Gezenbilir; Bolu Aladağlar Kış Kampı Duyurusu (18-20 Şubat 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EKARAIS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 426
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 59,083
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Gezenbilir; Bolu Aladağlar Kış Kampı Duyurusu (18-20 Şubat 2011)

COMPETUS' Alıntı:
İyi akşamlar Aras bey,

Yaklaşık 3 saat önce kartalkayadan gelen arkadaşımdan aldığım bilgi doğrultusunda kamp alanında yaklaşık 25-30 cm kar mevcut.Yarın sabahtan kamp alanıyla ilgili kar durumunu net olarak bildireceğim.

Selamlar,

Güzel haber, teşekkür ederim :smiley:

Etiketler

yabanturk' Alıntı:
Arkadaşlar bu gibi kış kamplarına yeni katılacak arkadaşlarımıza bir öneride bulunmak istiyorum . ben aracımla gittiğim dağ ve kamp faliyetlerinde aracımdan eksik etmediğim malzemelerden biri HAVALI YATAK'tır . nacizane önerim madem herkes arabasıyla geliyor bunlardan birertane edinin . bu hava yatakları zemin ile sırtınız arasında 15 cm lik bir boşluk oluşturduğu gibi resmen çadırda ikiz yatak konforuda yaşamanız cabası :smiley: üzerine bir örtü veya battaniye serdinizmi alltan gelen sovuğu %15 lere kadar düşürüyor .

iki kişilikleri 30 tl pompası 10 tl konfor ve rahatlığı paha biçilemez . alışveriş merkezlerinde bulabilirsiniz. bilenler bilmeyenlere bulanlar bulamayanlara yardımcı olsun .
Yoksa vallaha sabaha kadar diş ve çene tıkırtınız kabusunuz olur :smiley: bilmediğiniz öğrenmek istediğiniz birşey varsa utanmayın sorun .

NOT : ALMAYA GİDERKEN ÇADIRINIZIN ÖLÇÜLERİNİ YANINIZA NOT ALIP GİTMEYİ UNUTMAYIN Kİ ALACAĞINIZ YATAĞIN ÖLÇÜLERİ İLE KIYASLAYABİLESİNİZ.

-10C'lerde tecrübeniz var mı?

Hava yatağı konforlu olacaktır ama yalıtım için mat şart ;)

Volk' Alıntı:
Efe abi merhaba
bolu otogarı batı kapısının hemen çıkışına yeni yapıldı.yani eski yerinden taşındı hem küçük ve düzenli bir yer oldu siz istanbuldan geldiğinize göre bu kapıdan çıkacaksınız.çiğdem abla da şehir içinde inmeyip otogarda ineceğini söyleyecek.otogarda birbirinizi bulabilirsiniz.

Volkan teşekkürler. Şimdi hatırladım. İnşaat yapılırken görmüştüm.

Bolu Otogarına Çiğdemden başka gelen kimse yok mu?
Ankara ya da diğer kentler konvoy yapmıyor mu?

KONVOYLAR

AŞAĞIDAKİ SAATLER HAREKET SAATİDİR. LÜTFEN 20-30 DAKİKA ÖNCE ORADA OLMAYA ÇALIŞIN.

İSTANBUL buluşma noktası TEM üzeri OPET Mehmetçik Vakfı otoparkı (bakınız GE görüntüsü)

18 Şubat Cuma - 19h30
19 Şubat Cumartesi - 07h30

ANKARA (Ankaralı arkadaşlar yer tespit edebilir mi?)

18 Şubat Cuma - 19h30
19 Şubat Cumartesi - 07h30

Diğer kentlerden gelecekler de bu formatta yer ve saat tespit edip yazarsa büyük kolaylık olur.

Otobüsle Boluya gidecekler için Bolu otogarında buluşma saati

BOLU - Bolu yeni otogarı (TEM-Bolu Batı çıkışında) Otogar binası ana girişinin önü

18 Şubat Cuma

1- 22h30 Çiğdem - Efe alacak
2- Murat AYRAL- Kdz. Ereğli (Cuma günü 19:00/20:00 saatleri arasında Boludan geçicem - 2 kişi alabilirim- iletişim : 532 687 64 07)
3-

19 Şubat Cumartesi - 10h30

1-
2-

Otobüsle gelecekler buraya adını ve kaç kişi olacağını yazsın. Arabasında yer olanlar uğrayıp alırız.

yabanturk' Alıntı:
Arkadaşlar bu gibi kış kamplarına yeni katılacak arkadaşlarımıza bir öneride bulunmak istiyorum . ben aracımla gittiğim dağ ve kamp faliyetlerinde aracımdan eksik etmediğim malzemelerden biri HAVALI YATAK'tır . nacizane önerim madem herkes arabasıyla geliyor bunlardan birertane edinin . bu hava yatakları zemin ile sırtınız arasında 15 cm lik bir boşluk oluşturduğu gibi resmen çadırda ikiz yatak konforuda yaşamanız cabası :smiley: üzerine bir örtü veya battaniye serdinizmi alltan gelen sovuğu %15 lere kadar düşürüyor .

iki kişilikleri 30 tl pompası 10 tl konfor ve rahatlığı paha biçilemez . alışveriş merkezlerinde bulabilirsiniz. bilenler bilmeyenlere bulanlar bulamayanlara yardımcı olsun .
Yoksa vallaha sabaha kadar diş ve çene tıkırtınız kabusunuz olur :smiley: bilmediğiniz öğrenmek istediğiniz birşey varsa utanmayın sorun .

NOT : ALMAYA GİDERKEN ÇADIRINIZIN ÖLÇÜLERİNİ YANINIZA NOT ALIP GİTMEYİ UNUTMAYIN Kİ ALACAĞINIZ YATAĞIN ÖLÇÜLERİ İLE KIYASLAYABİLESİNİZ.
Sevgili Yabantürk naçizane bir noktayı düzeltmeme izin ver. Hava yatakları rahat olmakla beraber ancak belirli bir dereceye kadar ısı yalıtımı sağlarlar. Özellikle kış dağcılığı veya kampçılığı gibi kar üzerinde konaklama durumu olacaksa aradaki 15 cm lik hava boşluğu avantaj olmaktan çıkar. Arada hiç bir yalıtım bir malzemesi olmadığı için aradaki hava bütün soğuğu aktarır. Çok soğuk faaliyetlerde bu yüzde şişme matlar bile tek başlarına yetersiz kalırlar. En güzeli kaliteli kapalı hücrelerden oluşan klasik matlardır . Eğer biraz daha rahatınıza düşkünseniz en alta normal mat onun üzerinede şişme mat en güzel çözüm olacaktır. Kampta görüşmek üzere.

( - )derecelerde içinde hava dolu bir yatağın olmasını hiç ama hiç tavsiye etmem.

yabanturk' Alıntı:

navigaturk' Alıntı:
1- Efe Karaismailoglu, İstanbul, 3 kişi + 1 köpek - kendi aracıyla (12 yaşında oğlum geliyor) (Cuma' dan)
2- Murat Albayrak Kdz Ereğli 2 kişi
3- Ender KURUTLU istanbul 3 kişi
4- Ertürk- Ankara- 2 kişi - kendi aracıyla
5- Ayça Yıldırım İstanbul - 1 kişi
6- Adnan Akgün Kdz Ereğli 2 kişi - kendi aracıyla
7- Cenk SARIKAYA Istanbul 2 kişi - Kendi aracıyla
8- Güncel Özak İstanbul 1 kişi - araç yok
9- Çiğdem AVCI Ankara 1 kişi - Araç Yok
10- Oben Miçooğulları Karabük 1 Kİşi-Kendi aracıyla
11- Volkan Çağlar Yıldıran Bolu 1 Kişi - araç yok
12- Çağrı Taşlı - Bolu - 2 Kişi - Kendi aracıyla
13- Levent Sepici - İstanbul - 2 kişi - Kendi aracıyla
14- Burak Dokur - İstanbul - 3 kişi - Kendi aracı ile
15- Altug Özsoydaş - İstanbul 2 kişi - Kendi aracı ile
16- Serhan Ateş Yağız - İstanbul 2 kişi - Kendi aracı ile
17- Funda Erhan - İstanbul
18- Faruk ŞEKERCİ - ANKARA 2 kişi - kendi aracı ile 97 xj
19- Yakup KARAHASAN - Istanbul - 9 kişi - kendi araçlarımız ile (2 adet 4x4, 1adet binek araç),
20- Şenol EŞİYOK - kdz.Ereğli 3 kişi - kendi aracıyla
21- Sedat Açıl - İstanbul 3 Kişi - Kendi aracıyla
22- Mustafa KARAHASANOĞLU - İstanbul - Kendi aracıyla
23- Zafer-İpek-Arel SALAR - İstanbul Kendi Aracı İle
24- Arda - Ufuk Ozcelik - Ankara - Kendi araci ile ( cuma dan )
25- Seyhan ve Ates Karaca, Alper Uluis - Istanbul - kendi araci (4x4)
26- Senan Ansen ve Ebru Akın - Kendi aracıyla
27- Sina Kılıç ve Alper Atmaca - İstanbul - Kendi aracı (4x4)
28- Aras, Arzu Soycaner - İzmir - Kendi aracı ile (Cumartesi sabah varış)
29-Mustafa Selma ELBAŞ 2006 Pajero İstanbul
30- Murat AYRAL - Kdz. Ereğli (3 Kişi-Kendi aracı ile)
31- Gülsemin Kaya İstanbul
32-Arzu Ortaç-İstanbul-kendi aracımla cumadan
33- Alpar Sargın & Süleyman Akyürek ve ben - kendi aracımız ile WV Transporter (Cuma gece varış)
34- Taner KOÇ - Ankara - 4 kişi - Kendi aracı ile
35- Hüseyin Akbulut şimdilik tek aracımla

yarın sabah 7 gibi 4 leventten teme baglanacagım 3 kişi gelebilir ...cep telimden arayabilirsiniz ..

1- Efe Karaismailoglu, İstanbul, 3 kişi + 1 köpek - kendi aracıyla (12 yaşında oğlum geliyor) (Cuma' dan)
2- Murat Albayrak Kdz Ereğli 2 kişi
3- Ender KURUTLU istanbul 3 kişi
4- Ertürk- Ankara- 2 kişi - kendi aracıyla
5- Ayça Yıldırım İstanbul - 1 kişi
6- Adnan Akgün Kdz Ereğli 2 kişi - kendi aracıyla
7- Cenk SARIKAYA Istanbul 2 kişi - Kendi aracıyla
8- Güncel Özak İstanbul 1 kişi - araç yok
9- Çiğdem AVCI Ankara 1 kişi - Araç Yok
10- Oben Miçooğulları Karabük 1 Kİşi-Kendi aracıyla
11- Volkan Çağlar Yıldıran Bolu 1 Kişi - araç yok
12- Çağrı Taşlı - Bolu - 2 Kişi - Kendi aracıyla
13- Levent Sepici - İstanbul - 2 kişi - Kendi aracıyla
14- Burak Dokur - İstanbul - 3 kişi - Kendi aracı ile
15- Altug Özsoydaş - İstanbul 2 kişi - Kendi aracı ile
16- Serhan Ateş Yağız - İstanbul 2 kişi - Kendi aracı ile
17- Funda Erhan - İstanbul
18- Faruk ŞEKERCİ - ANKARA 2 kişi - kendi aracı ile 97 xj
19- Yakup KARAHASAN - Istanbul - 9 kişi - kendi araçlarımız ile (2 adet 4x4, 1adet binek araç),
20- Şenol EŞİYOK - kdz.Ereğli 3 kişi - kendi aracıyla
21- Sedat Açıl - İstanbul 3 Kişi - Kendi aracıyla
22- Mustafa KARAHASANOĞLU - İstanbul - Kendi aracıyla
23- Zafer-İpek-Arel SALAR - İstanbul Kendi Aracı İle
24- Arda - Ufuk Ozcelik - Ankara - Kendi araci ile ( cuma dan )
25- Seyhan ve Ates Karaca, Alper Uluis - Istanbul - kendi araci (4x4)
26- Senan Ansen ve Ebru Akın - Kendi aracıyla
27- Sina Kılıç ve Alper Atmaca - İstanbul - Kendi aracı (4x4)
28- Aras, Arzu Soycaner - İzmir - Kendi aracı ile (Cumartesi sabah varış)
29-Mustafa Selma ELBAŞ 2006 Pajero İstanbul
30- Murat AYRAL - Kdz. Ereğli (3 Kişi-Kendi aracı ile)
31- Gülsemin Kaya İstanbul
32-Arzu Ortaç-İstanbul-kendi aracımla cumadan
33- Alpar Sargın & Süleyman Akyürek ve ben - kendi aracımız ile WV Transporter (Cuma gece varış)
34- Taner KOÇ - Ankara - 4 kişi - Kendi aracı ile
35- Hüseyin Akbulut şimdilik tek aracımla
36- Kadir Tunca (Tommycan) -İstanbul- 1,5 kişi- Eşinin aracı ile :smiley: - Cuma akşamından gitmeyi düşünüyor.

arkadaşlarımız eksiklerimi çok güzel ifade etmişler . çok teşekkür ederim öncelikle . yaz kampçılığı dururken kış kampçılığına gelen aklı selim bir kişi dağ ,doğa ve kampçılık konusunda azbuçuk bir bilgi deneyimine sahiptir düşüncesiyle sanırım detayları yazmayı ihmal etmişim :smiley: hakan arkadaşımız çok güzel açıklamış . ben genelde nalburlardan kolayca temin edebildiğimiz
1. halk dilinde naylon veya laylon örtü ve
2 dağ kazalarında yaralının vücüt ısısını korumak için kullandığımız aliminyum folyoyu çantamdan eksik etmem.
bunları gerektiğinde zemine hava şartlarına bağlı olarak kuru ince dal veya yaprak zemine serdikten sonra naylon ,folyo, ve mat olarak altıma seriyorum aracımda yakınlardaysa en üstede havalı yatak, oluyor vip çadır :smiley: üşüyen olursa beklerim 3 kişilik :smiley: çok sert hava koşullarında mesala fırtınada çadırınızın delinme su ,kar alma ihtimaline karşı naylon 10 numara kurtarıcıdır .
şimdilerde ise 12 volt ile çalışan elektirikli battaniyeler varmış onları araştırıyorum . hatta konu 2009 yılında gene gezenbilir ailesi içinde tartışmaya ve araştırmaya açılmış .

bkz : http://www.gezenbilir.com/index.php?action=printpage;topic=23328.0

tommycan' Alıntı:
36- Kadir Tunca (Tommycan) -İstanbul- 1,5 kişi- Eşinin aracı ile :smiley: - Cuma akşamından gitmeyi düşünüyor.

Bu akşam 19h30'da TEM üzerinde Pendik OPET'den hareket edeceğiz. Gelirseniz birlikte gideriz. Siyah Mitsubishi L200

Arkadaşlar biz de Cumartesi yerine bu akşam yola çıkmaya karar verdik. Saat 19.00'dan sonra keyfimize göre herhangi bir zamanda yola çıkacağız... Gelmek isteyenlere kapılarımız hala açıktır ^^

çok güzel

iki aynı mesaj gitmiş.Sildim o yüzden.

evet sağolsun arkadaşlar birzda olsa belirtmişler şişme yatak ve şişme neyse .Demek ..oluyorki OLMUYORr...(Kusura bakmayın mutlak yeri değildi ama birileri uyarsa bu denilene..yanlış olur diye .ucundan konuya girdim..Gidenlere iyi kamplar ve muhabetler dilerim.)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri