Gezenbilir; Büyük Ağrı Dağı Tırmanış Etkinliği Duyurusu (23 - 29 Temmuz 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EKARAIS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 87
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,462
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Gezenbilir; Büyük Ağrı Dağı Tırmanış Etkinliği Duyurusu (23 - 29 Temmuz 2011)

Katılım Listesi;
1-Ertürk Aşar
2-Emre Akdere
3-Efe Karaismailoglu
4-Murat Albayrak

Etiketler
Ynt: Gezenbilir; Büyük Ağrı Dağı Tırmanış Etkinliği Duyurusu (23 - 29 Temmuz 2011)

Katılım Listesi;
1-Ertürk Aşar
2-Emre Akdere
3-Efe Karaismailoglu
4-Murat Albayrak
5- çiğdem avcı ( biraz zorlamam gerkecek ama gelme ihtimalim %90)

takip etmek lazım...

TezzMertek' Alıntı:
Fiyat çok yüksek ağabey.

Merhaba,
Fiyat neden yüksek geldi, yanlış anlaşılmasın lütfen bilmediğim için soruyorum öğrenmek adına biraz yeniyim de :smiley:), bu yaz trans kaçkar turu planlıyorum 1.100 tl tutarında bana ağrı dağı tırmanış uygun gibi geldi.

Merhaba Ayşegül Hanım,

Yılların verdiği dağcılık ve kamp deneyimi ile 3200 ve 4200 metrelerde ki mutfak hizmetleri gibi şeyler benim için çok lüks kaçıyor.
Bir diğer konu vücudun yüksek irtifaya uyumu için en doğru şey vücudun sürekli hareket halinde olması ve enerji harcamasıdır.
Böylelikle bünyemiz yüksek irtifaya daha çabuk adapte olacak ve tırmanışta zorlanılmayacaktır.
Tabii bu yazdıklarım kişiden kişiye farklılık gösterebilecektir.
Kamp yerinde yemek yapayım derken çadırınızı veya ellerinizi yakmamak ya da aşırı yorulacağım korkusu duymak istemeyenler için bu fiyat uygun olabilir ama fiyatı ikame edecek durumları (pratiik yemek yapmayı bilmek - kısa sürese 2-3 çeşit yemek hazırlamak) bilen biri (burada bu benim) için fiyat yüksek.
Daha bu fiyatın içine İzmir'den Van ya da Doğubeyazıt'a ulaşım ücreti de ekleneceğini de düşününce.
:(

benim az önce bahsettiğim tutarın içinde ist-trabzon yolculuğu dahil değildi ama anlattıklarınız ve tecrübeleriniz için tur ücreti fazla gibi görünüyor ama anlaşılan siz aşmışsınız :smiley: ne diyelim darısı çaylakların başına (en önce benim).
Efe Bey,bu yıl trans kaçkar yapıp 3000 leri gördükten sonra kısmetse seneye düzenlenirse katlabilirim.Ayrıca biraz sitem olacak ama böyle bir grup neden Kaçkar trans turu düzenlemez ki :(

Beklentiler yüksek olduğundan dolayı maliyet aynı paralelde. Banada biraz yüksek geldi, etkileyen faktör tabiki de mutfak ve profesyonel rehberlik olsa gerek.
Bence Trans Kaçkarlar neredeyse artık tur otobüsleri ile yapılacak durumda. Ağrı Tırmanış etkinliğinin yanında otoban gibi bir kıvamda neredeyse :smiley:

aozturk' Alıntı:
Beklentiler yüksek olduğundan dolayı maliyet aynı paralelde. Banada biraz yüksek geldi, etkileyen faktör tabiki de mutfak ve profesyonel rehberlik olsa gerek.
Bence Trans Kaçkarlar neredeyse artık tur otobüsleri ile yapılacak durumda. Ağrı Tırmanış etkinliğinin yanında otoban gibi bir kıvamda neredeyse :smiley:

hacı gelecenmi gelecenmiii onu söyle :D :D :D :D

aozturk' Alıntı:

Yorumunuz için tşkler,
Deneyimli arkadaşlar için söylediğiniz doğru olabilir :smiley: parkur çok zorlu değilmiş, ama benim gibi çaylaklar için uygun gibi görünüyor, yani güzel bir başlangıç olacağını düşünüyorum :smiley:

Parkur çok zorlu değil ama ya kondüsyon ve yüksek irtifa uyumu Ayşegül Hanım.??
Yürüyüş ve tırmanma (teknik tırmanışı kasetetmiyorum yüksek irtifa yürüyüşü demek istiyorum) deneyimleriniz.??

TezzMertek' Alıntı:
Parkur çok zorlu değil ama ya kondüsyon ve yüksek irtifa uyumu Ayşegül Hanım.??
Yürüyüş ve tırmanma (teknik tırmanışı kasetetmiyorum yüksek irtifa yürüyüşü demek istiyorum) deneyimleriniz.??

destek ve yönlendirmeleriniz için önce tşk etmek isterim, günlük 30 dak açık havada tempolü yürüyüş yapıyorum, tabii yüksek irtifada naparım ne olur bilemiyorum, bunun öncesinde kartepe ve abantta birkaç deneyimim, dalyanda ufak bir deneyimim oldu geçen yıl fotodanda gördüğünüz gibi çok yükseğe çıkmadım ama inanılmaz güzel bir deneyimdi, bilemiyorum bu anlattıklarım sizin için ne ifade ediyor (teknik açıdan)

yorum ve önerileriniz bekliyorum
Tur temmuzda olduğu için yapmam gerekenler için önümde uzun bir süre var diye düşünüyorum :smiley: ne dersiniz:smiley:

B.Ağrı dağı öncesi mutlaka alışma tırmanışları yapmalısınız Ayşegül hanım.

21 - 22 Mayıs tarihleri arasında ki Niğde Emler Zirvesi programı ya da Isparta Eğirdir Dedegöl Dağcılık Şenlikleri var.

Birinden birine mutlaka katılın diyorum.

Emler - Engintepe 3725 , Dedegöl ise 2998 metre.
Tercih sizin.

Tavsiyem ise Dedegöl'ü tercih etmelisiniz. Rota dik olmakla beraber fazla zaman almıyor. Toplam 3,5 - 4 saatte rahatlıkla zirve yaparsınız.
Emler içinse hayli bir uzun yürüyüş var.

Yanlış anlaşılma olabilir mi Murat bey,ben ağrıya değil bu sene kaçkar tarns turu yapacağım, kısmetse bir sonraki yıl da ağrı dağı tırmanışa katılabilirim demiştim :smiley:
zaten şu çaylaklığımla ağrı beni aşar :smiley: kaçkar için önerileriniz var mı...

Aaa doğru ya kaçkardı sizin etkinlik.

Panço tabir edilen bir yağmurluk ve Bilekleri iyi kavrayan sandalet tarzı ayakkabı alınız.
Çok yağmur yağıyorda

TezzMertek' Alıntı:

Panço tabir edilen bir yağmurluk ve Bilekleri iyi kavrayan sandalet tarzı ayakkabı alınız.
Çok yağmur yağıyorda

:smiley: "Bilekleri iyi kavrayan sandalet tarzı ayakkabı " tam olarak anlamadım

TezzMertek' Alıntı:

Çok yağmur yağıyorda
izmirde bu tip modeller var sanırım ;D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,623
Kaydolan Son Üyemiz
kalyoncusenol@gmail.

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR