Gezen Ferozacılar Sohbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tayfunsozer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 335
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,507
Ynt: Gezen Ferozacılar Sohbet Köşesi

Feroza'nıza çamur lastiği arıyorsanız bir bakın derim.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=57109.0

Etiketler

Ersan Bey.Bilgi için teşekkürler.Hatırlarsınız bir ara ben de kaplama lastiklerle ilgilenmiştim.Yalnız KDV li fiyat yaklaşık 210 tl. Bence ucuz değil.Argesi olduğunu sanmıyorum .Her ne kadar asfaltta ve yüksek hızlarda kullanılmasa bile 4 yılını doldurmuş ,güvenliği , üretim kontrolü kendinden maruf , standardı ve özellikleri belirsiz bir lastik için çok olduğunu düşünüyorum.Kolay bulunmuyorsa da bu fiyata marka M/T lastikler de var.Yine de takip edelim.Bu arada ilanda yazan ölçü 7-50.15 ne anlama geliyor ?

Saygılar
Tayfun Sözer

Arkadaşlar;elimde iki tane lastik var ihtiyacı olan olursa(her nekadar satılık yazdım sa'da )karşılıksız olarak verebilirim :smiley:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=56306.0

Tayfun Bey,

Haklısınız, lastik çok önemli, kötü bir lastik canımıza mal olabilir, ben üreticiyi aradım konuştum, yeni yapmaya başlamışlar ve Bursa'da bir offroad yarışında tanınmış offroadçulardan biri lastiği denemiş. Sonuçlar iyi diyor, tabii aslında böyle ArGe olmaz ama ben yerli girişimcilerinde desteklenmesinden yanayım, Türkiye'de kaplama lastik sanayi bayağı gelişti, belki sadece arazide kullanmak isteyen arkadaşlar vardır ve bu desende lastik arıyor Feroza'sına uygun ölçüde bulamıyorsa diye düşündüm, fiyat konusuna gelince haklısınız lastik başına biraz daha fazla verilse iyi bir marka lastik alınır (tabii Feroza'ya uygun ölçüde bulunabilirse), bence imalatçı arkadaşın fiyat konusunda şapkayı önüne koyup bir düşünmesi lazım.
İmalatçı 7.50x15 lastki çapı 75cm olarak söyledi.

Saygılar

Ersan

[attachment=1]

davetiye.jpg

koroglu1414' Alıntı:
Arkadaşlar;elimde iki tane lastik var ihtiyacı olan olursa(her nekadar satılık yazdım sa'da )karşılıksız olarak verebilirim :smiley:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=56306.0

Cevdet Bey iyi günler.Merak ettiğim için soruyorum.255/75/15 lastikleri Ferozada kullandınızmı ? Kullandıysanız varsa fotoğrafını ve izlenimlerinizi yazarmısınız ?

Saygılar
Tayfun Sözer

tayfunsozer' Alıntı:
Cevdet Bey iyi günler.Merak ettiğim için soruyorum.255/75/15 lastikleri Ferozada kullandınızmı ? Kullandıysanız varsa fotoğrafını ve izlenimlerinizi yazarmısınız ?

Saygılar
Tayfun Sözer
Merhabalar hocam;ben lastikleri kullnmadım ama benden önceki sahibi kullanmış lastikleri;şimdi ben aracımı günlük binek olarak kullandığım için makaslardan birer tane alarak alçalttım :smiley:
ayağındaki lastikler eskisin daha küçük olanlardan takmayı düşünüyorum..

iyi günler arkadaşlar aracımı aldıgımda goodyear A/T 225/75/15 lastikler vardı ,yakıta artişa sebep oluyordu ve yere tutunması pek iyi degildi.lastikler yani olduğu halde pek hoşuma gitmedi.lastikçi bir arkadaşımdan A.B.D. AVON 195/80/15 lastik aldım çok memnunum fiatıda uygundu 145.00 T.L.SAGLIKLI KALIN.SEVGİLER:

mesut körklü' Alıntı:
iyi günler arkadaşlar aracımı aldıgımda goodyear A/T 225/75/15 lastikler vardı ,yakıta artişa sebep oluyordu ve yere tutunması pek iyi degildi.lastikler yani olduğu halde pek hoşuma gitmedi.lastikçi bir arkadaşımdan A.B.D. AVON 195/80/15 lastik aldım çok memnunum fiatıda uygundu 145.00 T.L.SAGLIKLI KALIN.SEVGİLER:

mesut bey lastiklerin fotoğrafı varmı? fiatı çok uygun geldi, ayrıca ölçüleri benim jlx için uygun.
eğer fotoğraf yüklerseniz bizede bir fikir vermiş olur. teşekkürler

mesut körklü' Alıntı:

Mesut Beycim iyi günler.Bu avon lastikler AT mi ?
190/80/15 Ferozaların orjinal lastik ölçüleri.Akselerasyon ,yakıt , yol tutuş açılarından en verimli ölçüler.

Sevgiler
Tayfun Sözer

Mesut bey hayırlı olsun lastikleriniz..
güle güle eskitin..

Arkadaşlar Baysal Lastiğin ilanını tetkik ettim telefonla görüştüm Mehmet Baysal Bey iyi bir üreticiye benziyor.Lastikler hakkında edindiğim bilgiler şunlar;

1) Ellerinde mevcut ya da kısa sürede üretebildikleri ölçüler ;

750 15 İç lastikle kullanılıyor. Taban genişliği 170 mm. Çap 770 mm. yanak 195 mm. (Ben hesapladım) Fiyat 180 + KDV

750 16 İç lastikle kullanılıyor. Taban genişliği 170 mm. Çap 800 mm. yanak 197.5 mm.(Ben hesapladım) Fiyat 180 + KDV

185/75/16 Tubless (X) Taban genişliği 170 mm.(?) Çap 690 mm.yanak 140 mm Fiyat 180 + KDV

195/75/16 Tubless. (X)Taban genişliği 170 mm. Çap 720 mm yanak 157.2 mm.(Ben Hesapladım) Fiyat 180 + KDV

(X)Benim bildiğim 195 ve 185 ölçülerin, lastiklerin taban genişliğini göstermesi gerekmiyormu ? Her iki lastiğe de 170 mm yazılmış .

2) Sitede genel kabul gördüğü gibi fiyat kaplama lastik için yüksek.

3) Daha çok yarışlar için imal edildiği belirtiliyor.

4) Kaplama için 1 yıl garanti veriyorlar

5) Yapılabilecek son hız,uygulanacağı jant genişliği aralığını birkaç defa yazdım ama öğrenemedim.Muhtemelen 6-6.5 inç genişliğinde jantlara uygulanabilir.Azami basınç için 30-35 kullanabilirsiniz demişler.

Saygılar
Tayfun Sözer

Ersan Bey,

Sizin 16 jantlara uyguladığınız OK 144 ler yukarıdaki ölçülerden hangisine yakın.Veya ölçülerini biliyormusunuz ? Teşekkürler.

Saygılar
Tayfun Sözer

Sinan bey en kısa zamanda lastik resmini sayfaya iliştirecegim.İsmail bey çok teşekkür ederim,sevgiler.Tayfun beycim lastikler A/T 4 mevsim derin karda hiç problem çkarmadı asfaltada iyi ses'te yok ben çok memnunum,artı arabayıda yormuyor,yakıt'da tasarruf saglıyor,hava ayarlarını ön 22 arka 24 olarak kullanıyorum yüklü olursa ikişer puan artırıyorum.saglık,ve mutluluklar.

mesut körklü' Alıntı:
Sinan bey en kısa zamanda lastik resmini sayfaya iliştirecegim.İsmail bey çok teşekkür ederim,sevgiler.Tayfun beycim lastikler A/T 4 mevsim derin karda hiç problem çkarmadı asfaltada iyi ses'te yok ben çok memnunum,artı arabayıda yormuyor,yakıt'da tasarruf saglıyor,hava ayarlarını ön 22 arka 24 olarak kullanıyorum yüklü olursa ikişer puan artırıyorum.saglık,ve mutluluklar.

mesut bey ilginiz için teşekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.