Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan murat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16,147
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,247,944

Gezenbilir'den Nasıl Haberdar Oldunuz?

  • Bir Web Sitesinde Yer Alan Yazıdan

    Kullanılan: 1,477 18.5%
  • Üyesi Olduğum Mail Listesinden

    Kullanılan: 171 2.1%
  • Arkadaş Tavsiyesiyle

    Kullanılan: 1,598 20.0%
  • Arama Motorlarından

    Kullanılan: 3,943 49.5%
  • Radyo - TV Programından

    Kullanılan: 176 2.2%
  • Tesadüfen

    Kullanılan: 1,701 21.3%
  • Banner Reklamından

    Kullanılan: 61 0.8%
  • Diğer

    Kullanılan: 522 6.5%

  • Kullanılan toplam oy
    7,971

Etiketler
Ynt: Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu

merhaba ben goodman onuş oto oktay usta sayesinde haberdar oldum.
çok güzel bir forum.off road yapmıyorum ama hevesim var.herkese selam...
 

Ynt: Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu

merhaba ben gonca istanbuldan bugün üye oldum tesadüfen gördüm bu siteyi ve üye olmaya karar verdim :smiley:
 






Ynt: Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu

tüm yeni aramıza katılan arkadaşlar hoş geldiniz ;)
 


Ynt: Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu

hoşbulduk:smiley: aslında bende fotograf cekmeyi seven biriyim amatörce ama arkadasların fofgraflarını görünce kendi cektiğim fofgrafları koyamadım anladımki cok fırın ekmek yemem gerekiyormuş;)
 

Ynt: Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu

Benden öncekiler, hoş buldum!
Benden sonrakiler, hoş geldiniz!

Siteyi gps konusunda bilgi ararken keşfettim.
Bir Zümo 550 almayı becerebilirsem yorumlarımı yazacağım...
İyi günler,
 



Ynt: Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu


Ahmet Nuray Kimdir?

Araştırmacı sanat danışmanı, eğitimci ve heykeltıraş 1950 İzmir doğumlu olan sanatçı, ilk, orta ve lise eğitimini Türkiye’de aldıktan sonra eğitimini devam ettirmek amacıyla Amerika’ya göç etti.

Gençlik yıllarında sporla iç içe yaşamanın etkisinde kalan sanatçı, Türkiye’deki eğitim yıllarında atletizmde birçok birincilikler kazandı. 100 metre, 200 metre, 400 metre uzun atlama, yüksek atlama, disk atma, üç adım ve 1500 metrede birçok defa birincilik, ikincilik ve üçüncülük madalyaları ile okuduğu okulların spor vitrinlerini doldurdu. Türkiye ortaokullar arası atletizm turnuvasında okulunun birinci olmasında sanatçının çok büyük bir payı oldu. Türkiye liseler arası atletizm turnuvasında yine okulunun Türkiye birincisi olmasında sanatçının payı büyüktür. Özellikle ferdi atletizm yarışmalarında aldığı birincilik madalyaları, sanatçının öğrenim yaşamında gurur kaynağı oldu. Liselerarası Türkiye birincilerinin yurtdışına gönderileceği milli atlet adayı oldu. O günün teknik sorumlularının hatası yüzünden, onun yerine, 200 metre Türkiye ikincisi yurt dışına yarışmaya gönderildi. Yurt dışında geleceğini arayanlar listesine kendisini eklemişti. Ahmet Nuray’ın yurtdışı eğitiminin başlangıç öyküsü böyle oldu.

Yurtdışında spor eğitimi almak için plan yaparken, babasının ağaç oymacılığından aldığı eğitim ağır bastı ve eğitiminde sanata ağırlık verdi. Geleceğini şekillendirmek için kendine sanatla yön çizdi. New York’ta başlayan sanat eğitiminin Los Angeles ve Santa Barbara uzantısında sanatın birçok dalında kendi öz benliğinin ihtiyacı olan eksiklikleri gidermek, heykel, resim, özgün baskı, seramik sanatının tüm inceliklerini öğrenmek için elinden gelenin en iyisini yaptı.

Fedakârlık, özveri ve zaman isteyen eğitiminin hakkını verdi. Eğitimini okul dışında da geliştirmenin farkına varan sanatçı, çevresinde gördüğü tanıştığı her uzman eğitimci ile çalıştı. Kendi üslubunu uzun bir tecrübeden sonra geliştirirken, birçok sanat sergisine kişisel imzasını attı. Hollywood çevresinde ünlü sinema sanatçılarının ilgisini çeken sanatçının eserleri, gelecek vadeden sanatçı statüsüne layık görüldüğünün bir kanıtı olmuştu. Eğitmeyi ana gaye edinmiş sanatçı, sanat eğitimi aldığı eğitim kurumunda ders vermeye devam etti. Santa Barbara’da açtığı atölyede birçok sanatçı yetiştirdi. Eğitim konusunda sanatsal düşünce yapısına sahip olan sanatçı, eğitimin sanat aracılığı ile verilmesinin gerekliliğine inandı ve buna yönelik çalışmalar yaptı.

1980’li yılların başında Transandantal Meditasyon adı verilen bir teknikle karşılaştı;. Pozitif yaşam felsefesine sahip olan sanatçı, sanat eğitmenliğini yaptığı öğrencilerinden bazıları bu tekniğin uzmanlarındandı aynı zamanda bu tekniği öğrenmeye başladı. Tekniğin o günlerdeki uygulayıcılarından olan insanlarla tanıştı. Bu insanlar arasında Hollywood yıldızları da vardı. Kısacası beyin hücrelerinin maksimum seviyede kullanmaya yardımcı olan bu tekniğin eğitimini almak vazgeçilmez olmuş sanatçı için. Ahmet Nuray uzun seneler süren bir eğitimin ardından, Transandantal Meditasyon tekniğinin uygulayıcısı olmuş, sanat eğitimi verdiği öğrencilerine, öğreteceği yeni bir konu daha eklemişti.

1985 yılında İsviçre’ye gidip Parapsikoloji ve Pedagoji eğitimi hakkında araştırmalar yaptı ve eğitim programlarına katıldı. Devamında aldığı bir teklifle Lozan Müzesi’nde on binlerce çocuğun eğitilmesi için bir eğitim programı uyguladı. Bu eğitim programı çok eski bir felsefenin yeni bir versiyonu niteliğindeydi. Lozan Müzesi’nde başlayan bu eğitim programının adı “Pedagojik Eğitimle Sanat Eğitiminin Bütünleştirilmesi”, kişisel bazda eğitilen her öğrencinin kendi yeteneğini geliştirmesine yardımcı olan bir teknikti. Her düşünen beynin sanat eğitimi sayesinde beyin hücrelerini geliştirilmesini hızlandırmayı temel alan bir teknik.

İsviçre’de bulunduğu dört yıl içinde kendini çeşitli alanlarda geliştirmenin yanı sıra, bildiklerini öğretmekle pozitif yaşamanın zevkini çıkaran Ahmet Nuray, birçok kişisel sergi açmayı da ihmal etmemişti.

1970’li yıllarda ayrıldığı ana vatanına geri dönmenin zamanı geldiğini düşünen araştırmacı eğitimci heykeltıraş Ahmet Nuray, 1990’lı yıllarda Türkiye’ye döndü. Hem Türk hem de Amerikan vatandaşı olan sanatçı, İsviçre’de yerleşmesi için yapılan tüm ısrarlara rağmen kafasındaki bütün projelerle beraber sanat eserlerini yanına alarak vatanına geri döndü. Yine sergiler açmak, projeler geliştirip uygulamak istiyordu. Bazılarını yaptı ancak engellerle karşılaştı, pozitif yaşam felsefesini uygulayarak on beş sene zamanını uykuda harcadı. Birçok fikrinin henüz gerçekleşmeyeceğini, zamanı gelince olması gerekenlerin olacağını bilen bir tavır ile on beş sene sonra 2008 Türkiye’sinde tekrar atağa geçmesi gerektiğine inanarak. Son kez olsa bile projelerinin hayata geçirilebileceği ortamların oluşmasını arzu ediyor, Amerikan vatandaşı olmanın avantajını kullanmadan. Amerika’ya geri dönmeden kişisel gelişiminde en çok payı olan ana vatanında sanatıyla eğitimciliği, projeleriyle birlikte faydalı bir dünya insanı olmak istiyor. Evrensel sanatçı kişiliği ile ana vatanına karınca kararınca yardımcı olmak istiyor.
www.ahmetnuray.com

YURTDIŞI SERGİLER

Patrick’s Gallery, San Francisco, USA

Atelier Gallery, Carmel, USA

Falkner Gallery, Santa Barbara, USA

Gallery 113, Santa Barbara, USA

Graphic Brokers Gallery, Santa Barbara, USA

Arlington Gallery, Santa Barbara, USA

Cpoenhagen Gallery, Solvang

Santa Barbara Public Library, S.B., USA

Santa Barbara Art Association Show, S.B., USA

The Santa Barbara New Comers Club, S.B., USA

Santa Barbara City College, S.B., USA

Port Hueneme Community Center, S.B., USA

Robertson’s Red Door Gallery, Moro Bay, USA

Mission Federal Savings, Santa Barbara, USA

Carnegy Cultural Museum, Oxnard, USA

La Casa de la Raza Community Center, S.B., USA

Cabrillo Art Center, S.B., USA

Eagle Gallery, San Diego, USA

Montecito Inn, Cafe Rouge, S.B., USA

Les Olivos Gallery, Los Olivos, USA

Gallerie “Au Temps qu Passe”, Genolier sur Nyon, Suisse

Galerie Saphistic, Geneve, Suisse

Art Form Gallery, Genéve, Suisse

Hôtel Beau-Rivage, Lausanne, Suisse

Exposition en plein air, Grancy, Suisse

Châteu de Morges, Exposition d’art, Morges, Suisse

Morges (700 ann) Art Exposition, Suisse

Musée Vivarium de Lausanne, Lausanne, Suisse

Musée cantonal de zoologie, Palais de Rumine, Lausanne, Suisse

Centre GATT, Organisation des Nations Unies, Genéve, Suisse

Banque Pariente, Genéve, Suisse

Exposition l’esle, Vaduis, Suisse

Galerie L’Escapade, Cartigny sur de Genéve, Suisse

Galerie Les Hirondelles, Coppet,Suisse

Galerie L’Escapade, Cartigny sur de Genéve, Suisse

Banque Pariente, Genéve 1988 ane, Genéve, Suisse

HYATT CONTINENTAL MOTREUX, Montreux, suisse

HYATT Hôtel, Les Accessoires expostion, Montreux, Suisse

BERGUES Hôtel, Suisse-Turqie assoiation club exposition, Genéve, Suisse



YURTİÇİ SERGİLER

Ramko Sanat Galerisi, İstanbul

Selçuk Efes Müzesi, Aydın

Kuşadası Açıkhava Sergisi, Aydın

Haliç Açıkhava Sergisi (Ticaret Odası Binası Yanı), İstanbul

Çanakkale Seramik Galerisi

Karayolları (Zincirlikuyu) Açıkhava Sergisi, İstanbul

Maslak Kasırları Açıkhava Sergisi, İstanbul

Tarabya Parkı Daimi Sergi, İstanbul
 

Ynt: Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu

aramıza hoş geldiniz Ahmet bey,
sizin gibi donanımlı birisinin aramızda olmasından şahsım adına çok memnun olduğumu belirtmek isterim. eğitimini aldığınız parapisikoloji hasbelkader benimde ilgi alanıma giriyor.ama sizinki kadar değil muhakkak. siz akademik çalışmalarda da bulunmuşsunuz. bu konuyu bazı ülkelerde sporcular hala kullanıyor zaten. benim bildiğim kadarıyla bu dalın eğitim veren okulları eski Rusya ve Bulgaristan'daydı. sayenizde bunuda öğrenmiş oldum. bu konuda galiba Eşref Müezzinoğlu hocanın katkıları Türkiye için bayağı büyük diye biliyıorum. Bulgaristan'da ise Lazanov özellikle hipnoz konularında çalışmalarıyla adını duyurmuştu. bilgilerinizle zaten bizi aydınlatırsınız diye düşünüyorum. tekrar hoş geldiniz diyorum. hoşça kalın. (bu temenniyi veda mahiyetinde kullanıyorlar gerçi şimdilerde ama...)
 



Ynt: Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu

Yeni gelen arkadaşlar aramıza hoş geldiniz,umarım burada istediğiniz gibi eğlenir ,hoşça vakit geçirir ve çok iyi bilgilere , deneyimlere sahip olursunuz.
 



Ynt: Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu

Hoşbulduk, ben Sinan, yaşım şimdilik 53. 30 yıllık iş hayatı esnasında bata çıka yorulmuş, son olarak 2000 ekonomik krizinde kendini sanayicilikten malülen emekliye ayırmış, ufak yaşlardan bu güne, aşık olduğu yeşile,ota,böceğe ve fotoğrafa olan merakını şimdilerde gidermeye çalışıyor.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,758
Mesajlar
1,523,330
Kayıtlı Üye Sayımız
166,574
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

SON MESAJLAR

SON KONULAR



Geri
Üst