Gezenbilir İran Demavend Tırmanışı (Ocak 2007)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erthem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 105
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,410
Ynt: Gezenbilir İran Demavend Tırmanışı (Ocak 2007)

Bütün ekibi tebrik ederim; hep gönlümüz ve yüreğimiz sizinleydi yüreğinize ayağınıza saglık.. Saygılar ,Sevgiler.

Etiketler

merhaba ismail hocam
bu yürek vuruşlarını hissedeceğiniz daha çok tırmanışlar olacak
sıra Lenin de...
sevgiler
meserret yavaş

bunu duymak bile doping etkisi yapıyor...
teşekkürler gaz için...
dilerim duymaktan çok yan yana atarlar yürekler, birlikte çok tırmanışlara doğru...
gezenbilir'de kal...

İsmail Hocam Gönüller Yollar Bir hoşbuldum, Teşekkürler.

Arkadaşlar Aramıza Hoşgeldiniz ,Güzel Dilekleriniz İçin Cok Çok Teşşekürler

fotoları gördükçe olduğum yerde bir kımıldanma başladı çok güzel bir tırmanış olmuş fotoların devamını sabırsızlıkla bekliyorum ama birde ilk sayfadaki görülmeyen fotolar var onlarada bakabilirmisin

huzzik' Alıntı:
fotoları gördükçe olduğum yerde bir kımıldanma başladı çok güzel bir tırmanış olmuş fotoların devamını sabırsızlıkla bekliyorum ama birde ilk sayfadaki görülmeyen fotolar var onlarada bakabilirmisin
İlk satfada hangi fotoğraflar acaba, bende hepsi görülüyor cunku, fotoğraflar cok oldugundan acılması bıraz uzun sürebilir

fotolar bende de açılmamışlardı, ama daha sonraları bilgisayarı tekrar açtığımda onlar da açıldılar. bence bazen yoğunluktan açılmıyorlar sanıyorum..tekrar deneyin derim.

ismail çetin

Ben özellikle zirve için niye biraz daha beklemediğinizi merak ettim. Dönüş için zaman problemimi vardı.

sevgili onur,

havanın o gün saat 14:00'da patlaması bekleniyordu.

ama dağ bu, tanımında bile "kendi iklimini yaratan..." diye bir ifade bile vardır, saat 11:55'te patlamış ve açık alanda yüzümün bir kısmı açık, sağ elimden kaz tüyü eldiveni çıkarmış ama polar eldiven hala elimdeyken, 5 saniye dayanabilmiş, donmaya başlayan hücrelerimi hissetmiş ve böylece 6. saniyede dönüş kararı almak zorunda kalmıştık.

ve bilinir ki -60 derecede açıkta kalan uzuvlar 30 saniyede donar.

ve beklememe nedenimiz ise havanın aynı tempoda en az 2 gün daha o şekilde devam edecek olmasındandır.

inişimiz bile daha alçak irtifalarda bazen fırtına altında olmuş, zaman zaman zorlanmışızdır.

bu arada dip not olarak şunları paylaşayım: dağcılıkta hırs her zaman belirli miktarlarda vardır ve hedefe ulaşma açısından belirli dozlarda olmak da zorundadır ama bu hırs kişiyi zirve tuzağı dediğimiz zirveye ulaşma zorunluluğu hırsı boyutlarına ulaştığı zaman ölümün kaçınılmaz olabileceği durumlara sürüklenmek içten bile değildir. zaten doğa ile mücadele değildir yaptığımız, doğa ve onun şartları ile uyum içinde ve onunla barışık yaşamaktır. doğaya karşı gelemezsiniz zaten, gelmemelisiniz...

biz zirveyi o an için zorlasaydık bu noktaya gelmiş olurduk. ayrıca dönüş için ayrılan zaman da en az 2 gün beklersek yetmeyecekti, ki kaldı ki 2 gün sonra havanın düzeleceği olasılığı da kesin değildi.

başka zaman diyoruz. dağ orda. belki gelecek seferde beraber oluruz...

sevgiler, saygılar.

ismail çetin.

smileiso' Alıntı:
.....
zirve değildir her zaman dağcılık...
orda olmaktır bazen sadece...
bir avuntu değildir bu sözler...
dağdır aslolan, saygıdır verdiklerine, yetinmeyi bilmek, dön dediğinde sana dönmeyi bilmektir bazen...
sevgiler arkadaşlar...
biz 5200'den döndük ama,
yürekleriniz 5671'deydi...
görüşmek üzere.

evet ben de zirve yapılamadığını duyunca çok üzülmüştüm....
dönüşte ismail hocamdan zorlu tırmanışı dinledikten sonra artık farklı düşünüyorum...
ve eski bir denizcinin dediği gibi
?....en kötü ihtimalle başarısız olsa bile,
en azından büyük bir şeyi denerken başarısız olur,
onun yeri asla kaygıyı,bozgunu hiç tatmamış,
soluk , çekingen ruhların yanında olmayacaktır....?
sevgiler...
meserret

Söylemesi o kadar kolay ki; " Neden biraz daha beklemediniz.? " Bakın bende yazıverdim bir çırpıda. Hırs çok önemli bir olgu sonu olmayan biraz daha, biraz daha tamam da nereye kadar? biraz daha. Nerede duracağız; geride bakleyenleri bizi "Sevenleri" , yaşamamız gereken ilerideki güzellikleri, ne zaman düşüneceğiz. Bence çok doğru bir karar İsmail hocam hırsınızda, öfkenizde yerli yerince. Bizlere açtığınız yolda çok iyi bir örnek, çok iyi bir öğreticisiniz. Teşekkürler. Sağlıcakla.

Sevgili Onur'un sorusunu lütfen yanlış anlamayalım dostlar. Herkesin aklına geliveren, o gün müsait değilse daha sonraki gün deneseydiniz keşke demeye getirdi sadece eminim. O kadar emeği güzel bir zirve ile taçlandırmanızı diledi kendisi bence.
Ama İsmail hocamın dediklerine harfiyen hangimiz katılmaz ki? Oradaki hava şartlarını 27 Aralık 2000'de tek başıma zirveye çıkmış biri olarak çok iyi biliyorum. Benim başıma da, zirve öncesi biten fotoğraf makinamın filmini zirvedeki kayaların önünde değiştirmek gibi bir durum gelmişti. Orada havanın suğukluğunu düşünün ve bir SLR makinaya dia filmi takabilmek için ne kadar vaktiniz olduğunu düşünün. Ben o soğukta 2 kez bunu denemiş ve filmi malesef takamamıştım. Zirve fotosunu alamadıysam da, 2003'teki tırmanışımda çekmiştim.
Onur hocam gibi iyi niyetli olmasa da aradan yıllar geçtikten sonra, zirve fotoğrafı yok demekki zirve yapmamış, v.s. gibi bir sürü ipe- sapa gelmez iddilarda bulunan da olmuştu.
Sözün özü; ekibimizin orada karşılaştığı tüm güçlükleri biliyor, ve yapılabilecek en doğru ve en güzel etkinliği yaptıklarına inanıyorum. Dağ orada, kimbilir, bu sene bize izin vermez, önümüzdeki sene kucaklayıverir Damavand?
Sevgiyle, saygıyla...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,650
Kayıtlı Üye Sayımız
166,518
Kaydolan Son Üyemiz
panelhizmetleri123

SON KONULAR

Geri