Gezenbilir Suriye Gezisi; Şam, Malula, Humus, Palmira, Halep, Hama

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan koza Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 175
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 60,610
Ynt: Gezenbilir Suriye Gezisi; Şam, Malula, Humus, Palmira, Halep, Hama

Hamidiye çarşısı yiyemediğim Arap dondurması ve Emevi camii ..

DSC_0364.jpg

DSC_0386.jpg

DSC_0393.jpg

DSC_0392.jpg

Etiketler

Yolda mola Bağdat cafe 66 ...

DSC_0433.jpg

sedat ; zaten suriyede hiç yabancılık çekmedi halkdan ayırt edemedik :smiley::smiley::smiley::smiley::smiley::smiley::smiley::smiley:

DSC_0497.jpg

DSC_0506.jpg

antik mezardan birkaç kare..

DSC_0069.jpg

DSC_0022.jpg

DSC_0040.jpg

DSC_0033-1.jpg

Bu mezarlarda sütun araları okadardaki bence sıfır beden bu çağdan kalan beden tipi olsa gerek :smiley::smiley::smiley:

görevliler belki sedat'ı kendilerinden zannetleri için her yerde fotoğraf çekmemize izin verdiler :smiley::smiley::smiley::smiley::smiley::smiley::smiley::smiley::smiley::smiley::smiley::smiley::smiley::smiley::smiley::smiley::smiley:

Türklere ayrıcalık yapıyorlar palmirada her görevli bize bu konuda yardımcı oldu.

DSC_0059.jpg

DSC_0057.jpg

mezar kapısı..

DSC_0062.jpg

DSC_0065.jpg

PALMİRA

DSC_0167.jpg

DSC_0159.jpg

DSC_0186.jpg

DSC_0179.jpg

DSC_0190.jpg

DSC_0224.jpg

Palmirada güneş battı benimde ödüm patladı diyebilirim. üşüdüğüm için arabaya gidip fotoğrafları incelemeye daldığımda sedat arabanın camına yüzünü dayamış benim cama bakmamı bekliyordu tabi olan oldu ve anlatamayacağım bir ürpertiyle cama vurdum allahtan makineyle vurmadım kesin cam patlardı .ben arada takılırım kekemelik var biraz kapıyı açıp sedat zaten yarım konuşuyorum bunudamı yok edeceksin dedim bunlar koptu gülmekten yerden kalkamıyorlar. eeee bunun açıcı elbet bir gün çıkar:smiley::smiley:

Palmirada bir restaurant yediğimiz akşam tatlısıyla sonlandırıyorum fotoğrafları..

Kozacım diğer günler için seni bekliyoruz..

DSC_0285.jpg

Ellerinize sağlık,fotoğraflar mükemmel...Kaç sene Antakya'da yaşayıp Suriye'ye gitmediğim için çok üzüldüm fotoğraflarınızı görünce...
Koza, fotoların dışında anlatımınız için size ayrıca teşekkür ederim.

SDC' Alıntı:
Koza, fotoların dışında anlatımınız için size ayrıca teşekkür ederim.

Uzun uzadıya anlatımlar yaptığım gezi yazımı okuma zahmetine katlandığınız için ben teşekkür ederim :smiley:

Fundacım, fotoğraflar çok güzel, ellerine sağlık... Valla, bir gezi daha yapalım, sen bitirirsin bu işi ;) Üçümüz Sedata rakip oluruz :D

Bagdat caffeden

Sedat ;D

DSC_0484.jpg

DSC_0475.jpg

DSCF3974.jpg

Palmira;ya giderken aklımı bir köşesinde güneşin doğuşunu izlemek vardı.İlk defa çölde 1 gece geçirecektim ve arkadaşımın bahsettiği güzelliği görmek istiyordum.Palmira’da otelimize giriş yaparken resepsiyon görevlisine sabah güneşin kaçta doğduğunu,izlemek ve hatta becerebilirsek fotoğrafını çekmek istediğimizi söyleyince,bize güneşin doğuşunu izleyebileceğimiz odaları verdi ve o saatte uyandırabileceğini söyledi.

Bir önceki günün yorgunluğundan olsa gerek sadece ben ve Funda uyanabildik :smiley:
Fotoğraflamayı beceremesem de yolu çöle düşen herkese tavsiye ederim ,gerçektende güneş çölde bir başka güzel doğuyor ;)

Sabah otelde yaptığımız kahvaltının ardından planımızda olan Hums ve Hama’ya da uğramak üzere Halep’e doğru yola çıktık..

DSC_6530.jpg

İlk durağımız Hums oldu.Hums Suriye’nin 3.büyük şehri..Turizm açısından pek çekici olmayan şehir daha çok endüstri merkezi olmasına rağmen önemli bir konuma ve yine önemli tarihi eserlere sahip.
Bizim buradaki ziyaretimiz Halid Bin Velid Camii’ne oldu. Halid Bin Velid Hz.’leri yedinci hic’ri yılında Müslüman olmuş,Mute savaşındaki başarısından dolayı Hz. Muhammed tarafından Allah’ın kılıcı diye övülmüştür.Humus şehrini savaşmadan alan Halid Bin Velid Hz.’leri burada vefat etmiştir. Halid Bin Velid Camii’nde Halid Bin Velid Hz.’leri ile Hz. Ömer’in oğlu Hz. Ubeydullahın kabirleri bulunmakta.

DSC_6568.jpg

DSC_6619.jpg

Caminin imamı ve sedat

DSC_6605.jpg

Cami bahçesinden

DSC_6573.jpg

DSC_6577.jpg

DSC_6620.jpg

Hums'un güzel ve mahçup kızları ;)

DSC_6623.jpg

Ve bizim ekip :smiley:

DSC_6625.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,875
Kayıtlı Üye Sayımız
166,661
Kaydolan Son Üyemiz
Necmierdan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR