Gezenbilir Ankara - Ayaş - Ortabereket Köyü Off-Road Etkinliği (28 Aralık 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 723
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 84,598
Ynt: Gezenbilir Ankara - Ayaş - Ortabereket Köyü Off-Road Etkinliği (28 Aralık 2008)

Ama biz o yolda kaybolmayız artık, (bkz: Köpekler Ansiklopedisi, Cilt :2 Bölüm 9: köpekler yolunu nasıl bulur? ;D ;D )

- aman yanlış anlama olmasın köpeği kendim için kullandım, her köşe başında durunca onları geçtim manasında -

Etiketler
Ynt: Gezenbilir Ankara - Ayaş - Ortabereket Köyü Off-Road Etkinliği (28 Aralık 2

discovery-V8' Alıntı:
Kerimin Relax lığı çok iyiydi gerçekten, Ne içtiydin sen Kerim? Bidaha bende ondan içecem ;D ;D
Neler içtiğimi bi hatırlayabilsem.;)
Bu arada o Relax lıklaYavuzun düştüğü yere bendemi düştüm acaba.?
bugün sanayideydim 90 Lt alan depom artık ancak 70 Lt civarında benzin alır.;D

Her araziden sonra benzin ekonomisi yapacak araç.;D

Ynt: Gezenbilir Ankara - Ayaş - Ortabereket Köyü Off-Road Etkinliği (28 Aralık 2

Geçmiş olsun Kerim, sen tepeden ilk uçarken biraz yan vurmuştu araç, hatta basamağın biri hafif ezilmişti ozaman olmuş olabilir.

Discoda depo plastik, ama allahtan şasinin arasında ben depoyu vursam direk yarılırdı, önünede 5 mm alüminyumdan muhafaza taktırdım sivri bişey araya girerse diye. Çukura düşünce gelen sesi içeriden duyunca içimden iyiki muhafazayı taktırmışım diye geçti .

Ynt: Gezenbilir Ankara - Ayaş - Ortabereket Köyü Off-Road Etkinliği (28 Aralık 2008)

O seste ben tampon aşağıya indi diye düşünmüştüm ve aşağıya inip bakmaya korkmuştum, ama sonra aşağıda hiç bir sorun görmeyince hem şaşırdım hem de sevindim gerçekten :smiley:

Yavuz teşekkürler.
Allahtan depoda kaçak yok.
Bugün aracı tam anlamıyla muayene ettik.
Koruma saçı var ama çok ince,
Vaktim olunca depoyu ve şanzımanı 4-5milim saçla korumaya alacağım.

Benim XJ de plastikti.
İngilizce konuşulan ülkeler parçadan çalıyorlar galiba.;D

DORA DORA DORA ;D

Waaaay capon kardeşliği haaa, tamam ozaman kalemleri kıralım, Onur seni yine o karlı rampaya bekliyorum ;D Kerim senide araziye ;D ;D
ikinizide orada bırakıp dönmek varmış ;D ;D ;D

fastjunkie' Alıntı:
ıy depo plastik mi... işte bir ingiliz ... ;D ;D ;D

Adamlar hafifliğe ve uzun ömür e takmış, kupa alüminyum, depo plastik, motor alüminyum, şanzıman, arazi alüminyum, bunları duyunca insan şimdi bu araç 1000 kiloyu geçmez diye içinden geçiriyor ;D
Tartıya çıkınca 2700 kg, valla bende anlamadım ;D

Bizde Kamikaze ruhu var.
araziye çıkınca çekecek parça bile bulamayabilirsin.;D

discovery-V8' Alıntı:
Waaaay capon kardeşliği haaa, tamam ozaman kalemleri kıralım, Onur seni yine o karlı rampaya bekliyorum ;D Kerim senide araziye ;D ;D

ikinizide orada bırakıp dönmek varmış ;D ;D ;D
hah ....
mazotumuz bitiyor diye yüklenmedik arabaya rampada kalmış numarası yaptık çeksinler diye.. hemen not etmiş. olacak iş değil
;D

;D ;D ;D

Şaka bir yana Kerimin ve Onurun Cesaretine diyecek lafım yok, Stok pajeroyla ben araziye giremezdim, O karlı yolu da Onurun gittiği gibi gidemezdim.

MKG' Alıntı:
ARB kilitlerle ilgili mekanik bir problem yaşamadım, yaşadığım sorunlar hava hortumları ile ilgilidir, ilk montaj aşamasında defransiyele giren hava hortumunu kısa bırakmam nedeni ile arazi şarlartlarındaki esnemelerde hava hortumunu rekordan çıkardı, bu sorunu hortumu biraz uzatmakla çözdüm, ortabereket köyü etkinliğinde yine hava ile ilgili bir sorun oldu yarın sabah bakıp problemi çözeceğim,

Detroit kilit kullandığımda en büyük sorun AKS kesme olayı idi, AKS kestiği anda dağda kaldın demektir.
ARB kilit de ise hava kompresörü ve hortumlardır ancak bunlar insanı dağda bırakmaz en azından. Hava hortumlarını muhtemelen bakır boru ile değiştireceğim ve sorun kökünden çözülecek :smiley:

Avusturya'da bir eğitim almıştım, eğitmen yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık 10 yıldır ARB kilit kullanıyormuş ve çok memnundu (20 yıl kadar Güney Amerika ormanlarına turist götürmüş, gezi yapmış bir adam). Ben Türkiye'de ARB ile ilgili çok fazla şikayet duyduğumu anlattım, o da "problem varsa ya montaj hatasıdır, ya da bakımsızlıktandır, yoksa olmaması lazım" demişti. Ben de arabayı epeyce kullandım, özellikle kilitlendiğindeki PSSSSSSSS! sesine bayılıyordum! ;)

Elektrikli kilit hakkında bilginiz var mı? Malesef hiç kullanan arkadaşım yok!...

Sake Sake Sake ;D ;D ;D

flying surfer' Alıntı:
Avusturya'da bir eğitim almıştım, eğitmen yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık 10 yıldır ARB kilit kullanıyormuş ve çok memnundu (20 yıl kadar Güney Amerika ormanlarına turist götürmüş, gezi yapmış bir adam). Ben Türkiye'de ARB ile ilgili çok fazla şikayet duyduğumu anlattım, o da "problem varsa ya montaj hatasıdır, ya da bakımsızlıktandır, yoksa olmaması lazım" demişti. Ben de arabayı epeyce kullandım, özellikle kilitlendiğindeki PSSSSSSSS! sesine bayılıyordum! ;) Elektrikli kilit hakkında bilginiz var mı? Malesef hiç kullanan arkadaşım yok!...
Bende ki Pajeroda ki kilit elektrikli. pısssslamıyor - vıııııııınnnnn lıyor.;D

Kerim bir daha ki etkinlikte Mustafa Abinin Defendera bin o sesi dinle gerçekten çok hoş :smiley:

discovery-V8' Alıntı:
;D ;D ;D

Şaka bir yana Kerimin ve Onurun Cesaretine diyecek lafım yok, Stok pajeroyla ben araziye giremezdim, O karlı yolu da Onurun gittiği gibi gidemezdim.
abi işin felsefesi orada :smiley: aracla aranda hissel bir bağ oluşturup durumun ehemmiyetini hissettireceksin ;D
mesela mustafa abi defender biryerde zorlandığı zaman nasıl 1 dakika mavi ekran veriyor ve sonra defender dağ bayır bana mısın demiyor ?? işin sırrı bu, araca ayarı vereceksin :smiley: orda diyorki "ya sen burayı çıkarsın ya da iner seni yakarım" ;D
kerim abi için de öyledir herhalde , "ya sen kırılmadan buralardan geçersin ya da hurdaya gidersin" ;D ( kerim abi belki biraz daha tatlı dille söylüyor olabilir herhangi bi kırılma durumunda olaylar aleyhine gelişeceği için, ;D ;D )
benim için de "ya düz yolda gidersin ya da kaza yaparız" (benimki biraz başına buyruk ;D ) demek çok önemli, aracı motive ediyor ;D ;D

deneyin , farkı göreceksiniz.. ;D ;D

yazargezeryolçizer' Alıntı:
Sake Sake Sake
;D ;D ;D

Kafana beyaz bant göndereyimmi, ortasında kırmızı güneş olan ;D ;D Allahtan bizim araçlarda baca yok girecek, eksozdan pajeroyuda sokmak baya bir zor olur ;D ;D ;D

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,907
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR