Geçmiş olsun Levent. Offroad macerası eklenince, 3 saatlik yol, olmuş 8 saat. :-\
Ancak, geçtiğin rota güzel bir rotaya benziyor, güzel bir havada denemek lazım.
Sanırım, İznik gezisi eralpserper'in denediği Altınova-İznik rotası ile birlikte 3 yeni rotanın denendiği bir gezi oldu.
Cavid Hocam, yaklaşık 12km'si toprak yoldan oluşan bir rota izlemiş olduk. Gidişte gece olduğu için çevreyi hiç görememiştik dönüşte yine aynı yolu kullanında hem zirvede sularımızı doldurduk hem de manzaraya baktık. Genel olarak iyi denilebilecek bir yol birkaç yerde çamur geçişi vardı sadece. Bundan sonra da yağışlı havalar dışında tercih ettiğim bir yol olacaktır sanırım.
Karamürsel - Boyalıca geçişine göre de yaklaşık 20km daha kısa.
Karamürsel-Boyalıca yoluna göre çok daha yeşille içiçe...
*
güngör' Alıntı:
Dönüş yolum için Elbeyli Gölcük olarak belirledikten sonra kıvrım kıvrım dolanarak tepelere ulaştığımda İznik gölüne son kez
bakıp evini bizler gibi sırtında taşıyan dostlarıda kenarda uygun alana bırakarak devam ettim.
Yolun 13. km sinde ilginç bir cami gördüm, mermerden yapılmış minare ve şerefesi yanında oturma yeri ve mermer masası ilginç
bir o kadarda güzeldi. Şehit anıtı olabilirmi diye bakındım ancak değil, neden yapıldı bilemem ancak minaresine hayranlığımı ifade
etmeden geçemedim.
15. km sonra İnci Madenciliğe ait olduğunu okuduğum hafriyat tırları yolu perişan etmişler ve yağmur ile birlikte hafif offroad yaparak 27. km ye geldiğimde Hacıosman köyü çıkışında rampa ve sola sert viraj mıcır ile tamir edilmiş lakin aracı yürütmek mümkün değil.
Köylülerden aldığım alternatif rotaya girdiğimde yol toprak ve gevşek zemin nedeniyle geri dönüp köyde traktör aramaya koyuldum.
Köy halkı seferber oldular tarlalardan birbirlerini aradılar ve evinde olan Reşit arkadaşıma ulaşıldı,yağmur çamur demeden beni
peşine takıp mıcırlı yolu aştık ancak Anadolu insanının yüreğine bakın 3 km ilede kötü bir geçiş yapacaksın kalırsan beni ara diyen
Reşit 3 kezde beni arayıp durumumu sordu. İrşadiye istikametine devam ederek 25 km nin büyük kısmını tamamen çamur ve
bozuk yolda devam ederek Gölcük merkeze indim.
;D
Zirzop da kendine göre kestirme yapmış. Bizim Zeynep'de hep böyle yapıyor ama sözünü pek dinlemiyorum.
Bu gezide de Gölcük'ten kestirme çizmiş önce aldırmayıp girmemiştim sonra trafik tıkanınca geri dönüp navigasyonun sözünü dinledim. Çizdiği rotada toprak kesimler olduğu için yağışlı havalarda kesin sorun çıkartır. :
Çöl kartalı gitar çalamadığımdan ve köye ulaşmak için 2km yol yürürken sevimli mini mini çoban köpekleri ile dostluğumuzu
makinamı yanıma almadığımdan belgeleyemiyorum.
Bu karavanıma vinç almam şart oldu, en kısa zamanda vinçli karavanımla yollarda olmayı planlıyorum. Selamlar