Gezenbilir Kılıçlı Off-Road Gezisi (10 Şubat 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 169
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,256
Ynt: Gezenbilir Kılıçlı Off-Road Gezisi (10 Şubat 2008)

100_5507.jpg

100_5510.jpg

100_5511.jpg

100_5512.jpg

100_5514.jpg

100_5517.jpg

100_5522.jpg

100_5523.jpg

100_5524-1.jpg

100_5526.jpg

100_5527.jpg

100_5528.jpg

100_5529.jpg

100_5530.jpg

100_5532.jpg

100_5533.jpg

100_5534.jpg

100_5535.jpg

100_5536.jpg

100_5538.jpg

100_5540.jpg

100_5541.jpg

Etiketler

Bendeki resimler bu kadar

Bu arada Hakan abi nerelerde kendisini ve resimlerini özledik (Hacılıdan bir anı )
100_2912.jpg

Neriman hanım emeğinize sağlık..Teşekkürler..Kareler mükemmel...Mustafa yutkunsun artık :smiley:

Evt uzun bir aradan sonra gerçekten çok keyif aldığım bir gündü ve bugünün güzelliğini yine yardımlaşma ve dayanışmanın tepe noktasında olduğu bir gün geçirmemde emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve yine iyiki sizleri tanımışım diyorum...
Bu arada orada patlayan o kadar flaş vardı lakin gelen fotolar bunu göstermiyor..nerdeler yaww..
n
Moderatöre Bildir Logged

DUYURU
[/Pazar günü yaptığımız geziden sonra yazılan yorumlar ve fotoğrafları inceledim.Bir mesaj dikkatimi çekti ve söze buradan başlamaya karar verdim. '' YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMANIN TEPE NOKTASI !!!'''
21 + 2 Araçtık. 20 ve 21 Numara Nadir Abi(Mogzilla) ve ben (Moger)olduğuma göre önümüzdeki 19 arkadaş kendi programlarına göre eğlendiler güzel bir gün geçirdiler.
Bütün gün boyunca debelenip ,Karadeniz sahiline sadece 10 saniye bakıp sonra nereye gideceğimiz belli olmayan bir başıbozuk bir programla, yol ortasında bırakıp gitmek benden yaşça büyüklerime ve ayrıca benden daha tecrübelilere hiç mi hiç yakışmadı !
'' KAPILARA NUMARA YAPIŞTIRILIP HADİ BİZ OFFROAD YAPALIMLA BU İŞLER BİTMİYOR '' Eğer geziden evvel araç sınıfını ,parkurlara göre ısrarla belirtiyorsanız, gezi kurallarının da geri kalanlarına uymalıyız kaanatindeyim.'' ASFALTA ÇIKTIM SENİ TANIMAM DİYEN KİŞİYİ ,BENDE BUNDAN SONRA ZORLU ETAPLARDA TANIMAM'' Hadi beni geçelim ,ama Nadir Abiye ayıp yaptığımız kaanatindeyim. Her zaman herkese yardım elini uzatan bir kişidir .O akşam aracı zor durumdayken ,o zor şartlarda geri dönmesi kendi tecrübesi ve başarısıdır.Zor etaplarda bugüne kadar aranızda birçok arkadaşa yardım ettik.Maksat beraber mücadele etmekti...Balaban gezisinde sabah girdiğimiz ormanda gece 23 00 de aranızdan çoğunu balçıktan çıkardım. Seve seve yaptım...Aynı şeyi Nadir abi de birçoğunuza yaptı.Ama ne yaptığımız belli olmayan bir programla ,asfalta çıktığınızda dikiz aynanızdan baktınız mı 20 ve 21 numara nerede? Bu adamın aracı arızalıydı varmı ihtiyacı diyeniniz oldu mu?Allahtan Mert'in telefonunu biliyoruz aradık grup nerede dedik? Abi herkes eve gidiyor deyince.....Zaten fazla birşey söylemeden telefonu kapattık !! Mert sağolsun bizi bekledi de yolu bulduk !!!
'' ASFALTTA BENİ TANIMAYANI ÇAMURDA TANIMAM !! '' .İçinizden bana kızan kırılan da olabilir ama şapkayı koyalım düşünelim.''Sana ihtiyacımız yok biz de vinç var biz kendi başımızın çaresine bakarız ''diyeninizde çıkabilir..Ama Kameramanların Discovery sini 3 aracı birbirine bağladınız yine toprağa tutunamadınız bize nihayet izin verdiniz seve seve yardım ettik. Balabanda o balçıkta battığınızda hepinizin aracında vinç vardı neden birbirinizi kurtaramadınız? Birbirimize yardım etmeyeceksek bu gezilerin anlamı ne? Biz yine Nadir Abiyle arkadan geliriz ,baktık kaldınız........BASAR GEÇERİZ....!Amaç bu değil!!!!!
Bu yazdıklarım, kendi düşüncelerim, ama Nadir abiyi biraz tanıdıysam yazdıklarımın altına imzayı koyar...Biz bundan sonraki gezilere gelirsek seyirci etabında varız ....SEYREDECEĞİZ !!! Hepinize Saygılarımla....(MOGER İLKER ERDOĞAN )

Mesaj sayıma bakıp, benim yeni üye olduğuma aldanıp ahkam kestiğimi falan da sanmayın!!.... ben buraya mesaj yazmam ama sizleri sürekli takip ederim. Beni tanıyan tanır zaten...

güzel bir gezi olmuş ama giriş- gelişme- sonuç, geziye katılanların listesi,parkur açıklaması yok desem yani biraz bıdı bıdı yapsam ayrıca moger bey'in yazdıklarını okuyunca tüylerim diken diken oldu.açıklanacak şeylerin sayısı birden arttı gibime geldi,ne dersiniz?

Çok cesursunuz Moger... :smiley:
Yanlış olduğunu düşündüğünüz şeyleri ifade ettiğinizde başınıza gelecekleri biliyor musunuz?
Ben aylar önce buna benzer birşeyler yazdığımda cewaben yazılan yazıda tüm sitenin huzurunda agresif,huysuz,mızmız,polemikçi ilan edilip ayrıca -gizli- gezilere çağırılmama cezası aldım.
Ve bence işin en üzücü yanı pek çok arkadaşım aynı fikirde olduğu halde benim başıma gelenlere maruz kalmamak için sesini çıkaramadı...
Bunlar içimde kalmış,mesajınızı okurken kendiliğinden çıkıverdiler ortaya...Yoksa "sizi gayet iyi anlıyorum" manasında bir mesaj yazıp sizi de POLEMİKÇİ durumuna düşürmek değil amacım... :smiley:

Sahil tarafına giden grubun başında olan kişi ben olduğum için zannedersem bana söz hakkı düşüyor.Ve bu aşağıdaki açıklamayı yapma zorunluluğu hissediyorum.

Beni az veya çok tanımışınızdır.Ben kimseyi ne asfaltta nede arazide satmam.

Arkadaşım için elimden ne geliyorsa sonuna kadar yaparım ve yapmayada devam edicem.Gerekirse bu uğurda aracımı bile kırar dökerim.
Bir çok kez başımıza buna benzer durumlar geldi.Her zaman hızımızı konvoydaki en ağır araca göre ayarlamışızdır.Kartepeden 50-60km hızla geldiğimiz günler de oldu.Bundanda hiç sıkılmadık sıkılmayızda.

Pazar günü olanlar tamamen iletişimsizlikten kaynaklanan problemlerdir.Ben telsizden sürekli olarak arkadaki araçların durumu hakkında bilgi alıyordum.Telsizi olmayanlar tabiki bundan haberi yok.Hatta bir arkadaşımız şakayla karışık bana abi sen nekadar çok konuşuyorsun telsizde diye bana takıldı. Sahilden ayrılıpta Göllü köyüne girişimizden oradan bozhane köyüne varışımızdan daha sonra asfaltta Nadir abinin ve efsane mogcu ilker abimizin yolu karıştırıp kaybolduklarına kadar.Herşeyden haberim vardı.Kaybolduklarının haberini aldığımda Mertin geri dönüp Nadir abileri almaya gideceğini duyduğumda,Cumhuriyet -paşaköy-alemdağ sapağının orada 15-20 dakika konvoyu beklettim.O sırada evi oraya yakın olan Ömer ve ilyas abinin isterlerse devam edebileceklerini bizim bu şekilde ağır ağır devam edebileceğimizi söyledim.Onlarda evlerine doğru devam ettiler.
Ben de o sırada arkamızda olduğunu Telsizden öğrendiğim diğer grupla irtibata geçtim.Onlarda tesadüfen bizim kullandığımız yolu kullanarak bize doğru geliyorlarmış.Arkamızdan gelen 2. grubdan Uğur abi Mustafa Abi ile konuştum.Recep abi ve Serkanında konuşmalarını duyabiliyordum.Onlarada yol ile ilgili bilgiler ve tarifler verdim.
Daha sonra arcımdan inip arkaya göz atmak istediğimde Mertin geldiğini gördüm.Tekrar aracıma binip telsizdende diğer arkadaşların onayını alıp hereket ettik.Yine ağır bir şekilde (30-40 km hız ile) bir müddet ilerledikten sonra Adem abinin telsizden Tayfun abinin aracının raryatöründe arıza olduğunu ve su takviyesi yaparak yola devam edeceğini ve bizim onları beklememize gerek olmadığını söyleyince ve Adem abinin mogların önünde ilerlediğini bildiğim için bizde devam ettik.

Bizim o gün yapmadığımız ve bugüne kadar herzaman yapardık.Bir yerde durup birşeyler yiyip içmek için mola vermedik ve vedalaşmadık.
Aslında yeme içme işini Sahilde yapacaktık fakat,sahile vardığımızda havanın çok rüzgarlı ve soğuk oluşundan,havanında kararmak olduğundan ve bir kaç arkadaşımdan burada durursak hasta oluruz demesi ve ben ve iki arkadaşımızın çocukları ve eşleri ile gelmiş olmasından dolayı çocuklar için uygun olmadığını düşünerek,efsane mogcu ilker abimizinde dediği gibi 10saniye değil ama bir kaç dakika durup yola devam ettik.

Bütün bunlar olunca sanki ortada bir bilinmezlik bir karmaşa varmış gibi algılanmış olabilir.Ama bana sorarsanız ortada ne bir belirsizlik ,ne bir karmaşa nede bilinmeyen bir yolda ilerleme diye birşey asla olmadı.Bunların hepsi iletişimsizlikten ve yanlış algılamadan kaynaklanıyor.

Gezinin sonlarına doğru olan bu karışıklık haricinde,aslında gün çok güzel geçmişti.Gezdiğimiz bölge off-road adına çok tatminkardı,yardımlaşma ve arkadaşlık duygusu en üst seviyedeydi.

Bir hatam ve yanlışım olduğunu düşünen arkadaşlardan burada özür diliyorun.Bir daha böyle olayların olmaması dileğiyle ve olmayacağının garantisini vererek,kimsenin birbirine küsmeyip bir dahaki gezide görüşmek dileğiyle herkese saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum.

Neriman' Alıntı:
Resim ve kamera görüntülerinin yorumlarını alıyım lütfen ;))

Resimleriniz harika .Verdiğiniz cd ye de baktım videolarda çok süper.Elinize,gözünüze ve emeğinize sağlık Neriman hanım.

Çok sayıda aracın katıldığı böyle bir gezide hatalar ve aksaklıklar olması doğaldır. 21 araçlık konvoyun böyle bir etapta yürümesinin kolay olmadığını hepimiz biliyoruz...
Önemli olan, bu "hata ve aksaklıklar"dan ders çıkartarak kendimizi geliştirmemizdir diye düşünüyorum...
Bir kez daha organizasyona katkıda bulunanlara, özellikle konvoyun orta ve arka bölümünü kontrol eden Uğur ve Mert'e, rehberliği ve konvoyun tümünü kontrol eden Yüksel'e çabalarından dolayı teşekkür ediyorum...

atvdeki yayının görüntülerini bekliyoruz.
gizli gezi nasıl oluyo yahu ;D ilan edilmemiş gezilerin tamamı yoksa mesela ben bu akşam beylikdüzüne gidicem onuda burda yazmalımıyım ;D şaka şaka
ilker üzüldüm sıkıntı yaşamana bence okadar araç iyi organize edildi diye düşünüyorum tabiki herşey daha iyi olabilirdi ben börekleri erhana kaptırmayabilirdim ;D umarım seni ve sarı tosunu herzaman aramızda görürüz selamlar

gezi mükemmel olmuş
fotolarda emeği geçenlere özellikle teşekkür ediyorum süper fotolar var

arada bi resim çok kafamı kurcaladı
suat abi almış fırçayı ormanda bi su birikintisinde CJ yi yıkıyo
amaçlar arasında biraz kirlenmekte zaten yok mu suat abi ;)

artık reklamlar bile derken ''kirlenmek güzeldir'' :D
bu davranışı çözemedim abi ;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR