xmuratalix
seyahat ya resulallah
tebrikler. benim iki kez deneyip göremediğim kuzey ışıklarını gördünüz. darısı benim başıma.
MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Daha yola çıkmadan planlama aşamasında hem özelden hemde buradan yaptığınız katkılara ve beğenilere teşekkür ederim. İmkanı olan herkesin görmesi gereken bir doğa olayı.İnşallah görürsünüz. Şimdiden seneye tekrar gitsem mi diye düşünmeye başladım. Hatta bir kaç arabayla konvoy olarak da gidilebilir mi? Yardımlaşma ve güvenlik açısından iyi olur. Benim B planım öngörülemeyen acil durumda en yakın hava alanından eşim ve kızımı Türkiye ye göndermekti. Allah'a şükür sorunsuz gittik ve döndük.
Yaptığım araştırmalar da yıl içerisinde ışıkların görülme sayısının en yüksek olduğu yer olarak ABİSCO öne çıkıyordu. Gökyüzü sanki göl üzerinde delik varmış gibi açık ve bulutsuz. Ayın yeni ay veya hilal olduğu zamana da denk geldik. Buda önemliymiş. Doğru zaman doğru yer biraz şans ve en önemlisi gezmek yolda olmak. Bizde 2016 yılında Nordkapp a kadar gittik ama güneşin ufka inip batmadan tekrar yükselmesini göremeden dönmüştük.
Son düzenleme: