Gezenbilir 2. Geleneksel Ramazan Gecesi Fotoğraf Gezisi (13 Eylül 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan PASIFFLORA Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 219
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 49,443
Ynt: Gezenbilir 2. Geleneksel Ramazan Gecesi Fotoğraf Gezisi (13 Eylül 2008)

Tekrar vesile olanlara teşekkür ederek yazmaya başlamak istedim.
Bazen kendimi aldatıyor iyi fotoğraf çekemediğimi es geçme yolunu seçiyorum. İstanbul beni heyecanlandırıyor. Hep hikayelerini peşinde koşmak öğrendiklerimle benim aramda gizli bir bağ sağlamış gibi düşünmek beni tarifsiz mutlu ediyor. şimdilerin kullandığı söz dizimi ile osmanlının kullandığı aynı değil. şimdiki anlamı daha farklı olabiliyor. Azap kapıya gittik. Giderken Azap ne anlama geliyor diye arkadaşlara sordum. Genelde ızdırap anlamına geliyor dediler. Halbuki Kasımpaşa dolaylarında konuşlanan leventlerin bekar olanlarına verilen bir isimdir azap. onların yatacak yerleri ve konuşlandıkları yer o mevki olduğu için o ismi almıştır.
Bazı arkadaşlar tarafımdan bilgilendiklerini söylüyorlar. İltifat ediyorlar. aslında onların farklı kaynaklardanda bu bilgileri aldıklarına eminim.
Caner haklı Saliha Sultan l.Mahmut'un annesidir. Birgün valide sultan arabayla giderken ağlayan bir kız görünce ona para vermek ister. Kız ise parayı almaz ve su almaya gelmiştim fakat testiyi kırdım bunu beceremiyor olmaktan ağlıyorum der. bu akıllıca cevap üzerine valide sultan tarafından saraya alınır. Büyüdüğünde ll.Mustafa'nın eşi olur. bu hikayeyi oğluna anlatır. Oğlu tahta çıkınca eski çeşmenin yerine bu lale devri döneminin devamı sayılabilecek çeşmeyi yaptırır. Oğlu l.Mahmut'tur. yine oğlu paralı Galata köprüsünün yanında 2. köprüyüde yaptırır. Unkapanı köprüsü diye adlandırılan bu köprü o zamanlar Halvetiye köprüsü diye anılıyormuş. ve ücretsizmiş. Padişahın hayratı.
Bu ve buna benzer bilgileri arkadaşlarla paylaştım ama gerek gurubun fotoğraf gurubu olmasından gerekse biraz dağınık seyir halinde olmasından herkese ulaşamadım.
bu bilgiler eşliğinde bakmak bence daha bir güzel.
Çaylak arkadaşımız (kendine nedense bohemi seçmiş) Nusretiye camiine bakarken mimari özelliğinden dolayı bu tür yapıları pek beğenmediğini ama Burasının farklı olduğunu söyledi. galiba tarih okuyordu. İstanbul'da Tavukpazarında (çemberlitaş) ve hasekide olmak üzere 2 köle pazar yeri vardır. O zamanlar sur içi İstanbul olarak adlandırılıyor. Sur dışındaki köle pazar yeri ise Nusretiye camiinin etrafında kurulurmuş. Burada daha çok Türk kökenli köleler alınıp satılırmış. Sultanların evlenmeden önce çocuk sahibi olmaları yasakmış. Sultan Abdülaziz'in oğlu oluyor Yusuf İzzettin. Annesi bir semtede adını veren Aksaraydaki camininde banisi Pertevnial sultan buradan 2 köle kız alıp. Yaklaşık 9 yıl onarı sarayın çatı katında büyütüyor. kızlar daha sonra saraya yakın kişilerle evlendiriliyorlar. Çeşmidil ve Meyyale. Meyyale gazeteciler cemiyetinin onur başkanlarından gazeteci ve romancı Hıfzı Topuz'un Büyük ninesidir. ben Bohemin aksine u gözle baktım o ll.Mahmut'un Altın alemli Nusretiye Camiine.
Başka etkinliklerde görüşmek ümidi ile hoşçakalın. (gerçi bu da şimdilerde veda mahiyetinde kullanılıyorsa da siz öyle olmadığını bilin)

Etiketler

valla içim gitmedi desem yalan olur ama acayip yorgundum gelemedim

oo tamam abi börek işi benden sorulur hele sarıyere tayin oldum ki hiç sorma

Uzun zamandır Emirgan-İstinye hattında yürümüyordum sen bahanem olacakmışşın gibi geliyor. Bizimkilerede haber verelim senin içinde uygun olan bir hafta sonunu ayarlayalım. Yeni görev yerin hayırlı olsun Ozan'cığım.

İstinyeden sonra bi yedi kilometre daha yürümen gerekecek Bülent abi :smiley:

vahada yürümüyoruzya Ercan sık sık yemek ikmali yaparak 17 km bile yürürüm. varıncada zaten börek var ::smiley: eee çayda söyler. Sigarayı bıraktım nasıl olsa ciğerleri temizlemek lazım ;)

Nerede kalmıştık :D
DSLR dan sonra aralarda kompakt makinem (ayrılmaz parçam) ile çektiklerim.. Valla benim kompaktta çok iş var :D

9598d4d9e2322887bdb203b396e837a7.jpg

893acc84c8d82a0d8bcef368fc51fff5.jpg

c318d4e9e61982a4a8fe3cbdc18b48de.jpg

2bf75f03f80092d9d25f23535f501d7c.jpg

42a62a7f58e2a92b8cfa9e9fe8872e85.jpg

8c09986d426bd6ab4a991e58ef7d7c93.jpg

4bb1488bf7fcb3e0202f0b6957030e4d.jpg

d29805f5ecf7082a925dd4ed65967e53.jpg

243e041b89650865bffa99443abb559c.jpg

2a3ee696ac075b87127fdd01e9a13e2a.jpg

arkadaşlar biliyorum hasretle beni bekliyosunuz :D :D önce bi iki klasik yolluyorum sonra en sevdiklerim gelecek ..
siz :smiley: [attachment=1]

gezenbilir 165.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON MESAJLAR

SON KONULAR