GezentiMete GÜRCİSTANDA:)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan meteormete Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 75
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 65,324

Etiketler
Ynt: Gezentimete Gürcistanda:smiley:

tepeden aşağı indiğimizde iki tane sevimli gürcü teyze çıktı karşımıza biraz önce tanıklık ettiğimiz nikaha yetişmeye çalışıyorlardı.Umarım sonuna yetişmişlerdir keza bu hızla zor gibi:smiley:

PB229773.JPG

Mesajına geç cevap yazıyorum kusura bakmayın. Evet Azerbaycan Baküde öğrenciyim. Burası da eski sovyet ittifakı ülkelerinden olduğu için çok benzer yönleri var. Keşke gelebilseydiniz baya yaklaşmışsınız. Umarım gelememe sebebiniz ciddi bir problem değildir.

hsn' Alıntı:
Mesajına geç cevap yazıyorum kusura bakmayın. Evet Azerbaycan Baküde öğrenciyim. Burası da eski sovyet ittifakı ülkelerinden olduğu için çok benzer yönleri var. Keşke gelebilseydiniz baya yaklaşmışsınız. Umarım gelememe sebebiniz ciddi bir problem değildir.

sebebi güzel güzel 2 aylık oğlumu turkiyede bıraktım onu çok özledim ondan döndük azerbaycana geciş yapsaydık 4 5 gun daha uzayacaktı ondan:smiley:ama elbet gıdıcez nasıl bakuyu tavsıye edıyormusun degermı gıtmeye onca yolu ..

hmm çok sevindim problem olmamasına. :smiley: Baküyü, Azerbaycan'ı tavsiye ederim. Çünkü yurt dışına çıkıp dil sıkıntısı çekmeyeceğiniz tek ülke diye biliyorum. Aynı kökenden oluşumuz, dilimizin çok benzer oluşu, istisnalar hariç insanların çok cana yakın ve Türklere sempati duymaları yönünden çok güzel bir ülke. İlginizi çeker mi bilmiyorum :smiley: ama hem iş sınıfı hemde öğrenci sınıfı birçok Türk yaşamaktadır başkent Baküde. Ben hep sokakları insanları gördüğümde babamın gençliğindeki Türkiye zamanlarına benzetirim. Merkez göz önünde olduğu için müthiş bir mimari yatırımlar yapılıyor fakat merkezden 7 km dışarıya çıktığınız da sovyetten kalma harabe yerleri görebiliyorsunuz. Açık hava müzesi gibi geliyor insana ;D ;D. gibi örneklerle çoğaltabiliriz. Ben tavsiye ederim. ;D ::smiley: :smiley: ;D

İnşallah nasip olur. Paylaşımınız için tekrar teşekkür ederim. Sağlıcakla kalınız.

sokaklardan birinden köşeyi döner dönmez karşımıza yamuk yumuk bir yapı çıkıyor.. saat kulesi ismi leaning tower numarası ne derseniz a simetrik şekilde yapılmış.Yapımında devşirme yapı elemanları kullanılmış. birde saat başı kulenin tepesindeki nişten mekanik bir papaz çıkıp çana ritmik şekilde 5 6 defa çalıyor.. bizde şansımıza saat başını 10 gece gelmişiz bir saat daha bekleyemedik.saat başında tekrar gelmek üzere turumuza devam ettik. ha isterseniz siz bekleyebilirsiniz kulenin sağında solunda ufak ama şirin cafeler var...

PB229791.JPG

PB229792.JPG

PB229793.JPG

PB229794.JPG

aval aval sağa sola yukarı aşağı bakmaktan yere dikkat etmemişiz. arkadaşım özer fark etti yerlerde tiflis belediyesinin koymuş oldığunu tahmin ettiğim üzerinde topuklu ayakkabı resmı bulunan metal levhalar var.dikkat topuğunuz kırılabilir....

PB229797.JPG

PB229798.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR