Gezen Ferozacılar Sohbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tayfunsozer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 335
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,426
Ynt: Gezen Ferozacılar Sohbet Köşesi

Herkeze merhabalar ,

Konuya nereden baslasam bilemedim. Bugun gunlerde pazar 28 Mart .2010. sabah kahvalti ardi babam ( 75 i gecmis ) ve norolajik rahatsizlik gecirmis bir olarak aylardir evde durmakta. dedimki hadi BABA soyle bir dolanalim hem temiz hava aliriz hemde sen gonlunce olta sallarsin ( golde ) diyerek bismillah dedik kemerburgaz yoluna koyulduk.ben oglum ve arkadasim dustuk ciftalan koyu yolu uzerindeki 7 goller bolgesine ...ne hazin dir ki karsimda tepede duran bir cj5 durmakta... tabii bu durum bana bir cesaret verdi. yallah diyerek ufacik bir camur birikintisnine dalarak saplanip kaldik. Babam baya korktu. (her ne kadar yasi ilerlemis olsa da offoad deneyimi ) yok.neyse karsimizda duran ( 30 adim ) mesafedeki cj5 ( full donanimli ) hic killarini dahi kipirdadadip ne yanimiza geldiler nede bize yardimci oldular. ben ve arkadasim yanlarina gittik ( 30 adim ) durumu gormelerine ragmen biz yeniden anlatma ve yardim isteklerimizi dile getirdik. ( inanin dostlar bu durum hakikaten bir memleket ayibidir.) utanmadan sikilmadan Vinclerini calistirmaya 5 metre icin 50 lira istediler. oha dedim nasil bir dayanisma nasil bir 4 x4 ortami bu. ayip cok ayip. sonra degerli dostum Hafizi aradim kendisi istanbul dısındaymis. sag olsun vaar olsun Allah gonlune gore versin. Murat kardesime ulsatim ve taa o bolgeye FEROZA ile 40 dakk ada yetisti verdi. tabi bu arada resimlerini cektigim isoff a bagli 1 adet full donanimli defender 110 yanindaki arkadasi o da 110 defendir full donanimli araclara el salllayarak bana gelip beni o kahreden cukurdan cekmek suretiyle kurtamis oldular. sag olun var olun. hem isoff hem gezenbilir ailesine iyiki varsiniz.

CJ5 mi ne oldu onlar bu arada gitmeye calisirken ayni cukurda battilar ve kaldilar ( hicte umrumda degildi ) daha sonra 2 saat sonra kemerburgaz a yakin yolun saginda sag tarafa yatmis durumda araclarini gorduk ( yine iyi niyet kullanarak kendilerini cekebilecegimiz hatta yardimci olabilecegimiz beyan ettik. ama onlarin son yaptiklarinda dolayi sinirleri iyice gerilimis olmakla teklifimizi ret ettiler.
keyifleri bilir ...bizler hangi cap ve markada 4x4 arac kullanirsak kullanalim once cevreye ve insanlara yardimci olamayi kendimize ilke etmeliyiz. ( ki Gezenbilir ailesi olarak oyleyiz ) bu arada tekrar tekrar Beni o cukurdan kurtaran isoff taki 110 Deffendir lara cok cok tesekkurlerimi bir borc bilerim.

ABCD0017.jpg

ABCD0020.jpg

ABCD0003.jpg

ABCD0004.jpg

Etiketler

Turgut geçmiş olsun...Hayretle izledim bir avuç çamurda Ferozayı batırmayı nasıl becerdin..
okyanusları yüzerek geçtin bir bardak suda boğuldun olacak işmi... ;D
Neyse şaka bir yana baya heyecan yaşamışsın...bir alo deseydin dostum... ;)

Turgut geçmiş olsun,gerçekten ayıp ettin yani hem çamur buluyorsun hemde batıyorsun ve bizleri aramıyorsun.Bu arada o CJ ci arkadaşlar da ettiklerini fazlasıyla bulmuşlar.

Turgutcum geçmiş olsun.Baban için sağlıklar dilerim.Önce biraz paniklese bile Baban için güzel bir gün olmuştur.Size yardıma gelen arkadaşlara da teşekkür ederiz.İnsanlıktan nasibini almayanların o zor durumunuzda sizden para istemeleri 4X4 camiası için yüz karası olmuş.Ama yukarıda fotoğraflarını koyduğun güzel insanlar hala var ve olmaya devam edecektir.Bizim amacımız da bu değilmi ?

Sevgiler,
Tayfun Sözer

Turgut dostum büyük geçmiş olsun,yaşlı Babayı da yormuş ve heyecanlandırmışsın biraz
ama bu işin içinde batmakta var kalmakta,senin adına Defanderci arakadaşalara bende teşekkür ederim.

saygılar.

Sevgili Turgut,

Geçmiş olsun, sanırım orada bekleyen CJ'dekiler orada batanlar olabileceğini ve onları kurtararak para kazanacaklarını düşünen, bu sebeptende orada bekleyen çıkarcılar olabilir. Enez'de görmüştüm, yazın kumsala giren arabaları kurtarmak için bekleyen traktör, o daha insaflıydı 20 TL ye kumdan çekip çıkarıyordu :smiley:
Demekki her off road donanımlı gördüğümüz aracı off roadçu olarak düşünmemeliyiz, ben çok araç gördüm yükseltilmiş, MT lastikli, vinçli, şnorkelli ama hiç asfalttan çıkmamış. Böyle durumlarda etraftaki araçlara güvenmemek, kalınabilecek yerlerden tek araçken uzak durmak gerekli. Kaldığın yere bakılırsa araçta vinç olmasınında bir faydası yok gibi, çünkü vinç bağlanacak bir ağaç yada sabit bir bağlantı noktası gözükmüyor. Neyseki insanlık ölmemiş ve yardım sever birileri sizi kurtarmış.
Sizde, size yardım etmeyen ve zora düşen CJ'ye yardım etmeyi teklif etmekle çok iyi yapmışsınız.

Saygılar

Ersan

feroza34' Alıntı:
Turgut geçmiş olsun...Hayretle izledim bir avuç çamurda Ferozayı batırmayı nasıl becerdin..
okyanusları yüzerek geçtin bir bardak suda boğuldun olacak işmi... ;D
Neyse şaka bir yana baya heyecan yaşamışsın...bir alo deseydin dostum... ;)

fero hayırlı akşamlar

Tayfun Bey,

Harekete geçelim, bir şeyler yapalım diyorsunuz gibi

Saygılar

Ersan

İyi akşamlar...
Nisan ayının ilk organizasyonu yarın sabah 08.00 de ist boğazı çamlıbahçe mevkiinde sabah kahvaltısı ve sonrasında 10.30 kadar balık avlamayı hedefliyoruz... :smiley:

Katılımcılar...

Turgut GERÇİN.(TGE)
Feridun TURNA.(Feroza34)....

Feriduncumm,

Beni eklemene sevindim. Ya Allah deyip NİSAN ilk balik organizasyonunu gerceklestirecegiz. ::smiley: ::smiley:

Merhabalar,

Sabah 06.30 ben Boyacikoye intikal ettim.sabah simiti ve cay bogaza karsi bir baska oluyor. bir kac capari denemem sonrasinda baktim tik yok. bu arada fero aradi hadi Turnaya gidelim dedi .bende 08.30 da koyuldum feroyala bulusmak uzere yola.alta bir kac kare ekledim iyi seyirler.
Turgut.[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

ABCD0009.jpg

ABCD0006.jpg

ABCD0008.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,581
Kaydolan Son Üyemiz
dr.cenkay

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR