Gezenbilir Bolu Aladağ Gölü Kış Kampı Duyurusu (23 - 24 Ocak 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EKARAIS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 475
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 73,592
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Gezenbilir Bolu Aladağ Gölü Kış Kampı Duyurusu (23 - 24 Ocak 2010)

Volk' Alıntı:
merhabalar
daha önce hiç böyle çadır kamp yapmadığım için birkaç sorum olacaktı.yanımda ne getirmem gerkiyor.özellikle gece uyurken üşümemek için ne getirmeliyim
teşekkürler

Merhaba
Özellikle gece uyurken üşümemek için; iyi bir çadır, uyku tulumu ve matın yanında vücudunuza yapıştırabileceğiniz ve gece yaklaşık olarak 4 saat kadar sizi sıcak tutabilen vücut ısıtıcaları çok işinize yarayacaktır. Tecrübeyle sabittir :smiley: Bu arada termal giyisiler de üşümenizi bir parça engelleyecektir. Kamp malzemeleri satılan yerlerde bulabilirsiniz.

Etiketler

PASIFFLORA' Alıntı:
Merhaba
Özellikle gece uyurken üşümemek için; iyi bir çadır, uyku tulumu ve matın yanında vücudunuza yapıştırabileceğiniz ve gece yaklaşık olarak 4 saat kadar sizi sıcak tutabilen vücut ısıtıcaları çok işinize yarayacaktır. Tecrübeyle sabittir :smiley: Bu arada termal giyisiler de üşümenizi bir parça engelleyecektir. Kamp malzemeleri satılan yerlerde bulabilirsiniz.

çok teşekkür ederim.mustafa abi gerekli ekipmanı getireceğini söyledi(çadır uyku tulumu vs).termal içlik gibi şeyler faydalı olur mu?
ya da battaniye filan :D

Sevgili Volkan ilk kış çadır kampında birazcık üşüyeceksindir ;D muhtemelen ben cumartesi geleceğim, senin içinde uygunsa cumartesi Bolu da buluşur birlikte kamp alanına gideriz, Ben gelirken çadır, -15 uyku tulumu ve mat getireceğim, Termal içlik bulamassan bena mesaj atarsan ben Ankara dan alır gelirim, bunun dışında yanına mutlaka bere, eldiven, fular yada atkı alırsan rahat edersin, yanın da Termos mutlaka olmalı, çadır da ısınmanın bir yolu da sıcak sıvı almaktır :smiley:

Sevgiler,

MKG

Volk' Alıntı:
merhabalar
daha önce hiç böyle çadır kamp yapmadığım için birkaç sorum olacaktı.yanımda ne getirmem gerkiyor.özellikle gece uyurken üşümemek için ne getirmeliyim
teşekkürler

Volkan, ilk kampını kış şartlarında yapman biraz sıkıntı olabilir. Soğukla aran nasıl bilmiyorum. Kendini koruyabilir misin? Mustafa abi sana uyku tulumu, çadır getirecek. Çok önemli bir destek. Kıymetini bil. Kıyafet konusu çok önemli. Benim de söyleyeceğim bir iki şey olabilir.

Kış dağcılığında vücut ısısını korumak çok çok önemli. Bu korumaya ise ayaklarımızdan başlıyoruz. İyi kıyafet çok iyi bir botla başlar. Gece -10 dereceyi görmemiz çok muhtemel. Bunun için kesinlikle su almayan, kalın tabanlı, yüksek bilekli, tam kışlık bir botun olmalı. Botun kalınlığı ayak ısısını korumalı. Bunun içine yüksek konçlu kalın termal çorabın olmalı. Hatta içine bir de ince çorap giymelisin. Ayağın üşürse hasta olursun ve kamp yapamazsın. Bana botunun marka ve modelini yazar mısın?

Ayrıca botun üzerinde diz altına kadar yükselen su geçirmez bir tozluğun olmalı. Yüksek kar olacak gibi görünüyor. Tozluk olmazsa botun bileğinden kar girer ve ayağın ıslanır.

Pantalonun su geçirmez ve müflonlu olmalı. Kayak pantalonları iş görür. içine termal bir altlık (saf yünden uzun paçalı don da iş görür) mutlaka olmalı. Üstün için de aynı şey geçerli. Termal içlik üstüne kapşonu olan müflonlu bir ceket. Aslında ceket altında bir polar kazak çok iyi olur. Yani 3 kat giysimiz olmalı. Isınınca azaltıyoruz. Üşüyünce artırıyoruz.

Eldivenler kayak için olanlardan varsa yeterli. Yine su geçirmez ve müflonlu olacak. Bileklerini kapatacak şekilde uzun olacak.

Geldik başımıza. Vücut ısımızı ençok başımızdan kaybediyoruz. Kar yağışında başını ıslatmayacak müflonlu bir başlık, yoksa yün bere (kulaklarını kapatsın), kaşkol gerekir.

Yedek kalın çorap mutlaka olmalı. Bir şekilde çorapların nemlenirse hemen değiştirmelisin. Islak çorap hasta eder.

Kıyafetle ilgili bir çırpıda söylebileceklerim bunlar. Bunun dışında Mustafa abinin tavsiyelerini dikkate al.

Tekrar etmekte fayda görüyorum. Kış kampçılığı ciddi iştir. Ben çok kamp tecrübem olmasına rağmen ilk kış kampımda hasta olmuştum. Sebebi gece havanın ayaza çekmesiyle -14 dereceyi görmemiz ve maalesef buna uygun malzemem olmamasıydı.

Selamlar

mezeci_67' Alıntı:
Senin hamsi hazır kardeş. ;) :'(

adnan abi muhtemelen cumartesi sabah cıkacağım öğleden sonra gelirim hamsilere bişe olmasın abicim :smiley:) geceyi dağda gecirmesende sırf hamsiler için dağa çıkıp ineceğim :smiley:

Günaydın arkadaşlar,

Hava soğuyor. Meteoroloji Cuma gecesi için Bolu'da -2 derece ve kar yağışı tahmini veriyor. Bolu 750 metre. Biz 1400 metreye gidiyoruz. Bu -3 ila -4 derece daha düşük sıcaklık demek. Yani şimdiden -6'ya kadar düşeceğini öngörebiliriz. Bu daha değişir. Yarın ve Çarşamba daha kesin tahminler olur.

Bolu Kıbrısçık yolundaki karayolu çalışmaları ve yaylada Aladağ göletine giden yolun durumunu öğrenme imkanımız var mı? Bolu karayollarında çalışan bir arkadaşımız var mı?

Bugünden itibaren araçlarımızı hazırlayalım. Yapılması gereken bakımlar var mı? Lastiklerimizin durumu nedir. 2x araçla gelecekler zincirlerini bagaja koysun. Takoz, çeki halatı tamam olsun.

Son durum:

1- Efe Karaismailoglu 3 kişi İstanbul-Sarıyer (Mistubishi L200) Cuma Günü
2- ERTÜRK 3 Kişi Ankara-(Fiat-Tipo 2 x 4) Cuma günü öğleden sonra ordayım (inşallah)
3- ÇİĞDEM 1 kişi (şimdilik) ANKARA (tabanvay) cuma akşam 8 gibi boludayım inşallah
4- Hakan Eker- 1 kişi İstanbul-Pendik.....(Binek oto)
5- Murat&Oya&Berk Albayrak 3 kişi KDZ Ereğli Cuma Günü
6- MKG 2 kişi Ankara
7- Adnan Akgün 1 kişi(şimdilik) Kdz Ereğli.( Suzuki Vitara) Cuma Günü
8- Ayça (Sukuşu) 1 kişi İstanbul Cumadan
9- Funda Erhan 1 kişi İstanbul Cumadan (Ford focus)
10- Eren BALABAN 1 kişi Ankara (Jeep CJ-5)
11- Murat AYÜNAL 1 kişi Ankara (Jeep CJ-5)
12- İlker BULCA 1 kişi Ankara (Jeep CJ-5)
13- Şenol & Alp Eşiyok, Senol Ayyıldız 3 kişi Kdz.Ereğli (Vitara) Muhtemelen cts günü
14- Güven Özdemir&Bülent Cebeci 2 kişi Kdz Ereğli ( Partner Tepee ) Cuma Günü
15- Tolga Şefik ÖZER 2 kişi (şimdilik) İstanbul-Üsküdar (Muhtemelen Cumadan)
16- Senem&korcan,orçun Büyük ihtimalle katılacaklar Ankara cumartesi
17- Reha Yurdakul 2 kişi İstanbul
18- Sedat Açıl 1 kişi İstanbul
19- Mehmet Ali Yücesan 1 kişi İstanbul
20-Ufuk Ozcelik 2 kisi Ankara suzuki vitara- cumadan
21- Ender Kurutlu & Nihan ERKAN 4 kişi İstanbul LR
22- Bora Aygül 1 kişi Bolu ( VW )
23- Selda Özakman 2 kişi Bolu cumadan
24-Seyhan Karaca&Alper Uluiş 2 kişi İst-Anadolu yakası Cumartesi
25-Volkan Çağlar 1 kişi Bolu (Cumartesi)
26-Mehmet Can 1 kişi İstanbul (Range Rover)
27-Samim Düzen 1 kişi Bolu - zj
28-Yaşar Uzun 1 kişi Bolu - vitara
29-Erkan Çimen 1 kişi Bolu - vitara
30-İrfan Bilgin 1 kişi Bolu - cj
31-İsmail Pulatlı 1 kişi Bolu - cj

efe az önce bolu ile görüştüm bişe yokmuş ama çarşamba kar bekleniyomuş

ulusotomotiv' Alıntı:
efe az önce bolu ile görüştüm bişe yokmuş ama çarşamba kar bekleniyomuş

Ünal,
Teşekkürler. Perşembe akşamı ve Cuma sabahı tekrar haber almaya çalışalım.
Selamlar

Selam,

Perşembe akşamı bölgeye gidip, kamp alanı ve yol durumu hakkında son durumu bildiririm................

bolu1414' Alıntı:
Selam,

Perşembe akşamı bölgeye gidip, kamp alanı ve yol durumu hakkında son durumu bildiririm................

Samim,

Bolulu arkadaşların kampa katılması çok mutlu etti. P.mbe akşamı böyle bir rapor verebilirsen çok iyi olur.
Selamlar

EKARAIS' Alıntı:
Volkan, ilk kampını kış şartlarında yapman biraz sıkıntı olabilir. Soğukla aran nasıl bilmiyorum. Kendini koruyabilir misin? Mustafa abi sana uyku tulumu, çadır getirecek. Çok önemli bir destek. Kıymetini bil. Kıyafet konusu çok önemli. Benim de söyleyeceğim bir iki şey olabilir.

Kış dağcılığında vücut ısısını korumak çok çok önemli. Bu korumaya ise ayaklarımızdan başlıyoruz. İyi kıyafet çok iyi bir botla başlar. Gece -10 dereceyi görmemiz çok muhtemel. Bunun için kesinlikle su almayan, kalın tabanlı, yüksek bilekli, tam kışlık bir botun olmalı. Botun kalınlığı ayak ısısını korumalı. Bunun içine yüksek konçlu kalın termal çorabın olmalı. Hatta içine bir de ince çorap giymelisin. Ayağın üşürse hasta olursun ve kamp yapamazsın. Bana botunun marka ve modelini yazar mısın?

Ayrıca botun üzerinde diz altına kadar yükselen su geçirmez bir tozluğun olmalı. Yüksek kar olacak gibi görünüyor. Tozluk olmazsa botun bileğinden kar girer ve ayağın ıslanır.

Pantalonun su geçirmez ve müflonlu olmalı. Kayak pantalonları iş görür. içine termal bir altlık (saf yünden uzun paçalı don da iş görür) mutlaka olmalı. Üstün için de aynı şey geçerli. Termal içlik üstüne kapşonu olan müflonlu bir ceket. Aslında ceket altında bir polar kazak çok iyi olur. Yani 3 kat giysimiz olmalı. Isınınca azaltıyoruz. Üşüyünce artırıyoruz.

Eldivenler kayak için olanlardan varsa yeterli. Yine su geçirmez ve müflonlu olacak. Bileklerini kapatacak şekilde uzun olacak.

Geldik başımıza. Vücut ısımızı ençok başımızdan kaybediyoruz. Kar yağışında başını ıslatmayacak müflonlu bir başlık, yoksa yün bere (kulaklarını kapatsın), kaşkol gerekir.

Yedek kalın çorap mutlaka olmalı. Bir şekilde çorapların nemlenirse hemen değiştirmelisin. Islak çorap hasta eder.

Kıyafetle ilgili bir çırpıda söylebileceklerim bunlar. Bunun dışında Mustafa abinin tavsiyelerini dikkate al.

Tekrar etmekte fayda görüyorum. Kış kampçılığı ciddi iştir. Ben çok kamp tecrübem olmasına rağmen ilk kış kampımda hasta olmuştum. Sebebi gece havanın ayaza çekmesiyle -14 dereceyi görmemiz ve maalesef buna uygun malzemem olmamasıydı.

Selamlar

Efe abi merhaba verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
bot lafuma şu model var

http://www.ayaklarasenlik.com/urun.php?u=1072&uad=lafuma-erkek-bot-vercors-water-proof-outdoor-ayakkabi

ayrıca gore-tex kumaşlı askeri postal var.hangisi daha sıcak tutar bilemeyeceğim ama lafumalar şehiriçinde bile hareketsizken üşütüyor.

termal içlik var.tozluk kayak pantolonu filan yok.içlik üstüne de kamuflaj giymeyi düşünüyorum.

şafak 4

154-dagmanzarasi.jpg

Sevgili Volkan olan, olmayan malzemeyi öğrenmiş oldum, sen eldekini getir, ben seni malzemesiz bırakmam :smiley:

MKG' Alıntı:
Sevgili Volkan olan, olmayan malzemeyi öğrenmiş oldum, sen eldekini getir, ben seni malzemesiz bırakmam :smiley:

tamam mustafa abi :D

Son durum:

1- Efe Karaismailoglu 3 kişi İstanbul-Sarıyer (Mistubishi L200) Cuma Günü
2- ERTÜRK 3 Kişi Ankara-(Fiat-Tipo 2 x 4) Cuma günü öğleden sonra ordayım (inşallah)
3- ÇİĞDEM 1 kişi (şimdilik) ANKARA (tabanvay) cuma akşam 8 gibi boludayım inşallah
4- Hakan Eker- 1 kişi İstanbul-Pendik.....(Binek oto)
5- Murat&Oya&Berk Albayrak 3 kişi KDZ Ereğli Cuma Günü
6- MKG 2 kişi Ankara
7- Adnan Akgün 1 kişi(şimdilik) Kdz Ereğli.( Suzuki Vitara) Cuma Günü
8- Ayça (Sukuşu) 1 kişi İstanbul Cumadan
9- Funda Erhan 1 kişi İstanbul Cumadan (Ford focus)
10- Eren BALABAN 1 kişi Ankara (Jeep CJ-5)
11- Murat AYÜNAL 1 kişi Ankara (Jeep CJ-5)
12- İlker BULCA 1 kişi Ankara (Jeep CJ-5)
13- Şenol & Alp Eşiyok, Senol Ayyıldız 3 kişi Kdz.Ereğli (Vitara) Muhtemelen cts günü
14- Güven Özdemir&Bülent Cebeci 2 kişi Kdz Ereğli ( Partner Tepee ) Cuma Günü
15- Tolga Şefik ÖZER 2 kişi (şimdilik) İstanbul-Üsküdar (Muhtemelen Cumadan)
16- Senem&korcan,orçun Büyük ihtimalle katılacaklar Ankara cumartesi
17- Reha Yurdakul 2 kişi İstanbul
18- Sedat Açıl 1 kişi İstanbul
19- Mehmet Ali Yücesan 1 kişi İstanbul
20-Ufuk Ozcelik 2 kisi Ankara suzuki vitara- cumadan
21- Ender Kurutlu & Nihan ERKAN 4 kişi İstanbul LR
22- Bora Aygül 1 kişi Bolu ( VW )
23- Selda Özakman 2 kişi Bolu cumadan
24-Seyhan Karaca&Alper Uluiş 2 kişi İst-Anadolu yakası Cumartesi
25-Volkan Çağlar 1 kişi Bolu (Cumartesi)
26-Mehmet Can 1 kişi İstanbul (Range Rover)
27-Samim Düzen 1 kişi Bolu - zj
28-Yaşar Uzun 1 kişi Bolu - vitara
29-Erkan Çimen 1 kişi Bolu - vitara
30-İrfan Bilgin 1 kişi Bolu - cj
31-İsmail Pulatlı 1 kişi Bolu - cj

Toplam : 51 kişi :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,531
Kaydolan Son Üyemiz
musaitbiryer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri