Gezenbilir İzmir Grubu; Kemalpaşa Nif Dağı Off Road Gezisi Duyurusu (15 Mart 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vosdost Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 118
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,228
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Gezenbilir İzmir Grubu; Kemalpaşa Nif Dağı Off Road Gezisi Duyurusu (15 Mart 2009)

Ahmet abi, İzmir merkezden kaç km olur gidip gelmemiz, lpg tankım için sordum... Gerçi bizim araç macunlu şu an, boyaya hazırlanıyor, o vakte yetişirse fırsat olursa katılmak isteriz ama söz vermeyim.

Etiketler
Ynt: Gezenbilir İzmir Grubu; Kemalpaşa Nif Dağı Off Road Gezisi Duyurusu (15 Mart 2009)

İzmir konaktan kemalpaşa merkez 30 km civarı. Geziye başlıyacağımız yol girişinin yanında opet var. Lpg kazanın orda tekrar doldurabilirsin. Asfaltan ayrıldıktan sonraki gezimiz tahmini olarak 50-60 km. Fakat arazinin bize neler göstereceği belli olmaz en iyisi opetten tekrar depoyu doldurmak. Bu arada gelecek olursan yanında kar zinciri bulundur. Asfalt lastikleri karda sıkıntı yaratabilir.

Sevgili arkadaşlar geçen Karagöl gezisinin sonlarına doğru karşımıza çıkan kapalı yol için zaten grup orada ikiye bölünmüştü.Yapılabilir yada olamaz gibi yorumlar. Biz bir takım arkadaş bu konunun üzerine gidip mecera heyecan olması açısından yol açma işini ve yoldan sonrasını merak ediyoruz.
Bu karar sevgili Ahmet te bilir ta o zaman verilmişti...Size bol geziler...Bizede bol kürekler...
Bu arada Karagöl içindeki Trophy(tank geçmez) parkurunu geçer hale getirdik haberiniz ola....
Kazma-Kürek ekibi

2009 Yılı Off road etkinlikleri açısından oldukça verimli başladı :smiley:
Eskiden yılda 1-2 defa etkinlik yapılabilirken bu defa neredeyse her hafta 10-15 aracın katılımının sağlanabileceği bir duruma gelindi. ::smiley:
Bu duruma gelinmesinde katkıları olan ve gruba katılımda bulunan herkese çok teşekkürler. Özellikle Melih, Türker ve Ömer'in hafta içi parkur araştırmaları ve organizasyon performansları süperdi.

Ben bölünme sözcüğüne katılmıyorum biz her zaman sağlam bir grup olarak kalacağız. Zaman içinde fikir ayrılıkları olsa da kişisellikten uzak, seviyeli bir platformda görüşerek, konuşarak bu birliği sürdürebilmeliyiz.

Karagölde yol açılması konusu gerçekten de güzel bir meydan okumadır, Camel trophy benzeri bir duygudur ve yapılmalıdır. Ancak bence;
Geçen hafta akşam saat 16 dan sonra yapılması rasyonel ve güvenli (karanlığa kalınacağından) bir düşünce değildi, bu fikrimi de belirtmiştim ;)
Bu yol açıldığında, yolun devamında başka kapalı yada tehlike arzeden yerler varmıdır? belki yürüyerek bir keşif yapılması uygundur. Zira çok sayıda araç tekrar dönmek zorunda kalabilir. Keşif olmazsa, 4-5 saat kazma kürek sallayıp 1.ci geçidi geçip ardından benzeri bir durumla karşılaşılırsa offroad keyfi eziyete dönüşür ::smiley:

Son 2 sefer Karagöldeydik. Bence bu hafta değişiklik olsun, grup olarak Nif gezisi yapalım, hafta aralarında keşif ve araştırmaları tamamlayıp gelecek hafta sonu Karagöl yaparız. Ne dersiniz?
sevgiler

Karagöl gezisinden sonraki çay molasında, geziden sonraki haftasonu kemalpaşaya hasan abinin yanına furkanla gideceğimi ve gezi güzargahını belirliyeceğimizi söylemiştim.Güzargah belirlendikten sonraki haftasonuda gezi olacağı zaten belirliydi. Ve o akşam olumsuz bir yanıt alamamıştım. Karagöl gezisinde 15 mart ta yol açma çalışması yapalım denildiğini hatırlamıyorum.Fakat yol açma çalışmasına bende olumlu baktım fakat bu haftayla ilgili bir konuşma yapılmamıştı.

evet arkadaşlar nifdağı zirve farklı bir parkur olacak. çoğu orman içi yol zirvede kar ve sert hava değişiklik ve tecrübe olur kanısındayım. bekliyoruz katılmanızı.Ahmet kardeşimiz ta kemalpaşaya kadar geldi kısmi bir kontrol yaptı. emek boşa gitmesin derim.[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

SPM_A0089.jpg

SPM_A0088.jpg

SPM_A0121.jpg

Herkeze merhabalar:çok yeni ve aktif hale gelememiş bir üyeyim.
eğer sorulsaydı demokrasi olsun derdim .
Erdal beyekulak verilsin derim güzel bir gurup biraz daha pekiştirmeden(KAYNAŞTIRMADAN)ayırmayın derim
( yarın arabamız bitince gurupmu arıyacağız )bu yaştan sonra bu kazığı atmayın
sevgilerimle.

konuya bölünme olarak bakmayalım: duyuru/bilgilendirme de aksama diyelim.

bu hafta için Nif iyidir

grup'larda GPS'i olanlar rotaları çıkarır ve paylaşırlarsa elimizdeki malzeme artmış olur

önce yol açalım sonra nif dağına çıkalım akşama da vakit kalırsa denize gireriz ;D

şaka bir yana grup ayrıldı ayrılmadı olayları bana biraz bunaltıcı geldi haftanın 6 günü aynı yerde değiliz ki 7. gün ayrılalım.

Melih abinin azmini büyük bir aşkla alkışlıyorum fakat malum izmirdeyiz üç gün sonra yaz gelir zaten kar iki çiselese manisaya kadar kar kovalamaya giden tabiri caizse kar görmemişi bir ildeyiz belkide karda araç kullanmak için son şanımız o da kar hala bizi bekliyorsa ;) , ama burdan da haddim olmayan birşey söyleyip gelin bu hafta kar küreyelim haftaya yol yaparız demiyeceğim, ben şahsen nif dağında bir iki kar çırpınışı yapıp ondan sonra yusuf yusuf dönmeyi planlıyorum , Eğer Melih abiler yol açma işlemini bu hafta erteler yada tamamlayamaz iseler haftaya seve seve peşlerinden giderim.Naçizane fikrim (doğru yazabildiysem :D)

Sevgili arkadaşlarım Kuyuya........biri taş atar kırk uzman çıkaramaz
otaşı atan ben olmayayım ben ve benim gibi yeni arkadaşlar birbirlerine kaynaşsınlar,
anlamında söyledim hepsini bir arada görünce kendimi çok güvende hissediyorum.
kodumu geç kalmış yapsam daha iyi olacak her halde.hepinizi çok seviyorum selamlar.

Katılım listesinde değişiklik olması ihtimaliyle listeyi güncelleyelim.

Katılım listesi:
1-Vosdost (Defender)
2-Erdal & Kerem (disco-1)
3-Hasan ( dodge )
4-Burak ( freelander )
5-Nejat & Emine (Niva)
6-Önder (defender)
7-Furkan & Musa (L200)

geç kalan farkında olmayandır

Neyseki o kadar geç değil sevgili üstadım iyi akşamlar.

son iki gezi karagöl parkurunda yapıldı. bence de bu sefer Nif olsun. hafta arasında Erdal abinin belirttiği riskler araştırılır, diğer hafta sonu da oraya gidilir.
Bu arada Nivacı abi, benim aracımda da yer olacak. Ama ben Manisa tarafından gelicem. Ahmet bişeyler düşün :D

Sevgili arkadaşlar bu akşam kazma-kürek ekibi olarak sizinle Nif dağı projesine katılmaya karar verdik. Ancak bir iki hususa değinmek istiyorum. Daha önce organize etmiş olduğum gezilerde her zaman gezinin güvenli geçmesi için Okan'ın servis desteğini yanıma alarak grubun olası teknik problem vs gibi bir durumda yola devam etmesini sağlamak amacım olmuştur.
Sevgili Ahmet bu Nif gezisi organizasyonunda(manzaralardan gördüğüm kadarı ile) kar-çamur vs gibi durumlar var. Bunun için negibi önlemler alındı yada alınacak. Haydaaa gidiyoruz organizasynlarına pek sıcak bakmadığımız için bunu sormak durumundayım. Araçların da donımlarını düşünmek gerekir.
Sadece piknik mi yapılacak yoksa Kemalpaşanın yangın yollarına girilecekmi.Yangın yollarına girilecekse araçların donanımları bu yollar için uygun mu? Jandarma yada orman bu konuda bilgilendirildimi?

Okan
Türker
Serkan
Aykut
Görkem
Ozan
Adnan
İsmail

Sevgiler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,054
Kayıtlı Üye Sayımız
166,798
Kaydolan Son Üyemiz
VifoOBB

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri