Ynt: Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu
Öncelikle karavancılıkla ilgili çok ciddi bir kaynak taraması yaptım,özellikle net ortamında yerli ve yabancı sitelerden çok faydalandım.Daha sonra hedefim olan 4*4 karavan tercihim olarak landrover 110 defender ambulans kasayı tercih ettim,1992 model 2500 cc benzinli sağlık bakanlığından çıkma 18000 km de bir araç aldım,neden lr derseniz ? çünkü görevim gereği bu araca 16 yıl bindim ve arazi şartlarında neler yapabileceğini çok iyi biliyorum.Sıra, araç üzerinde ne gibi değişiklikler yapabilirim sorusuna cevap bulmaya gelmişti.Ankara OSTİM de karoser imalatı yapan ve akrabalık bağımda bulunan DEMİRAY KAROSERİ ne gittim ve Salih,Metin ve Ali ile aracın karşısına oturup ne yapabilirize cevap aradık.Unutmadan aracı alınca mekanik anlamdaki tetkiklerini ŞAŞMAZ 1.SANAYİDE namı değer ingiliz kemelın oğlu URGANCI OTOMOTİV de Engin ustaya yaptırdım ve bana bu süreçte çok yardımı oldu.karoseri anlamında önce tavanını 25 cm yükselttik ve izalasyonunu güçlendirdik salih ustanın yaratıcı fikirleri ile üst ve yan bagaj sistemini oluşturduk ,içine dört kişinin yatabileceği ranza sistemi (tabiki salih ustanın yaratıcılığı sayesinde) monte edildi,(unutmadan ifade edeyim bu süreçte karoseri imalatı anlamında bayağı şeyler öğrendim)iç izalasyonunu et taşıma araçlarında kullanılan malzeme ile izolesi yapıldı,elektrik tesisatını ise KONYA sokaktan yerli üretim 2500 lik invertör ve iki adet 120 şer amperlik kuru akü sistemi ile oluşturduk,Engin ustanın tavsiyesi ile aracın şarz dinamosunu 115 amperlik bosc marka dinamo ile yeniledik çünkü orijinali 55 amper idi ,mutfak sistemini ise bu hafta sonu sitelerde aydınoğulları mobilyada takacağız lavabo,ocak ve buzdolabı olarak,banyo ve wc sorununu ise daha sonra aracın arka kısmına ilave olarak demonteli bir şekilde yaptırmayı düşünüyorum.bu serici fotolar ilede destekleyeceğim önce nasıl yükleme yapabileceğimi çözmem gerek.....