Ynt: Gezginlerimiz Yolda
Herkese Selam,
Cok eglenceli ve macerali bir yolculuktan sonra bendeniz Trabzon'da arabadan inmis bulunmaktayim. Sedat Mert ve Ayca Amasya uzerinden Istanbul'a donuse gectiler. Sedat Istanbul'a varinca size bol bol foto ve video goruntuleri gondercek hic supheniz olmasin. Size gezi ile ilgili kucuk notlar vereyim.
Trabzon 1 gun: Cosandere kahvalti, Sumela manastiri gezisi
Trabzon 2 gun: Uzungol gezisi
Hopa: Sinir kapisina kadar geldik ancak aldigimiz bilgiler dogrultusunda rotayi son anda degistirdik, yollarda durum pek ic acici degilmis.
Borcka: Yapimi tamamlanan Borcka barajini gezdik su an halen daha gol dolma asamasinda, baraj golu 24km uzunlukta gercekten mukemmel, yol boyunca yol calismalari var. ayrica cayeli maden isletmelerinin teleferik insaati var, tepede var olan bakir madenine ulasim icin yapiliyor.
Ardahan; Gezi burda tam anlamiyla bal kaymak tadinda, kar-buz senliklerine denk geliyoruz. cekilen fotolar ve videolar tam bir belgesel havasinda yaz yaz bitmez. resim ve videolari bekleyin. Mert'in gol ustundeki off-road sovunu kizkaniyor ve sedatla bende gol ustunde landroverla balatalari yakiyoruz. benim aklim bayan buz hokeyi takimlarinda kaldi.
Erzurum: yollar hep karla kapli, polat ronesansta teleferige binip kayak yapmaya cikiyoruz, sedatla ben donma tehlikesi geciriyouz. palandokende kar az ama kalabalik trafigi kitlemis. gece Sedatla ben cag kebabi yeme rekorunu kirmaya calisiyoz. sedat rekoru kiriyor. ayca kaymayi ogreniyor bu arada kendisini arabayla zirveden aliyoruz
donuste bayburt gumushane uzerinden zigana gecidini kullanarak geliyoruz.
gezideki bir diger nokta gurcistana gidecez diye tum paramizi dolar yapmis olmamiz idi. her gittigimiz yerde dolarla odeme yapmak istiyoruz cunku turk liramiz kalmadi ancak herkez dolar dustu diyor, en son dolar 1.38 YTL imis. cok sukur ekonomimiz gelisiyo, paramiz deger kazaniyo
tabii bizden para istemeyen adam gibi adamlar da vardi onlari es gecemem.
Arkadaslar iste boyle,
bu sabah da hidirnebi de kahvalti yaptiktan sonra arkadaslar yola cikti Istanbula dogru, kendilerine yolunuz acik olsun diyor ve tesekkurlerimi iletiyorum. bi daha ki gezileri dort gozle bekliyorum.