Ynt: Gezenbilir Fotoğraf Grubu Kadınlar Günü Sergisi (08 Mart 2009)
Yaşar bey
Bir gün, sergi başında dururken, bir beyefendi geldi ve ''Gezenbilir sergisi mi bu?'' diye sordu. Evet dedim, ''Siz gezenbilirden misiniz?''... Evet, deyince tabi orda sohbet başladı. Karavan bölümünden Ahmet bey, ailesiyle gelmişti, ayaküstü sohbet ettik, ailesiyle tanıştım, sergiyi gezdiler, sonra düşüncelerini yorumlarını söylediler, selamlaştık ve gittiler.
Anlattığım olay, serginin son günlerinde oldu. Anladığım kadarıyla siz serginin açılışına gelmişsiniz. O gün çok kalabalıktık, sergiyi hazırlayan bizler de çok yorgunduk,kaç aydır sergi için koşuşturuyorduk. Bizler aramızda tanışıyor olabilirdik ama, yeni gelen çok arkadaşımız da vardı. Ama tabi ki tanımadığımız için, hepsi de yanımıza gelip ''Ben gezenbilir'den Murat, Ayşe, Fatma... '' diye kendilerini tanıttılar. Ondan sonra da zaten hep beraber sergiyi gezdik, sohbet ettik, vakit geçirdik, fotoğraflar çektirdik.
Toplu fotoğrafı çeken bendim ve çekmeden önce ''Hadi herkes geçsin, hadi şurda durun'' diye söyleyip, hepimiz toplanmıştık.
Cevahir'de binlerce kişi geçiyor, her insana ''Siz gezenbilir'den misiniz? Fotoğraf çekelim'' diye soramayız. Keşke yanımıza gelseydiniz, eminim böyle tatsız bir şekilde sergiden ayrılmazdınız ve hep baraber serginin keyfini çıkartırdık.