Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Gezenbilir Suriye Gezisi; Şam, Malula, Humus, Palmira, Halep, Hama
Ynt: Gezenbilir Suriye Gezisi; Şam, Malula, Humus, Palmira, Halep, Hama
PALMİRA
Palmirada güneş battı benimde ödüm patladı diyebilirim. üşüdüğüm için arabaya gidip fotoğrafları incelemeye daldığımda sedat arabanın camına yüzünü dayamış benim cama bakmamı bekliyordu tabi olan oldu ve anlatamayacağım bir ürpertiyle cama vurdum allahtan makineyle vurmadım kesin cam patlardı .ben arada takılırım kekemelik var biraz kapıyı açıp sedat zaten yarım konuşuyorum bunudamı yok edeceksin dedim bunlar koptu gülmekten yerden kalkamıyorlar. eeee bunun açıcı elbet bir gün çıkar
Ellerinize sağlık,fotoğraflar mükemmel...Kaç sene Antakya'da yaşayıp Suriye'ye gitmediğim için çok üzüldüm fotoğraflarınızı görünce...
Koza, fotoların dışında anlatımınız için size ayrıca teşekkür ederim.
Palmira;ya giderken aklımı bir köşesinde güneşin doğuşunu izlemek vardı.İlk defa çölde 1 gece geçirecektim ve arkadaşımın bahsettiği güzelliği görmek istiyordum.Palmira’da otelimize giriş yaparken resepsiyon görevlisine sabah güneşin kaçta doğduğunu,izlemek ve hatta becerebilirsek fotoğrafını çekmek istediğimizi söyleyince,bize güneşin doğuşunu izleyebileceğimiz odaları verdi ve o saatte uyandırabileceğini söyledi.
Bir önceki günün yorgunluğundan olsa gerek sadece ben ve Funda uyanabildik
Fotoğraflamayı beceremesem de yolu çöle düşen herkese tavsiye ederim ,gerçektende güneş çölde bir başka güzel doğuyor
Sabah otelde yaptığımız kahvaltının ardından planımızda olan Hums ve Hama’ya da uğramak üzere Halep’e doğru yola çıktık..
İlk durağımız Hums oldu.Hums Suriye’nin 3.büyük şehri..Turizm açısından pek çekici olmayan şehir daha çok endüstri merkezi olmasına rağmen önemli bir konuma ve yine önemli tarihi eserlere sahip.
Bizim buradaki ziyaretimiz Halid Bin Velid Camii’ne oldu. Halid Bin Velid Hz.’leri yedinci hic’ri yılında Müslüman olmuş,Mute savaşındaki başarısından dolayı Hz. Muhammed tarafından Allah’ın kılıcı diye övülmüştür.Humus şehrini savaşmadan alan Halid Bin Velid Hz.’leri burada vefat etmiştir. Halid Bin Velid Camii’nde Halid Bin Velid Hz.’leri ile Hz. Ömer’in oğlu Hz. Ubeydullahın kabirleri bulunmakta.