Ynt: Gezenbilir 80ler'i Seviyor...
Ben de 80'lerden hatirladiklarimi ozetleyeyim.. simdiye kadar yazilanlara da ek olarak:
Teknolojik 80'ler:
ZX spectrum bilgisayarimiz (bilgisayar?) vardi.. Biz amigaci degildik yani.. Oyunlari teyple yuklerdik, voltaj dustugunde oyun yuklenemezdi ;D (Amigalarin teybinin aletin uzerinde olmasi cok fiyakaliydi, cok kiskanirdim o yuzden)
Bir gun sevgili agabeyime "aağbii, ben simdi bi yazi yazsam, onu teybe kaydetsem kayit kalabilir mi" dedigimde, "olmaz" yaniti almistim ve tum hayallerim yikilmisti
Medyatik 80'ler:
Duran duran'in eyfel kulesindeki, A-ha'nin cizgi roman karelerindeki video klipleri.. Europe'un aslan yeleli solisti, Ne-na, TRT 2. kanalin ne muthis bir ola olmasi, her yilbasinda kac dansoz cikacagi dedikodulari, ses dergisi.. ayrica kara simsek, atlantisten gelen adam, anjinsan, kökler, sahin tepesi, voltran..
Modada 80'ler:
Ennn sacma sapan ve zevksiz buldugum ne varsa 80lerde toplanmisti.. Allahtan cocuktuk da guzel giyinmemize gerek yoktu.. Fosforik berbat baskili t-shirtler, bir nev'i amerikan futbolu silueti olusturan dev vatkalar, "yarasa kol" denen en bir anlam veremedigim yavan kesimler felan felan.. ha bunlarin yaninda sumerbank'in cici mi cici kot ayakkabilari, mekap, salopet ve havlu beyaz corap ;D
Yollarda 80'ler:
Herseyi gectim ama 80'lerin asla untamayacagim yanı, ailemle gezdigim yerler, hele ki ege ve akdeniz kiyilari.. Bu kiyi seridini izmirden Antalya'ya hatta silifke'ye kadar 1 ay gibi bir zamanda gezerdik duraklaya duraklaya.. Yollar yenilenmekte ve hemen her iki sehir arasinda bombayla yamaclar indirilir, biz de patlamanin bitmesini ve yolun acilmasini beklerdik
Bu yolculuklarin yeri hayatimda cok ozel
Babamin dialari bir yerlerde gerci onlardan cikartip da gostermek de isterim ama en azindan zavalli Fethiye'mden bahsedebilirim; Fethiye'yi ilk 4 ya da 5 yasimdayken gormustum.. Oludeniz'e tepeden asagi inerken, akdenizin masmavisini ilk gordugunuz virajda, Oludeniz'in bulundugu vadi, kucucuk bir koy, bi ufak cami (zaten bir tek cami hala ayni) ve geri kalani tarla ve agaclikti.. simdiki gibi otel-motel parsellerinden beton yigin olmus degildi.. ve ben o vadiyi ilkgordugum ani hala unutamam.. büyülenmistim resmen! sonrasinda da oludeniz.. O zamanlar sadece stabilize yol vardi oludeniz kisminin girisine kadar o da
giriste degil ucret kapisi bile yoktu, yalnizca gorevlilerin kaldigi (o da ya orman ya turizm bakanligi gorevlileridir) 2 bungalow vardi hepsi bu.. Yolda carsidan aldigimiz baliklari yemistik sahilde otururken ama annemle babam balik kilciklarini denize savurduklarinda, agabeyimle ben, o cennetten bir kose olan Oludeniz'i ve Fethiye'yi koruma altina almak geregini hissetmistik ve annemlere cok sert bir dille denize balik artiklarini atarak(!) kirlillik yarattiklarini aciklamistik!!!
AAAAh AH! be heeey gunler.. artik Fethiye'ye yillardir gidemez oldum.. Bir sebeple gitsem de icim yaniyor..
Bu sadece Fethiye anım.. En detaylsi bu ama kiyi seridindeki diger noktalar da farkli degil zaten :-[ Silifke, Anamur, Phaselis, Kas, Kalkan, Marmaris.. Allah daha fazla uzecek hallere sokmaz insallah buralari..