Gezenbilir 2013 Kış Kampı (16 - 17 Şubat 2013)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EKARAIS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 298
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,445
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Gezenbilir 2013 Kış Kampı (16 - 17 Şubat 2013)

Sorulacak soruları özel mesaj ya da cep telefonu ile sormayınız lütfen.

Bu sayfalarda açık açık sorun ki aynı sorulara cevap arayan üyelerimiz de moderatör arkadaşların verecekleri yanıttan istifade edebilsinler.

Teşekkürler.

Etiketler

Otelin adı Köroğlu Konağı..........

Linkte Bolu ve civarı konaklama tesislerinin bilgisi var.......Bunlara ek olarak Bolu -Abant yolu üzeri Abant gölüne varmadan son köy olan Dereceören köyünde ABANT MANZARA EVLERİ-CEMİL PİKNİK tesisini de tavsiye ederim........
http://www.bolukulturturizm.gov.tr/belge/1-63988/konaklama-tesisleri.html

teşekkürler, çok faydalı oldu, ilk fırsatta kaçacağım..

Esu' Alıntı:
ıyı gunler herkese
arkadaşlar ben modoratörlere yada kampı düzenleyen arkadaşların irtibat numaralarını bulamadım.
burada paylaşırsanız sevınırım
benım gıbı başka arkadaslarında kamp ıle ılgılı sorcacak soruları olabılır

Mrb. Esu Hnm........(açık isim yazmayınca.... böyle hitap zorunlu oluyor ;D ) Daha önce o bölgede kamp yapmadı iseniz nasıl bir ortamla karşılaşacağınız konusunda bilgi vermesi açısında aşağıdaki linklere bakabilirsiniz......Her iki faaliyet benim de dahil olduğum ESG grubu tarafından yakın tarihlerde yapılmıştır.... ;D
http://212.101.124.54/index.php?topic=93915.0
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=94411.10

yasemin_b' Alıntı:
selamlar, etkinliği takipteyim... (yeni üyeyim ve herkese selamlarımı iletiyorum bu vesile ile :smiley: )
Husky-Monti uyku tulumu bu kamp için yetersiz kalır diye düşünüyorum, fikri olan var mı?
iyi pazarlar!

Merhaba, hoşgeldiniz......
Kış için uygun çadırınız olduğunu varsayarak tulumunuzun bu faaliyet için yeterli olduğu söylenebilir.........Yakın zamanda o bölgede çadırlı kamp yaptık....Gece en fazla -13 oldu......ortalama -8 civarında idi gece......Çadırın için 0 dereceden aşağı düşmedi........ o sebeple -8 konfor derecesi olan tulumunuzla bu faaliyeti yapabilirsiniz................. (Faaliyet sırasında herhangi bir aksilikte bizlerden de yardım alabilirsiniz tabi ki......Merak etmeyin bu tür kamp faaliyetlerinde şimdiye kadar - ki 1996 dan beri bu tür faaliyetler yapıyorum- ciddi bir sorunla karşılaşmadım......Yalnız bir defa gece dere kenarına fenersiz inen arkadaşları kurtlar kovaladı........Bir defa arkadaşım dereye düştü.......ayak parmakları donma tehlikesi geçirdi, ayağındaki ayakkabıları bıçakla kesip çıkardık, bir defa da yiyecekleri dışarda unuttuk.....hepsi dondu.......domatesle duvara çivi çakmıştık ip germek için çivi lazımdı......... ;D ) Bunlar olmuş şeyler ama hepsinin içinde neden olduklarına dair gerekçeler var.....Uygun zamanda onu da anlatırım.........

TezzMertek' Alıntı:
Sorulacak soruları özel mesaj ya da cep telefonu ile sormayınız lütfen.

Bu sayfalarda açık açık sorun ki aynı sorulara cevap arayan üyelerimiz de moderatör arkadaşların verecekleri yanıttan istifade edebilsinler.

Teşekkürler.

Bolgeyi bilen arkadaslara danismak istedigim bir konu var; kamp alanina kadar olan yol sartlariyla ilgili bilgi alabilir miyiz... 4x4 arac kullanmama ragmen genellikle sehir sartlarinda kullandigim icin arazi lastigi veya kis lastigi kullanmiyorum. Mevsim itibariyle yol sartlari mutlaka kis lastigi veya zincir gerektirir bir rota midir acaba?

tommycan' Alıntı:
Merhaba, hoşgeldiniz......
Kış için uygun çadırınız olduğunu varsayarak tulumunuzun bu faaliyet için yeterli olduğu söylenebilir.........Yakın zamanda o bölgede çadırlı kamp yaptık....Gece en fazla -13 oldu......ortalama -8 civarında idi gece......Çadırın için 0 dereceden aşağı düşmedi........ o sebeple -8 konfor derecesi olan tulumunuzla bu faaliyeti yapabilirsiniz................. (Faaliyet sırasında herhangi bir aksilikte bizlerden de yardım alabilirsiniz tabi ki......Merak etmeyin bu tür kamp faaliyetlerinde şimdiye kadar - ki 1996 dan beri bu tür faaliyetler yapıyorum- ciddi bir sorunla karşılaşmadım......Yalnız bir defa gece dere kenarına fenersiz inen arkadaşları kurtlar kovaladı........Bir defa arkadaşım dereye düştü.......ayak parmakları donma tehlikesi geçirdi, ayağındaki ayakkabıları bıçakla kesip çıkardık, bir defa da yiyecekleri dışarda unuttuk.....hepsi dondu.......domatesle duvara çivi çakmıştık ip germek için çivi lazımdı......... ;D ) Bunlar olmuş şeyler ama hepsinin içinde neden olduklarına dair gerekçeler var.....Uygun zamanda onu da anlatırım.........

Kadir......biliyorsun benim tulumda MONTİ :smiley: yazıp yaşadığımız - 13 -8 sıcaklık değerinde tulumda bir yetersizlik yaşamadım.Fakat tulum ile ilgili bilgi soran Bayan yanılmıyorsam.......Bu (-8 -13)değerlerde ve bu Husky Monty tulumla....bir bayanın soğuktan etkilenme olasılığının daha fazla olduğunu unutmayalım.

ibrahim.yeter@gmail.com' Alıntı:
Bolgeyi bilen arkadaslara danismak istedigim bir konu var; kamp alanina kadar olan yol sartlariyla ilgili bilgi alabilir miyiz... 4x4 arac kullanmama ragmen genellikle sehir sartlarinda kullandigim icin arazi lastigi veya kis lastigi kullanmiyorum. Mevsim itibariyle yol sartlari mutlaka kis lastigi veya zincir gerektirir bir rota midir acaba?
Bence,aracınız 4x4 olması sebebi ile sorun olmaz diye düşünüyorum,zira bizden bazı arkadaşlar taksi ile gelmeyi düşünüyorlar .

Baysal Otel'le görüşen oldu mu acaba? Yerleri vardır umarım :smiley:

01. Efe Karaismailoglu.................... İstanbul/2 kişi/4x4 araç/Otel/Yemek/Cumadan
02. Murat Albayrak........................ Kdz Ereğli /2 kişi/Otel/Yemek
03. Berk - Onur Guneri - Cem Ak.... Kocaeli/3 kişi/Çadır / Yemek
04. Çiğdem Avcı..............................Ankara/2 kişi/Çadır/Cumadan
05. Metin Bulman.......................... Kdz Ereğli / 2 kişi/Otel/Yemek
06. Salim Erkul.............................. İstanbul/2 kişi/Otomobil/Otel/Yemek/Cumadan
07. Ender Kurutlu.......................... İstanbul/2 kişi/4x4 araç/Otel/Yemek/Cumadan
08. Erman Tüfekçioğlu................... İstanbul/2 kişi/4x4 araç/Otel/Yemek/Cumadan
09. Adnan Akgün.............................Kdz Ereğli/2 kişi/4x4 araç Otel/Cumadan.
10. Senan Ansen-Ebru Akın........... İstanbul/2 kişi/4x4 araç/Karavan/Yemek
11. Mustafa Kemal Güner...............Ankara/2 kişi/Otel/Yemek
12. Zerrin Yiğiter............................ Ankara /.../Otel/Yemek/Cumartesi
13. Burak Dokur............................ İstanbul/2 kişi/4x4 araç/Otel/Yemek
14. Mustafa Çalışkaner..................Afyon/3 kişi / 4x4 araç /çadır/kendi imkanlarımla ateş başı yemek
15. Mert Kiğılı-Meral Pekcan.........İstanbul/2 kisi / LandRover / çadır/yemek/Cumadan
16. Mehmet Emin Aydın................Ankara/1 kişi / 4x4 araç / çadır yemek/ Cumadan
17. Gülşen İpek............................Ankara/1 kişi/ tabanvay / otel / cumadan
18. Serkan EREN (serkanefe) İstanbul/1 Kişi/4x4 araç /çadır/ kendi başına keyif / Cumadan
19. İbrahim GÜNES......................... istanbul/2kişi/ honda hrv/ çadır / cuma
20. Cevdet Özçelik........................Bolu,üç kişi"bakmışsın altı olmuş "Cumartesi
21. İbrahim Yeter..........................İstanbul / 1 veya 2 kisi / 4x4 / cadir / Yemek
22. Hakan Eker...............................İstanbul / 1 kişi / Karavan / Yemek
23. Sedat & Hülya Açıl....................İstanbul / 2 kişi / 4x4 araç / otel / cumartesiden

Tebrikler güzel katılım oluyor şartlar uygun olursa katılmayı düşünüyorum.

« Yanıtla #122 : Bugün, 03:47:48 »

Alıntı

Read more: http://gezenbilir.com/index.php?topic=94585.0#ixzz2K6dJqtGz

sedat bizde bir kişilik yer bekliyoruz :smiley: Efe abiye bir kişi rezerve ettirdim ama umarım unutmamıştır. :smiley:

hasan110' Alıntı:
Kadir......biliyorsun benim tulumda MONTİ :smiley: yazıp yaşadığımız - 13 -8 sıcaklık değerinde tulumda bir yetersizlik yaşamadım.Fakat tulum ile ilgili bilgi soran Bayan yanılmıyorsam.......Bu (-8 -13)değerlerde ve bu Husky Monty tulumla....bir bayanın soğuktan etkilenme olasılığının daha fazla olduğunu unutmayalım.

evet Hasan hocam erkeklerin vücut sıcaklığı 5 dereceye kadar oynuyormuş bu 5 derecelik sıcaklık farkı ile neyi kastettiklerini bilmiyorum ama bizlerr daha çok üşüme potansiyeline sahibiz.

cidowsky' Alıntı:
« Yanıtla #122 : Bugün, 03:47:48 »

Alıntı

Read more: http://gezenbilir.com/index.php?topic=94585.0#ixzz2K6dJqtGz

sedat bizde bir kişilik yer bekliyoruz :smiley: Efe abiye bir kişi rezerve ettirdim ama umarım unutmamıştır. :smiley:

evet Hasan hocam erkeklerin vücut sıcaklığı 5 dereceye kadar oynuyormuş bu 5 derecelik sıcaklık farkı ile neyi kastettiklerini bilmiyorum ama bizlerr daha çok üşüme potansiyeline sahibiz.

Çiğdem Hocam,
erkeklerin vücut sıcaklığı 5 dereceye düşünce oynadıklarını da nereden çıkarıyorsun......Erkek adam oynamaz, dansetmez........Yemekte bıçak kullanmaz......yemeği çatalın kenarı ile keser yer.......Erkek adam aşık olmaz, erkek adam üşümez, acıkmaz......Erkek adam sakız çiğnemez........çiğnemez diyorum.....çiğnemeeeeeeeeeeeezzzz.. ;D

Şaka bir yana, üşüme durumlarının vücudun barındırdığı dolaşımdaki kan miktarı ile ilgili olduğunu düşünüyorum......Yapılan bir araştırmaya göre kadınların toplam damar uzunluğu, erkeklerden 4 parmak daha kısa olduğu için kadınlar ısıya 5 derece daha duyarlıymış........Bir de kadınlar oje kullandığı için bu da vücudun ihtiyacı olan oksijenin yeteri kadar alınamamasına sebep oluyormuş.....Eeee oksijen girmeyince ne oluyor......Tam randımanlı yanma olmuyor bünyede.....Tam randımanlı yanma olmayınca da iyi bir ısı değeri yakalanamıyor...........Sonra gelsin üşüme, gitsin titreme........Sonra da "hayatım üşüdüysen ceketimi=montumu vereyim mi" ver montu=ceketi..........biz na'pacaz.......titreyeceeeezzzzzzzzz..... Sus bakiiim.......erkek adam üşümez demedik mi..... ;D

tommycan' Alıntı:
Çiğdem Hocam,
erkeklerin vücut sıcaklığı 5 dereceye düşünce oynadıklarını da nereden çıkarıyorsun......Erkek adam oynamaz, dansetmez........Yemekte bıçak kullanmaz......yemeği çatalın kenarı ile keser yer.......Erkek adam aşık olmaz, erkek adam üşümez, acıkmaz......Erkek adam sakız çiğnemez........çiğnemez diyorum.....çiğnemeeeeeeeeeeeezzzz.. ;D

Şaka bir yana, üşüme durumlarının vücudun barındırdığı dolaşımdaki kan miktarı ile ilgili olduğunu düşünüyorum......Yapılan bir araştırmaya göre kadınların toplam damar uzunluğu, erkeklerden 4 parmak daha kısa olduğu için kadınlar ısıya 5 derece daha duyarlıymış........Bir de kadınlar oje kullandığı için bu da vücudun ihtiyacı olan oksijenin yeteri kadar alınamamasına sebep oluyormuş.....Eeee oksijen girmeyince ne oluyor......Tam randımanlı yanma olmuyor bünyede.....Tam randımanlı yanma olmayınca da iyi bir ısı değeri yakalanamıyor...........Sonra gelsin üşüme, gitsin titreme........Sonra da "hayatım üşüdüysen ceketimi=montumu vereyim mi" ver montu=ceketi..........biz na'pacaz.......titreyeceeeezzzzzzzzz..... Sus bakiiim.......erkek adam üşümez demedik mi..... ;D

bu espirili yanıt için teşekkürler ama bazı noktaları fazla ütopik olmuş oje kısmı gibi mesela :smiley: benbir bilimsel araştırmadan alıntı yapmıştım cümlelerimi doğru kuramamış olabilirim oynamaktan oynaklığı kastetmediğimde açık ama :smiley: aşık ve kibar olmuyorsunuz bizde odunsun dediğimizde kızıyorsunuz ama :smiley:

cidowsky' Alıntı:
bu espirili yanıt için teşekkürler ama bazı noktaları fazla ütopik olmuş oje kısmı gibi mesela :smiley: benbir bilimsel araştırmadan alıntı yapmıştım cümlelerimi doğru kuramamış olabilirim oynamaktan oynaklığı kastetmediğimde açık ama :smiley: aşık ve kibar olmuyorsunuz bizde odunsun dediğimizde kızıyorsunuz ama :smiley:

:D ;D Çiğdem....Yurt dışı kaynaklı bir outdoor sitede uykutulumları ile ilgili okuduğum bir bilgiye göre... -5 derece komfor sıcaklığı olan bir tulum,erkeklerde -5.......Aynı tulumluda Bayanlara,,ise komfor sıcaklığı 0 derece olarak kabul gördüğünü yazıyordu.Bundan çıkacak özet -5 bir tulumda Erkek soğuktan etkilenmezken aynı tulum ,,aynı dış soğukluk derecesinde kullanan bir bayan üşüyebilir.....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri