GezentiMete GÜRCİSTANDA:)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan meteormete Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 75
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 65,325
Ynt: GezentiMete GÜRCİSTANDA:smiley:

geçermi batum tiflis yolu bu kadeh senin şerefine emmoğlu:smiley::smiley:

PB219676.JPG

PB219675.JPG

PB219688.JPG

Etiketler

bütün gürcistanı baştan sona kat etmemize rağmen gece treni olduğundan dolayı hiçbir şey göremedik.sabah gün doğmadan tiflise ulaştık.yanlız bizden sonra bu yolu deneyecekler için belirteyim karanlıkta tiflise varıyorsunuz ve tiflisten evvel birkaç durak daha var sakın ola inmeyin son durakta ineceksiniz herkesin indiği yerde.

PB229698.JPG

PB229696.JPG

PB229697.JPG

PB229695.JPG

sallamada olsa çay beni kendime getirdi.tren garında havanın aydınlanmasını bekledik bu gürcüler tambel yahu hayat oldukça geç başlıyor umarım forumda gürcüler falan yoktur:smiley:ha aklıma gelmişken yanınızda daima bozuk para bulundurun keza gürcüler para bozmasını pek sevmiyorlar özerim yaklaşık 20 dakika para bozdurmakla uğraştı.neyse garda internet vardı haber bekleyen sevdiklerimize haber verdik otel aradık falan filan derken metroyu kullanarak özgürlük meydanı duragında indik bir kişi 0.5 lari metronun ücreti ama kartla biniliyor rica ettil gürcü bir vatandaşa bizim yerimize bastı karını

PB229699.JPG

Metroyla özgürlük meydanı durağında indik.Meydana yakın internet bağlantısı olan bir cafeye oturduk. çok güzel omletlere ve 2 demlik çaya yaklaşık 26 lari ödedik.Tavsiye olunur.hemen kendimize booking comdan otel baktık .90 lari yazıyordu akıllılık edip şahsen gittik fiyat alalım diye belki ucuza kalırız diye cevap 100 lari:smiley: pazarlık falan 70 indirdik resimler otelden eski bir konak otele cevrilmiş.Biz pek beğenmedik ismi charm otel:smiley:

PB229700.JPG

PB229702.JPG

PB229706.JPG

PB229709.JPG

oteli pek beğenmedik oldukça rutubetli ve ısınmıyordu fakat tiflisin tam göbeğinde olması vede resimde görülen manzarası sayesinde tüm bu olumsuzlukları unutturdu bize resimde gözüken sarı kubbeli kilise gürcistanın en buyuk kilisesi önünde ki binada başkanlık sarayı ..

PB229713.JPG

otelimizden çıkar çıkmaz tiflis şehrini ikiye bölen kura nehri ile karşılaştık.köprünün üzerinde 1 modern olmak üzere 3 tane köprü gördük.Modern olanın ismi barış köprüsüymüş gece ışıklandırması oldukça güzel.köprüyü geçip sağa doğru 50 metre ileride teleferik hattı göreceksiniz.Teleferik kura nehri le tiflis şehrinin koruyucusu gürcülerin anası Kartlis Deda heykelinin bulunduğu sololaki tepesi arasında işliyor .Tiflis gezisine bizim yaptığımız gibi buradan başlayabilirsiniz.

PB229718.JPG

PB229720.JPG

PB229722.JPG

PB229725.JPG

PB229729.JPG

Ynt: Gezentimete Gürcistanda:smiley:

Azerbaycan da öğrenciyim, Gürcüde de zaman zaman bulunuyorum. Tiflis gerçekten çok başka bir yer.Ayrıca ülkenin az gelişmiş olmasının olumlu neticelerinden en önemlisi doğanın ve kasabaların bakir kalmış olması. Ayrıca sovyetlerden kalma birçok kalıntılarıda görme şansına nail olabiliyorsunuz. Paylaşım içinde ayrıca teşekkürler :smiley:

hsn' Alıntı:
Azerbaycan da öğrenciyim, Gürcüde de zaman zaman bulunuyorum. Tiflis gerçekten çok başka bir yer.Ayrıca ülkenin az gelişmiş olmasının olumlu neticelerinden en önemlisi doğanın ve kasabaların bakir kalmış olması. Ayrıca sovyetlerden kalma birçok kalıntılarıda görme şansına nail olabiliyorsunuz. Paylaşım içinde ayrıca teşekkürler :smiley:

size katılıyorum bozulmamış yapısı gürcistanın en güzel tarafıydı.ben turistik yerlerden ziyade dogal yerleri seviyorum.azerbaycanda okuyormussunuz planımızda azerbaycan bakude vardı ama gıdemedık.

Gelelim heykel hakkında birazcık ansiklopedik bilgilere..20 metre yükseliğinde ki alüminyumdan yapılan heykel Tiflisi'n kuruluşunun 1500. yılı anısına 1958 yılında sololaki tepesine dikilmiş.Heykel gürcü kıyafetlerini giymiş bir kadını betimliyor.Bir elinde düşmanca gelenler için kılıç diğer elinde de dost amaçlı gelenlere ikram etmek için kase dolusu şarap tutuyor..
Aman yengee valla biz dost amaçlarla geldik yanlış anlaşılmasın bir iki şişe şarap içip gitcez:smiley::smiley::smiley:

PB229756.JPG

PB229760.JPG

PB229761.JPG

tepeden aşaği inerken birkaçtane tarihi kilise karşımıza çıktı hemen içeri dalıverdik baktık bi kalabalık karısıverdık aralarına megersem nıkah varmıs ılerde gorecegımız onlarca nıkahtan ılkı .bakındık saga sola lokum pasta gibi bedava birşeyler varmı dıye ama sadece kuru kuru nıkah. elimiz boş çıktık dışarı:smiley:

PB229768.JPG

PB229769.JPG

PB229770.JPG

PB229771.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR