Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan murat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16,137
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,230,718

Gezenbilir'den Nasıl Haberdar Oldunuz?

• Bir Web Sitesinde Yer Alan Yazıdan

Kullanılan: 1,475 18.5%
  • Üyesi Olduğum Mail Listesinden

Kullanılan: 170 2.1%
  • Arkadaş Tavsiyesiyle

Kullanılan: 1,598 20.1%
  • Arama Motorlarından

Kullanılan: 3,939 49.5%
  • Radyo - TV Programından

Kullanılan: 176 2.2%
  • Tesadüfen

Kullanılan: 1,701 21.4%
  • Banner Reklamından

Kullanılan: 61 0.8%
  • Diğer

Kullanılan: 522 6.6%

• Kullanılan toplam oy
    7,964

Etiketler
Ynt: Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu

Adım Doğan Çelen
60 yaşında kendini emekli etmiş elektronik mühendisiyim.
Doğa ile ilgili her türlü etkinliği severim dolayısı ile 4x4 işine de bayılırım.
Ayrıca yelken, dalış, kayak, uzun doğa yürüyüşleri (Likya yolunun yarısını yürüdüm-devamı seneye) kamp vb. de uyar.
Çok uzun zamandır Lada ile Türkiye'nin bir çok yerini (yazık ki güneydoğu anadolu hariç) yoldışı dolaştım. (Artık şu off-road lafına yakışıklı bir Türkçe bir karşılık bulsak)
Şu anda bir G 300 var. Sadece lastikleri değiştirmem lazım. Bir de yayları. (Ömür biter, değiştirecek parça .......!!!)
Yakın da işler yolunda giderse makina mühendisi bir arkadaşla araç bakım/tadilat garajı açmayı planlıyoruz. Aksi takdirde korkarım bakım konusu bir karadelik olacak !! Sertifikayı aldık, geriye üç nalla bir at kaldı.

Beraber dolaşabileceğim 4x4 arkadaşlar arıyorum.

Bu tür planlamaları haber verirseniz sevinirim.
Kılçık bir tip değilimdir.

Doğan

Bu siteyi tesadüfen gördüm ve çok beğendim..Zaman bulduğumuzda yüklenip çadırımızı değişik yerler gezmeye ve görmeye çalıştık..En büyük isteğim bir karavan sahibi olmak..Karavanını kendisi yapan arkadaşları imrenerek izledim..Bilgisayar konusunda çok acemiyim ama zamanla çözeceğimi düşünüyorum..Emekli öğretmenim ve pat diye İspanya ya giden oğlum için kalacak yer sordum..Bir üye arkadaş ,kendimi tanıtmamı istedi ,haklı olarak..Oğlum gittiğinde Cadılar Bayramı nedeniyle her yer dolu imiş ve çok sıkıntı yaşamış..Ama problemi çözmüş..Anne yüreği hemen burası geldi aklıma ve yol gösterebileceğinizi düşündüm...Bu Forum şahane çok şey öğreniyorum aynı zamanda cesaretleniyorum..Olmadık yerlere yazarsam affedin..

Sayın pergun karavan bölümünde çok arkadaşımız kendi karavanını yaptı ve ryhsatlarını aldılar hatta biz bugün bir arkadaşın karavanında akşama kadar çalıştık eksiklerini tamamladık sizde kendi karavanınızı yapmak isterseniz ansiklopedi değerinde bolca bilgi ve paylaşmayı seven dostlar karavan bölümünde sizi bekliyor aramıza hoş geldiniz....

Avatar resminin yanında telefon numaralarını yazan arkadaşlar 7/24 sorularınıza cevap vermek için gönüllü olan arkadaşlar istediğiniz zaman arayabilirsiniz imkan ve bilgi dahilinde yardımcı olunur kalın sağlıcakla.

selam ben çağatay...yaş 32 oldu...zeytinyağı ile ilgili yazıları okurken tecrübeli gözüken birinin tüm yazılarına bakayım dedim, olmaz dedi...üye oldum yine kabul etmedi, en az 20 mesaj atman lazım dedi...saçma sapan 19 mesaj atarsam şimdiden affola...:smiley::smiley:

japonya'ya sardım bu aralar...tapınaklara meraklıyım...nepal, bangkok, java, kyoto, nara, tibet ne kadar özel tapınak varsa gitmeyi kafaya koydum...sitenin adı ve okuduğum 2-3 yazı beni etkiledi hayırlısı dedik mesajı gönderdik...kaldı 19 mesaj...

öncelikle bütün yeni katılan arkadaşlar hoş geldi...
"Yaş 32 oldu" ne demek dur bakalım daha :smiley: ve eğer gerçekten tapınaklara sardıysan Mynmar Yangon da shewdagon Pagodayı da eklemelisin listene...
kal sağlıcakla

keyif' Alıntı:
selam ben çağatay...yaş 32 oldu...zeytinyağı ile ilgili yazıları okurken tecrübeli gözüken birinin tüm yazılarına bakayım dedim, olmaz dedi...üye oldum yine kabul etmedi, en az 20 mesaj atman lazım dedi...saçma sapan 19 mesaj atarsam şimdiden affola...:smiley::smiley:

japonya'ya sardım bu aralar...tapınaklara meraklıyım...nepal, bangkok, java, kyoto, nara, tibet ne kadar özel tapınak varsa gitmeyi kafaya koydum...sitenin adı ve okuduğum 2-3 yazı beni etkiledi hayırlısı dedik mesajı gönderdik...kaldı 19 mesaj...

Birde 20 mesaj özel mesaj atabilmeniz için gerekli, yoksa üye olur olmaz forumlarda açılan konuları takip edebilirsiniz, sanırım siz teknik bir sorun yaşıyor olabilirsiniz...

keyif' Alıntı:

Shwedagon Pagoda'yı da ekledim listeye...sağolasın...

amacım özel mesaj atmak değildi birinin tüm yazdıklarına göz atmaktı onun için 20 mesaj atmalısın diye bir uyarı geldi...neyse forum oldukça güzel ve 20 mesajı rahatlıkla gönderirim zaten... ;D ;D

merhaba arkadaşlar....
hayatı yaşarken sevmekten kaçmayıp onunla barışık ve mutlu olmayı seçenlerdenim.evliyim bartu adında 10 yaşında bir oğlum var.eşimde bende monoton bir hayatın ötesinde sürdürdüğümüz bir yaşam görüşüne sahibiz.şuanda kamuda çalıştığımız dan bir çok şeyi ertelemiş olabiliriz ama önümüz deki 3 yıl sonra kimse bizi tutamaz diyorum.gulet bir tekne alıp onu kendimiz restore etmeyi planlıyoruz.şimdilikse tatillerin izin verdiği ölçüde kayak,raftıng.jumping yapıyoruz.bir de bu yaz haydi tatile programına katılmayı hedefliyoruz.aranızda bu organizasyona katılan varsa fikirlerini de ayrıca almak isterim.
herkese yaşamın kıyısındaki o düzlükleri değil , belki de engebelerle çıkabilediği çıktığındaysa gerçek mutluğu anlayabildiği yarınları dilerim...

sevgi üren' Alıntı:
herkese yaşamın kıyısındaki o düzlükleri değil , belki de engebelerle çıkabilediği çıktığındaysa gerçek mutluğu anlayabildiği yarınları dilerim...
aramıza yeni katılan arkadaşlar,hoş geldiniz.
keyifli paylaşımlar.

merhaba :smiley:

ben duru.

aslında foruma üye olurken hiç tanışmak gibi bir niyetim yoktu; sorularıma yönelik bulduğum bütün konuları inceleyip
işime yarayanları not almak ve sessizce uzaklaşmayı planlamıştım ::smiley:

ama bazen içinde bulunduğum durumdan çok sıkılıyorum ve belki bu biraz işe yarar diye düşündüm.

okuldan pek de hoşlanmayan bir öğrenciyim. 2-3 ay önce de bir işe girdim para biriktirip yaşamıma istediğim biçimi verebilmek için...
acınacak bir ücret alıyorum aslında ama ;D içinde bulunduğumuz hayat öyle asabımı bozuyor ki patron kovmadığı sürece kimse para biriktirmemi engelleyemez..

ilk başta niyetim kelepir bir arsa bulup üstüne bir earthbag kondurmaktı.100-150 metrekare bir bahçesi, biyogaz sistemi vs olacaktı
bkz: http://www.earthbagbuilding.com/

ancak bunu tek başıma yapmanın beni zorlayacağını düşünüp vazgeçtim. (şimdilik)

buna en yakın beni rahat ettirebileceğini düşündüğüm biçim motokaravanda yaşamak.

bu yüzden bir süredir karavan fiyatlarını, tasarımlarını, teknik özelliklerini vs okuyup duruyorum. ancak teknik konuları uygulamalı görmeden anlamak konusunda bazı sıkıntılarım var...

sanırım karavan almaya yaklaştıkça sorularım artacak ve iletişim kurmak yararlı olacak :smiley:
bu sebeple önce bir ben burdayım deyip başlamak istedim.

saygılar ve üşenmeyip forum yapanlara forumda yazanlara tebrikler ::smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR