Ynt: Gezen Ferozacılar Sohbet Köşesi
Ben geçen sene 3 kere günübirlik Kırklareli-Demirköy tarafına gittim, yanlış hatırlamıyorsam 2 depo LPG harcadım, bir depo ile 180 km gidebiliyorsam gidiş dönüş 360 km hadi arazide de benzin kullandım diyelim, 400 km mesafedir Bahçeşehir'den Demirköy. Demirköy'e giden yol çok güzel, genellikle ormanın içinden geçen güzel bir asfalt, pek sürat yapılacak cinsten bir yol değil, zaten bizim araçlarda pek süratli değil. Ben Nisan ayında Demirköy civarindaki orman içindeki yolların çamuru seven arkadaşları mutlu edecek kadar çamurlu olduğunu düşünüyorum. Gece soğuk olur gibime geliyor ama bölge kurumuş devrilmiş ağaç yönünden bir hayli zengin, konaklamalı kampın olmazsa olması güzel, büyük ve sürekli bir ateş yakılabilir, o ateşte bizi sıcak tutar (test ettim), uyku tulumlarıda rahat uyumamızı sağlar, ama çocuklar ve hanımlar için soğuk olabilir.
Daha yakın bir alternatif Şarköy yakınındaki Uçmakdere, bu sene Ocak ayı başında gitmiştim, bir hayli taşlı, çok dik bir yolu kazara seçip tırmanmıştım, amacımız bir akşam konaklamaktı ama inanılmaz soğuktu ve bizde geri dönmüş, dönüştede dere yolu kesmiş ve içine almış, 300 m kadar derenin içinden gidip yola çıkmıştık, Uçmakdere 800 ila 1.000 m arasında bir rakıma sahip, İSOFF oyunlarının düzenlendiğinin iddia edildiği bir yer var, Google Earth'de N40°48'18.00", E27°18'47.29" koordinatlarına gidip, yakınlaştırıp oradaki 3 resimden birinde İSOFF oyunlarına yapıldığına dair görüntüleri görebilirsiniz. Orada bir tane yağmur sularıyla oluşan ufak göl var, sanırım vıcık vıcık çamurdur etrafı. Uçmakdere sabah erkenden yola çıkıp, iyi bir organizasyonla az durup çabuk varabileceğimiz, arabaları zorlayabileceğimiz, mola verip köfte yiyebileceğimiz bir yer. Günübirlik aktivite için uygun diye düşünüyorum.
Yüce Feroza Konseyi'ne öneri olarak sunuyorum.
Saygılarımla,
Ersan