Ynt: Gezenbilir 2. Geleneksel Ramazan Gecesi Fotoğraf Gezisi (13 Eylül 2008)
Evet güzel bir etkinliğide nihayetlenirdik. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımızda oldu. Hatta Sevgili Murat İftar için geldiği İzmir'den proğramını bu etkinliğe de iştirak edebilmek için uzattı. Gerçi sık sık sabaha kadarmı diye sordu ama umarım oda keyif almıştır. Biz en son ayrılan guruptuk. Sedat ve Kadir abinin mihmandarlığında Beşiktaş'ta balı kaymaklı, sahanda yumurtalı bir kahvaltı yapıp ayrıldık. (bu kısım iftardan sonra okunacak)
Ben hasbelkader biraz bilgi sahibi olduğum için parkuru (en azından bir kısmını) tersten gezerek son durumlarını yeniden kontrol ettim.
Sultanahmet meydanıda gezilecekti. Ama doğru bir karar verilerek girilmedi. Çok kalabalıktı ve proğramımız epey aksayabilirdi.
Sultanahmet camisinin sol yanındaki Kasr aynı zamanda yapılan ilk kasr olma özelliini taşır. Padişahın namaz öncesi ve sonrası dinlenmesi amacıyla yapılmıştır. daha önceki yapılan camilerde böyle bir uygulama yoktur
Kasrın balkonu
gerçi daha sonra başka bir bölümde yenibir konu olarak anlatacağım yeni bilgiler ve fotoğraflar topluyorum ama Sultanahmet camiinde pek çok kimsenin bilmediği veya dikkat etmediği noktalar vardır.
camii yapıldığında kendi cebinden para vererek sahibinden satın alarak buraya Hz. Muhammed'in Muallak Taşına basarak Miraç'a çıktığı Kadem-i Şerif'i sergilenmekte imiş. Rivayet o ki peygamber rüyasına girerek onun geri verilmesini istemiş. Od geri göndermiş. şimdi orada bu 4 parçadan oluşan mermer var
Kuran'da cennetle müjdelenen 10 sahabenin adı yazılıdır.