forester' Alıntı:Cevdet Bey,
Yarın sabah saat 9 da belli olacak, sizi haberdar ederim
İyi akşamlar
Ersan
forester' Alıntı:Tayfun Bey,
Kırklareli, Demirköy, İgneada, Longoz Ormanlarına 6-7 kere gitmişliğim var, hatta bazıları cumartesi günü günübirlik. Eğer iyi organize olabilirsek, yolda az durursak, sabah erkenden yola çıkıp, varsa longoz ormanlarında çamurlara batıp, sahile çıkabilir, ateş yakar birşeyler yer geri dönebiliriz, bence gün yeter. Eğer iyi uyku tulumları varsa, gece konaklamanında çok büyük bir sorun olacağını sanmıyorum, tabii ki geceleri soğuk olur ama büyük bir ateş etrafındaki güzel sohbette biraz soğuk havada olur düşüncesindeyim. Gruptaki arakadaşların çoğunluğu çamurda ve derin derelerde oynamayı seviyor, tam istedikleri gibi bir yermidir ona emin değilim. Bence en iyisi Nisan içinde günü birlik gidip görelim, kamp yapmayı mayısa bırakalım derim.
Sivriler Köyünün ıssız sahili
[attachment=1]
forester' Alıntı:Ben geçen sene 3 kere günübirlik Kırklareli-Demirköy tarafına gittim, yanlış hatırlamıyorsam 2 depo LPG harcadım, bir depo ile 180 km gidebiliyorsam gidiş dönüş 360 km hadi arazide de benzin kullandım diyelim, 400 km mesafedir Bahçeşehir'den Demirköy. Demirköy'e giden yol çok güzel, genellikle ormanın içinden geçen güzel bir asfalt, pek sürat yapılacak cinsten bir yol değil, zaten bizim araçlarda pek süratli değil. Ben Nisan ayında Demirköy civarindaki orman içindeki yolların çamuru seven arkadaşları mutlu edecek kadar çamurlu olduğunu düşünüyorum. Gece soğuk olur gibime geliyor ama bölge kurumuş devrilmiş ağaç yönünden bir hayli zengin, konaklamalı kampın olmazsa olması güzel, büyük ve sürekli bir ateş yakılabilir, o ateşte bizi sıcak tutar (test ettim), uyku tulumlarıda rahat uyumamızı sağlar, ama çocuklar ve hanımlar için soğuk olabilir.
Daha yakın bir alternatif Şarköy yakınındaki Uçmakdere, bu sene Ocak ayı başında gitmiştim, bir hayli taşlı, çok dik bir yolu kazara seçip tırmanmıştım, amacımız bir akşam konaklamaktı ama inanılmaz soğuktu ve bizde geri dönmüş, dönüştede dere yolu kesmiş ve içine almış, 300 m kadar derenin içinden gidip yola çıkmıştık, Uçmakdere 800 ila 1.000 m arasında bir rakıma sahip, İSOFF oyunlarının düzenlendiğinin iddia edildiği bir yer var, Google Earth'de N40°48'18.00", E27°18'47.29" koordinatlarına gidip, yakınlaştırıp oradaki 3 resimden birinde İSOFF oyunlarına yapıldığına dair görüntüleri görebilirsiniz. Orada bir tane yağmur sularıyla oluşan ufak göl var, sanırım vıcık vıcık çamurdur etrafı. Uçmakdere sabah erkenden yola çıkıp, iyi bir organizasyonla az durup çabuk varabileceğimiz, arabaları zorlayabileceğimiz, mola verip köfte yiyebileceğimiz bir yer. Günübirlik aktivite için uygun diye düşünüyorum.
Yüce Feroza Konseyi'ne öneri olarak sunuyorum.
Saygılarımla,
Ersan
tge' Alıntı:Merhabalar,
Gunubirlik bir tur icin Tekirdag YAGİZ koyu ve goletini oneriyorum. gerci rakim hicte korkulacak gibi yuksek degil nerdeyse deniz sevyesinde hani olur da gece konaklama durumu olursa ..bence bicilmis kaftan.... Ersin beye de katiliyorum Demirkoy.... manzara ve oksijen bol ama bahara karsi alerjisi olanalari da unutmamak lazim. ( ben ) gerci yuz ..solunum maskesi takarim problem degil onemli olan birlikte guzel bir etkinliik yapmak. hadiiin ama sabirsizlaniyorummmm.............
Tge
forester' Alıntı:Turgut Bey,
Google'da ve Google Earth'de aradım bulamadım sizin öneriniz olan "Tekirdag YAGİZ koyu ve goletini", sanırım Türkçe klavye kullanmıyorsunuz bende ararken hem köy hem koy olarak aradım ama bulamadım, belki dedim deniz kenarında bir koydur. Google'da ve Google Earth'de bulunamadığına göre bayağı sakin ve az kişinin bildiği bir yer olsa gerek, böyle yerler benim için tercih sebebidir. Yakacak odun ve temiz su bulmakta sorun yoksa kampta yapabiliriz. Size zahmet olmazsa Google Earth'den koordinatlarını çıkarabilirmisiniz?
Diğer arkadaşlarında önerilerini bekliyoruz.
Saygılar
Ersan
tge' Alıntı:ekte sinekli ve cevresini, yorumlariniza sunuyorum.
TGE
[attachment=1][attachment=2]
tayfunsozer' Alıntı:Arkadaşlar Ersan veTurgut Beyin önerileri hakında düşüncelerinizi bekliyoruz. İş bağım olmadığından benim için her yer,tarih ve süre uygundur.Nisan ayı için benzin rezervimi hazırladım Yapılacak geziler için genel anlamı ile düşündüklerim ise şöyle:
1-Çoğunluğun uygun olduğu bir tarihi öncesinden belirlemek.( Nisan sonu-Mayıs başı gibi)
2-Günübirlik geziler için arkadaşların keyif alacakları, yenilerin kendilerini deneyecekleri (Bu ben oluyorum galibağa) ağır-Orta zorlukta parkuru olan çamur-dere-tepe arazileri seçmek.
3-Kamplı geziler için, hazır kampinkler değil de,ailecek doğa ile haşır neşir olunacak,insan elinin az değdiği ama güvenliğimizi sağlayabileceğimiz, güzergahında doğa harikalarının,görülmeğe değer tarihi değerlerin bulunduğu bölgeleri seçmek.( Kamp alanı oluşturma,Kendi imkanlarımızla yapılacak Ocak-Mutfak ,Wc,Kötü hava şartları ile mücadele için hazırlık.Çadırlar,uyku tulumları ,ihtiyaten Mini jeneratör, ısınma-aydınlatma gereçleri ,sıcak havalar için mini buzdolabı-invertör ,Sağlık ve ilkyardım gereçleri vb.)Güvenlik Avcı arkadaşlardan,Yemekler Becerikli arkadaşlardan,Balıklar amatör-Profesyonel balıkçı arkadaşlardan ;D,Taşıma-Lojistik Römorklu arkadaşlardan Müzik eğlence benden
Kamp ateşi sönmeden Gezi'yi pişirelim.
Sevgi ve saygılarımla
Tayfun Sözer