Gezen Ferozacılar Sohbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tayfunsozer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 335
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,433

Etiketler
Ynt: Gezen Ferozacılar Sohbet Köşesi

forester' Alıntı:
Tayfun Bey,

Harekete geçelim, bir şeyler yapalım diyorsunuz gibi

Saygılar

Ersan

Ersan Bey İğneada önerinizle ilgili arkadaşların düşüncelerini bekliyoruz. :smiley: Bu işin keyfi kalabalıkla çıkıyor. :D
Toplu bir organizasyon için tarih,yer,gezinin biçiminin 2-3 hafta öncesinden belirlenmiş olması gerektiğini düşünüyorum ;)

Sevgi ve saygılarımla,
Tayfun Sözer.

Arkadaşlar '''Çelik Atımı''' satılığa çıkardım.Hafta sonu talipleri ile görüşmem olucak. :(

http://www.sahibinden.com/kawasaki_vn_800_ilk_sahibinden_2004_model_13_600km_garaj_motoru-29WQQaXQQ23350585WQQpXQQdisplayitem

Size iyi eylenceler.
Tayfun Sözer

Arkadaşlar aşağıda fotoğrafları bulunan 5 adet jant ve lastikler hakkında düşüncelerinizi rica ediyorum.Cj6 dan çıkmış 16 jantlar 5 adet.Benim araca taktık uydu.MT lastikler yarı ömrünü tüketmiş gibi stepne sıfır.Üretim tarihine bakmadım ama eskidir.Sahibi ile bir motosiklet alşverişi vesilesi ile tanıştık.Bana bedelsiz vermek istedi.İş görür derseniz ben bir bedel mukabili almayı düşünüyorum.Kaç lira eder dersiniz ? :smiley:

Sevgiler,
Tayfun Sözer

Tayfun abi motorun güzelmiş alacak olan arkadaşa şimdiden hayırlı olsun.Jant lastiğe gelince resimleri göremiyoruz abi.

Tayfun abi gezi için ise tarih belirlensin program daha sonradan yapılabilir.

[attachment=1]

[attachment=2]

DSC05436.jpg

DSC05438.jpg

Tayfun abi ferozana pek yakışacak bir lastik değil gibime geldi,jantların ofseti aracına uygunsa jantları belki kullanabilirsin ama lastikleri bir düşün derim.

MERHABA,
Tayfun bey,

Eger ofset uyuyorsa jant ok ...lastik.*? BİLEMEM ama neden olmasin ...off road icin kullanmak sa amacin bence OK.

selamlarimla

Tge

tayfun bey bu lastikler ferozada pek hoş durmaz jantlarda pek iç açıcıdeğil aracın kendi jantlarına güzel bir mt lastik seçin ok ferozaya yakışmıyor araç ladadan daha çirkingörünüyor ok larla

Arkadaşlar bilgisayarımdaki arıza düzeldi.Tekrar aranızdayım. :D
Jant ve lastiklerle ilgili düşünce ve önerileriniz için çok teşekkür ediyorum.

Nisan ayı etkinliğimiz için arkadaşlardan fazlaca görüş gelmedi.Acaba biraz daha mı ara vermek gerekir ? Tüm arkadaşlarımızın her zaman katılımı mümkün olmayabilir tabi.Ama geçen yüksek katılımlı birlikteliğimizin de tadı damağımda kaldı.(Köftelerin de :smiley: ) Küçük bir araştırma yaptım:
Özellikle 15-20 gün sonrası için hava raporlarına fazla güvenilmemekle beraber; 17 nisan itibariyle Kırklareli ve üç komşu ilde Havanın parçalı bulutlu ve sıcaklığın ortalama gündüz (18-20) , gece (9-10) derece civarında olacağı tahmin ediliyor.Bir hafta sonrasının daha kötü olmayacağı varsayımı ile tarihi 24-25 Nisan olarak belirlesek diyorum.Mesafenin 250-300 km.olduğunu da düşünerek(Civarda yapılacak turlarla muhtemelen 600-700 km.yol yapılacağı göz önüne alınarak) hava ve diğer şartlar el vermiyorsa günü birlik, sartlar elverişli ise harcıyacağımız yakıtı da amorti edecek 2 günlük arazili - kamplı gezi yapılabilir mi ? Diyorum.Kamp ateşinde alabalık birazcık da komşu ilimizden içecek (komşu il Tekirdağdır ;D) ve doya doya sohbet :D bana çekici geliyor.Dilerseniz Eş ve çocuklarımızı da bu keyifli geziye dahil edebilirz.Değerli görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

Sevgi ve saygılarımla
Tayfun Sözer

Merhaba Tayfun bey,

Benim icin ugundur.( Henuz full time calismadigimdan ) gerci gunubirlik bir gezintide fena omaz. ama direkt bir adres belirleme sart.
Ornek 1 : catalca ve istranca ,
Ornek 2 : kirklareli ve civarlari ( barajin oldugu taraf )
Ornek 3 : Tekirdag sarkoy arasi sulak alanlar ..

Gunubirlik tur iicinde , Kemerburgaz ciftalan taraflari yedi goller bolgesi hem arazi duz ( cocukar icin ) hemde kamp ve piknik icin elverisli
tabi akaryakitan da kazancli olacaz.

Selamlar

Ben geçen sene 3 kere günübirlik Kırklareli-Demirköy tarafına gittim, yanlış hatırlamıyorsam 2 depo LPG harcadım, bir depo ile 180 km gidebiliyorsam gidiş dönüş 360 km hadi arazide de benzin kullandım diyelim, 400 km mesafedir Bahçeşehir'den Demirköy. Demirköy'e giden yol çok güzel, genellikle ormanın içinden geçen güzel bir asfalt, pek sürat yapılacak cinsten bir yol değil, zaten bizim araçlarda pek süratli değil. Ben Nisan ayında Demirköy civarindaki orman içindeki yolların çamuru seven arkadaşları mutlu edecek kadar çamurlu olduğunu düşünüyorum. Gece soğuk olur gibime geliyor ama bölge kurumuş devrilmiş ağaç yönünden bir hayli zengin, konaklamalı kampın olmazsa olması güzel, büyük ve sürekli bir ateş yakılabilir, o ateşte bizi sıcak tutar (test ettim), uyku tulumlarıda rahat uyumamızı sağlar, ama çocuklar ve hanımlar için soğuk olabilir.

Daha yakın bir alternatif Şarköy yakınındaki Uçmakdere, bu sene Ocak ayı başında gitmiştim, bir hayli taşlı, çok dik bir yolu kazara seçip tırmanmıştım, amacımız bir akşam konaklamaktı ama inanılmaz soğuktu ve bizde geri dönmüş, dönüştede dere yolu kesmiş ve içine almış, 300 m kadar derenin içinden gidip yola çıkmıştık, Uçmakdere 800 ila 1.000 m arasında bir rakıma sahip, İSOFF oyunlarının düzenlendiğinin iddia edildiği bir yer var, Google Earth'de N40°48'18.00", E27°18'47.29" koordinatlarına gidip, yakınlaştırıp oradaki 3 resimden birinde İSOFF oyunlarına yapıldığına dair görüntüleri görebilirsiniz. Orada bir tane yağmur sularıyla oluşan ufak göl var, sanırım vıcık vıcık çamurdur etrafı. Uçmakdere sabah erkenden yola çıkıp, iyi bir organizasyonla az durup çabuk varabileceğimiz, arabaları zorlayabileceğimiz, mola verip köfte yiyebileceğimiz bir yer. Günübirlik aktivite için uygun diye düşünüyorum.

Yüce Feroza Konseyi'ne öneri olarak sunuyorum.

Saygılarımla,

Ersan

Tayfun Bey,

Lastikler askeriyede Tuzla Jeeplerde kullanılanlara benziyor, yanlış bilmiyorsam o lastiklerin hız limiti çok düşük, birde ahı gitmiş vahı kalmış gibi.

Saygılar

Ersan

Merhabalar,

Gunubirlik bir tur icin Tekirdag YAGİZ koyu ve goletini oneriyorum. gerci rakim hicte korkulacak gibi yuksek degil nerdeyse deniz sevyesinde hani olur da gece konaklama durumu olursa ..bence bicilmis kaftan.... Ersin beye de katiliyorum Demirkoy.... manzara ve oksijen bol ama bahara karsi alerjisi olanalari da unutmamak lazim. ( ben ) gerci yuz ..solunum maskesi takarim problem degil onemli olan birlikte guzel bir etkinliik yapmak. hadiiin ama sabirsizlaniyorummmm.............

Tge

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR