Gezenbilir Cherokee'lerinin Beğenilen Fotoğrafları; ZJ, WJ, WK, XJ, KJ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ates Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 550
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 124,639
Ynt: Gezenbilir Cherokee'lerinin Beğenilen Fotoğrafları; ZJ, WJ, WK, XJ, KJ

velfecir' Alıntı:
Yeri burası değil ama dayanamadım sormak istedim.

90-94 model arası 4.0lt , bu araçların yıllık vergileri için ne kadar ödeniyor acaba?

www.gelirler.gov.tr den internet vergi dairesine girin motorlu taşıt vergi hesaplama adımından bilgileri girin...oradan öğrenebilirsiniz.

Etiketler

mertbirincioglu' Alıntı:
www.gelirler.gov.tr den internet vergi dairesine girin motorlu taşıt vergi hesaplama adımından bilgileri girin...oradan öğrenebilirsiniz.

Çok teşekkür ederim.O siteyi biliyordum fakat bir dönem eski model chevrolet s10 almak istiyordum.
4.6lt.

Vergisine baktığımda 1700 falan çıkmıştı.Bu da çok ağır gelir.Sahibine mesaj attım ne kadar veriyorsunuz diye 300 küsür dedi.Bilmem ne indiriminden yararlanıyormuş.

Birkaç araçta daha başıma geldi.Misal geçen bir cj-5 gördüm 3.5lt.
Vergisine yıllık 300 küsür yazmış.Fakat sitede hesaplayınca yıllık 800 çıkıyor.

Hangisine inanayım bilemedim.:smiley:

velfecir' Alıntı:
Çok teşekkür ederim.O siteyi biliyordum fakat bir dönem eski model chevrolet s10 almak istiyordum.
4.6lt.

Vergisine baktığımda 1700 falan çıkmıştı.Bu da çok ağır gelir.Sahibine mesaj attım ne kadar veriyorsunuz diye 300 küsür dedi.Bilmem ne indiriminden yararlanıyormuş.

Birkaç araçta daha başıma geldi.Misal geçen bir cj-5 gördüm 3.5lt.
Vergisine yıllık 300 küsür yazmış.Fakat sitede hesaplayınca yıllık 800 çıkıyor.

Hangisine inanayım bilemedim.:smiley:

Şöyle ki : Genelde motor hacmi büyük araçlarda ve eski model araçlarda geçerli olmak üzere. Eğer o sitede görünen vergi Kasko değer listesindeki araç bedelinizin %5 inden fazla ise ödemeniz gereken vergi bir basamak aşağı düşüyor. Örnek olarak 5.2 cherokeeniz var. o listeye göre yıllık 2900 tl civarında vergi isabet eder. Ama bu aracın kasko değer listesindeki değeri 20.000 tl falan. bunun %5 i 1000 tl eder. vergi 1000 tl den yüksek olduğu için sadece ama sadece 1 basamak aşağı düşüyor yani 5.2 olan cherokee 4000 cc ve üstü sınıfından değil 3500-4000 cc sınıfındaki vergiyi ödüyor. yeterince açık oldu mu bilmiyorum

Çok iyi anladım teşekkür ederim bilgi için,bundan sonra hesaplamaları böyle yaparım

mertbirincioglu' Alıntı:
Şöyle ki : Genelde motor hacmi büyük araçlarda ve eski model araçlarda geçerli olmak üzere. Eğer o sitede görünen vergi Kasko değer listesindeki araç bedelinizin %5 inden fazla ise ödemeniz gereken vergi bir basamak aşağı düşüyor. Örnek olarak 5.2 cherokeeniz var. o listeye göre yıllık 2900 tl civarında vergi isabet eder. Ama bu aracın kasko değer listesindeki değeri 20.000 tl falan. bunun %5 i 1000 tl eder. vergi 1000 tl den yüksek olduğu için sadece ama sadece 1 basamak aşağı düşüyor yani 5.2 olan cherokee 4000 cc ve üstü sınıfından değil 3500-4000 cc sınıfındaki vergiyi ödüyor. yeterince açık oldu mu bilmiyorum
aman mertcim dikkat et, maliyedeki o liste bide sağa doğru gider işte o arada model 15 yaş aralığında ise çıkacak rakam en düşük 2100 tl civarıdır yıllık..

tayfun61' Alıntı:
aman mertcim dikkat et, maliyedeki o liste bide sağa doğru gider işte o arada model 15 yaş aralığında ise çıkacak rakam en düşük 2100 tl civarıdır yıllık..

nasıl yani anlayamadım tayfun abi

mertbirincioglu' Alıntı:
nasıl yani anlayamadım tayfun abi
şöyleki mertcim;
şimdi yeni tescil aldın diyelim, dilekçeyi de verdin 96 model bir araç için ilk çıkan rakam 2900 dlekçe ile 2100 felan oluyor kasko bedeli 23000, ama bak bakalım inen rakam % 5 ini yine geçiyor değilmi :smiley:, doğru çünkü maliye ne yapıyor diyor ki: bizdeki listeye göre: yukardan aşağı bakıyor araç 15 yaş sınırı içinde ve sağa doğru motor hacmi bakıuyor hah ilk tescil senesi bu rakam başka beş kuruş yemez diyor bu sene bunu öde seneye bi dilekçe daha ver bakalım o zaman nereye iner, ama yok dişli çıkarsan ver mahkemeye gerekli yasa maddesini % 5 ile ilgili :smiley:).durum bu.

Bende yeni aldığım 2004 WJ mi biraz gezdiriyim dedim
Fotoğrafçı arkadaşım Mehmet Hanay fotoğrafladı kendisine çok teşekkür ederim.
Beğenilerinize

6K5F7757.jpg

çok hoş bir foto

kazasız belası güzel günlerde ağız tadıyla iyi sürüşler

Bunlarda benden olsun buda benim canavar...

30102010282.jpg

30102010281.jpg

30102010278.jpg

30102010283.jpg

selam arkadaşlar bunlarda benim aslanın resimleri henüz çamurlanmak nasip olmadı yağmur yağmadı karadenize bu bayram ne yapalım.

CIMG0706.jpg

CIMG0722.jpg

CIMG0657.jpg

CIMG0655.jpg

CIMG0661.jpg

gule gule agiz tadiyla jeepli gunler hepimize.

bugün sis farlarımı taktırdım harika oldu hem satacam hem para harcıyorum bu nasıl çelişkidir yaaaa.

CIMG0804.jpg

CIMG0802.jpg

CIMG0800.jpg

düğünden beri kaputta çocuk alışkanlığı devam ediyor anlaşılan... :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.