Gezenbilir 2. Geleneksel Ramazan Gecesi Fotoğraf Gezisi (13 Eylül 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan PASIFFLORA Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 219
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 49,510

Etiketler

Ynt: Gezenbilir 2. Geleneksel Ramazan Gecesi Fotoğraf Gezisi (13 Eylül 2008)

iyi akşamlar mustafa fotoraflar çok güzel elline sağlık terlemenedeydi:smiley:)))

Evet güzel bir etkinliğide nihayetlenirdik. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımızda oldu. Hatta Sevgili Murat İftar için geldiği İzmir'den proğramını bu etkinliğe de iştirak edebilmek için uzattı. Gerçi sık sık sabaha kadarmı diye sordu ama umarım oda keyif almıştır. Biz en son ayrılan guruptuk. Sedat ve Kadir abinin mihmandarlığında Beşiktaş'ta balı kaymaklı, sahanda yumurtalı bir kahvaltı yapıp ayrıldık. (bu kısım iftardan sonra okunacak)
Ben hasbelkader biraz bilgi sahibi olduğum için parkuru (en azından bir kısmını) tersten gezerek son durumlarını yeniden kontrol ettim.

Sultanahmet meydanıda gezilecekti. Ama doğru bir karar verilerek girilmedi. Çok kalabalıktı ve proğramımız epey aksayabilirdi.

Sultanahmet camisinin sol yanındaki Kasr aynı zamanda yapılan ilk kasr olma özelliini taşır. Padişahın namaz öncesi ve sonrası dinlenmesi amacıyla yapılmıştır. daha önceki yapılan camilerde böyle bir uygulama yoktur

100_4411.jpg

Kasrın balkonu

100_4412.jpg

gerçi daha sonra başka bir bölümde yenibir konu olarak anlatacağım yeni bilgiler ve fotoğraflar topluyorum ama Sultanahmet camiinde pek çok kimsenin bilmediği veya dikkat etmediği noktalar vardır.

camii yapıldığında kendi cebinden para vererek sahibinden satın alarak buraya Hz. Muhammed'in Muallak Taşına basarak Miraç'a çıktığı Kadem-i Şerif'i sergilenmekte imiş. Rivayet o ki peygamber rüyasına girerek onun geri verilmesini istemiş. Od geri göndermiş. şimdi orada bu 4 parçadan oluşan mermer var

100_4415.jpg

Kuran'da cennetle müjdelenen 10 sahabenin adı yazılıdır.

100_4417.jpg

100_4414.jpg

Kadem-i şerifi gönderince altından bir kadem-i şerif yaptırıp kavugunda taşımış. Sultanahmet camiinin ilk imamı olaan Aziz Mahmut Hüdai'yede bunu ahşap bir kopyasını yollamış. Buda şimdilerde Üsküdar'daki Türbesinde. Üzerinede kendi yazdığı bu beyitleri yazdırmış.

100_4422.jpg

Mihraptaki bu 5 parçada Kabe'den getirilmiştir.

100_4418.jpg

Nur suresi yazılıdır

100_4419.jpg

100_4423.jpg

100_4429.jpg

100_4430.jpg

Yapan bir Aydın'lı (Tralles'li) olunca bazen bunu biz yaptık diyorum.

100_4432.jpg

Sultanahmet caminin bahçesinde uzun yıllardır kitap fuarı oluyor ramazan boyunca daha çok dini kitapların satıldığı bu standlarda bazen tvden izlediğimiz ünlü simalarda oluyor. Yemek proğramından tanıdığımız Oktay usta

100_4431.jpg

Giderken güzergahımız Ayasofya önünden divan yolunu takiben oldu. Divan yolunda Türk ocağı var kurucusu Ziya Gökalp'in mezarı

100_4433.jpg

Bir diğer güzergah ve ilk dinlenme yerimiz Taş handı. Tvden 1001 gece dizisininde bazı sahnelerinin çekildiği yer

100_4435.jpg

100_4436.jpg

100_4437.jpg

100_4438.jpg

100_4445.jpg

Doğrusu benim çektiğim fotoğrafları Caner Öncesi v sonrası diye ayırmakta mümkün onun telkinleri ile daha güzel fotoğraflar çekme imkanı buldum. Sağolasın Caner.

100_4474.jpg

100_4477.jpg

100_4479.jpg

100_4480.jpg

100_4481.jpg

100_4485.jpg

100_4486.jpg

100_4487.jpg

100_4491.jpg

gezinin başı sayılabilecekken uyuklamaya başlayanlar oldu. ama sonuna kadar dayandı hemşerim.

100_4492.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

Bu konuya bir cevap yazın...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler