Gezmeci; Bir Karavanın Doğum Belgeseli...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan prensesindedesi© Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 135
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 68,256
Ynt: Gezmeci; Bir Karavanın Doğum Belgeseli...

Bugün yakından gördüm , çok güzel iş çıkıyor. Kısa süre içinde bitecek gibi duruyor ;D

Etiketler

yucel59' Alıntı:
Bugün yakından gördüm , çok güzel iş çıkıyor. Kısa süre içinde bitecek gibi duruyor ;D
Yücel Bey; çok teşekkürler, cumartesi ve pazar yaylada idim, henüz mobilyacıya gitmedim, gidince seni ararım, selamlar...

Sevgili Cuma. Yan duvarlardaki ağaçların yükseklik ölçülerini bir yere kaydet.Kaplamayı yaptıktan sonra yerlerini tespit edemessin.Mobilyaları sabitlerken lazım olacak.Sevgiler.

Teşekkürler Cuma Bey ,unutmamışsınız. ;D Ancak ,bahsettiğim gibi biraz hızlı olduğumdan dolayı işimi hâllettim. Ama yine de aramanızı beklerim ; maksat muhabbet olsun ;D

Adil05' Alıntı:
Sevgili Cuma. Yan duvarlardaki ağaçların yükseklik ölçülerini bir yere kaydet.Kaplamayı yaptıktan sonra yerlerini tespit edemessin.Mobilyaları sabitlerken lazım olacak.Sevgiler.
Adil Abi; uyarın için teşekkürler, kaydedecem, selamlar...

Bunlarda yayladan...

1.JPG

2.JPG

Prenses.JPG

Cuma bey, bana göre Taban işçiliğinde kesinlikle geri dönülmesi mümkün olmayan hata yapıyorsunuz, hatta bu hata karavanınızın sonu bile olabilir.
tabana temaslı cam yünü, ileride olacak bir su sızıntısında ( boru patlaması, su dökülmesi, cam sızıntısı vs ) suyu tamamen çekip bir daha kurumayacaktır, bunun sonucunda tabanda koku ve çürüme başlayacaktır.

Aka' Alıntı:
Cuma bey, bana göre Taban işçiliğinde kesinlikle geri dönülmesi mümkün olmayan hata yapıyorsunuz, hatta bu hata karavanınızın sonu bile olabilir.
tabana temaslı cam yünü, ileride olacak bir su sızıntısında ( boru patlaması, su dökülmesi, cam sızıntısı vs ) suyu tamamen çekip bir daha kurumayacaktır, bunun sonucunda tabanda koku ve çürüme başlayacaktır.
Cuma Bey,Bundan sonra işin zor.En ufak hatayı bile affetmeyen Bir acımasızın gözetimindesin.dikkatli ol.Onun uyarılarını dikkate almaya çalış.Çok şükür ben kendisinden karavanı bitirerek kurtuldum.Ya resimleri yayınlamıyacaksın,yada sonuçlarına katlanacaksın.Tabanı sökmek zor.Hatta imkansız.Sevgiler.

Aka' Alıntı:
Kemal Abi; uyarınız için çok teşekkür ediyorum, ancak tabana camyünü yapıldıktan sonra kontralar yapıştırıldı ve vidalandı artık geri dönüş yok.Uyarınıza birde şöyle bakalım; tavanda bir su sızıntısı varsa, yan duvarlarda camlardan sızıntı oluyorsa oralardaki camyünü kokmayacakmı, çürümeyecekmi?. Ayrıca diyelimki su sızıntısı var ama tabanda camyünü yok, bu sızıntı nereye gidecek?, suyu çekmeyecek malzeme hangisi?.Birde o mantıkla bakacak olursak boru patladığı gibi tüp hortumuda patlayabilir, yada hangimizin evinde kaç defa boru patlamıştır?. Tabana döşenen camyünü hem ısı hemde ses yalıtımı içinde düşünüldü. Boru patlayabilir, su dökülebilirin eş anlamlısı kaza yapabiliriz arabaya binmeyelimdir. Hatta bu karavanınızın sonu olabilir cümlesi "Sizin yaptığınız karavan kesinlikle su alır" mantığı üzerine kurulmuş çok iddialı bir cümle, Mersin'den selamlar...

Cuma bey,
"Sizin yaptığınız karavan kesinlikle su alır" Demeye getirmedim, baştan itibaren gördüğüm kadarıyla titiz bir işçilik sergiliyorsunuz, bu işi severek yaptığınız belli, ben sadece emeğe yazık olmaması için uyarı amaçlı yazmıştım, tercih tabiki sizindir, dahaca işin başındasınız, yapıştıma değilde modüler, istenildiğinde sökülebilen bir işçilik bana göre en doğrusu.
Karavan konusunda az çok tecrübeli biri olarak şunu söylemeliyim, tüm karavanlar tabana su indirmeye son derece müsait araçlardır, dolayısıyla hava boşluklu bir taban asla nem tutmaz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR