızı terk eden müşterilerinize bunun nedenini niye sorma gereği duymadınız ? Ben bi işletmeci olsam yada mekân sahibi merak eder sorardım açıkçası...demek ki herşeyin farkında olan siz, gitmemizi zaten bekliyormuşsunuz nedenlerimizle birlikte...biz çadırımızı yanlış yere kurduk diye mi oldu tüm bu olanlar? Aramızda herhangi bi tartışma oldu mu sizinle geldiğimiz andan çıktığımız ana kadar?

Diyeceğim o ki, 10 bin kişi de sizin mekanınızı övse, bu benim için geçerli bir faktör değil kafamdaki sizi değiştirmez...bi kere yaşadım ben o sıkıntıyı...şanslıyız ki diğer tarafa geçebildik bunu yaşamak durumunda mıydık ? en yakın mesafe yaklaşık 1 saat uzakta sizden...haftasonu bi de her yer kalabalık bu yüzden...ya ben yer bulamasaydım 3 gün yaşayacak mıydım bu sıkıntıları yoksa 300 km yine geri mi dönecektim evime ? ben bize yaklaşımınızdan memnun kalmadım...bu kadar net...tek kişi dahi olsam bile bunu belirtme gereği duydum bu platformda...kendiniz de söylemişsiniz herkesi memnun edemeyebiliriz diye ama en azından en temel konularda yani gürültü ve hijyen konusunda daha dikkatli olabilirsiniz...bu da 10 bin kişi de bize denk geldi sanırım.

Sonuç olarak her bir kötü gelişmenin ardından güzel bir gelişme olur...bizim kampınızdan ayrılmamız sizin ne yaklaşımınızla ne mekanınızla kıyas kabul etmeyecek bi başka yerle tanışmamıza sebep oldu...bu yüzden bu olayın en güzel en keyifli kazanımı için size teşekkür etmemiz lazım aslında :smiley:

Diyecek başka bi sözüm yok.

Son düzenleme:

Bir işletmeci olarak sütten çıkmış ak kaşık olmaya çalışmak yerine,bu eleştirilerden kendinize pay çıkarıp,nerede hata yaptığınızı düşünmeniz lazım
Müşteri olmazsa sizde olmazsınız

LG-K220 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

facebookta karşılaştığım sorundan bahsedeyim. karavan üzerine kadının birisi grup kurmuş neyse bu kadın karavan ve kamp yapanlar için işletme sahibi. diyor ki karavanı olana su ve elektrik kamp yapana ise yine elektrik banyo tuvalet hizmetimiz televizyon ve açık büfe vs diye yazmış. neyse 3 ay geçmedi tekrar paylaşımı şu şekilde gelen herkes para ödemeden kaçıyor. sonra öğrendim ki yemekler parayla. fiyatlar faiş durumda tuvalet banyo leş gibi. tv desek minnacık görmek imkansız. bende yorum yaptım. bir işletmede ya her şey dahil olur yada her şeyin fiyatı ayrı ayrı belirtilir dedim. siz en son söylediğiniz için kaçıyorlar kesin diye yazdım. sonra oteller bile parayı başta alır başta alın kaçma sorunu olmasın dedim. kadın önce hakaret etti sonra gruptan engelledi. ömrü hayatımda 1 kere dahi kampinglere gitmedim. gider miyim asla. çadır kurarken genelde insanların uzak olduğu yerleri ormanları yaylaları tercih ederim. powerbank ve güneş şarj pedleri varken elektriğe hiç ihtiyaç duymadım. doğa tuvaletimizi yapmamız için biçilmiş kaftan. duş desek o da basit. niye kampinglere gidelim ki.

işletme sahibinin yaklaşımı hiç hoş değil. birçok olayı kabul etmişsiniz zaten (kedi medi). şimdi özür dileyeceğiniz yerde hala "beğenmiyorsan başka kapıya" anlamına gelebilecek bir yaklaşım hiç profesyonelce değil. yukarda bi arkadaşın dediği gibi müşteri velinimettir. ha size bir iftira atıldıysa, -insan psikolojisi sonuçta- kaba bir üslupla cevap verebilirsiniz ama gördüğüm kadarıyla hanımefendi eleştirilerini dile getirmiş. işletme sahibi de madem bunların birçoğunu kabul ediyor, o zaman gelip kibarca özür dilemesi daha doğru olurdu.

sayın işletme sahibi, bir önceki mesajımda yazdıklarımdan utandırdınız beni. sosyal medyada hakkınızda bu kadar olumlu şeyler yazılmasına rağmen, tek bir mesajınızla bu intibayı çürüttünüz.

şikayet sahibine de şikayetinden dolayı (yani bizi bilgilendirmesinden dolayı) teşekür ediyor, bir önceki yazdıklarımdan dolayı özür diliyorum.

bu arada yukaırdaki mesajda "doğa tuvaletimizi yapmamız için biçilmiş kaftan" diyen arkadaşa söyleyecek söz bulamıyorum!

Konu muhatapları karsilikli olarak iddia ve açiklamalarini yaptiklarina gore konu artik forum üyelerinin takdirine kalmıştır.Bende bu konuda kendi görüşlerimi yazıp bu başlığa veda edeyim.

Hizmet sektörü bilhassa içinde gıda konusuda varsa riskli bir sektördür. Bu tip işletmelerde hijyen öncelikli öneme sahip olmalıdır. Müşteri tuvaleti pis bırakmış , gelenler çöpünü atmış , kedileri egitemiyoruz , köpekler laftan anlamıyor , böcekler söz dinlemiyor , gibi ustun zeka urunu ( espiri ) cevap seklinde savunma o işletmenin sadece kâr amacı taşıdığı hijyen konusunda bir programı ve çalışması olmadığını klasik hallederiz abi mantigi ile yonetildigini gösterir.
Bu tip işletmelerde ikinci önemli konu ülkemizde ve dünyada kabul görmüş görgü kurallarınin o işletmede geçerli olması bilhassa işletme sahibinin bu kurallara uygun davranması ve müşterilerinin de riayet etmesini sağlaması gerekir.
İnsanların toplu olarak yaşadığı , tatil yaptığı yerlerde ayrıcalıklı müşteri , begenmediyse gitsin tarzı müşteri ayrımı yapılıyorsa o zaman o işletmeyi genel müşteriye kapatıp sadece kendi anlayışındaki üyelerine tahsis etmelidir.Eğer ki genel müşteriye açıksa o zaman o isletme genel görgü kurallarına uymalıdır.
İsletmeler müşterilerden gelen olumsuz eleştirileri , karalama , çamur atma olarak algılamak yerine bu konuda kendi özeleştrisini yapıp , bu konuda tekrar şikayet olmaması için tedbir almalıdır. Bu yüksek toplumsal bilincin gerekliliğidir.
Son olarak , Gezenbilir forumu şikayet.com değildir , bu forumun üyeleri yaşadıkları olumlu ve olumsuz tecrübelerin paylaşıldığı ortak paydanın esas olduğu bir platformdur.

Selamlar saygılar ...

Son düzenleme:

Tam Aysunfunda ya teşekkür edecektim paylaşımı için....
Bir de baktım konu taaa nereye gelmiş, hatta Okan Motelin sitesine girip eşimle dahi paylaştım "buranın kıyısında çadır kurulabiliyormuş" diye.
Yeni üye olan beyefendinin eleştirilerini ben de ilk okuduğumda çok subjektif buldum, hele son cümlesindeki "kedileri rahat bırakın" kısmı tam bir talihsizlik, genel manada ise tartışma kültürü ve medeni duruşu beni mutlu etti. Eleştiri hep olacak illa ki.

Ben Aysunfunda Hanıma şunu sormak isterim. Kızım ve eşimle beraber sizin fotoğraflarını gönderdiğiniz yerde ücretsiz kamp alanı mı bulunuyor yoksa motel sahiplerine ricada mı bulunmamız gerekiyor?

Ayrıca sevgili Farazicosmos. Bana Alanya ile Datça arasında yine tam da senin kriterlerinde, yani sessiz, doğa ile iç içe, tesis olmayan yerler önerebilirsen çok memnun olurum. 15 günlük bir çadır tatiline çıkmak üzereyiz.
Sevgiler

....bu arada yukaırdaki mesajda "doğa tuvaletimizi yapmamız için biçilmiş kaftan" diyen arkadaşa söyleyecek söz bulamıyorum!
.

"doğa tuvaletimizi yapmamız için biçilmiş kaftan" demek, birçok canlıyla beraberce bölüştüğümüz biyolojik bir yaklaşım.
Fakat bizler için ise “Doğanın içine yapmak” kültürel bir davranış oluyor. ;)

.

"doğa tuvaletimizi yapmamız için biçilmiş kaftan" demek, birçok canlıyla beraberce bölüştüğümüz biyolojik bir yaklaşım.
Fakat bizler için ise “Doğanın içine yapmak” kültürel bir davranış oluyor. ;)

Katılıyorum..Ayrıca aminoasit ve üre açısından zengin olan ve çok iyi bir gübre olan idrarlarınızı da tuvalette harcamayınız derim..
Syg.

Öküz, ne zaman sindirim sistemi tahliye emri verirse oraya sıçar. Oranın nadide ipek halılarla kaplı bir saray salonu veya bir hastanenin acil giriş kapısı veya bir cami avlusu olması fark etmez. Sıkışmışsa, oranın içine eder. Öküzün, medeni yaşamın temel kuralı olan “üçüncü şahısların” yani “kendisini tanımayan veya kendisinin tanımadığı” kimselerin haklarına saygılı olmak gibi bir kaygısı yoktur. Her hayvan gibi o da tam bir bencildir. En iyi otu yer, en kolay yere sıçar.

Ve sanırım biz insanları hayvanlardan ayıran en önemli özellik "medeniyet"tir. Heyhat, o da hepimizde yoktur...

........ doğa tuvaletimizi yapmamız için biçilmiş kaftan. duş desek o da basit. niye kampinglere gidelim ki.

Arkadaşın bu ifadesini,bir çok kişi almış sanki şehir merkezinde,insanların yoğun yaşadığı alanlarda, kampinglerde yada ısısızda olsa doğada yol güzergahına işlemini yapmıyormuş gibi aleyhinde yorumlar yazmış.

doğada her türlü mahlukat dışkısını doğal olarak yaparken ,bu doğanın bir parcası olan insan uygun koşullarda doğaya tuvalet işini yapılmasını neden yadırgıyorsunuz ?
karavanlarınzıda,evinizde yaptığınız dışkılarınızı nasıl berteraf ediliyor ? sonunda doğaya atık olarak geri dönmüyormu ?
Köylerde,kasabalarda,hatta bazı şehirlerde atık arıtma tesisi si mi var ?
Arırtma sistemi olan yerlerde de dönüşümede uğrasa doğaya atık olarak atılmıyor mu ?
istanbul kanalizasyonu

Pisliği görmediğinizde çevrenizde sorun mu yok sanıyorsunuz ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR