Ynt: Gezenbilir 80'leri Seviyor...
O yılların bütün olumsuzluklarını hissettikçe tüylerim diken diken oluyor hala yaşadıklarımıza inanamıyorum ,bakın yine bir kaç şey geldi aklıma , Şayet birisinin cebinde es kaza bir yerden bulmuş dahi olsa veya (misal mesleğim ile ilgili o zaman yurt dışından olabildiğinden de fazla türk işçiler araçları ile gelirdi ve bu araçlarda yaptığımız işler sebebi ile bazı araç sahibleri bahşiş olarak yabancı para verirdi bunlar dahil ) eh ,eh diyorum yani bu kelime ifade de çok az kalır EH bir dolar bir mark yani (yuro) cebinizde bir bulunsun , EH bir karton sigara ismi malum o sigara m.....ro aracınız bagajından bir çıksın şuan ki uyuşturucuya müdahele nasılsa o tür işlere de müdahele aynen öyle idi ,daha sonra ailenizin sizden haber alma şansı yok denecek kadar azdı ,canım araçlar lüx otomobiller gümrüklerde erir ,çürür satışa bir türlü çıkarılmazdı 1983 ten sonra rahmetli turgut özal çıkardığı bir kanun ile 3 ay müsade tanıdı aracını aldın aldın alamadın satıyorum dedi ve anında gümrük kapıları açıldı şimdi siz düşünün bir aracın üzerinden kaç aile ekmek yiyor ve kaç aile otomobil gibi artık bugün hiç te lüx olmayan arabalarına kavuştu artı bu araçlarla iş verimi nasıl yükseldi yorumu size kalsın sadece otomobil gümrükleri değil gümrük kapılarının açılması ile güzel türkiyem dünya insanları ile aynı eşyaları birlikte kullanmaya başladı ,şimdi burada başımıza ithalat belasını aldık diyenler çıkabilir , onlarada sözüm şudur peki bir adam lüksün dozunu kaçıracak diye binlerce milyonlarca makina ve cihazlardan mahrum mu kalacağız bana bunu öne süren kişiler ne hastahaneye gitsin nede zamanımızın hiç bir gelişmiş bir aracını kullanmasın hatta dokunmasın diyebilirim ,neyse ben canımdan aziz bildiğim güzel vatanımın her şeyin iyisine ,güzeline layık görüyorum daha iyi daha güzele hep birlikte temennisi ile saygılar sunuyorum.
Atatürkün bir sözü : türk milleti çalışkandır ,türk milleti zekidir ,ne mutlu türküm diyene