Gezenbilir Niğde Aladağlar Dağ Kampı (17 - 20 Kasım 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EKARAIS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 244
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 47,389

EKARAIS

Şimdi orada olmak vardı demek yerine oraya git
Yer
İstanbul
Arkadaşlar,

Gezenbilir Niğde Aladağlar Dağ Kampı etkinliğimizle ilgili görüşleri, fotoğraf ve videoları bu başlıkta paylaşalım.

Etiketler
Ynt: Gezenbilir Niğde Aladağlar Dağ Kampı (17 - 20 Kasım 2010)

Bu sabah 02h30' da eve vardım. İstanbul' a yaklaştıkça bayram trafiği başladı. Daha İzmit' e girmeden konvoya girdik. Zaman zaman durma noktasına gelen trafikte yorgun argın ilerledik. Neyse sağ salim döndük. İnşallah diğer arkadaşlar da emniyetli bir şekilde evlerine varmıştır.

[attachment=1]

Oskar hala uyuyor. Perişan vaziyette. Sanırım 2 -3 gün uyuyacak. Fakat müthiş bir iş çıkardı. Muhtemelen Büyük Alaca zirvesine çıkan ilk köpek oldu. En azından ilk Bernese olmuştur.

Kendi adıma çok güzel bir etkinlik olduğunu söyleyebilirim. Hedeflerimizi gerçekleştirdik. Zirve tırmanışını eksiksiz bir şekilde tamamladık. Çok güzel insanlarla tanıştım. Gerek Ayça' nın gerekse Cumhur'un ilk zirve tırmanışı olması, özellikle Büyük Alaca gibi uzun yürüyüşlü ve zaman zaman çok zorlu etaplar içeren bir tırmanışı cesaretle tamamlamaları gurur vericiydi. Zirve ekibimiz Onur, Güncel, Murat, Ayça, Cumhur ve Fatih hocamıza içten teşekkürlerimi sunuyorum. Oskarı da ayrıca tebrik ediyorum. Biz bu ekiple daha nice zirvelere çıkarız.

Hava genelde çok güzeldi. Gündüzleri 12-13 derece, geceleri ise -1 ile 4 derece civarında sıcaklıklar gördük. Rüzgar zayıftı.

Zerrin, Çiğdem, Hayriye, Azize, Fatihin arkadaşları Mustafa, Sinan, Ankaradan Murat, Onur'un ailesi herkese destekleri için ayrı ayrı teşekkür ederim. İsmini yazamadıklarım kusura bakmasın. Oldukça yorgunum. Kampımızın maskotları Yiğit ve Mert'in gözlerinde öpüyorum.

Herkese selam ve sevgilerimle
Efe

P1000951.jpg

Büyük Alaca tırmanışımız 18 Kasım günü başladı. Öğleye doğru Emli vadisindeki ormanın içine bıraktığımız araçlarımızdan kamp yüküyle yürüyüşe başladık. Parmakkaya'yı geçip 2600 metre civarında kamp attık. 19 Kasım sabahı 04h15' de zirveye doğru harekete geçtik. Avcı belini 08h00 de geçtik. Zirveye varışımız 14h00 civarındaydı. Kesin saatleri GPS kayıtlarına bakarak detaylı yazacağım. Dönüşte 19h00 civarında kampımızı topladık. Sarı Memedin yurdundaki ana kampa 21h30 sularında vardık.

P1000915.jpg

P1000917.jpg

P1000920.jpg

P1000924.jpg

P1000925.jpg

Bütün etkinlik oldukça güzel havada yapıldı.

P1000927.jpg

P1000928.jpg

P1000937.jpg

P1000941.jpg

P1000942.jpg

Yukarı kampta, Avcı belinde ve zirvede bolca kar eriterek içme suyu temin ettik.

P1000944.jpg

P1000945.jpg

P1000946.jpg

P1000948.jpg

P1000947.jpg

Biz Gezenbiliriz. Dağcılık bizim işimiz :smiley:

P1000952.jpg

zirvede yemek için sakladığım yufkamı çantanın altından çalmak Oskarın işi :smiley:)

paylaşimlar için teşekürler daha devamı var herhalde...selamlar

bayram' Alıntı:
guzel gezı olmus ayaklarınıza saglık

Teşekkürler Bayram

freegraf' Alıntı:
paylaşimlar için teşekürler daha devamı var herhalde...selamlar

Teşekkürler Freegraf, arkadaşlar kendi fotoğraflarını ve yazılarını yükleyeceklerdir. Ancak herkes çok yorgun. Biraz beklememiz lazım.

Selamlar

Herkese selamlar,

Efe Abi aslında herşeyi yazmış ama ilk gezenbilir faaliyetim olması nedeniyle ben biraz daha farklı duygular içerisindeyim

Öncelikle, bence süper bir faaliyetti. Her ne kadar 2 gün geç katılmış olsamda ana kamp olağanüstüydü, inanılmaz sıcak bir karşılama oldu benim öyle ki sanki herkesi daha önceden tanıyormuşum da uzun zamandır görüşmüyormuşum gibiydi

Araçlardan inip orman içinden yürüyüşe kalabalık bir ekiple başladık (yanlış hatırlamıyorsam 15-16 kişiydik) başlarda çok zorlanmasam da yol yorgunluğu etkisini akşam pınarı vadisine girdiğimizde göstermeye başladı, tabi bir de kondüsyonsuzluk vardı

Kamp yerine varış, akşam atıştırmaları ve sıcak tulumlara giriş; toplamda yaklaşık 36 saatlik uykusuzluğu olan biri için -ki o ben oluyorum - muhteşem bir olaydı.

Kalkış saatini 3 olarak kararlaştırıp uykuya çekildik ve sabah karanlığında uyanıp hemen kar eritmeye ve kahvaltımızı yemeye başladık. 4.15'te yola çıktık ve oldukça hızlı bir yürüyüşle Avcıbeli geçidine saat 8'de ulaştık. yaklaşık 20 dakikalık bir moladan sonra tekrar yürüyüşe başladık. Uzun ve zorlu bir yürüyüşten sonra saat 13.00 sularında tüm ekip eksiksiz ve sapasağlam bir şekilde zirveye ulaşmıştık birbirimizi tebrik edip (muratcım doğum günün tekrar kutlu olsun ) fotoğraflarımızı çektikten sonra fazla oyalanmadan geri dönüşe başladık zira hava erken kararıyordu.

Yaklaşık 18.00 gibi 2.kamp vardık ve vakit kaybetmeden toparlanıp tekrar yola çıktık. Artık yorgunluk iyice kendini göstermeye başlamıştı bu yüzden de daha dikkatli hareket etmemiz gerekiyordu çünkü istatistiklere göre dağ kazalarının %60'ı dönüş yolunda oluyordu.

Koca dölek'e indiğimizde bizi harika bir sürpriz bekliyordu; 1 şişe soğuk su evet çiğdem sağolsun bizi düşünerek tam yolun başına bir şişe su bırakmıştı tekrar teşekkürler çiğdem süper bir hareketti.

Anakamp'a vardığımız ikinci bir sürpriz bizi bekliyordu; sıcak tarhana çorbası. Herhalde hayatımda içtiğim en güzel ve anlamlı çorbaydı. Teşekkürler anakamp ekibi.

Ve teşekkürler zirve ekibi; başta rehberimiz Fatih sonra Efe Abi, Murat, Ayça, Cumhur, Onur ve tabii ki Oskar hepiniz harikaydınız.

Tırmanış bizim işimiz :smiley:

Sevgilerimle,
Güncel Özak

[attachment=2][attachment=3][attachment=1]

DSCN4052.jpg

DSCN4058.jpg

DSCN4045.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,623
Kaydolan Son Üyemiz
kalyoncusenol@gmail.

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.