Gezen Ferozacılar Sohbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tayfunsozer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 335
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,441
Ynt: Gezen Ferozacılar Sohbet Köşesi

Turgut Bey,

Google'da ve Google Earth'de aradım bulamadım sizin öneriniz olan "Tekirdag YAGİZ koyu ve goletini", sanırım Türkçe klavye kullanmıyorsunuz bende ararken hem köy hem koy olarak aradım ama bulamadım, belki dedim deniz kenarında bir koydur. Google'da ve Google Earth'de bulunamadığına göre bayağı sakin ve az kişinin bildiği bir yer olsa gerek, böyle yerler benim için tercih sebebidir. Yakacak odun ve temiz su bulmakta sorun yoksa kampta yapabiliriz. Size zahmet olmazsa Google Earth'den koordinatlarını çıkarabilirmisiniz?

Diğer arkadaşlarında önerilerini bekliyoruz.

Saygılar

Ersan

Etiketler

iyi aksamlar Ersan bey,

Tabii neden olmasin ben yine bakar kordinatlari vermeye calisirim.
Bahsi gecen yer Tekirdag merkezi gectikten sonra ilk sapak olan kumbag i da geciyoruz istikamet malkara kesan yolu takribi 7 KM sonra solda tarafta kaliyor. o köyde yerli ve eski bir sarap imalathanesi var. sarap hanenin onunden gecilerek yine takribi 2 km mesafeden sonra Yağız goletine ulasiyoruz. hem yuksek yerde hemde agaclar icerisinde. ... Ben gecen yil cumartesi ve pazar orada konaklamistim.
hatta ve hatta babamin koyunde tarlamizin orta yerinde acık isletmenin olusturdugu harika yapay gol mevcut etrafi pancar ve karpuzla ekili :eek: :eek: bir ihtimal Yagiz Göletinden 60 km daha giderek malkara girisi sahin koyunden gecis yaparak harmanli köyüne bahsi gecen etrafi ekili golete de gidilebilir.

selamlarimla

Tge

forester' Alıntı:
Tayfun Bey,

Lastikler askeriyede Tuzla Jeeplerde kullanılanlara benziyor, yanlış bilmiyorsam o lastiklerin hız limiti çok düşük, birde ahı gitmiş vahı kalmış gibi.

Saygılar

Ersan

Ersan Bey haklısınız lastikler Askeri cj6 dan çıkma ve aşınmış.Ama cazip tarafı 1-benim için ucuz bir çözüm olması, 2- 16 jantlar ne kadar bir ilave ağırlık getirir bilmiyorum ama lastiklerin inceliğinin yakıtı fazlaca arttırmıyacağını varsaymam 3-lastik çapının yaklaşık 2.5 cm artması .Bu da aracı şimdiki durumundan 1.2 cm daha yükseltiyor.
Ferozamı tek araç ve binek olarak kullandığım için olarak modifiye yükseltme yapmak istemiyorum.Günlük kullanımda yeni taktırdığım Dueler 694 lastiklerden estetik ve performans bakımından çok memnunum.Cemal Bey haklı olarak lastikleri estetik bulmadığını belirtmiş.Ben sadece arazi için düşünüyor , estetiği 2. planda bırakıyorum.Ayrıca stepnesini denemek için takdık bana çok kötü gelmedi.Şu varki lastikler kullanılmayacak durumda ise Jantları almayı düşünmem.Çünkü düşündüğüm incelikte MT lastik bulunmuyor.Bulabildiğim en ice MT lastik 205/75/15 ve 195 TL X 5 =980 TL karşılığında kendi jantlarıma her etkinlik öncesi söküp takmak da cazip gelmiyor.Biraz abes olucak ama Lastikleri yok sayarsak 5 adet 16 Jant için ne ödesem hesaplı sayılır bir fikriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.Bu arada İmkan bulursak Feridun Beyle ,söz konusu Jant ve lastikleri araç üzerinde görmek ve test etmeyi düşünüyoruz.

Saygılarımla.
Tayfun Sözer.

Kesilip biçilen Cj6 dan görüntüler

[attachment=1]
[attachment=3]

DSC05437.jpg

DSC05438.jpg

Tayfun Bey,

Jant konusunda uzman olan Arkadasımız Feridun Bey, en iyi bilgiyi o verir diye düşünüyorum. Lastiklerde biraz diş var gibi gözüküyor, eğer çok hesaplı bir fiyata alacaksanız, alın deneyin derim, olmadı en kötü ihtimalle jantları satar paranızı amorti edersiniz sanırım.

Saygılar

Ersan

Arkadaşlar,

Önümüzde ki Cuma Feroza'mı muayeneye götüreceğim, bizim araçlardaki arkadaki çeki demiri standart ama muayenede bir sıkıntı yaratacakmı bilmiyorum, tecrübesi olan varmı?

Geçen cuma gaz sızdırmazlık raporu aldım, Hadımköy'e de bir hafta önce açılmış, bana 3 km uzak ama bilmediğimden taaaaa Kumburgaz'a gidip 4 saat bekledim, sızdırmazlık raporumu aldım, orada muayene yapan mühendisler aynı zamanda LPG yi daha verimli kullanmak için muayene esnasında bilgide veriyor, meğersem benim kumanda anahtarı bozukmuş, araç stop edince veya kontak yarım açık motor çalışmazkende LPG yi havaya gönderiyormuşum. Yeni anahtar taktırdım.

Bu arada beraber yaptığımız geziden bu yana Feroza'yı benzinle kullanıyorum, benim aracın motoru benzinle çok daha iyi performansa sahip oluyor. LPG ile 3 le çıkabildiğim yokuşu benzinle 5 le rahatlıkla çıkabiliyorum. Bu konuda fikri olan LPG'den daha iyi performans almayı başarmış arkadaşımız varsa, bilgilerin paylaşırsa sevinirim.

Saygılar

Ersan

Turgut Bey,

Tarifinizden faydalanarak bir göl buldum, koordinatları N40°55'22.89", E 27°24'7.00", burasımıdır?

Saygılar

Ersan

forester' Alıntı:
Arkadaşlar,

Önümüzde ki Cuma Feroza'mı muayeneye götüreceğim, bizim araçlardaki arkadaki çeki demiri standart ama muayenede bir sıkıntı yaratacakmı bilmiyorum, tecrübesi olan varmı?

Geçen cuma gaz sızdırmazlık raporu aldım, Hadımköy'e de bir hafta önce açılmış, bana 3 km uzak ama bilmediğimden taaaaa Kumburgaz'a gidip 4 saat bekledim, sızdırmazlık raporumu aldım, orada muayene yapan mühendisler aynı zamanda LPG yi daha verimli kullanmak için muayene esnasında bilgide veriyor, meğersem benim kumanda anahtarı bozukmuş, araç stop edince veya kontak yarım açık motor çalışmazkende LPG yi havaya gönderiyormuşum. Yeni anahtar taktırdım.

Bu arada beraber yaptığımız geziden bu yana Feroza'yı benzinle kullanıyorum, benim aracın motoru benzinle çok daha iyi performansa sahip oluyor. LPG ile 3 le çıkabildiğim yokuşu benzinle 5 le rahatlıkla çıkabiliyorum. Bu konuda fikri olan LPG'den daha iyi performans almayı başarmış arkadaşımız varsa, bilgilerin paylaşırsa sevinirim.

Saygılar

Ersan

Merhabalar Ersan bey,
ferozalarda hem lpgde hem benzinde aynı performansı elde etmek mümkün değil(miş)
aynı konuyu bende danışmıştım ustama,onun söylediğine göre motor avans ayrları ya benzine yada lpgeye göre ayarlanıyormuş
iki yakıtın yanma derceleri farklı olduğu için bu,ikisinin arasındaki performans açığı sıralı sistem lpg de önlene biliyormuş,fakat bunuda ferozaya uygulamak mümkün değil karbüratörlü olduğu için.

saygılarımla

Ersan bey merhaba,

Kordinatlar dogrultusunda Yazir köyü görünüyor.Halbuki eskiden beri hatta oranin yerlieri YAGİZ köyü diye bilmekte.

Benim aracinda 10 cu ayda fenni muayenesi geliyor. hadi hayirlisi bakalim. gelismeleri sabirsizlikla bekliyor olucam.

selamlar

Turgut

tge' Alıntı:
Ersan bey merhaba,

Kordinatlar dogrultusunda Yazir köyü görünüyor.Halbuki eskiden beri hatta oranin yerlieri YAGİZ köyü diye bilmekte.

Benim aracinda 10 cu ayda fenni muayenesi geliyor. hadi hayirlisi bakalim. gelismeleri sabirsizlikla bekliyor olucam.

selamlar

Turgut

Merhaba Turgut

benim muayene da 10cu ayda bu gidişle ancak muayene istasiyonunda görüşe bileceğiz seninle ;D ::smiley:...
kal sağlıcakla,görüşmek üzere

İsmail.bey,

Ne var ne yok ? 2 haftadir herhangi bir etkinlik yapmadin anlasilan.bak bana gecen hafta gittim ve de 1 metre kare alanda saplanip kaldim.heheheh ;D
Bu hafta sonu cok sukur bir sakatlik olmadi. ( Cünki evdeydim ) :p :p :p

selamlar

Turgut

Merhabalar İsmail Bey,

Karbüratörlü Feroza'da LPG yi çalıştırabilmek için karbüratöre giren havanın çok az olması lazım, böyle olunca LPG mikserinin ortasında hava giren deliği çok küçük yapıyorlar, yada karbüratöre hava giriş yerini bantla ufaltıyorlar. Böyle yapılmış sistemlerde aracı benzinle çalıştırmak isteyince; benzinin ihtiyaç duyduğu hava miktarı yetersiz kalıyor. Kullanıcıda benzin ile LPG arasındaki farkı anlayamabiliyor. Ben mikserin ortasında hava geçen deliği bir hayli büyüttüm, hava filitresinden önceki yerede bir tane klape koydum LPG deyken fazla hava girişini engelleyen, benzindeyken de yeterli hava girmesini sağlayan bir nevi vana yaptım. Hava girişi artınca benzinle çalışan motorun kudretide arttı. Benim araçta şnorkelde var, buda daha soğuk havanın girmesini sağlıyor karbüratöre, soğuk hava oksijen yönünden sıcak havaya göre daha zenginmiş, ısınmış hava genleştiği için oksijeni az olurmuş (bu sitede okudum), oksijeni bol soğuk hava benzinle birleşince daha iyi yanar ve verim verirmiş. Aracı ilk aldığımda bu yaptığım değişiklikler yoktu ve LPG ile benzin arasındaki farkı anlayamadım, bu değişliklerden sonra benzinle çalışan motor o kadar kudretlendi ki, LPG ile kullanamaz oldum.

Saygılar

Ersan

Turgut Bey,

Fark etmez köyün adı Yazir yada YAGİZ olmuş, siz yer güzel diyorsanız o yeterli benim için, gölde balıkta varmıdır?

Saygılar

Ersan

Ersan bey merhaba,

Ben gecen yil konakladigimda geceden herzamanki gibi yasaklari cignemekle kendilerine ilke edinmis birkac ag balkikcisina rastladim
basta uzaktan soyle bir beni takip etmislerdi. hani tepedeki sis lambalari ve arkadaki uzun anten felan ( resmi arac sanmislardi ) sonra bir kac sohpet oldu. AK balik adinda bir tur ve pullu sazan olduguna sahit oldum . oltama pek buyuk olmamakla beraber nefsimi giderecegim
sayida ( geceden yemleme yapmak kaydiyla ) tutup amator ve profesyonel tatli su avciligina yakisir sekilde tekrar suya salmistim.
selamlarimla

Turgut

Herkeze merhabalar,

Gunubirlik rota olarak SİLİVRİ ( Sinekli ) köyünü bir alternatiftir.hem cocuklarin oynayabilecegi oyun parkurlari + cesme + WC+ beton masa ve oturma grubu ile Golet bulunmaktadir. esli ve cocuklu olanlar icin bicilmis kaftan....Ben zaman buldukca ( ilk bahar - yaz -sonbahar ) birer gecelik giderim. yolu asfalt camur yok gibi.

saygilarimla

Turgut

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.