Ynt: Gezenbilir Niğde Aladağlar Dağ Kampı (17 - 20 Kasım 2010)
Herkese selamlar,
Efe Abi aslında herşeyi yazmış ama ilk gezenbilir faaliyetim olması nedeniyle ben biraz daha farklı duygular içerisindeyim
Öncelikle, bence süper bir faaliyetti. Her ne kadar 2 gün geç katılmış olsamda ana kamp olağanüstüydü, inanılmaz sıcak bir karşılama oldu benim öyle ki sanki herkesi daha önceden tanıyormuşum da uzun zamandır görüşmüyormuşum gibiydi
Araçlardan inip orman içinden yürüyüşe kalabalık bir ekiple başladık (yanlış hatırlamıyorsam 15-16 kişiydik) başlarda çok zorlanmasam da yol yorgunluğu etkisini akşam pınarı vadisine girdiğimizde göstermeye başladı, tabi bir de kondüsyonsuzluk vardı
Kamp yerine varış, akşam atıştırmaları ve sıcak tulumlara giriş; toplamda yaklaşık 36 saatlik uykusuzluğu olan biri için -ki o ben oluyorum - muhteşem bir olaydı.
Kalkış saatini 3 olarak kararlaştırıp uykuya çekildik ve sabah karanlığında uyanıp hemen kar eritmeye ve kahvaltımızı yemeye başladık. 4.15'te yola çıktık ve oldukça hızlı bir yürüyüşle Avcıbeli geçidine saat 8'de ulaştık. yaklaşık 20 dakikalık bir moladan sonra tekrar yürüyüşe başladık. Uzun ve zorlu bir yürüyüşten sonra saat 13.00 sularında tüm ekip eksiksiz ve sapasağlam bir şekilde zirveye ulaşmıştık birbirimizi tebrik edip (muratcım doğum günün tekrar kutlu olsun ) fotoğraflarımızı çektikten sonra fazla oyalanmadan geri dönüşe başladık zira hava erken kararıyordu.
Yaklaşık 18.00 gibi 2.kamp vardık ve vakit kaybetmeden toparlanıp tekrar yola çıktık. Artık yorgunluk iyice kendini göstermeye başlamıştı bu yüzden de daha dikkatli hareket etmemiz gerekiyordu çünkü istatistiklere göre dağ kazalarının %60'ı dönüş yolunda oluyordu.
Koca dölek'e indiğimizde bizi harika bir sürpriz bekliyordu; 1 şişe soğuk su evet çiğdem sağolsun bizi düşünerek tam yolun başına bir şişe su bırakmıştı tekrar teşekkürler çiğdem süper bir hareketti.
Anakamp'a vardığımız ikinci bir sürpriz bizi bekliyordu; sıcak tarhana çorbası. Herhalde hayatımda içtiğim en güzel ve anlamlı çorbaydı. Teşekkürler anakamp ekibi.
Ve teşekkürler zirve ekibi; başta rehberimiz Fatih sonra Efe Abi, Murat, Ayça, Cumhur, Onur ve tabii ki Oskar hepiniz harikaydınız.
Tırmanış bizim işimiz
Sevgilerimle,
Güncel Özak
[attachment=2][attachment=3][attachment=1]